Tüp Bebek Tedavisi ile Ilk Denemede Hamile Kalanlar

Maslakda yaptirdik canim,az da olsa umut olabildiysem ne mutlu bana:KK66:
Bizim durumumuza asilamayi tavsiye etmediler. Hayal kirikligi olmamasi adina direkt tup bebek denedik,basari ihtimali de yuksekti..
Dr a gittigimizde sizdeki sorun hicbirsey dedi. Pko yumurta sayisi acisindan buyuk bi avantaj,morfolojiye de tup bebekte care var. Bu durumda Basari ihtimaliniz cok yuksek dediler ve ilk denemede tuttu cok sukur. Ikizlerimiz olacak insallah. 1 aylik. (ilk defa hamileyim)

Biraz maddi kaynak saglayabilecekseniz direkt tup bebek yaptirin bence(hem zaman kaybi,hem de hayal kirikligi olmasin diye)
Ben hep olacagina inandim..cok dua ettim. Kaderimde varmis demekki nasip oldu. Binlerce kez sukur..
Canim dilerim tez zamanda sizin de olur saglikla.. dualarimdasiniz :KK66:

Maslak:
5500 dr ucr+1200 embr dondurma(5yilligina)+ 1200 embr cozdurme(doldurulmus embr.transferi olursa eger)+ ort.1500 tl ilac parasi.
10Bine falan geliyor..
Ayy bitanem çook sevindim ya hem de ikizz maşallah sizee ❤️ Maslak acıbadem mi canım hangi doktordu? Ben de istanbuldayım belki aynı doktora giderim çok ümitlendim. 10 bini gözden çıkarmak gerekiyo tutarsa bişey değil ama tutmassa büyük yıkım. Allah inşallah bize de nasip eder çok yıpranmadan. Bizlere dua et olur mu canım

Ayy bitanem çook sevindim ya hem de ikizz maşallah sizee ❤️ Maslak acıbadem mi canım hangi doktordu? Ben de istanbuldayım belki aynı doktora giderim çok ümitlendim. 10 bini gözden çıkarmak gerekiyo tutarsa bişey değil ama tutmazsa büyük yıkım. Allah inşallah bize de nasip eder çok yıpranmadan. Bizlere dua et olur mu canım
Kizz tesekkur ederim cok sagol,darisi basina olsun insallah.. bulent hocaydi,cok tatli biri,isinde uzman yalniz biraz merkez olarak paragozler herseyi pesin istiyorlar:KK66:
Ilk deneme pahali(opu_yumurta gelistirme sureci), ikinci deneme yaparsaniz dondurulmus embriyo transferi 3000 falan.

Ilk denemede %100 olacak diye birsey yok. Ben %80 basaririz diye umit ediyordum, %20 lik kismi hic dusunmedim. Hep inandim,elbet birgun bizimde olacak er yada gec diye.. aklina kotuyu getirme, ama her duruma da hazirlikli ol tabi. Kuzenim 7yil aradan sonra 3.denemesinde hamile kaldi ve oglu var. Sebepsiz ivf olan bi arkadasimda ayni merkezdeydi benle, simdi o da hamile. Bi arkasimda 10 yillik ewliler bi kac denemede olmayinca biraktilar,cocuk defterini kapattilar kadin istemiyor artik diye.. Bu isler birazda nasip kismet işi. Ben elimden geleni yaptim,gerisi allaha kalmis olmuyorsa da vardir bir bildigi derdim. Allahim nolur bize de nasip et derdim.
Binlerce kez sukur...

Tup bebek kolay bisey degil. Maddiyattan ziyade manevi olarak cok yiprandim ben. Ozellikle opu da. Hormon yuklemesinden dolayi Ben, ben degildim :KK66:
Sırf opu yuzunden tekrardan denemek bile istemem, ohss olmam da cabası.,.

Canim ilk gorusmeye gittiginde tum tahlillerini_sonuclarini gotur, varsa hsg filmi.. esinin sonuclarini.
Senin Prolaktin, tsh(tiroit), fsh, amh, kan degeri testleri(pihtilasma), seker testleri, rubella(kizamikcik_benden istemisti baska bi dr))_hepatit gibi bulasici hastaliklar tahlilleri.. tum hepsini gotur. Eksigin kalmasin, olmayanlari tamamla. Var mi eksigim diye sor. Sonradan allah korusun olmayinca aaa biz buna bakmamistik demesin hic bir merkez..
Mutlaka on gorusme yap oyle basla( ilk gorusmede muayene parasi alabilirler bilgin olsun canim)

Insallah sen de basaracaksin, aklina takilan bisey olursa ozelden de msj atabilirsin seve seve cevaplarim.
Sevgiler..

Kizz tesekkur ederim cok sagol,darisi basina olsun insallah.. bulent hocaydi,cok tatli biri,isinde uzman yalniz biraz merkez olarak paragozler herseyi pesin istiyorlar:KK66:
Ilk deneme pahali(opu_yumurta gelistirme sureci), ikinci deneme yaparsaniz dondurulmus embriyo transferi 3000 falan.

Ilk denemede %100 olacak diye birsey yok. Ben %80 basaririz diye umit ediyordum, %20 lik kismi hic dusunmedim. Hep inandim,elbet birgun bizimde olacak er yada gec diye.. aklina kotuyu getirme, ama her duruma da hazirlikli ol tabi. Kuzenim 7yil aradan sonra 3.denemesinde hamile kaldi ve oglu var. Sebepsiz ivf olan bi arkadasimda ayni merkezdeydi benle, simdi o da hamile. Bi arkasimda 10 yillik ewliler bi kac denemede olmayinca biraktilar,cocuk defterini kapattilar kadin istemiyor artik diye.. Bu isler birazda nasip kismet işi. Ben elimden geleni yaptim,gerisi allaha kalmis olmuyorsa da vardir bir bildigi derdim. Allahim nolur bize de nasip et derdim.
Binlerce kez sukur...

Tup bebek kolay bisey degil. Maddiyattan ziyade manevi olarak cok yiprandim ben. Ozellikle opu da. Hormon yuklemesinden dolayi Ben, ben degildim :KK66:
Sırf opu yuzunden tekrardan denemek bile istemem, ohss olmam da cabası.,.

Canim ilk gorusmeye gittiginde tum tahlillerini_sonuclarini gotur, varsa hsg filmi.. esinin sonuclarini.
Senin Prolaktin, tsh(tiroit), fsh, amh, kan degeri testleri(pihtilasma), seker testleri, rubella(kizamikcik_benden istemisti baska bi dr))_hepatit gibi bulasici hastaliklar tahlilleri.. tum hepsini gotur. Eksigin kalmasin, olmayanlari tamamla. Var mi eksigim diye sor. Sonradan allah korusun olmayinca aaa biz buna bakmamistik demesin hic bir merkez..
Mutlaka on gorusme yap oyle basla( ilk gorusmede muayene parasi alabilirler bilgin olsun canim)

Insallah sen de basaracaksin, aklina takilan bisey olursa ozelden de msj atabilirsin seve seve cevaplarim.
Sevgiler..
Çoook teskkür ederim canım yaa durumu çok güzel özetlemişsin. Elimde ne var ne yok toplayayım hsg de var diğer tüm testler de kızamıkçığı yeni duydm ama:) ohss bana da merhaba diyecek gibi bir his var içimde ama olumlu düşüneceğim. Bülent beyi duydum iyi bir doktor Allah nasip etmiş ne gzl ilk denemede kurtulmuşsun maşalllah nazar değmesin. Sanırım ağustos gibi biz de başlarız bahçeci fulya yada şişli memorial da görüşme yapacaklarım arasında. Hakkımzda hayırlısı gelişmeleri yazarım canım çoook sağol tekrardann :)❤️

Çoook teskkür ederim canım yaa durumu çok güzel özetlemişsin. Elimde ne var ne yok toplayayım hsg de var diğer tüm testler de kızamıkçığı yeni duydm ama:) ohss bana da merhaba diyecek gibi bir his var içimde ama olumlu düşüneceğim. Bülent beyi duydum iyi bir doktor Allah nasip etmiş ne gzl ilk denemede kurtulmuşsun maşalllah nazar değmesin. Sanırım ağustos gibi biz de başlarız bahçeci fulya yada şişli memorial da görüşme yapacaklarım arasında. Hakkımzda hayırlısı gelişmeleri yazarım canım çoook sağol tekrardann :)❤️
Canim hangi merkez seni meleklerine kavusturacaksa ayaklarin seni oraya gotursun insallah.. ikisi de iyi. Sansin bol olsun, cok tesekkurler :KK66:

Kizlar hepinize mutlu pazarlar...

1 Nisanda cift blast transferim olmustu, dun 24.gundu. keseyi gorelim diye gittik, o da ne?
Minikler bize surpriz yapmislar ve kalp atislarini duyurdular. Minicik kalpleri nasil da atiyordu hayata tutunmak icin. Hem gulesim dedi mutluluktan, hem de aglayasim geldi binlerce kez sukurler olsun diye..
Dilerim hepimizi allah tamamina erdirir arkadaslar, evlat hasretiyle yanip tutusanlari rabbim tez zamanda hayirlisiyla gonullerindekine kavusturur. Aklima geldikce dua ediyorum , allah im biz isteyenlerin kucaklarini bos birakma diye..

Gercekten mucizeymis, 1.5 ay olduk bugun. 3.Ayımizi da hayirlisiyla atlatirsak tamamdir..

MaşallH size canım duygulandım çok Allah hepimize nasip eder inşallah bu duyguyu. Az önce şişli memorial da 35 yaş altı ve ilk iki denemense tek transfer yapıldığını söyledi arkadaş. Senin de ilk transfer ama 2 tane yapıldı.ben de 2 transfer istiyorum şansımı artırmak adına neden böyle acaba birbirinden farklı

Maşallah size canım duygulandım çok Allah hepimize nasip eder inşallah bu duyguyu. Az önce şişli memorial da 35 yaş altı ve ilk iki denemense tek transfer yapıldığını söyledi arkadaş. Senin de ilk transfer ama 2 tane yapıldı.ben de 2 transfer istiyorum şansımı artırmak adına neden böyle acaba birbirinden farklı
Canim isteyince yaparlar sanirim. Benim yasim 28,ilk defa denedik,aşılama falan da yaptirmadik hic.. bana hic sormadilar,hic konusu bile gecmedi. Transfer gunu, 2adet transfer edecegiz bilginiz olsun dediler ve iceri aldilar :KK66:
Bazi merkezler kagida 1yazip 2adet transfer ediyorlarmis..(ki merkezlerin isine geliyor bu durum)

Iyi dileklerin icin tesekkurler canim..

Canim isteyince yaparlar sanirim. Benim yasim 28,ilk defa denedik,aşılama falan da yaptirmadik hic.. bana hic sormadilar,hic konusu bile gecmedi. Transfer gunu, 2adet transfer edecegiz bilginiz olsun dediler ve iceri aldilar :KK66:
Bazi merkezler kagida 1yazip 2adet transfer ediyorlarmis..(ki merkezlerin isine geliyor bu durum)

Iyi dileklerin icin tesekkurler canim..
Canımm çok ilginç herseyimiz bir :) ben de 28 yaşındayım ve hiç aşılama olmadım:) eşimde sperm sayısı 26 milyon mırfoloji %3, bende de hafif seyreden pko var. Tüp deneyelm diyorz. 2 transfer edilmesi önemlii onu konuşmak gerek. Çok sağolcnm. Bir de tedavi boyunca hangi iğne ve ilaçları kullandın tatlım??

Canımm çok ilginç herseyimiz bir :) ben de 28 yaşındayım ve hiç aşılama olmadım:) eşimde sperm sayısı 26 milyon morfoloji %3, bende de hafif seyreden pko var. Tüp deneyelm diyorz. 2 transfer edilmesi önemlii onu konuşmak gerek. Çok sağolcnm. Bir de tedavi boyunca hangi iğne ve ilaçları kullandın tatlım??

Ben de ileri boyutta pko var(yilda 2kez falan adet goruyrm kendiligimden), esimde de morfoloji 1 di(birde sanirim ileri hız düşüktü). Sayisi 117 milyondu.
Pko ya klomenle care bulmustuk fakat , morfolojiye care bulamadik. Mecburen direkt tup bebek yaptirdik.

Esim tedavimize 2_3 ay kala keciboynuzu pekmezi yedi, bir de proxeed plus diye bi toz ilac vardi onu kullandi. Embriyo kalitelerimiz cok cok iyiymis, belki bunun da etkisi olmustur.

Ben ohss oldugum icin dondurulmus embriyo transferi yapildi. Transfer 2ay ertelendi. Ilk ay adet oldum ve boş gecti hicbisey kullanmadim, Transfere girdigimiz son ayda da estrofem kullandim sadece. Bi kac kere de ultrason muayenesine cagirmislardi. Transferden sonra da estrofeme dewam ediyorum. Ayni zamanda;
Folik asit, kan sulandirici asprin, kan pihtilasmasini onleyen gunluk igne, tutunmayi saglayan crinone jel ve bir igne daha vuruluyorum. Bunlara 3aylik oluncaya kadar devam edecekmisim:mad:

Ben OCAK adetimle basladim, opu oldum. Transferim ertelendi ohss olunca.
SUBAT adetimle ultrasona girdim o ay kist vs var mi rahim kalinligi ne durumda diye bakildi.
MART ayi boyunca estrofem kullandim sadece
NISAN ayında da transferimi oldum..

Sen de insallah hayirli sonuclarla gelirsin canim, gelismelerden beni de haberdar et.
Insallah aciklayici olmusumdur
:KK19:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 5 yaşında oğlum var ikinci çocuğu istiyoruz ama olmuyor geçen ay aşılama yaptırdım tutmadı :KK43: malesef ben pko luyum evlenir evlenmez hamile kaldım düştü oğlum bi yıl sonra oldu daha sonra pko başladı iki ay üç ay adet görmüyorum önümüzdeki ay tüp bebek tedavisine başlayacağız... İnşallah olur. Yoruldum sürekli ilaç ve negatif sonuç.. Tevrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Mrb kizlar oncelikle sunu soylemek istiyorum umarim herkez bir an once bebegine kavusur. Bende bugun basladim tup bebek tedavisine hayirlisyla ilk ignemi yaptilar... ama cok uzuldugum bi konu oldu doktoruma 2 transfer istedigimi soyledim ama yasimin cok genc oldugunu soyledi ve 1 tane transfer yapcagini soyledi esimde bende cok uzulduk boylelikle ikiz hayalinden tamamen vazgecmis durumundayiz :KK43:(

Mrb kizlar oncelikle sunu soylemek istiyorum umarim herkez bir an once bebegine kavusur. Bende bugun basladim tup bebek tedavisine hayirlisyla ilk ignemi yaptilar... ama cok uzuldugum bi konu oldu doktoruma 2 transfer istedigimi soyledim ama yasimin cok genc oldugunu soyledi ve 1 tane transfer yapcagini soyledi esimde bende cok uzulduk boylelikle ikiz hayalinden tamamen vazgecmis durumundayiz :KK43:(
Canım yaşın kaç ben 25 yaşındayım 2 tane verip rapora bi yazdılar

Tabikii allahim saglikli sihhatli hayirli evlatlar nasip etsin. Insallah oyle olur ikiz bebek hayalini cok kurduk esimle o yuzden uzulduk biraz. Tabikii bi tanede olsa cok sevincez allahim hayirli evlatlar nasip etsin ama ikiz ihtimali olsada cok guzel olurdu

Tabikii allahim saglikli sihhatli hayirli evlatlar nasip etsin. Insallah oyle olur ikiz bebek hayalini cok kurduk esimle o yuzden uzulduk biraz. Tabikii bi tanede olsa cok sevincez allahim hayirli evlatlar nasip etsin ama ikiz ihtimali olsada cok guzel olurdu

Ben ilk tedavi olurken 22 yaşındaydım. 2 embriyo konuldu biz hiç konuşmadık bunu doktorla ta ki transfer için masaya yatırım ana kadar.. inşallah tutunur önemlisi bu. Bende ikiz diye yanıp tutuşurdum. Şimdi ise bir Sperm için sabah akşam duâ ediyoruz..

Onlar tutunmadı mı ikizlerdde erken doğum düşük riskleri oluyormuş
Ben ilk tedavi olurken 22 yaşındaydım. 2 embriyo konuldu biz hiç konuşmadık bunu doktorla ta ki transfer için masaya yatırım ana kadar.. inşallah tutunur önemlisi bu. Bende ikiz diye yanıp tutuşurdum. Şimdi ise bir Sperm için sabah akşam duâ ediyoruz..

Allahtan umit kesilmez allah nasip ederse olur nasip etmesse biz kendimizi parcalasakda olmaz. Tup bebek asilama hepsi vesile allah yazdiysa olur. Biz suan tippin bize sundugu imkanlarin pesinde kosturuoruz sadece. Ben en kotusunede hazirlikliyim eger allah nasip etmesse bize bir evlat demekki bizim icin evlat sahibi olmak hayirli degilmis diyecez. Ama hep umutlu olmakta fayda var allahtan umit kesilmez

Onlar tutunmadı mı ikizlerdde erken doğum düşük riskleri oluyormuş

Yok Bebeklerim tutunamadı:KK43: Mayıs gibi tekrar tüp bebek tedavisi düşünüyoruz .. bir mucize olmazsa..
Benimki 1.kalite 5.gün embriyosuydu. 3 tane sağlıklı oluştu 6 taneden. 3 tane fazla diye 2tanesi transfer edilecek. Isteğe göre dondurun dedi doktor. Ama biz istemedik çünkü bitane vardı sadece.

X