Tüp Bebek Sürecinde Yaşananlar

bizi en iyi bizler anlarız canım,ben artık çevremdekilerden beni anlamalarını beklemiyorum,bizler burda aynı şeyleri yaşadığımız için ,aynı yollardan geçtiğimiz için can dostu olduk,inan hergün girmeden yapamıyorum bu siteye,acaba kim sevindi bugün diye,yada hayal kırıklıkları oldumu acaba diye,,

Canım benim aynen öyle gerçekten.:KK70:Birbirimizin üzüntüsüyle üzülüp,sevinciyle sevinmek,inan birçok kula nasip olan birsey değil.İnsanlar artık başkalarının mutsuzluğuyla,mutlu olur hale gelmişler ne acıdır ki...

Bizim bu yolda;dostluklarımız gibi,sabır gibi,inançla Yaradana teslim olmak gibi,farkındalıklarımızın,kazanımlarımızın olduğunu düşünüyorum.
 
çok doğru şeyler yazmışsın cnm ya inan artık bıktım saçma sorulardan.bir topluluğa girdiğinde kadınların ilk sorduğu saçma sapan sorulardan biri "bebek yok mu hala"nefret ediyorum bu sorudan.sananeeeeeeeee sanane deme
bırak olsa zaten söyleriz bide arkasından üzülme olur lafı yokmu insanı tamamen çileden çıkartıyor.

Canım Allah hepimizin yardımcısı olsun,tedavisiyle,sabrıyla,çevre müdahaleleriyle zor bir süreç.İnşallah bu günler ilerde meleklerimize anlatacağımız anılar olarak geride kalacak.
 
• Kişilerarası ilişkilerde güçlükler,
• Sosyal yalnızlık, sosyal aktivitelerden uzaklaşma,
• Günlük aktivitelere olan ilginin ve yeteneğin azalması,
• Enerji ve motivasyon eksikliği,
• Yaşama karşı ilgisizlik,
• Konsantre olmakta güçlük, dikkatin dağılması,
• Kendini, olayları ve ilişkileri negatif değerlendirme,
• Ağlama ve umutsuzluk,
• Öfke ve kızgınlık,
• Suçluluk ve değersizlik,
• İştahın artması veya azalması, aşırı kilo alma veya verme,
• Uyku düzeninin bozulması, uykuya dalmakta güçlük, sık / erken uyanma, aşırı uyuma,
• Yorgun, huzursuz ve aşırı kaygılı olma,
• Alkol veya sigara kullanımı veya bu maddelerin tüketimini arttırma görülebilir.


Duygularınızı tanıyın: Stresi azaltmanın ilk yolu hissettiklerinizin normal olduğunu anlamaktır. İnfertilite araştırması için yapılan testler ve tedaviler, duygusal, fiziksel ve maddi olarak zor ve yorucudur. Bu araştırma ve tedavilerin sizi hayalinize biraz daha yaklaştırdığını düşünün.

Korkularınızı ve sorularınızı paylaşın: Çevrenizde sizin sorularınıza cevap verecek, korku ve kaygılarınızı anlayacak kişilerin olması sizi rahatlatacaktır. Sizin tedavinizi üstlenen doktor ve hemşirelere soru sormaktan kaçınmayın.

Ağlamak istediğinizde ağlamanıza engel olmayın: Ağlama isteğinizi, öfkenizi ve üzüntünüzü baskılamayın. Duygularınızı serbestçe yaşamanız kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Eşinizle konuşun: Yetersizlik duyguları, çevresel baskılar çiftler arasında gerilim yaratabilir. Bu sağlık problemi eşlerden hangisinden kaynaklanırsa kaynaklansın, infertilite kesinlikle tek bir kişinin değil, bir çiftin problemidir. Çiftler genellikle infertiliteye farklı tepkiler verirler. Eşinizle konuşmayı ihmal etmeyin.

İnfertilite konusunda olabildiğince çok bilgi sahibi olmaya çalışın: Bu sağlık problemiyle başa çıkmaya çalışırken ilk yapılması gereken infertilite ve tedavisi hakkında ayrıntılı ve doğru bilgi almaktır. Hemşireniz, doktorunuz sizi bilgilendirmek için her zaman hazırdır.
 
güzel bir blok olmuş bende şuanda tüpbebek tedavisine başlamak için regli olmayı bekliyorum ve gerçekten yazılan herşeyi fazlasıyla yaşadım şuan en yakınlarım dahil kimseye söylemedim ama zor duruyorum sanki söylemeliyim ama biliyorum daha çok stres olucam belkide konuşunca rahatlıycam of karışık bir durum neyse panik atak durumundayım zaten düzenli beslenen biride deyilim uykuda öyle düzensiz bu seferde olmıycak diye düşünerek kötüye hazırlıyorum kendimi ama olumsuz düşünce olumsuzluk getirir diyede korkuyorum sanki bir çıkmazdayım ama artık bebişimle mutlu olmak istiyorum
 
güzel bir blok olmuş bende şuanda tüpbebek tedavisine başlamak için regli olmayı bekliyorum ve gerçekten yazılan herşeyi fazlasıyla yaşadım şuan en yakınlarım dahil kimseye söylemedim ama zor duruyorum sanki söylemeliyim ama biliyorum daha çok stres olucam belkide konuşunca rahatlıycam of karışık bir durum neyse panik atak durumundayım zaten düzenli beslenen biride deyilim uykuda öyle düzensiz bu seferde olmıycak diye düşünerek kötüye hazırlıyorum kendimi ama olumsuz düşünce olumsuzluk getirir diyede korkuyorum sanki bir çıkmazdayım ama artık bebişimle mutlu olmak istiyorum

hayırlı olsun canım ilk önce tedavin,sana tevsiyem kimseye anlatmaman,,heleki bu yolları bilmeyenler,normal yolla hamile kalanlar asla anlamıyor bizi,eğer konuşup rahatlamak istiyorsan gir buraya yaz ,paylaş düşüncelerini,kötüye hazırlama kendini asla,bak bende senin gibi düşünürdüm hep ama tedaviye başladığımda hep ii düşündüm,mutlaka arasıra insanın içine giriyor kötü düşünceler ama hemen kov onları,rahat ol gerçekten,iyi yi düşünkü iyi olsun herşey güzel olsun,senin ne sorunun var?ilk denemenmi?
 
Canım öncelikle hayırlı olsun.Allah hayırlı haberler vermeni nasip etsin inşallah.:KK16:

Samimiyetine inandığın,hassasiyetle dugularını paylaşabileceğine güvendiğin insanlara söyleyebilirsin.Annen,kardeşin,teyzen ve yakın arkadaşın vb. olabilir.Transferden sonra 3 gün istirahat öneriliyor,o günlerde sana yardımcı olmaları da faydalı olacaktır.

Transferden sonra bebeğinin seninle olduğunu düşünmek insana ayrı bir sorumluluk veriyor,ona göre hareket ediyorsun.

Dilerim hersey gönlünce olur.:KK16:
 
Adetin 2. veya 3.günü yapılan FSH,LH,E2,TSH,PROLAKTİN testleri,Histerosalpingografi (İlaçlı rahim filmi) veya Ofis Histeroskopi gibi sonuçlar değerlendirildikten sonra adetin 2. veya 3.günü yumurtaları döllenebilecek olgunluğa getirmek için, yumurta geliştirici iğneler kullanılır. Yumurtalar belli büyüklüğe geldiği zaman ameliyathane ortamında,genel anestezi altında,dışarı alınırlar. Aynı gün erkekten de sperm alınır ve embriyoloji laboratuarında yumurtaların içine sperm enjeksiyonu yapılarak döllenmeye bırakılırlar.

2-3-4 veya 5.günlerde embriyo transferi (döllenen yumurtaların yani embriyoların gelişimine devam etmesi için ana rahmine yerleştirilmesi) yapılır.12 gün sonra kanda gebelik hormonu(BHCG) bakılarak gebeliğin tutup tutmadığı anlaşılır.
 
*Tüp bebek tedavisindeki en önemli ip ucu kendi kendinizi şımartmaktır. Çok stresli bir tedaviye başlıyosunuz , bunu yenmek için size yararı dokunabilecek herşeyi yapabilirsiniz.

*Transferden önce bile istirahat çok önemlidir . Yumurtaların gelişimi için büyük bir enerji ve çaba gerektigini düşünerek dinlenmeyi ihmal etmeyin

*Randevularınızda yanınızda kitap yada vakit geçirecek herhangi birşey bulundurun , belki bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.

*İşlemler hakkında , doktorunuza sürekli sorular sorun, sayılar neyi ifade ediyor öğrenin. E2 ve döllenme rapor v.s. sonuçlarının bir fotokopisini alın kendi dosyanızda saklayın.

*Sizinle aynı konumda olan (faktör, dönem v.s.) bir tüp bebek hastası ile tanışın ve hikayelerinizi paylaşın,bu size rahatlık sağlayabilir
:-)kkk:)
*Tedvide ,doğum öncesi vitamini almaya başlayın, en azından üç ay öncesinden başlayarak günlük 400 mcg folik asid almaya başlayabilirsiniz ,bu miktar uzmanların gebelik sırasında önerdikleri 800 mcg lik miktara bakılarak uygun oldugu düşünülebilir.

*Bazı merkezler aşırı uyarılmadan korunmak için ,yüksek protein , düşük tuz potasyum ihtiva eden diyetin faydalı olacagına inanıyorlar .(aşırı uyarılma kaçınılması gereken bir durumdur)

*Tedavi sırasında aldıgınız ilaçlardan dolayı biraz kilo alabilirsiniz ve şişkinlik olabilir, gebe kaldıgınız zaman bu durumun hiç bir önemi kalmayacaktır.

*Tedavi sırasında ilaçlar ve diger uyarma işlemleri kabızlıga yol açabilir. Yumurta toplanma gününe yaklaşırken bunun için önlem alın.

*Eger birden fazla tüp bebek deneme başarısızlığı yaşadıysanız , özelliklede doktorunuz protokol değişikliği yapmayı düşünmüyorsa , siz düşünün doktorunuzu ve tedavi merkezinizi değiştirmeyi.

*Şunu hiç unutmayın; hiç bir deneme biribirinin aynısı degildir. Aynı merkezde, aynı protokol uygulansa bile sonuçlar biribirinin aynısı olmayabilir.(yumurta ,embriyo sayısı kalitesi v.s.) Bu durum sizi endişelendirmesin.

*Bazı merkezlerde başarı şansını artırmak için embriyo reddini önleyen bazı ilaçlar kullanıyorlar , bunun sizin merkezinizde kullanıp kullanılmadıgını araştırın.

*Eğer iyi kalite ve çok sayıda embriyonuz kaldıysa kesinlikle dondurtmayı düşünün.

*Bazı merkezlerde progesteronun vajinadan alınmasının daha etkili olduğunu düşünmektedirler ve öyle alınmasını önerirler.Merkeziniz izin veriyorsa, progesteronu ağızdan da alabilirsiniz

*Denemelerinizden sonraki adet döneminizde, kanamanız olsa bile hala gebe olabileceginizi unutmayınız. Protesteron destegini, kanda gebelik testi yaptırıp emin olmadan kesmeyiniz.

*İlaçlarınızı zamanında alın. Özellikle çatlatma iğnenizi doktorunuzun size söyledigi zamanda dakik vurdurun.

*İlaçlarınızı serin bir yerde saklayınız , ilaçlarınızın son kullanma tarihlerine dikkat ediniz.

*Baskılayıcı cilt altı iğne enjektörünüzün kaç ünitelik olduguna dikkat edin , söylenilen doz da ilaçın dogru miktar olup olmadıgını hemşireye teyid ettirin.

*Kendinizi belirsizliklerden uzak tutun , karamsar olmayın.

*Kendi kendinizle ve eşinizle biribirinize odaklaştıgınız kenetlendiginiz bir zamanda tedaviye başlayın.

*Karamsarlık durumlarında , başarı ithimallerinizi gözden geçirin, ruhsal iniş çıkışlarda ya nötr kalmaya yada umutlu olmaya devam edin.

*Stresi yenmenizde hangisi size yardım edecekse onu yapabilirsiniz : relax,derin nefes alma , yoga,meditasyon gibi.

*Yumutra toplama günü yanınıza birini mutlaka bulundurun. Narkozun etkisi ile ayık olmayabilirsiniz ve size doktorunuz tarafından söylenen yapmanız gereken şeyleri daha sonra hatırlamayabilirsiniz.

*Toplama ve transferden sonra sizi eve araba ile götürecek birini bulundurun (eşinizin olması tercih edilir)

*Herhangi bir şeye allerjiniz varsa bunu doktorunuza söyleyin, tedbir almalarını isteyin.

*Bazı merkezler, embriyoların kokulara karşı zayıf reaksiyon göstermeleri sebebiyle , toplama ve transfer günleri sabun ,parfüm,krem.makyaj ürünleri gibi şeylerin kullanılmamalarını önermektedirler.

*Toplama ve transfer günü oje kullanmayın.

*Toplamadan sonra , bulantınız yoksa su , meyve suyu, bisküvi çok az miktarda poğaça v.s. gibi hafif yiyecekler yiyip içebilirsiniz.

*Yumurta toplamadan sonra 1-2 gün süreyle adet ağrılarına benzer bel ve kasık ağrısı, vajinal damla damla kanama olabilir. Yumurta toplama işlemi hazneden ve iğne aracılığıyla yapıldığı için az miktarda ağrı ve/veya kanama olması doğaldır.

*Eğer ağrı şiddetli ve sürekli oluyorsa yada kanama miktarı fazla ise bulantı kusma başlar ise ve 38 dereceyi geçen ateş olursa merkezinizle hemen temas kurun.

*Her bir folikülün mutlaka bir yumurta içerdiğini düşünmeyin. Bazı foliküller boş çıkabilir bu sizi endişelendirmesin.

*Yumurta toplama işleminden 1-2 gün sonra dayanılmaz şiddetli ağrılarınız olursa bu durumu vakit gecirmeden merkeze bildirin.

*Transferden sonra yatmak zor ve sıkıcı olabilir , yanınızdasizi oyalayacak bir şeyler bulundurun.(Kitap,cd çalar gibi)

*Transferden sonra yüzme,spor,uzanma,ağır kaldırma gibi aktiviteler de bulunmayınız.

*Transferden sonra cinsel ilişki de bulunmayın.

*Doktorunuz aksi bir şey söylemediyse ağrı kesici kullanmayınız.

*Kabız olmayın,gaz yapan yiyeceklerden uzak durun.

*Bol bol sebze,meyve,taze sıkılmış meyve suyu,su için.(Ananasta faydalı deniyor)

*İlk 3-4 gün banyo yapmayın.Kesinlikle ılık suyla,ayakta duş alın

*Şehir dışına tedavi için gitmiş çiftler , transferden sonra 1-2 gün tedavi gördükleri şehirde kaldıktan sonra evlerine dönmelerinin iyi olacağı önerilmektedir.

*Yine transferden sonra 1-2 gün süreyle adet ağrısına benzer bel ve kasık ağrısı , az miktarda vajinal kanama olabilir.

*Kullandığınız ilaçlara bağlı olarak yumurtalıkların aşırı uyarılması bu tedaviler sırasında belli oranda görülebilir. Belirtileri nefes almada zorluk , karında şişlik ve ağrı , bulantı kusmadır ve şikayetler genellikle transfer işleminden bir kaç gün sonra başlamaktadır. Böyle bir riskin gerçekleşip gerçekleşmiyecegini işlemleriniz sırasında doktorunuzla konuşun. Ve bu tür şikayetiniz olursa merkezinize derhal haber verin.

*Transfer tarihin den 12 gün sonra gebelik (beta hch ) testi yaptırın.Kanamanız başlasa dahi günü geldiğinde mutlaka gebelik testi yaptırın

*Sevgili beyler;eşiniz yaklaşık 40 gün sürecek yoğun ve stresli bir tedavi programına girmektedir.100 e yakın iğne vurulacak . Size düşen görevin ne olduğunu yazmıyorum siz biliyosunuz zaten.
 
• Kişilerarası ilişkilerde güçlükler,
• Sosyal yalnızlık, sosyal aktivitelerden uzaklaşma,
• Günlük aktivitelere olan ilginin ve yeteneğin azalması,
• Enerji ve motivasyon eksikliği,
• Yaşama karşı ilgisizlik,
• Konsantre olmakta güçlük, dikkatin dağılması,
• Kendini, olayları ve ilişkileri negatif değerlendirme,
• Ağlama ve umutsuzluk,
• Öfke ve kızgınlık,
• Suçluluk ve değersizlik,
• İştahın artması veya azalması, aşırı kilo alma veya verme,
• Uyku düzeninin bozulması, uykuya dalmakta güçlük, sık / erken uyanma, aşırı uyuma,
• Yorgun, huzursuz ve aşırı kaygılı olma,
• Alkol veya sigara kullanımı veya bu maddelerin tüketimini arttırma görülebilir.

Duygularınızı tanıyın: Stresi azaltmanın ilk yolu hissettiklerinizin normal olduğunu anlamaktır. İnfertilite araştırması için yapılan testler ve tedaviler, duygusal, fiziksel ve maddi olarak zor ve yorucudur. Bu araştırma ve tedavilerin sizi hayalinize biraz daha yaklaştırdığını düşünün.

Korkularınızı ve sorularınızı paylaşın: Çevrenizde sizin sorularınıza cevap verecek, korku ve kaygılarınızı anlayacak kişilerin olması sizi rahatlatacaktır. Sizin tedavinizi üstlenen doktor ve hemşirelere soru sormaktan kaçınmayın.

Ağlamak istediğinizde ağlamanıza engel olmayın: Ağlama isteğinizi, öfkenizi ve üzüntünüzü baskılamayın. Duygularınızı serbestçe yaşamanız kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Eşinizle konuşun: Yetersizlik duyguları, çevresel baskılar çiftler arasında gerilim yaratabilir. Bu sağlık problemi eşlerden hangisinden kaynaklanırsa kaynaklansın, infertilite kesinlikle tek bir kişinin değil, bir çiftin problemidir. Çiftler genellikle infertiliteye farklı tepkiler verirler. Eşinizle konuşmayı ihmal etmeyin.

İnfertilite konusunda olabildiğince çok bilgi sahibi olmaya çalışın: Bu sağlık problemiyle başa çıkmaya çalışırken ilk yapılması gereken infertilite ve tedavisi hakkında ayrıntılı ve doğru bilgi almaktır. Hemşireniz, doktorunuz sizi bilgilendirmek için her zaman hazırdır.

cementacım çok güzel şeyler paylaşmşsın sana yemin ediyorum
bunların hepsi bende var özellikle mutsuzluk
hele bu gün kurstan eve dönerken
markete girdim
yıllar önce ben sigarayı bırakmışken bu gün bir dal alayım bişi olmaz
ne olacak bir daldan dedim
3 aşılama 3 negatif tüp bebekte içmedim ama bu gün alıcaktım
kendi halıme baktım zaten çocuk olmuyo olanıda yok etmenin manası yok dedim ve içmedim
ama yemin ediyorum bunların hepsi bende var
bende acaba depresyonamı girdim
 
hayırlı olsun canım ilk önce tedavin,sana tevsiyem kimseye anlatmaman,,heleki bu yolları bilmeyenler,normal yolla hamile kalanlar asla anlamıyor bizi,eğer konuşup rahatlamak istiyorsan gir buraya yaz ,paylaş düşüncelerini,kötüye hazırlama kendini asla,bak bende senin gibi düşünürdüm hep ama tedaviye başladığımda hep ii düşündüm,mutlaka arasıra insanın içine giriyor kötü düşünceler ama hemen kov onları,rahat ol gerçekten,iyi yi düşünkü iyi olsun herşey güzel olsun,senin ne sorunun var?ilk denemenmi?

teşekkür ederim canım evet ilk denemem daha önceki dr.lar sebebsiz infertil dediler ancak şimdiki dr sperm sorunu diyor ama olumsuz degilmiş çok korkuyorum bu benim için son şans diye düşünüyorum çünkü eşimle 5 yıldır istiyoruz ve tüpbebek için şimdi hazır olabildik(maddi açıdan) yani bir 5 yıldaha beklemek istemiyorum sen hangi aşamadasın tedvinde neler yaşadın özel olmazsa anlatabilirmisin yardımların için şimdiden teşekkür ederim:KK54:
 
Canım öncelikle hayırlı olsun.Allah hayırlı haberler vermeni nasip etsin inşallah.:KK16:

Samimiyetine inandığın,hassasiyetle dugularını paylaşabileceğine güvendiğin insanlara söyleyebilirsin.Annen,kardeşin,teyzen ve yakın arkadaşın vb. olabilir.Transferden sonra 3 gün istirahat öneriliyor,o günlerde sana yardımcı olmaları da faydalı olacaktır.

Transferden sonra bebeğinin seninle olduğunu düşünmek insana ayrı bir sorumluluk veriyor,ona göre hareket ediyorsun.

Dilerim hersey gönlünce olur.:KK16:

çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için ama dedigim gibi kararsızım eşimde kimseye söylemeyelim ben idare ederim sana bakabilirim sen sonra daha kötü oluyorsun üzülüyorsun diyor ama bilmiyorum eşimde çok hevesli ama çokta belli etmek istemiyor beni üzmemek için onunlada çok konuşamıyoruz hayırlısı deyip geçiyoruz yazılarınızı okudukça hem bilgi sahibi oluyorum hemde rahatlıyorum paylaşımlarınız için teşekkür ederim
 
Canım benim yumurta kalitesini direkt etkiliyor sigara,vazgeçmekle çok iyi yapmışsın.Çünkü sonrasında kendini suçlamaya,vicdan azabı çekmene neden olabilir,keşke içmeseydim dedirtebilir.Zaman zaman psikolojik dalgalanmaları hepimiz yaşıyoruz sanırım.İçine atma eşinle,yakınınla,bizimle mutlaka paylaş,birlikte aşacagız inşallah bu süreci.Bizi birbirimizden daha iyi kimse anlayamaz.:KK70:
 
çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için ama dedigim gibi kararsızım eşimde kimseye söylemeyelim ben idare ederim sana bakabilirim sen sonra daha kötü oluyorsun üzülüyorsun diyor ama bilmiyorum eşimde çok hevesli ama çokta belli etmek istemiyor beni üzmemek için onunlada çok konuşamıyoruz hayırlısı deyip geçiyoruz yazılarınızı okudukça hem bilgi sahibi oluyorum hemde rahatlıyorum paylaşımlarınız için teşekkür ederim

Canım eşin idare ederim diyorsa sorun yok o halde.

İnşallah hayırlısıyla müjdeli haberi verirsiniz.:KK16:

Ama eşinle konuşabilmeniz,paylaşabilmeniz önemli,sonuçta bu ikinizede kapsayan bir tedavi ve süreç.Birbirinizle konuşmanız hem eşini hem seni rahatlatır daha iyi hissettirir.:KK16:
 
Acaba çok ama çok istersem dualarım kabul olur mu... Gece gündüz aklımdan çıkmayan, daha anne olmamışken bedenimde oluşan bu hisler sadece bir his olarak mı kalacak? İnanın yetmiyor teselliler, sabırlı ol demeler, hayırlısı buymuş, muş, muş. Hayır, hayır, bunlarla sınırlı olmamalı hiçbir şey. Beklememeliyim, umutlarımın kapısını aralamak değil tamamen açmalıyım, yeşermeliyim, filizlenmeliyim, ışık saçmalı, mücadele etmeliyim! Nedir beni engelleyen? Yaşım geçiyor, olmayacak artık deyip otumak mı, yoksa gelecek kaygıları yaşamak mı? Hayır, hiçbirine izin vermeyeceğim, yola çıkacağım ve güveneceğim doktoruma!


Çok korkardım iğneden. Dişçiye giderken ağlardım. Ateşlendiğimde yapılacak iğnenin korkusundan hissettirmezdim anneme hasta olduğumu. Arkadaşlarım el şakaları yaptığında canımın acıdığını söylerdim, onların “ ay ne tatlı canın var” diye alay edeceklerini bile bile. Sivilcelerim için aspirin ve limon maskesini sürdüğümde ağlardım acıdan ve hemen silerdim yüzümü. Evet biliyordum, canım çok tatlıydı; cesaretli değidim, ama ben böyleydim. Hassas, kırılgan, narin ve çevremdeki insanları da böyle severim böyle isterdim. Ama ANNE olmak istiyorum ben, hem de çok çok istiyorum. Anne olmak için katlanılması gereken ne varsa hazırım ben. İğnelere, muayenelere, ameliyata, geçmiş olsun kalabalığına, rüyamdaki seni bekleyişlerime bana verilen ilaçların yan tesiri olan tansiyon düşmelerine, komşuların vah vah diyen bakışlarına, günlerdir ağrım olduğu için hareket bile edemeden yatışıma... Hepsine razıyım! Hiçbirini umursamıyorum senin için, bebeğim. Artık canım hiç acımıyor. Babanın da senin için yaptıkları görülmeye değer bebeğim: Bana yemekler yapıyor, misafir ağırlıyor, ilaç saatlerimi önemsiyor ve her şeyden önemlisi, psikolojik olarak bana çok destek oluyor, bebeğim.

Anne olmayı çok istiyorum, hem de çok çok! Bir de düşünüyorum neden bazı anneler yeni doğmuş çocuğunu bırakıp gidiyor, sütünü vermek istemiyor, öldürüyor, işkence yapıyor? Beni, bizleri düşünmüyorlar mı? Biz bu kadar çok beklerken ve isterken anne olmayı, onlar niye bu kadar acımasız?



ANNE olmayı çok istiyorum, hem de çok çok istiyorum. Bugüne kadar şartlar gereği hayatımda hep ne istediğini tam bilemeyen, zor karar veren biri oldum ama bugün ne istediğimi çok iyi biliyorum: BEN SENİ İSTİYORUM BEBEĞİM! Ben anne olmak, senin annen olmak istiyorum. Bizi artık bekletme sabrımız kalmadı bebeğim, biz AİLE olmak istiyoruz.

(Ayfer Parlak /http://www.alternatifanne.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3105:ben-anne-olmak-styorum&catid=713:eek:ezel-hayatmz&Itemid=13)
 
camentacım..okudum hepsini okadar doğru ve gerçekki...
bende girmişim zaten depresyona hele yeğenim olduktan sonra yani herkesin çocğunu sevdim ama yeğenimle 5 gün geçirdm yurtdışına gittiler,kokladım içten sevdim çok..arkdaşalrımınkinide severdim ama yeğen farklıymış,bu kıskanma değil özlem yaa evime geldim geleli kaçgece videosuna bakıp ağlayarak uyudum..
artık daha çok istiyorum bebeğim olsun diye bunu görümcemin bebeğindede yaşadım ama kendi canın farklıymış,annesi çarşı gidince vakit geçirdim kuzumla okadar güzel vakitlerdiki..görümcemin bebeği olunc aevde bir neşe sevinç oluyor ama gidnce çok sessiz oluyor...
neyse umut var değilmi artık yazmayım daha fazla...
linke bakayım dedim çok takdir ettim seni..
geçte olsa bende anladım herkesin bilmesinin bana bir fayda vermediğini 1.tüp bebekte ailemin yanına uzun süre gidip kaldığımdan çok bilen oldu,nasılsın soruları.sonuç gününde sonra gelen telf..çok samimiyse oan ağldaım yoks akapatınca...
yani düşün benle evlendi arkdaş şimdi ikinciyi doğurdu bana şunu söyleme cesaretini buluyor daha doğrusu çok acımasızca"senden iyisi yok kafanı dinle"yada hayatını yaşa gez eğlen diyenler....
gerçek dost bunu söyleyemez empati kurar yaşadığımı ben bilrim ailem bilir nekadar değiştiğimi yıprandığımı eski ben olmadığımı...
bzim milletimiz öyledir..dul kalana acırlar farklı yaklaşırlar,evlenmeye yüklenirle nebileyim yaa kafam ağrıdı yazarken bile...
ister darılsınlar ister küsmesinler ben bunda allahın bize günah yazacağını sanmıyorum biz eyüklenen olsun ,gereksiz konuşan olsun bebek lafını içimiz yansada açmayalım konuyu kapatalım onlara konuşma hakkı vermeyelim bunu tatli dille söyleriz anlamsalar sert dille.....
yeterki bebeğime giden yolda umudum olsun ben etkilenmeyim önemli olan bu canlaırm....
 
Canım benim yumurta kalitesini direkt etkiliyor sigara,vazgeçmekle çok iyi yapmışsın.Çünkü sonrasında kendini suçlamaya,vicdan azabı çekmene neden olabilir,keşke içmeseydim dedirtebilir.Zaman zaman psikolojik dalgalanmaları hepimiz yaşıyoruz sanırım.İçine atma eşinle,yakınınla,bizimle mutlaka paylaş,birlikte aşacagız inşallah bu süreci.Bizi birbirimizden daha iyi kimse anlayamaz.:KK70:
evet kesinlikle haklısın bizim tüp bebek yaptığımızı kimse bilmiyo
ne beim ailem nede eşimin ailesi
eşimle bu konuyo konuşurken eşim gözlerini kaçırıyo benden
napalım yani çocuğumuz olmuyo diye kendimizi öldürelimmi
olmuyosa olmuyo biz birbirimize yeteriz her şey çocukmu diyo diyo ama
aslında kalbinden başka şeyler geçiyo bu nedenle gözlerini benden kaçırıyo anlamıyayım diye anlayıpta dahada çok üzülmiyeyim diye
napalım bu bir imtihansa bu imtihandan sadece sabırla isyan etmeden mücadele edenler geçiyosa isyan etmeden sabırla mücadele ile
imtihanı kazanıcaz inşallah
 
camentacım..okudum hepsini okadar doğru ve gerçekki...
bende girmişim zaten depresyona hele yeğenim olduktan sonra yani herkesin çocğunu sevdim ama yeğenimle 5 gün geçirdm yurtdışına gittiler,kokladım içten sevdim çok..arkdaşalrımınkinide severdim ama yeğen farklıymış,bu kıskanma değil özlem yaa evime geldim geleli kaçgece videosuna bakıp ağlayarak uyudum..
artık daha çok istiyorum bebeğim olsun diye bunu görümcemin bebeğindede yaşadım ama kendi canın farklıymış,annesi çarşı gidince vakit geçirdim kuzumla okadar güzel vakitlerdiki..görümcemin bebeği olunc aevde bir neşe sevinç oluyor ama gidnce çok sessiz oluyor...
neyse umut var değilmi artık yazmayım daha fazla...
linke bakayım dedim çok takdir ettim seni..
geçte olsa bende anladım herkesin bilmesinin bana bir fayda vermediğini 1.tüp bebekte ailemin yanına uzun süre gidip kaldığımdan çok bilen oldu,nasılsın soruları.sonuç gününde sonra gelen telf..çok samimiyse oan ağldaım yoks akapatınca...
yani düşün benle evlendi arkdaş şimdi ikinciyi doğurdu bana şunu söyleme cesaretini buluyor daha doğrusu çok acımasızca"senden iyisi yok kafanı dinle"yada hayatını yaşa gez eğlen diyenler....
gerçek dost bunu söyleyemez empati kurar yaşadığımı ben bilrim ailem bilir nekadar değiştiğimi yıprandığımı eski ben olmadığımı...
bzim milletimiz öyledir..dul kalana acırlar farklı yaklaşırlar,evlenmeye yüklenirle nebileyim yaa kafam ağrıdı yazarken bile...
ister darılsınlar ister küsmesinler ben bunda allahın bize günah yazacağını sanmıyorum biz eyüklenen olsun ,gereksiz konuşan olsun bebek lafını içimiz yansada açmayalım konuyu kapatalım onlara konuşma hakkı vermeyelim bunu tatli dille söyleriz anlamsalar sert dille.....
yeterki bebeğime giden yolda umudum olsun ben etkilenmeyim önemli olan bu canlaırm....
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
:KK19::KK19::KK19:
 
Neden Tüp Bebek ve tedavi ne kadar zamandır devam ediyor,hangi hastanede,memnunmusunuz?

Kaç kez tüp bebek denediniz, sonuçları?

Tüp bebek denemelerinizi çevrenizle, (aileniz, arkadaşlarınız, iş yerinizle ) açıklıkla paylaştınız mı ?

Bu süreçte size kimler destek veya köstek oldular?

Tüp Bebek Masrafı Sizi zorladı mı? Şimdiye kadarki toplam harcamanız (transfer, dondurma, ilaçlar vs.) ne kadar olmuştur?

Normal yolla gebe kalamamak size ne hissettiriyor? “ Neden ben?” diyor musunuz?

Bu süreç eşinizle ilişkilerinizi olumlu- olumsuz etkiledi mi ?

Bu yükü sizce esas hangi taraf taşıyor?

Yaşadığınız en olumlu ve olumsuz şey nedir ?

Sizce tüple elde edilen bebekler daha mı kıymetli? Doktorlar bile tarif ederken bu tanımı kullanıyorlar?

Sonuç pozitif olur da bebek sahibi olursanız, nasıl bir anne olursunuz?

***Vakit ayırıp cevaplamanız dileğiyle...:KK16:
 
Son düzenleme:
İlk cevap benden olsun...:KK34:


Neden Tüp Bebek ve tedavi ne kadar zamandır devam ediyor?

Sebepsiz İnfertilite,3 negatif aşılamadan sonra,tüp bebeğe karar verdik,yaklaşık iki yıldır tedavimiz sürüyor.


Kaç kez tüp bebek denediniz, sonuçları?

1 kez tüp bebek denedik,maalesef sonuç negatif.


Tüp bebek denemelerinizi çevrenizle, (aileniz, arkadaşlarınız, iş yerinizle ) açıklıkla paylaştınız mı ?

Ben sadece annemle,babamla paylaştım.Eşim anne,baba,kerdeşlerine söyledi.


Bu süreçte size kimler destek veya köstek oldular?

Bu süreçte en büyük desteği süphesiz KK dostlarımdan gördüm.Herseyi rahatlıkla paylaştım,sordum.Birlikte sevindik,birlikte üzüldük,birlikte dua ettik,birlikte gün saydık.Annem hep olumlu düşünmeye sevketti,beni saatlerce dinledi,dua etti,hayır yapmaya çalıştı.


Tüp Bebek Masrafı Sizi zorladı mı? Şimdiye kadarki toplam harcamanız (transfer, dondurma, ilaçlar vs.) ne kadar olmuştur?

Kenarda birikmiş bir paramız / yatırımımız olmadığı için zorlandık.Yaklaşık 7500 TL gibi bir harcamamız oldu .


Normal yolla gebe kalamamak size ne hissettiriyor? “ Neden ben?” diyor musunuz?

Zaman zaman der gibi olsamda hemen silkeleniyorum,tevekkül göstermeye,isyan etmemeye çalışıyorum elimden geldiğince.


Bu süreç eşinizle ilişkilerinizi olumlu- olumsuz etkiledi mi ?

Özellikle negatif sonucu aldığımız ilk günler eşimin oldukça gergin ve düşünceli olduğunu görmek,kendimi daha da kötü hissettirdi.Ve bu durum nedeniyle kendimi rahat bırakıp,ağlayamamıştım bile.İşte o günler epey sıkıntılıydı.Hayatımdaki en berbat regl dönemiydi,ağrısıyla,sızısıyla ve eşimi rahatlatmaya ve çözülmesine yardımcı olmak durumundaydım aynı zamanda.Minik sürtüşmeler yaşanmıştı ve kendimi o günlerde epey yalnız hissetmiştim.


Bu yükü sizce esas hangi taraf taşıyor?

Mutlaka her iki tarafta ama alınan ilaçlar vs nedeniyle biraz daha fazla kadınlarda...


Yaşadığınız en olumlu ve olumsuz şey nedir ?

Tahminimden çok yumurta oluşması ve 5.güne ulaşması...Olumsuz yanı elbette negatif olması.


Sizce tüple elde edilen bebekler daha mı kıymetli? Doktorlar bile tarif ederken bu tanımı kullanıyorlar?


Elbette her evlat kıymetlidir ama bu kadar bekleyiş,çaba ve tedaviden sonra elde etmek apayrı bir mutluluk olsa gerek.


Sonuç pozitif olur da bebek sahibi olursanız, nasıl bir anne olursunuz?


Evladımın çok kıymetli olacagı kesin :)Araştırmacı,bilinçli,sabırlı,yavrusuna aşık,Allah'a her zamankinden daha çok şükreden bir anne olacagımı umuyorum.
 
.
yeterki bebeğime giden yolda umudum olsun ben etkilenmeyim önemli olan bu canlaırm....

Canım ne güzel yazmışsın,eline sağlık.:KK9:

Kesinlikle katılıyorum.

Üzerimizde baskı,üzüntü,sıkıntı oluşturabilecek herşeye dur :KK45: demeyi bilmemiz gereken özel bir süreç.
 
X