Tüp Bebek Tedavisi ile Ilk Denemede Hamile Kalanlar

Merhaba 36 yaşındayım,rezerv azlığı sorunum vardı.amh 0,42,fsh 22.50.1 yıl evvel tedaviye başladım ve 1 yılda sadece ilk ay 1 embriyom donduruldu ve sonraki 1 sene her ay işlem gördüm hiç sağlıklı yumurta elde edemedik,aralık ayında 2.gün 4 hücreli tek embriyomu transfer etti doktorum veee hcg de pozitifi gördüm çok şükür ilk denememde ve çok zor hasta olduğum halde,doktorum bile çok sevindi,mucize dedi...şimdi 15 gün sonra kalp atışını duymamız gerek hayırlısıyla.

Hayırlı olsun sağlıklı bir gebelik ve doğum nasip olsun inşallah. Darısı isteyen herkese

Sizin sperm sorunumu var canim bide taransferin özelddmi oldu?

Hayirliis olsun canim RABBIM sag saglim kucagina almak nasip etsin insallah.. özeldemi yaptirdin?

Arkadaslar merhaba,
Yazilanlari gordum de...
Sperm sorunlari icin keciboynuzu pekmezi iyi geliyormus. Sayiyi ve hizi artiriyormus.
Bir de proxeed plus diye bisey var. O da ayni sekilde cok iyi.
Bizde morfoloji 1di.sayimiz cok iyiydi ama hizimiz dusuktu. Esim bu ikisini kullandi ve faydasini gorduk.

Tup bebek yonteminde sperm kaynakli sorunlar bir sekilde halledilebiliyor. Onemli olan bayanin yumurta kalitesi. Embriyo kalitesini de yumurtalar belirliyor. Demem o ki erkek infertilesi bir sekilde halledilebiliyor,kafaniza takmayin o yuzden.

Buarada bazi merkezler embriyo transferinde yas sinirlamasi getirebiliyor. 1 yazip 2 transfer edenler de var, tup bebek merkezinin basarisini artirmak icin direkt 2 transfer eden de var, yasal prosedure uyup 35 yas altina bir emb.transfer edilir diyen de var... bunu merkezinizle bastan gorusun derim.

Lohusa bir anne olarak, cogul gebelikte dusuk riski daha fazla olabiliyor arkadaslar. Ben 35.haftada acil dogum yaptim. Ikiz bakmasi cok zor gercekten. Susmuyorlar,tek basina bakmak zaten cok zor.. ayni anda bir başlıyorlar ki.. sut de yetmiyor, hersey iki kat masraf..
Yani ikiz isteyenler birdaha dusununnn :)
Saka biryana zorlugu da var guzelligi de..hamilelik de zor geciyor. Hepi topu 12 kg almama ragmen, yatarak bir hamilelik gecirmeme ragmen diyorum. (Tansiyonum yok ödem yok seker yok) ama gun gectikce zorlasiyor hersey.son 3 aydaki mide yanmasini soylemiyrm bile.nefes bile alamiyorsunuz.her hafta gectikce iyice kotulesiyorsunuz.ben dogum yaptim,bebeklerimi saglikli gorunce ohh beee iyi ki dogdular_kurtuldum yahu iskenceymis resmen dedim.nefes aldigimi hissettim.yeniden dogdum:)
allah im herkese gonlunden geceni versin.. insallah sizler de kavusursunuz yavrulariniza. Aklima geldikce dua ediyorum allahim isteyen herkese ver diye...
Darisi basiniza olsun.
Bollll saglikli gunleriniz, hayirli bebişleriniz olsun...

Son düzenleme:
çok sevindim canım beni belki hatırlarsın bende de rezerv azlığı sorunu var amh 0.4 fsh ise çok yüksek
bu ay bende gidiyorum tekrar tedaviye inşallah bende senin gibi hamileyim diye yazarım canım
neler kullandın ve tedavide hangi ilaçları kullandın
tekrardan tebrikler

Hatırladım tabi,çok teşekkür ederim,inşallah sizde birgün yazacaksınız burdan güzel haberi,biliyosundur belki çok zordu benim hikayemde.brnimde amh 0,42 fsh 22,50 .defalarca tek yumurtam boş çıkmıştı,Bazende yumurta yoktu hiç.transfer ettiğimiz embriyo ben ilk tedaviye başladığım ay dondurrabildiğimiz tek embriyomdu tutan.zaten başkada olmadı.ilk başladığım ay ki olduğu için ben hiçbir şey kullanmamıştım ozaman (sonraki aylar kaliteyi ve sayıyı artırayım diye yemediğim şey,yapmadığım kür kalmadı ama bende işe yaramadı)tedavide klomen ,menagon kullanmıştık o ay.

ben biraz daha şanslıyım yumurta konusunda her tedavimde tek yumim oldu birinci kalite inşallah
bu seferde olurda tutar
bende yapışıklıklar filanda var dua et canım inşallah yazarım benim yılım 2016 olacak
bu arada sende sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Mrb kizlar birbirimize bol bol dua edelim benimde cumartesi gunu yumurtalarim toplancak eger hersey yolinda gidersede carsamba gunu transferin olcak. Allah buyuktur insallah hayirlisyla bebislerimize kavusucaz ve burda sevinicimizi paylasicaz hep birlikte..

Herkese merhaba..Aralik ayinda yapilan basarisiz bir asilama tedavisinden sonra tup bebek surecimiz basladi.
Bugun 4. Ignemi yapicam gonal f 187.5 dozda uyguluyorum.pazartesi kontrolum var.asilamadan farki core aspirin ve amtibiyotik kullaniyorum ama antibiyotik cok dokundu mideme rulid adinda bi ilac.doktorumu aradim birak dedi bakalim pazartesi ne olacak...bu arada esimden benden bazi tahliller istendi.hiv hepatit b hepatiy c rubella toxoplasma gibi bugun onlari yaptirdik.Rubella sonucum 1.5 cikti bisey anlamadim.Pazartesi dr a gostericem.Ignelerden dolayi sanirim karon bolgemde sislik gaz sancisi ve yumurtaliklarda ara ara kramplar oluyor.AYni sorunlari yasayan var mi?

Merhaba bende 22 aralıkta adet olmamla başladım tüp bebek tedavi sürecine.
23 aralıkta iğne kullanmaya başladım.29-30 aralıkta artı bi iğne daha oldum.31 Aralık akşamı artı 2 tane çatlatma iğnesi oldum.2 ocakta aç karnına hastaneye yattım yumurta toplama yapıldı, 7 tane yumurta aldın, eşimdende sperm alındı, işleme konuldular.4 Ocak günü arandım, 3 embriyom oluşmuş.5 Ocak günü hastaneye gittim 1,5-2 litre su içip idrara sıkıştım. Transfer gerçekleşti. 19 ocakta kan testi ile BEBİŞİM bana merhaba dedi

Merhaba canim.hayirlisi olsun isllah allah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim.Benimde yarin kontrolum var bakalim yumurta toplama tarihi belli.olacak.Pazartesi.gunki muayenede aksam oldugundan farkli oglen yapmam gereken bi igne verdi bugunde yaptim E 2 diye bi test yaptilar kan da bakildi.Sonuclar iyi geldi ve aksam yapilan gonal f icin doz degistirmedik.Bakalim ne olacak?Gaz ve kramplar devam.Bu arada yumurta toplama agrili bir islemmi?

QUOTE="Ozlmarslan08, post: 44858037, member: 732793"]Merhaba bende 22 aralıkta adet olmamla başladım tüp bebek tedavi sürecine.
23 aralıkta iğne kullanmaya başladım.29-30 aralıkta artı bi iğne daha oldum.31 Aralık akşamı artı 2 tane çatlatma iğnesi oldum.2 ocakta aç karnına hastaneye yattım yumurta toplama yapıldı, 7 tane yumurta aldın, eşimdende sperm alındı, işleme konuldular.4 Ocak günü arandım, 3 embriyom oluşmuş.5 Ocak günü hastaneye gittim 1,5-2 litre su içip idrara sıkıştım. Transfer gerçekleşti. 19 ocakta kan testi ile BEBİŞİM bana merhaba dedi[/QUOTE]

Anestezi ile bayıltıldım tatlım. Uyandığımda hafif bi ağrım vardı. Korkma sıkıntı yapma. Yüce Allah'a sığın. Hayırlısıyla sonuçlanır inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…