• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek tedavisi mi ev kredisi mi...fikir verin lütfenn

ev ile tup bebek arasında maddiyat olarak çok buyuk fark fark var tup bebek masrflarının bir bolumunu zaten devlet karşiliyor yani size en fazla 5 bine mal olur buda eşinizle ikinizin iki aylıgının yarısı gbi bi şey olur...

Bence tup bebek ben tup bebek yontemıyle negatif almıs bırı olarak dıyorum bebek işini erteleme cunku bu ay yapcam dersen bıle vucudun uygun olmuyor tedavısı yarım kalanlar oluyor bak 1 yıldır tup bebek ıcın 5 yıldırda bebek ıcın ugrasan bırı olarak dıyorum tup yaptım ılla pozitif olcak dıye bısey olmuyor malesef parayla hersey alınıyor ama evlat alınmıyor bunu ertelemeyın lıtfen

ben bir tüp bebek annesi olaraktan bebek sahibi olmadan ev almazdım.
benim 3 tüp bebek denemesi gebelik kontrolleri ve dogum 1 daire parası diyorum.
sonra pişman olmaktansa acıkcası önce bebek işini hallederdim ben olsaydım.

buarada heyete raporuna gelince bana rapor cıkmıyordu yanı ese, cunku olma ıhtımalı azdı o sebeble asılamada yapılamıyordu rapor ıcınde cok uzun beklemedık olmayacagını ogrenır ogrenmez, bu konuda onde gelen ısımlerden olan bır klınıge gıttık ve baglı oldugu hastaneye.
yoksa bende duyuyorum bır tup bebek denemesı yapmıslar 5 bın lıra sudan bıle ucuz gıbı gelıyor bana.

o bebeğe bir ev lazım
zaten özel sektörde olmayan insanların havaya boşa kira vermesi çok saçma

canım henüz aşılama yaptırmadık ben haziranda gitim dr. dr yumurtan yeni çatlamış değerlendir hamile kalamazsan diğer adetinin 3. günü gel dedi. o ara yyaz tatili girdi memlekete gittik geldik olmayınca eylül de gittim kstim çıktı yasmin verdi:KK43: kullanıyorum hala..eğer kistim gittiyse tedaviye başlayacağız dedi ama şu anda gebelk oluşması için bi ilaç veremezmiş bu kisti büyütebilirmiş. şu an beklemedeyim:KK43:(

Canım sen daha yolun çok başındasın tüp düşünmek için çok erken. Henüz hiçbir tedavi şeklini denememişsin tüp en son çaredir. Öncelikle senin kistin gittikten sonra sana klomen diye bir hap verir yumurtalarını büyütür bu arada dr seni onu kullanırken bir iki gün arayla çağırır muayene eder yumurtan yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi verir ve onu vurursun ve ilişkiye bırakır 2-3 gün zaten o iğneyi vurunca 36 saat içinde yumurta çatlar ama kendiliğinden çatlıyorsa vermeyebilir de. Birkaç kere bunu deneyebilir sonra aşılama der bunun için rahim filmi çekilirsin devlette yaptırırsan dahi iyi çünkü ileride tüp raporu için devlette yapılmış aşılama istiyorlar illa. 2 kere de onu denersin gerek görülürse ki tüpten çok daha az yorucu ve maddi külfeti hele devlette çok çok az. Artık o da olmadı en son tüp olur. Ama yine de dediğim gibi bu süreçte ev alma işine girme derim. Kenarınızda olan paranız çok değil nasıl bir ev istersin bilmem ama baya kredi çekmeniz gerekecek eh kenardaki paranızda gidecek inan bebek daha önemli evi alırsınız yine para birikir ama bu işlerde zaman önemli gerçekten ha dediğine de olmuyor bu işler birinin 1. denemesinde tutuyor birinin 4-5. denemesinde. Allah inşallah tez zamanda nasip etsin uğraştırmasın.

evet ikimizde öğretmeniz . ama 1 seneyi aşkın süredir olmuyor :KK43:(( çok üzülüyorum ve stres yapıyorum hiç olmayabilir de... çevremiz de de gözüme gözüme batıyor artık ve gerçekten hayırlı sağlıklı vatanına milletine dinine hayırlı evlatlar yetiştirmeyi çok arzuluyorum.. Rabbim herkese nasip etsin

madem bu kadar isteyip üzülüyorsun kesinlikle tüp bebek tedavisinden yana kullanirdim sansimi ben olsaydim.
üstelik 30.000 varmis elinizde. En iyi merkezde tüm ilaçlar, tahliller ve tedavi fiyati 10.000'i bulmuyor. Elinize yine bi miktar kalicak...

Ev insana mutluluk getirmez arkadasim ilk zaman hevesle yaparsin herseyi ama eve yerlestikten sonra bombos gelir o ev sana :(
Sorunun ne bilmiyorum belkide kendi kendinede olabilir bu süreçte ama ben olsam tedaviden yana kullanirdim o parayi.

Öyle yaptimda zaten, 1 sene satilik ev aradik, istedigimiz gibi bulamayinca tedaviye karar verdik, çok sükür tuttu ve simdide kira ariyoruz bebek için uygun degil evimiz.

Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

içinden gelen nedir? içinden ne geliyorsa onu yap annelik mantık işi değildir bazen insan öyle çok anne olmak isterki bunu durduramaz ben okuduğum halde karnı burnumda üniversiteye gitmeyi herkesin bana bakmasını göze alıp doğurdum çoğu insan benn olsam okulu bitirirdim diyor oda doğru bir düşünce sen de düşün taşın senin için en doğru kararı kendin ver allahım tez zamanda kucağını doğal yolla sorunsuz sıkıntısız doldursun

kızlar.. ben 1 yılı aşkın süredir bebek isteyen biriyim ve son birkaç aydır da eşimle beraber dr gidiyoruz. bu manevi olduğu kadar maddi olarak da zor bir süreç.
Şimdi karar veremediğimz konu şu:
biraz birikimimiz var 30000 kadar(arabamız ve altınlar. (2 senedir evliyiz ) 2000 tl kdar da kredi ödüyoroz. ocakta bitecek inşallah. ve ev almaya niyetliyiz. en azından peşinatı verip kredi çekeceiz mecburen.
ama bebeğimiz olmasını da çok arzulyoruz. bilenler bilir bir sermiyogram testi için bile 150 tl ödedik.özel muayeneler ... su gibi gidiveriyor. ya diyoruz olmazssa da birkaç kez de tüp bebek denersek..bu da duyummlarıma göre pahalı bir tedavi...-- bu arada ikimiz de öğretmeniz ve ailelrimizden maddi bir beklentmiz yok--

ne dersiniz biraz daha bekliyelim bebek mevzusu kesinleşsin ondan sonra mı karar verelim
yoksa ev kredisine girelim diğer duruma gelinceye kadar birikim yapmış mı oluruz...
fikir alabilir miym...
Canım tüp bebegin tedavi sürecinin masrafını bilmiyorum ama hamile kaldıktan ve dogumdan sonra masraf oyle bir artıyor ki krediye beraber bunları karşılayabilecekmisinjz

Evden yana kullanırım tercihimi
7 yıl sonra 32 yaşında olacaksın anne olmak için ideal yaş
Hem bebekte kendi evine kendi odasına doğar
Hem tüp bebeğe hem bebişe harcama çok olacak evi çokk ertelemeniz gerekir

Back