Tüp Bebek Sürecinde Yaşananlar

selam canım,dualarım seninle..haber ver mutlaka nasıl geçti yumoş toplama??kaç tane toplandı,transfer ne zaman,,Allah yardımcın olsun canım

canım hemen dönemedim kusura bakma yumoşlar iyi ama ben biraz 2 gün kötüydüm fakat yumurta toplama işleminden degilde sonrası ve hala kullandıgım ilaçlar sersemletiyor transfer pazartesi günü olucakmış hatta bana 6. gün gibi geldi ve dr arayıp sordum emriyologum sana göre 6. gün ama 5.gün emriyosu olarak düşünmemi çünkü yumurta toplanınca hemen işlem görmedigini söyledi ama benim şimdiden uykularım kaçıyor ve neden bilmem çok diş dıkmaya başladım of of umarım herşey yolunda gider korkuyorum umutsuz olmakta istemiyorum buarada soramadım kendimi anlatmaktan test sonucun iyidir umarım ve herşey yolundadır canım çok öpüyorum görüşmek üzere

canım hemen dönemedim kusura bakma yumoşlar iyi ama ben biraz 2 gün kötüydüm fakat yumurta toplama işleminden degilde sonrası ve hala kullandıgım ilaçlar sersemletiyor transfer pazartesi günü olucakmış hatta bana 6. gün gibi geldi ve dr arayıp sordum emriyologum sana göre 6. gün ama 5.gün emriyosu olarak düşünmemi çünkü yumurta toplanınca hemen işlem görmedigini söyledi ama benim şimdiden uykularım kaçıyor ve neden bilmem çok diş dıkmaya başladım of of umarım herşey yolunda gider korkuyorum umutsuz olmakta istemiyorum buarada soramadım kendimi anlatmaktan test sonucun iyidir umarım ve herşey yolundadır canım çok öpüyorum görüşmek üzere

Selam canim hayirlisi olsun ilkonce.rahat ol 5.gun transferi daha iyiymis oyle derler tutunmasi saglam oluyomus.kac tane toplandi kac hucreli.sen onlara bak.benim testim guzel cikti sorun yok.darisi senin basina insallah.transferden sonra ananas ye.3-4 gun banyo yapma.mumkun oldugunca yat dinlen.cok rahat olmaya calis.tamammi canim .birsey sormak istersen sorabilirsin.opuyorum

Acaba çok ama çok istersem dualarım kabul olur mu... Gece gündüz aklımdan çıkmayan, daha anne olmamışken bedenimde oluşan bu hisler sadece bir his olarak mı kalacak? İnanın yetmiyor teselliler, sabırlı ol demeler, hayırlısı buymuş, muş, muş. Hayır, hayır, bunlarla sınırlı olmamalı hiçbir şey. Beklememeliyim, umutlarımın kapısını aralamak değil tamamen açmalıyım, yeşermeliyim, filizlenmeliyim, ışık saçmalı, mücadele etmeliyim! Nedir beni engelleyen? Yaşım geçiyor, olmayacak artık deyip otumak mı, yoksa gelecek kaygıları yaşamak mı? Hayır, hiçbirine izin vermeyeceğim, yola çıkacağım ve güveneceğim doktoruma!

Çok korkardım iğneden. Dişçiye giderken ağlardım. Ateşlendiğimde yapılacak iğnenin korkusundan hissettirmezdim anneme hasta olduğumu. Arkadaşlarım el şakaları yaptığında canımın acıdığını söylerdim, onların “ ay ne tatlı canın var” diye alay edeceklerini bile bile. Sivilcelerim için aspirin ve limon maskesini sürdüğümde ağlardım acıdan ve hemen silerdim yüzümü. Evet biliyordum, canım çok tatlıydı; cesaretli değidim, ama ben böyleydim. Hassas, kırılgan, narin ve çevremdeki insanları da böyle severim böyle isterdim. Ama ANNE olmak istiyorum ben, hem de çok çok istiyorum. Anne olmak için katlanılması gereken ne varsa hazırım ben. İğnelere, muayenelere, ameliyata, geçmiş olsun kalabalığına, rüyamdaki seni bekleyişlerime bana verilen ilaçların yan tesiri olan tansiyon düşmelerine, komşuların vah vah diyen bakışlarına, günlerdir ağrım olduğu için hareket bile edemeden yatışıma... Hepsine razıyım! Hiçbirini umursamıyorum senin için, bebeğim. Artık canım hiç acımıyor. Babanın da senin için yaptıkları görülmeye değer bebeğim: Bana yemekler yapıyor, misafir ağırlıyor, ilaç saatlerimi önemsiyor ve her şeyden önemlisi, psikolojik olarak bana çok destek oluyor, bebeğim.

Anne olmayı çok istiyorum, hem de çok çok! Bir de düşünüyorum neden bazı anneler yeni doğmuş çocuğunu bırakıp gidiyor, sütünü vermek istemiyor, öldürüyor, işkence yapıyor? Beni, bizleri düşünmüyorlar mı? Biz bu kadar çok beklerken ve isterken anne olmayı, onlar niye bu kadar acımasız?

ANNE olmayı çok istiyorum, hem de çok çok istiyorum. Bugüne kadar şartlar gereği hayatımda hep ne istediğini tam bilemeyen, zor karar veren biri oldum ama bugün ne istediğimi çok iyi biliyorum: BEN SENİ İSTİYORUM BEBEĞİM! Ben anne olmak, senin annen olmak istiyorum. Bizi artık bekletme sabrımız kalmadı bebeğim, biz AİLE olmak istiyoruz.

(Ayfer Parlak /http://www.alternatifanne.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3105:ben-anne-olmak-styorum&catid=713:eek:ezel-hayatmz&Itemid=13)

Merhaba yazışmalarınızı okudum şuanda 3.tüp bebek denemem ve transferimin 6. günü annem yanımdaydı dün ağır hastası olduğu için memlekete gitti.Eşim çalışıyor evde sizin yazdıklarınızı okuyordum.Duygusallık o kadar çok ki üzgünüm annemmin gitmesi başkasını istememem bebeğim :) bunu demek bu yazıyı okuyunca gözyaşlarına boğuldum inanın sizi üzmek için söylemyrm.Şuan canım sıkılıd bebeğine yazılan bir yazı duyguların hepsine katılmak ve seni anlayan insanları okumak o kadar farklıki anlatamam.İnşallah 6 gün sonra güzel haberler alırım.Emeğinize sağlık.

Canım dilerim meleğin seninledir ve 6 gün sonra hayırlı haberlerini alırız.:KK16:

Bizi en iyi biz anlarız...:70:

Selam canim hayirlisi olsun ilkonce.rahat ol 5.gun transferi daha iyiymis oyle derler tutunmasi saglam oluyomus.kac tane toplandi kac hucreli.sen onlara bak.benim testim guzel cikti sorun yok.darisi senin basina insallah.transferden sonra ananas ye.3-4 gun banyo yapma.mumkun oldugunca yat dinlen.cok rahat olmaya calis.tamammi canim .birsey sormak istersen sorabilirsin.opuyorum

tamam canım teşekkür ederim yumoşlarım 11 tane si döllemişti ilk zamanlar ama sonra sayı ne diye sormadım onlarda söylemedi biraz heyecanlıymışım sanırım ondan ama bugün yine aradılar ve herşey yolunda yarın sabah hafif bir kahvaltı ve idrara sıkışık olucak kadar su içip gelmemi söylediler bende bugün ev temizligi yemek felan biraz onlarla ugraşıp kafa dagıtıyorum hakkımızda herşeyin hayırlısı dualarınızı bekliyorum görüşmek üzere öptümm:KK54:

tamam canım teşekkür ederim yumoşlarım 11 tane si döllemişti ilk zamanlar ama sonra sayı ne diye sormadım onlarda söylemedi biraz heyecanlıymışım sanırım ondan ama bugün yine aradılar ve herşey yolunda yarın sabah hafif bir kahvaltı ve idrara sıkışık olucak kadar su içip gelmemi söylediler bende bugün ev temizligi yemek felan biraz onlarla ugraşıp kafa dagıtıyorum hakkımızda herşeyin hayırlısı dualarınızı bekliyorum görüşmek üzere öptümm:KK54:

Canım haydi hayırlısı,sağlıkla al meleğini gel inşallah.:KK70:

Bugün kendini çok yorma,istirahat et,dinlen...

*Bazı merkezler,toplama ve transfer günleri ,parfüm,saç spreyi,krem,oje,makyaj ürünleri gibi şeylerin kullanılmamasını öneriyor,bilgine,

*Kabız olma,gaz yapan yiyeceklerden uzak dur.

*Bol bol sebze,meyve,taze sıkılmış meyve suyu,su iç.

*İlk 3 gün banyo yapma.Kesinlikle ılık suyla,ayakta duş al.

12-13 gün sonra hayırlı haberlerini almak dileğiyle ve dualarımızla canım.:KK70:

merhaba kizlar ben yeni katiliyorum araniza ama uzun zamandir okuyorumyazilarinizi. bende tüp yapma asamasindayim bu 3.denemem olucak cok korkuyorum.ALLAH isteyen herkeze nasip etsin insallah.

merhaba kizlar ben yeni katiliyorum araniza ama uzun zamandir okuyorum yazilarinizi. bende tüp yapma asamasindayim bu 3.denemem olucak ama cok korkuyorum.ALLAH isteyen herkeze nasip etsin insallah.

merhaba kizlar ben yeni katiliyorum araniza ama uzun zamandir okuyorumyazilarinizi. bende tüp yapma asamasindayim bu 3.denemem olucak cok korkuyorum.ALLAH isteyen herkeze nasip etsin insallah.

Canım merhaba hoşgeldin.:KK70:

Dilerim hayırlısıyla,sağlıkla meleklerine kavuşursun.

Allah güzel haberler vermek / almak nasip etsin inşallah.:KK16:

Canım haydi hayırlısı,sağlıkla al meleğini gel inşallah.:KK70:

Bugün kendini çok yorma,istirahat et,dinlen...

*Bazı merkezler,toplama ve transfer günleri ,parfüm,saç spreyi,krem,oje,makyaj ürünleri gibi şeylerin kullanılmamasını öneriyor,bilgine,

*Kabız olma,gaz yapan yiyeceklerden uzak dur.

*Bol bol sebze,meyve,taze sıkılmış meyve suyu,su iç.

*İlk 3 gün banyo yapma.Kesinlikle ılık suyla,ayakta duş al.

12-13 gün sonra hayırlı haberlerini almak dileğiyle ve dualarımızla canım.:KK70:

teşekkür ederim camentacım dediklerini mutlaka dikkate alıcam merkezden aradılar ve evet sadece hafif bir kahvaltı ve ılık bir duş daha öncede yumurta toplama işlemindede hiçbir makyaj ürünü parfüm kullanmadım yine öyle gidicem güzel temennilerin içinde çok teşekkür ederim rabbim yar ve yardımcımız olsun ALLAH ım seninde gönlünün muradını versin görüşmek üzere :KK71:

ben yeni üye oldum, formu nasıl kullanacağımı tam olarak bilmiyorum...

yaklaşık 2 haftadır forumdaki tüp bebek ile ilgili yorumları okuyorum ve üye olmam gerektiğini düşündüm. .:)

ben de böyle bir sürece başlayacağım, daha en başındayım ve yarın doktora gideceğim, tedirgin ve heyecanlıyım...

selam canım,transferin gerçekleşmiştir ,güzel haberlerini bekliyoruz inşallah,

ben yeni üye oldum, formu nasıl kullanacağımı tam olarak bilmiyorum...

yaklaşık 2 haftadır forumdaki tüp bebek ile ilgili yorumları okuyorum ve üye olmam gerektiğini düşündüm. .:)

ben de böyle bir sürece başlayacağım, daha en başındayım ve yarın doktora gideceğim, tedirgin ve heyecanlıyım...

Merhaba canım aramıza hoşgeldin.:KK70:

Tedavin hayırlı olur,seni meleğine kavuşturur inşallah.:KK16:

Güzel haberlerini bekliyoruz.:KK54:

Merhaba canım aramıza hoşgeldin.:KK70:

Tedavin hayırlı olur,seni meleğine kavuşturur inşallah.:KK16:

Güzel haberlerini bekliyoruz.:KK54:

Kendimi evine gelmis gibi hissettim emin ol, misafirperverligin icin cok tesekkurler, kendimi oyle yalniz hissetmistim ki, "hosgeldin" demen nasil mutlu etti bilemezsin.. Cok sagol..

Bugun ilk defa zeynep kamil hast.gittim.
Dr. Reglimin ikinci yada ucuncu gunu hormon testi yapacagini ve rahim filmi cekecegini soyledi. Rahim fimli icin bir suru yorum okudum, cani aciyan oldukca fazla. Cok korkuyorum acikcasi. Sen rahim filmi cektirdinmi nasil bisey bu, ya da zeynep kamilde rahim filmi cektiren var mi ? Lutfen yazin.tesekkurler...

Kendimi evine gelmis gibi hissettim emin ol, misafirperverligin icin cok tesekkurler, kendimi oyle yalniz hissetmistim ki, "hosgeldin" demen nasil mutlu etti bilemezsin.. Cok sagol..

Bugun ilk defa zeynep kamil hast.gittim.
Dr. Reglimin ikinci yada ucuncu gunu hormon testi yapacagini ve rahim filmi cekecegini soyledi. Rahim fimli icin bir suru yorum okudum, cani aciyan oldukca fazla. Cok korkuyorum acikcasi. Sen rahim filmi cektirdinmi nasil bisey bu, ya da zeynep kamilde rahim filmi cektiren var mi ? Lutfen yazin.tesekkurler...

Canım benim yalnız değilsin:KK70:

Rahim filmi 5-10 dakika süren bir işlem.Dayanılamayacak düzeyde bir ağrı kesinlikle söz konusu değil,ilaç verildiğinde,soğukluğunu hissediyorsun sadece.İşlemden 30-40 dakika önce bir ağrı kesici almanı öneririm.Endişe etme,rahat ol canım.Ben iki kere çektirdim.

İnşallah sonucu temiz çıkar ve seni bir adım daha meleğine yaklaştırır.:KK16:

Canım benim yalnız değilsin:KK70:

Rahim filmi 5-10 dakika süren bir işlem.Dayanılamayacak düzeyde bir ağrı kesinlikle söz konusu değil,ilaç verildiğinde,soğukluğunu hissediyorsun sadece.İşlemden 30-40 dakika önce bir ağrı kesici almanı öneririm.Endişe etme,rahat ol canım.Ben iki kere çektirdim.

İnşallah sonucu temiz çıkar ve seni bir adım daha meleğine yaklaştırır.:KK16:

bu ilaç meselesini bir kaç kişiden duydum, bugün zeynep kamili aradım, doktorla görüşmek istedim, bağlamadılar tabiki :) sonra tüp bebek servisindeki sekreterle görüştüm, ilaç ne ilacı böyle birşey doktorum söylemedi dedim, dediki yoğunluktan unutmuştur... :KK43: kimlere güveniyoruz yani düşün.. neyse dedim ilacın adı ne söyleyin alırım, olmaz dedi, doktorun yazması gerek, e ben çalışıyorum sürekli izin almak zor nasıl olucak dedim, Özelde de yaptırıp getirebilirsiniz dedi... moralim çok bozuk...

ve aklıma takılan bir diğer konu da ; bir arkadaşım yaptırmış, regl değilken yaptırmış ve regl olmaman gerekiyo yaptırmak için diyor..ne yapmalıyımmmmm

bu ilaç meselesini bir kaç kişiden duydum, bugün zeynep kamili aradım, doktorla görüşmek istedim, bağlamadılar tabiki :) sonra tüp bebek servisindeki sekreterle görüştüm, ilaç ne ilacı böyle birşey doktorum söylemedi dedim, dediki yoğunluktan unutmuştur... :KK43: kimlere güveniyoruz yani düşün.. neyse dedim ilacın adı ne söyleyin alırım, olmaz dedi, doktorun yazması gerek, e ben çalışıyorum sürekli izin almak zor nasıl olucak dedim, Özelde de yaptırıp getirebilirsiniz dedi... moralim çok bozuk...

ve aklıma takılan bir diğer konu da ; bir arkadaşım yaptırmış, regl değilken yaptırmış ve regl olmaman gerekiyo yaptırmak için diyor..ne yapmalıyımmmmm

Canım HSG çekimi genelde adet bitiminden sonraki birkaç gün içinde yapılır.

Özelde işlemin ücreti 250 - 350 TL. gibi.(Tıbbi Görüntüleme Merkezi Radyotom & Radyomar-Fındıkzade tavsiye ederim)

Moralini bozma:KK70:Sen iyi olur,hersey hallolur.:KK16:

İnfertilitenin tanı ve tedavisi için yapılması gereken testler:

Kadınlar için; kan grubu, tam kan sayımı, hormon testleri olarak FSH-LH-estradiol (adet kanamasını ikinci ya da üçüncü günü), TSH, serbest T4, prolaktin, mevcut enfeksiyonların veya bağışıklığın önceden tanımlanması için HBsAg, AntiHBs, AntiHCV, Rubella IgM-IgG, Toxoplasma IgM-IgG testleridir… Gerekli görüldüğü takdirde diğer sistemik hastalıklara ait tetkikler, mikrobiyolojik ve genetik testler de ilave edilebilir. Tüpleri ve rahim iç boşluğunu değerlendirmek için rahim filmi (histerosalpingografi) çekilmelidir.

Erkekler için ise;
spermiogram, kan grubu, HBsAg, AntiHBs, AntiHCV (sarılık taramaları), gerekli durumlarda hormon testleri(FSH, LH, total testosteron, prolaktin ve TSH) ve genetik testler yapılmalıdır.

Birincil Nedenler:

Gebelik oluşturması beklenen embriyonun bozulmuş genetik yapısı,
Yumurta gelişimi sırasında kullanılan ilaç protokollerinin uygun olmaması,
Embriyonun geliştiği kültür ortamlarının yeterli olamaması,
Embriyo dış zarının kalınlaşması gibi embriyoya ait nedenler tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarına sebep olabilir.

İkincil Nedenler:

Rahim iç duvarını (Endometrium) etkileyen doğumsal rahim bozuklukları,
Rahim içinde embriyonun tutunmasını engelleyen polip, myom,
Daha önceki enfeksiyon veya küretajlara bağlı yapışıklıklar,
Embriyonun rahim içinde tutunup büyümesini etkileyen pıhtılaşma fonksiyon bozuklukları,
Kadında genetik veya sonradan oluşan immunolojik (savunma mekanizmaları) bozukluklar, yüksek kalitede de olsa gelişen embriyonun tutunup büyümesini engelleyebilen faktörlerdir.

Üçüncül Nedenler:

Çocuk sahibi olmakta güçlük çeken kadınlarda sıklıkla görülebilen endometriosis hastalığı (çikolata kistleri),
Tüplerde daha önceden geçirilmiş enfeksiyon veya geçirilmiş karın içi operasyonları sonrasında sıklıkla ortaya çıkabilen hidrosalpenks yani tüplerin tıkanıp şişmesi durumları özellikle tedavi edilebilir nedenler arasındadır.

Kaynak: Sağlık ve Yaşam Dergisi

X