tüp bebek tedavisi mi ev kredisi mi...fikir verin lütfenn

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
437
123
kızlar.. ben 1 yılı aşkın süredir bebek isteyen biriyim ve son birkaç aydır da eşimle beraber dr gidiyoruz. bu manevi olduğu kadar maddi olarak da zor bir süreç.
Şimdi karar veremediğimz konu şu:
biraz birikimimiz var 30000 kadar(arabamız ve altınlar. (2 senedir evliyiz ) 2000 tl kdar da kredi ödüyoroz. ocakta bitecek inşallah. ve ev almaya niyetliyiz. en azından peşinatı verip kredi çekeceiz mecburen.
ama bebeğimiz olmasını da çok arzulyoruz. bilenler bilir bir sermiyogram testi için bile 150 tl ödedik.özel muayeneler ... su gibi gidiveriyor. ya diyoruz olmazssa da birkaç kez de tüp bebek denersek..bu da duyummlarıma göre pahalı bir tedavi...-- bu arada ikimiz de öğretmeniz ve ailelrimizden maddi bir beklentmiz yok--

ne dersiniz biraz daha bekliyelim bebek mevzusu kesinleşsin ondan sonra mı karar verelim
yoksa ev kredisine girelim diğer duruma gelinceye kadar birikim yapmış mı oluruz...
fikir alabilir miym...

Ben bebek olayını doğal akışına bırakırdım.
Zaten kredi ödemeniz ocakta bitiyormuş.
Belki de o zamana kadar doğal yolla hamile kalırsın kimbilir.

Valla durumunuzu en iyi siz bilirsiniz ama 50yaşında ev sahibi olabilirsiniz ama bebek sahibi olamazsınız. Bazı şeylerin zamanı var ve kaçırılmamalı. Ayrıca ev sahibi olmadığınızda çok şey kaybetmezsiniz ama bebek sahibi olamazsanız bu sizi çok etkiler. (Olmayanları üzmek için söylemedim tabiki rabbim tez zamanda dualarını kabul etsin)umarım fikrim belli olmuştur. :-D allah gönlünüze göre versin

Yaşın müsaitse tüp bebek işini askıya al.

Ev işini hallettikten sonra ödemeleriniz düzene girince, eğer hala olmadıysa -ki inşallah olur- o zaman tedaviye devam edersin.

Çocuk sahibi olma arzusu çok başka bir şey tabi ama mantıklı olan bu bence.

amin teşekkür ederm fikrinizi söylemişsiniz. hak da veriyorum size. yalnız daha bir şey belli değil ben 1 yıldır kendiliğinden olmayınca pimpirikleniyorum.. dr gittiğimde yumurtladığımı ve hamile kalabileceğmi söylemişti AMA olamyınca bu sefer eim test yaptırdı ve bu aradda ben de kist oluştu( şimdi d.kontrol hapı kullanmak zorunda kaldım . bu ay sonu tekrar gideceğim inşallah kistim gittiyse gebelik için çalışmlara başlıyacağız dedi dr.

Ben tercihimi tüp bebekten yana kullandım. Hala kiradayım ama çok şükür 19 aylık bir kızım bir de oğlum var. Arkadaşın da dediği gibi ev öyle yada böyle alınır.....

yaşlarınız müsaitmiş aslında yani bir kaç sene daha beklenebilir bebek için.
tabii benim fikrim bu.
bu arada belki de kendiliğinden nasip eder Allah. :)

tüp bebek masraflarını devlet karşılamıyor mu?
sanki büyük kısmını karşılıyor diye biliyorum, gene de büyük külfet mi kalıyor anne/baba adayının üzerine

10 yıllık bir krediye iki öğretmen maaşı peşinat olunca yeter... yaklaşık 1500 gibi bir ödemeniz olur ki çok değil
zaten şuan kirada oturuyorsanız

tüp bebeğe gelince yaşınız anne olmak için ideal bir yaş hatta birkaç sene bile beklenilebilir bir yaş
önce doğal yollarla deneyin, özellikle şu doğum kontrol haplarının etkisi bir geçsin vücuttan
eğer hala olmazsa tüp bebek denersiniz
önerim budur.

Canım benzer durumlardayız ben uzun süredir yani 2 senedir tedavi görüyorum kasım 2012 de ilk aşılamamı yaptırdım ardından şubat 2013 de 2. aşılamam yapıldı ve geçen sene yaz yani 2013 yazın da bir tüp denemem oldu negatif ve bir de şubat 2014 dondurulmuşlar vardı denendi yine olumsuz. Bu geçtiğimiz yaz ara verdik dinlenmek açısından. Ben Eskişehir'de ikamet ediyorum ve İst. gidicem bu sefer iznim yok yazı beklemek zorundayım o arada başka dr yine aşılama yaptırıcam beklerken. Yani bu öyle hemen olur gibi bir şey değil ilk denemede olmayadabilir bana kalırsa bebek daha ön planda olmalı dediğiniz gibi maddiyat gerekiyor ve elinizdeki paraya göre baya para çekmeniz lazım kredi olarak bunun faiziyle geri ödemesi var ev sahibi her zaman olabilirsiniz ama özel hastanelerde bu meblağ 6-7 binlere çıkıyor kenarınızda paranız varken yaptırın derim ben. Aşılama denediniz mi bilmiyorum eğer eşinizin değerleri uygunsa senin de sorunun yoksa rahim filmi çektirip bir onu dene hem daha az yorucu hem de maddi olarak çok daha az külfetli. Bizim kenarımızda daha fazla para olduğu halde eşimin de geliri iyi aylık daha fazla miktar ödeyip kısa sürede bitirebileceğimiz halde girmiyorum ev işine çünkü zaten ben 7 senelik evliyim. Hani eşinin durumu iyiyse kısa sürede bitirebilecekseniz taksitleri 2 senelik evlisin daha bekle derim ama sonra pişman olmak da var bu sefer başka sorunlar çıkarsa diye tehlikeye atma derim yaşayan biri olarak.

canıımm ben bebek diyoruum..bizide 1 yıldır olmuyoorr evi erteledimm aklımda yok hiiçç..bebek tedavisine önem veririm ben..

teşekkür ederim ama sanki hemen olacakmış gibi geliyordu bebeğimiz ama olmadı ve çevremde olamayan o kadar çok insan tanıdım ki, onlardan biri de benim artık korkuyorum. keşke hiç korunmasaymışım diyorum. artık hayırlısı Allah herkese anne babalığı tattırsın inşallahhh

hım yani net bir tüp nenek süreci yok henüz. Ocağa kadar hatta olmadı yaza kadar bekleyin bu süreçte normal yolla olursa ne mutlu. Sonrasında da şöyle düşünün ev kredisi çekip onu öderken bebek masraflarını da karşılayabilirmisiniz? Eğer buna gücünüz varsa alın evi tedavinizide olun. Ama yoksa ben yinede insanın evinde bir altın top olmalı diyorum ev kira bile olsa:-D

Bu hikayeyi Biliyormusunuz bilmem iki komşu çift varmış. Biri zengin biri fakir. Fakir olanın evinden her gece gülüşmeler gelirmiş çok mutluymuşlar. Zengin olan bir gün sormuş siz nasıl böyle mutlusunuz diye. Adamda'bizim evde bir altın top var akşamları onu yuvarlıyoruz hanımla ' demiş. Zengin adam hemen gitmiş bir altın top yaptırmış evde yuvarlamışlar yuvarlamışlar bir türlü eğlenememişler. Sonra gitmiş komşusunun evine camdan bir bakmış ne görsün bir ufak bebek bir annesinde bir babasında oynuyorlr. Yani nasıl bir altın top istediğinize siz karar vereceksiniz:-D

canım henüz aşılama yaptırmadık ben haziranda gitim dr. dr yumurtan yeni çatlamış değerlendir hamile kalamazsan diğer adetinin 3. günü gel dedi. o ara yyaz tatili girdi memlekete gittik geldik olmayınca eylül de gittim kstim çıktı yasmin verdi kullanıyorum hala..eğer kistim gittiyse tedaviye başlayacağız dedi ama şu anda gebelk oluşması için bi ilaç veremezmiş bu kisti büyütebilirmiş. şu an beklemedeyim(

bu zamana kadar ya bebeğim olurda çalışamazsam diye araba almayı ayrı eve çıkmayı erteledim sonuç : ne bebek oldu ne ev ne araba .. o yüzden akışına bırakın derim ben bebek olursa o arada zaten rıskıyla gelir bir şekilde ödersiniz

daha olmuyor demek için çook erken canım
ben olsam ilk ev alırdım ...
Çünkü çocuk olduktan sonra da masrafı hiç azalmadan devam edecek
Bu arada çalışıyormusunuz?

Amin canım
Olumsuz düşünme....İnşallah olur...
ama olmazsa öncelik bebektir
yaşın genç inşallah bebeğiniz de eviniz de olur

daha olmuyor demek için çook erken canım
ben olsam ilk ev alırdım ...
Çünkü çocuk olduktan sonra da masrafı hiç azalmadan devam edecek
Bu arada çalışıyormusunuz?
evet ikimizde öğretmeniz . ama 1 seneyi aşkın süredir olmuyor (( çok üzülüyorum ve stres yapıyorum hiç olmayabilir de... çevremiz de de gözüme gözüme batıyor artık ve gerçekten hayırlı sağlıklı vatanına milletine dinine hayırlı evlatlar yetiştirmeyi çok arzuluyorum.. Rabbim herkese nasip etsin

ben 1,5 yıllık evliyim ve vajinismustum bak ben daha yeni başlıcam çalışmalara..
belki benimde olmayacak Allah bilir orasını..

Zaten böyle kendimi kastığım için vajinismus oldum..
Çocuk konusunda kendimi tamamen rahat bırakmayı düşünüyorum ...
Bu arada test sonucunda kötü bir şey çıktımı belki bir çatlatma iğnesi ile çözülebilecek bir şey..
Hemen tüp bebek deneme bence zamana bırak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…