- 12 Temmuz 2020
- 779
- 507
- 33
-
- Konu Sahibi Esmerbrokoli
Bilmiyordum canım, ama bazen bilmek daha fazla stress yaratıyor senin transfer bu ay olacak mı?Opu olduktan sonra 2-3 saat bir laboratuvar tupunde bekletiyorlarmiş. Sonrasinda yumurtalara bağlı bulunan hücre artıkları temizleniyormuş. Bu işlemler sonrasinda döllenme yapılıyor imiş.
Bu bekleyiş bir hayli zor inş ' ALLAH hayirla sonuçlanır
Hayir olmayacak.Bilmiyordum canım, ama bazen bilmek daha fazla stress yaratıyor senin transfer bu ay olacak mı?
İyiyim biraz sancım var ama iyiyim. Bilgi verilmedi canım ne olacağı.Hayir olmayacak.
Transfer nasip olursa mayis adetimden sonra yapılacak.
Sizin nasil olacak? 3. Gun embriyosu mu 5. Gun embriyosu olarak mi değerlendirilecek?
Bu arada durumunuz nasil iyisinizdir inş ' ALLAH
Hayirlisi olsun inş ' ALLAHİyiyim biraz sancım var ama iyiyim. Bilgi verilmedi canım ne olacağı.
İnşallah canım senin de inşallah herşey yolunda giderHayirlisi olsun inş ' ALLAH
Amin Inş ' ALLAHİnşallah canım senin de inşallah herşey yolunda gider
moraliniz bozulmasın lütfen, dr un yaklaşımı çok garip geldi, sizi motive edeceğine daha da moralinizi bozmuş, benim iki folikül vardı dr kaçırmayalım hemen başlayalım dedi, sonra ilaçlarla üçe çıktı, neyse opu oldu 2si boş biri dolu çıktı ve o dolu olan döllendi, orta kalite bile olsa ilk defa bi embriyo elde ettik. Bu arada 1,5 yıl ara vermiştik biz, ilk defa bu dr a gittik, yaklaşımı çok pozitif ve sizden de inanmanızı istiyor. Gerçekten de öyle pozitif olalım ki herşey pozitif olsun inşallahMerhabalar,
8 nisan itibariyle tüp bebek tedavisine basladim. Düşük amh nedeniyle (0.78). Doktor ilk ultrason muayenesinde 5 yumurta gördü. 225 menapour + 2.5 mg letu ( günde iki kez ) kullandim. 12 nisan da ilk kontrolde sadece 2 yumurtamin geliştiğini söyledi doktor. Digerleri büyümez artik dedi. Istersen tedaviyi iptal edelim dedi ben iptal etmek istemedim.
5 günlük kullanım sonrasi letuyu bıraktım. 225 menapura devam ve ayriyeten günde 1 adet cetroride devam dedi.
İlaçlara devam ediyorum fakat umudum azaldı. Benim durumumda olup opu da 2 den fazla yumurtası gelişen oldu mu ? Lütfen tecrübeli olanlar yorum yapsın moralim çok bozuk.
İyiki iptal etmemişsiniz çünkü o iki yumurta bizim durumumuzdaki hastalar için altın değerinde, bende 4 yıldır sadece bi tane görünmüştü ve döllenmemişti, şimdi 3 göründü 1 döllendi,hala ne olacağı belli değil ama lütfen umudunuzu kaybetmeyin, moral bizim için her şey2 tanesi büyümüş digerleri büyümez dedi ama igneye devam ediyorum sonuçta RABBIM büyük riske atmak istemedim. Bir sonraki tedavide yumurta elde edemezsek 2 yumurtam var diye iptal ettiğim tedavinin pişmanlığını yasamak istemedim. Cok umutlu değilim ama bakalim hayirlisi
Merhaba,İyiki iptal etmemişsiniz çünkü o iki yumurta bizim durumumuzdaki hastalar için altın değerinde, bende 4 yıldır sadece bi tane görünmüştü ve döllenmemişti, şimdi 3 göründü 1 döllendi,hala ne olacağı belli değil ama lütfen umudunuzu kaybetmeyin, moral bizim için her şey
Bana da moral oldun2019 Aralık ayinda amh 0.4 çıktı ultrasonda 5 6 yumurta görülüyor idi. Eşimde sperm sayısı 1,5 milyomdu ileri giden sıfırdı. Dediler yüzde yuz tüp bebek. 2020 Ocak ayında tam tedaviye başlıyorduk ki pandemi dolayısıyla bölüm kapandı ara vermek zorunda kaldık. 2020 Mayıs ayında tekrar acildi özele gittik. Umut dolu olarak içeri girdim ve ultrasonda görülen yumurta 1 di. Dr o da %80 boş çıkar dedi başlamak istiyor musunuz. Şu şu ilaçları alırsınız dedi. Elimize fiyat listesi verdi çıktık. Yaşadığım o boşluğu duyguları ifade edemem kelimelere dökülmez ya. Uçuk rakamlar elimize verildi tek bir yumurta için mücadele verecektim ve o da bos çıkabilirdi.
Eşim yapalım dedi ya Allah dedik başladık. 1. Opu oldu 1 yumurtam dolu çıktı dollendi ve döndürüldü.(3.gun)
Hemen ardından 2. Opu oldu bu sefer 2 yumurta oluştu dolu çıktı ve dollendi. Donduruldu (3.gun)
Daha sonra en son oluşan iki embriyo transfer edildi. İkisi de tutundu fakat birinin kalbi 8. Haftada durdu. Şu an kalan diğer bebeğimin geleceği günü dualar ederek bekliyorum. Allah büyük. Şu Ramazan'ın hürmetine dualarını et.. eminim Rabbim geri çevirmez. Ben 10 yumurtam çıktı diye üzülenleri okuyordum diyordum ben ne yapayımAllah'ım bu nasıl bir yük. Ama mucize olacak ise oluyor. Allah yardımcın olsun. İnşallah sana moral olmuşum dur
Sırayla okuyorum, çok mutlu oldum bunu gördüğümeMerhaba,
Bende cumartesi günü yumurta toplamaya girdim. 4 yumurta toplandi. Biri olgun değildi diger 3 tanesi döllendi.
1. Gün aradılar 3 yumurtadan birinin gelişimi durmuş. Diger 2 si döllenmiş. Bekliyoruz bugün 2. Gun.
Daha bugün mü opu oldunuz ?
ALLAHIM benim gibi bekleyen herkese güzel haberler almak nasip etsin. Elim kalbimde telefon bekliyorum hergün.Sırayla okuyorum, çok mutlu oldum bunu gördüğüme
Ben de transfer yok canım, dondurduk bekliyor, bu ay adetten sonra histereskopi yapacak polipler varmış, embriyo tutunmasını etkiliyormuş, riske atmaya gerek yok alalım dedi dr. Daha sonraki adette de yine takip yapacak, folikül görürse ki inşallah görür, o zaman yine aynı süreç devam edecek, bizim durumundakiler için embriyo havuzu oluşturması çok mantıklı geldi bize, şansımızı arttırıyor ve motivasyon için de çok iyi geliyorMerhaba,
Doktorun yaklaşımı bana da çok tuhaf geldi. Doktor benim o raporu ne şartlarda aldığımı 6 ay nasil surejli hastaneye gidip geldiğimi sırf anne olabilmek için defalarca bicak altina yattığımi bilmiyor tabii.
Iptal etmedim. Doktor havuz yapalım dedi şimdilik bu sekilde gidebildiğimiz yere kadar gidelim dedim.
Ultrasonda 5 gorundu 4 toplandı sadece 2 tanesi döllendi. Henuz 2. Gun bekliyoruz bakalım. Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.
Sizin transfer ne zaman?
Canım geçen hafta ben de öyleydim ve tek bi yumurtam vardı,35 yaşındayım ve ilk defa bunu yaşıyorum, bu bile çok garip kim bilir gebelik süreci ve annelik nasıl bi heyecan olacak, Allahım inşallah güzel sonuçlarla arasınlar seniALLAHIM benim gibi bekleyen herkese güzel haberler almak nasip etsin. Elim kalbimde telefon bekliyorum hergün.
Evet doktorda bana tavsiye etmişti ama devletten aldığım rapora ilaclari yazmadan ve kullandirmadan önce söylese idi belki düşünürdüm.Ben de transfer yok canım, dondurduk bekliyor, bu ay adetten sonra histereskopi yapacak polipler varmış, embriyo tutunmasını etkiliyormuş, riske atmaya gerek yok alalım dedi dr. Daha sonraki adette de yine takip yapacak, folikül görürse ki inşallah görür, o zaman yine aynı süreç devam edecek, bizim durumundakiler için embriyo havuzu oluşturması çok mantıklı geldi bize, şansımızı arttırıyor ve motivasyon için de çok iyi geliyor
Bu arada dr ın kimdi, imkan varsa ikinci de başkasına git dr önemli, enerjinizin tutması gerekiyor moral için, ama eğer imkanın yoksa devam edeceksen de onun söylediklerine hiç kulak asma, Allah verecekse o dr da diğerleri de hepsi sadece birer vesileMerhaba,
Doktorun yaklaşımı bana da çok tuhaf geldi. Doktor benim o raporu ne şartlarda aldığımı 6 ay nasil surejli hastaneye gidip geldiğimi sırf anne olabilmek için defalarca bicak altina yattığımi bilmiyor tabii.
Iptal etmedim. Doktor havuz yapalım dedi şimdilik bu sekilde gidebildiğimiz yere kadar gidelim dedim.
Ultrasonda 5 gorundu 4 toplandı sadece 2 tanesi döllendi. Henuz 2. Gun bekliyoruz bakalım. Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.
Sizin transfer ne zaman?
Amin güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yarin 3. Gun mesela yine bu gece uyku yok bana.Canım geçen hafta ben de öyleydim ve tek bi yumurtam vardı,35 yaşındayım ve ilk defa bunu yaşıyorum, bu bile çok garip kim bilir gebelik süreci ve annelik nasıl bi heyecan olacak, Allahım inşallah güzel sonuçlarla arasınlar seni
Doktorum Ali Osman Koyuncuoğlu.Bu arada dr ın kimdi, imkan varsa ikinci de başkasına git dr önemli, enerjinizin tutması gerekiyor moral için, ama eğer imkanın yoksa devam edeceksen de onun söylediklerine hiç kulak asma, Allah verecekse o dr da diğerleri de hepsi sadece birer vesile
Uyumamazlık etmemeliyiz, erkenden uyuyup özellikle saat 23.00 01.00 aralığındaki melatonin hormonunun salgılanmasına izin vermeliyiz, yumurta kalitesini arttırıyormuş, bi de sabah erken kalkıp yürüyüş yapmak gerekiyor yürüyüşte yumurtalık üzerindeki baskıyı azaltıp kan dolaşımını arttırıyor, bi ay yürüdükten sonra gittim dr a ben ve hiç olmayan folikül 3 tane olmuş, denekki iyi geliyor yürümek. Sen uyu dinlen dua et gerisi Allah a emanet, herşey olacağına varıyor lütfen kendini yıpratma, hayat çok güzelAmin güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yarin 3. Gun mesela yine bu gece uyku yok bana.
Hani şöyle birsey olsa mesela yumurta 3 gune geldiğinde bu artik böyle gider deseler ama öyle birşey söz konusu değil. 5. Gune kadar risk devam ediyor.
Dr um Çağlar Yazıcıoğlu ve kendisini çok seviyoruz, hem adam gibi adam, hem de mükemmel bi hekimDoktorum Ali Osman Koyuncuoğlu.
Zaten kimsenin söylediğini takmamaya çalışıyorum süreç zaten maddi manevi yorucu.
Sizin doktorunuz kim ?