Tüp Bebek Sürecinde Yaşananlar

çok güzel bir topic olmuş. canım aklına sağlık . ikinci de benden olsun mademse :KK9:

Neden tüp bebek ve tedavi ne kadar zamandır devam ediyor?
sebebsiz infertilite. 1 yıl 1 ay kadar önce bebek kararı aldık. 8 ay yumurta takibi, 1 aşılamadan sonra, ilk deneme Temmuz ayında yapıldı. ağustos ayında 1 ay ara verildi. eylül ayında tedaviye başlandı ve kistten dolayı, ertelendi. ekim ayında ayından transfere 4 gün kala nedensiz, anlaşılamayan şekilde adet oldum. şimdi nasipse transfer için doğal siklus takip ediliyor.

Kaç kez tüp bebek denediniz, sonuçları?
Bir kez, temmuz ayında, ne yazık ki negatif

tüp bebek denemelerinizi çevrenizle, (aileniz, arkadaşlarınız, iş yerinizle ) açıklıkla paylaştınız mı ?
annem-babam-kardeşlerim-eşleri-eşlerinin anne ve babası -kayınvalidem-görümcem-iş arkadaşlarımın tamamı :))

Bu süreçte size kimler destek veya köstek oldular?

şüphesiz; eşim. aslında destek demeyeyim de; paylaşık ve birlikte sahiplendik. annem, kayınvalidem, kardeşlerim, görümcem; içten üzüldüler, içten sevindiler bizim için. en yakın arkadaşlarım ve bu süreçte olanlar bile; ben sürekli onların yanlarında olmama rağmen, ben negatifi aldıktan sonra kendi hayatlarına devam ettiler. en ihtiyaç duyduğum anda mesafeli arkadaşlığa dönüştüler. kalbimi çok ama çok kırdılar. ilk denemede malesef tanımadığım; ama şu an benim gibi hisseden, benim gibi yaşayan, can arkadaşlarım; kadınlar kulubü; en büyük dert arkadaşım :)

tüp bebek Masrafı Sizi zorladı mı? Şimdiye kadarki toplam harcamanız (transfer, dondurma, ilaçlar vs.) ne kadar olmuştur?
kayınvalidem destek verdi. Allaha şükür şu ana kadar çok büyük zorluk hissetmedik. anacak ben işten ayrıldığım için bundan sonra bir miktar zorluk çekeceğiz. şu ana kadar 7.000 TL civarı tuttu.

Normal yolla gebe kalamamak size ne hissettiriyor? “ Neden ben?” diyor musunuz?
normal yolla gebe kalmadığım için düşünmedim. ama ilk negatifte; içim kanadı sanki. kadere razı olmamak değil ama zaman zaman "halime üzülüyorum" sanki

Bu süreç eşinizle ilişkilerinizi olumlu- olumsuz etkiledi mi ?
olumsuz etkilemedi. hatta bazı yönlerden; birbirimize daha da bağlandık sanki.

Bu yükü sizce esas hangi taraf taşıyor?
şüphesiz her iki taraf. ama kadın; bir ton ilaç alıyor, bir ton tetkik, tedavi, negatif sonrası adet; yani işin özü; yük kadında dostlar

Yaşadığınız en olumlu ve olumsuz şey nedir ?

toplanan yumurtaların tamamının 3. güne varması / test gününe varmadan, adet olmam

Sizce tüple elde edilen bebekler daha mı kıymetli? doktorlar bile tarif ederken bu tanımı kullanıyorlar?

binbir zahmet, binbir ümit/ümitsizlik sonucu oldukları için ; evet

Sonuç pozitif olur da bebek sahibi olursanız, nasıl bir anne olursunuz?
şaşkın, sabırlı, bebeği ile iletişim kuran, pimpirikli, farkında ve bilinçli

Teşekkür ederim canım.:KK16:

Hayırlı haberlerini almak dileğiyle.:KK70:

Tecrübe Sahibi Arkadaşlara Sorular

1-Neden tüp bebek ve tedavi ne kadar zamandır devam ediyor,hangi hastanede tedavi görüyorsunuz,memnunmusunuz?

2-Kaç kez tüp bebek denediniz, sonuçları?Negatif olması halinde,araştırılmak üzere neler yapıldı?(Test vb)

3-tüp bebek denemelerinizi çevrenizle, (aileniz, arkadaşlarınız, iş yerinizle ) açıklıkla paylaştınız mı ?

4-Bu süreçte size kimler destek veya köstek oldular?

5-tüp bebek Masrafı Sizi zorladı mı? Şimdiye kadarki toplam harcamanız (transfer, dondurma, ilaçlar vs.) ne kadar olmuştur?

6-Normal yolla gebe kalamamak size ne hissettiriyor? “ Neden ben?” diyor musunuz?

7-Bu süreç eşinizle ilişkilerinizi olumlu- olumsuz etkiledi mi ?

8-Bu yükü sizce esas hangi taraf taşıyor?

9-Yaşadığınız en olumlu ve olumsuz şey nedir ?

10-Sizce tüple elde edilen bebekler daha mı kıymetli? doktorlar bile tarif ederken bu tanımı kullanıyorlar?

11-Sonuç pozitif olur da bebek sahibi olursanız, nasıl bir anne olursunuz?

***Tedaviye yeni başlayan arkadaşlara fikir olması için,yaşananları,hissedilenleri soru cevap netliğiyle paylaşmak için ...Vakit ayırıp cevaplamanız dileğiyle...

teşekkür ederim canım evet ilk denemem daha önceki dr.lar sebebsiz infertil dediler ancak şimdiki dr sperm sorunu diyor ama olumsuz degilmiş çok korkuyorum bu benim için son şans diye düşünüyorum çünkü eşimle 5 yıldır istiyoruz ve tüpbebek için şimdi hazır olabildik(maddi açıdan) yani bir 5 yıldaha beklemek istemiyorum sen hangi aşamadasın tedvinde neler yaşadın özel olmazsa anlatabilirmisin yardımların için şimdiden teşekkür ederim:KK54:

canım madem olumsuz değilmiş hiçççç korkma,rahat ol,son şans olarakta düşünme,Allah yardım eder,ben şuan 11 haftalık hamileyim,biz ekim ayında başladık tedaviye,9 kasımda transferim oldu,19 kasımda hamile olduğumu öğrendim,7 aralıktada kalp atışlarını gördük,çok şükür,sürekli bir bekleme ve sabır işi gerçektenn..ama var ya şu kadarını söyleyim Allahım gerçekten çok büyük ve sabrını veriyor..sakın pes etme umutsuzluğa kapılma,herşeyin çok güzel olacağını düşün sürekli..benim yumurta rezervim azdı,çikolata kistim olduğundan laparoskopi olmuştum,sonrası tekrarladı yine kistler,ve yumurta sayımı azaltmış,biliyomusun benim sadece 1 yumurtam gelişti ve toplandı,ama herşey güzel oldu,umudumu kaybetmedim hiç,o yaşadığım günleri,sıkıntıları acıları herşeyi unuttum onu görünce..şimdi sadece normal hamilelik sürecimi yaşıyorum,Allahım herkese tattırsın bu duyguları..yardım edebildiysem ne mutlu bana,aklına takılan soru olursa sorabilirsin canım

canım madem olumsuz değilmiş hiçççç korkma,rahat ol,son şans olarakta düşünme,Allah yardım eder,ben şuan 11 haftalık hamileyim,biz ekim ayında başladık tedaviye,9 kasımda transferim oldu,19 kasımda hamile olduğumu öğrendim,7 aralıktada kalp atışlarını gördük,çok şükür,sürekli bir bekleme ve sabır işi gerçektenn..ama var ya şu kadarını söyleyim Allahım gerçekten çok büyük ve sabrını veriyor..sakın pes etme umutsuzluğa kapılma,herşeyin çok güzel olacağını düşün sürekli..benim yumurta rezervim azdı,çikolata kistim olduğundan laparoskopi olmuştum,sonrası tekrarladı yine kistler,ve yumurta sayımı azaltmış,biliyomusun benim sadece 1 yumurtam gelişti ve toplandı,ama herşey güzel oldu,umudumu kaybetmedim hiç,o yaşadığım günleri,sıkıntıları acıları herşeyi unuttum onu görünce..şimdi sadece normal hamilelik sürecimi yaşıyorum,Allahım herkese tattırsın bu duyguları..yardım edebildiysem ne mutlu bana,aklına takılan soru olursa sorabilirsin canım

canım çok teşekkür ederim bugün dr gittim ve ilaçlara başladık kanımda pıhtılaşma varmış göbekten iğneler verdi biraz acıtıyor ganol fleride kolumdan yapıcakmışım bugün kendimi tutamadım ve dr yanında agladım ama şimdi daha rahatım umudumu kaybetmiycem zaten dr görünce ve merkezdekilerin ilgisini görünce çok rahatlıyorum tabii sizlerle yazışmak ve güzel haberlerinizi almakta umut oluyor canım umarım kucagınada saglıklı bir şekilde alırsın bebişini dualarını bekliyorum arkadaşım hamilelerin duası kabul olur derler ALLAH,a emanet ol arkadaşım:nazar::emir_bebek:

canım çok teşekkür ederim bugün dr gittim ve ilaçlara başladık kanımda pıhtılaşma varmış göbekten iğneler verdi biraz acıtıyor ganol fleride kolumdan yapıcakmışım bugün kendimi tutamadım ve dr yanında agladım ama şimdi daha rahatım umudumu kaybetmiycem zaten dr görünce ve merkezdekilerin ilgisini görünce çok rahatlıyorum tabii sizlerle yazışmak ve güzel haberlerinizi almakta umut oluyor canım umarım kucagınada saglıklı bir şekilde alırsın bebişini dualarını bekliyorum arkadaşım hamilelerin duası kabul olur derler ALLAH,a emanet ol arkadaşım:nazar::emir_bebek:

amin canım,güzel dileklerin içinde çok tşk ederim,evet kabul olurmuş derler herzaman dua ediyorum burdaki arkadaşlarıma..canım bende yumurta toplamadan itibaren iğne vuruluyorum karnımdan,bendede pıhtılaşma var,ve hamilelik boyunca vurulacağım,evet acıyor baştan biraz ama alışıyoruz...stres çok önemli gerçekten kendini bırak rahat ol,,

slm kizlar ben de sizlerdenim sizinle ayni kaderi paylasiyorum benimde tup bebege karar verildi ama bakalim ne zaman baslanacak bende burda sizlerle olacagim aynen dediklerinize katiliyorum kimse bizi anlayamaz,baskalarina kolay gelir o yuzden bizi anlamayaan insanlarla oturup konusmaya bile degmez zaman kaybiiiii

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: :KK42::KK42::KK42::KK42::KK42: çok begendim bu paylaşımlar aslında birer sadakadır.....
bende tüpe başlayamayan anne olmaya çalışan anne adyaııı e2 degerimmm yükselince 3 aydır bekliyorum.. nasip artık ben bişeyi ögrendim zamanı gelince ne bi saniye geri nede ileri herşey sebeblere baglı olsada aslında herşey allahın izniyle oluyor ve ben inanıyorum ki herşeye ve herkeze rağmen anne olacagız........benim herşeyimi paylaştıgım yol arkadaşlarımmm

Bir cevap da benden gelsin..

1-Neden tüp bebek ve tedavi ne kadar zamandır devam ediyor,hangi hastanede tedavi görüyorsunuz,memnunmusunuz?
35 inden sonra yapılan evlilik, 17.05.2010 dan beri tedavilerle uğraşıyorum, şu anda Bahçeci Fulya da tedavideyim ve evet memnunum.

2-Kaç kez tüp bebek denediniz, sonuçları?Negatif olması halinde,araştırılmak üzere neler yapıldı?(Test vb)
3 kez tüp bebek denedim, hepsi negatifdi. 2. den sonra merkez değiştirdim ve ondan sonra yapılabilecek tüm testler yapıldı.

3-tüp bebek denemelerinizi çevrenizle, (aileniz, arkadaşlarınız, iş yerinizle ) açıklıkla paylaştınız mı ?
İlkinde sadece ablam ve 2 yakın arkadaşım biliyordu, sonrakinde bir kaç kişi daha eklendi, sonrakinde biraz daha eklenen oldu, şimdi nerdeyse çevremdeki herkes biliyor.

4-Bu süreçte size kimler destek veya köstek oldular?
Bu konuyu çevremizle çok konuşan bir çift olmadık hiç bir zaman, ama bu süreçte çok yakın bir arkadaşım ve inanılmaz ama kk daki görüştüğüm arkadaşlarımdan inanılmaz destek aldım. Köstek olmak isteyenlere ben bu konuyu konuşmak istemiyorum diye fırsat vermedim hala da vermiyorum.

5-tüp bebek Masrafı Sizi zorladı mı? Şimdiye kadarki toplam harcamanız (transfer, dondurma, ilaçlar vs.) ne kadar olmuştur?
20.000 'i geçtik :KK43: İkimizde çalışıyoruz ama zorlamaması elbette mümkün değil.

6-Normal yolla gebe kalamamak size ne hissettiriyor? “ Neden ben?” diyor musunuz?
Bazen neden ben diye sormaktan kendimi alamıyorum ama tabiki bu takdiri ilahi ki, ailemde kadınların hepsi doğum yapmış, eşimin ailesindeki erkeklerin hepsinin çocuğu var. 3. negatif sonuçtan sonra galiba Allah benim dualarımı kabul etmiyor bile diyecek kadar psikolojim bozuktu.

7-Bu süreç eşinizle ilişkilerinizi olumlu- olumsuz etkiledi mi ?
Kesinlikle olumlu etkiledi. Onun için her daim şükreder oldum.

8-Bu yükü sizce esas hangi taraf taşıyor?
Bence ilaç yükünü kadın taşısa da erkek de en az kadın kadar ağır bir yük altında.

9-Yaşadığınız en olumlu ve olumsuz şey nedir ?
İlk iki denememin sadece para için boşuna yapıldığını öğrenmek benim için inanılmaz bir yıkım oldu. Olumlu şey benim için çocuğumu kucağıma almak olacak inşallah.

10-Sizce tüple elde edilen bebekler daha mı kıymetli? doktorlar bile tarif ederken bu tanımı kullanıyorlar?
Bence bütün çocuklar kıymetli sadece bu yolla evlat sahibi olan aileler nasıl bir mucize yaşadıklarının daha çok farkındalar.

11-Sonuç pozitif olur da bebek sahibi olursanız, nasıl bir anne olursunuz?
Bilmem , herkes iyi anne olmak ister. Bende öyle istiyorum...:emir_bebek:

slm kizlar ben de sizlerdenim sizinle ayni kaderi paylasiyorum benimde tup bebege karar verildi ama bakalim ne zaman baslanacak bende burda sizlerle olacagim aynen dediklerinize katiliyorum kimse bizi anlayamaz,baskalarina kolay gelir o yuzden bizi anlamayaan insanlarla oturup konusmaya bile degmez zaman kaybiiiii

Canım hayırlı olsun.:KK16:

Güzel haberlerini almak dileğiyle.:KK54:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: :KK42::KK42::KK42::KK42::KK42: çok begendim bu paylaşımlar aslında birer sadakadır.....
bende tüpe başlayamayan anne olmaya çalışan anne adyaııı e2 degerimmm yükselince 3 aydır bekliyorum.. nasip artık ben bişeyi ögrendim zamanı gelince ne bi saniye geri nede ileri herşey sebeblere baglı olsada aslında herşey allahın izniyle oluyor ve ben inanıyorum ki herşeye ve herkeze rağmen anne olacagız........benim herşeyimi paylaştıgım yol arkadaşlarımmm

Canım benim inşallah.:KK16:

Allah bu yolda çaba sarfeden herkezin yardımcısı olsun & yüzünü güldürsün inşallah.:KK16:

Hayırlı haberlerini almak dileğiyle...:KK54:

Canım Rabbim tez zamanda bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.:KK16:

Hayırlı haberlerini almak dileğiyle.:KK54:

infertilite tedavisi gören kadınlar genellikle hayatlarının kontrolünü kaybetmiş gibi hissederler. Çocuk sahibi olamamalarında en büyük sorumluluğu kendilerine yüklerler ve bu onları depresyona iter. Ümitsizlik, kayıp duygusuna kapılmalarına neden olur. İçine girdikleri bu ruhsal açmaz kadınların tedavi sürecini olumsuz olarak etkileyebilir. Tüp bebek tedavisi kompleks bir tedavi. Bu da hastalar üzerinde stres yaratır. Önemli bir nokta hastanın problemine göre en uygun programın seçilmesidir. Hasta mümkün olduğunca az yorulmalı. Stresin de kısırlığın sebepleri arasında yer aldığını düşünerek, tedavinin başarısı için hastanın stresinin azaltılması yönünde çalışmalar büyük önem taşıyor.

Tüp bebek merkezlerinin stres sorununa karşı özenli olmaları gerekiyor.

• Tedavi sürecindeki hastalar psikolojik olarak da takip edilerek desteklenmeli.

• Hastaların korkularını azaltabilmek için tedaviyle ilgili bilgilere kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlanmalı.

• Merkezde görevli hemşireler, hastayla iletişim halinde olan tüm birimlerdeki personel iyi bir eğitimden geçirilmeli.

Bir kadın gebe kalmak için kendini nasıl hazırlayabilir?

• Hasta her şeyden önce kendini bu tedaviye hazır hissetmeli.

• Sorunun kendisinde olmadığını ve bunun aşılabilecek bir problem olduğunu bilerek ümitsizlik duygusuna kapılmamalı.

• Bedenine iyi bakmalı. İyi bakılan beden, ruhu da olumlu etkiler.

• İyi beslenmeli.

• Spor yapmalı. Hiç olmazsa yürüyüşler yapmalı.

• Kendine zaman ayırmalı. Sevdiği şeylerle uğraşmalı ama en önemlisi negatif ortam ve kişilerden olabildiğince uzaklaşmalıdır.

En az 3 yıllık evli olmalısınız

Daha önce doğmuş bir çocuğunuz olmamalı

Sosyal güvence sahibi olarak en az 5 yıl (900 gün) Sosyal Güvenceniz sürdürülmüş olmalı

Bayansanız ve 35 yaş ve sonrasında evlenmiş iseniz; evlilik süreniz 3 yıl yerine 1 yıl olması yeterli bulunmaktadır

Bayanın yaşı 23 yaşından küçük, 39 yaşından büyük olmamalı

Sperm sayısının 5 milyon üzeri olması durumunda 3 kez aşılama yapıldığını gösterir belge(3 tane sperm analiz örneği)

HSG Rahim Filmi

Hormon Tahlilleri(Bayan için TSH, Prolaktin, FSH, E2)

***Merkezin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması olmalıdır. Devlet bu uygulamada yapılacak tedavi bedelinin, 1.240 TL.sini karşılamaktadır. Tedavide kullanılan ilaçların ise %20’si sigortalı tarafından ödenir.

Yeni kanun ile: hastalar, ilk denemede % 30, ikinci denemede % 25 oranında katılım payı ödeyeceklerdir. tüp bebek tedavisi yöntemi ayaktan statüsüne girdiğinden, ilaçlar için katkı payı uygulaması yeni kanunda da devam etmektedir.

Yeni kanunla en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavileri ödenecektir.

QUOTE=Camenta;22620976]Neden Tüp Bebek ve tedavi ne kadar zamandır devam ediyor,hangi hastanede,memnunmusunuz?
bir kendiliğinden gebelik ve düşük,sonra 2 kimyasal düşükten sonra 1.aşılamam kimyasal,2.ve 3.aşılamam negatif olduğu için tüpbebeğe sıra geldi...10ay önce ilktüp negatif oldu,merkezden memnun kalmadım şimdi donmuşlarla başka merkezde deniycem...
Kaç kez tüp bebek denediniz, sonuçları?
10ay önce ilktüp negatif oldu..
Tüp bebek denemelerinizi çevrenizle, (aileniz, arkadaşlarınız, iş yerinizle ) açıklıkla paylaştınız mı ?
ailemin yanındaydım ve uzun süre kaldığım için orda yaşadığım yerdeki çevremde öğrendi ve haliyle ailemin çoğuda biliyodu...
Bu süreçte size kimler destek veya köstek oldular?
manevi olarak eşimin ailesi ve benim ailem destek oldu pek köstek olan yok sadece sözlerine dikkat etmeyen çok fazlaydı:KK43:(
Tüp Bebek Masrafı Sizi zorladı mı? Şimdiye kadarki toplam harcamanız (transfer, dondurma, ilaçlar vs.) ne kadar olmuştur?
zorladı,borçlandık haliyle hamdoslun bitti ama,raporlu olduğum halde ilaçlar tüpbebek yol masraflarımız tahminen 5 milyar tuttu...
Normal yolla gebe kalamamak size ne hissettiriyor? “ Neden ben?” diyor musunuz?
çok kötü hissettiryor benim düşüğümden sonra hep umdum oldu,kalamadım düşük sonrası çok kucağına bebek alan fazla..ama ben 1.aşılamamda pozitif oldu kaybettim kimyasla oldu bu benden yıkım yarattı..tabiki neden ben dediğim oldu isyana kaçmadan inş..
Bu süreç eşinizle ilişkilerinizi olumlu- olumsuz etkiledi mi ?
etkiledi tabiki..eşim anlayışsız değil çok rahat onun rahatlığıan çok kzıardım ama baskı kursa daha kötü olurdum ,bana hep dünyanın sonu olmaıdğını söylüyor ben kabullenemiyorum onun kadar rahat olmayı isterdim..maddi oalrak sorun çıkarmıyor ama bazende benim duygulaırmı önemsesin isterdim...1.tüpte ço zorun yaşadık bu konuda,ben aşırı hassas alıngandım oda aşırı gergin ve merkezlede sorun yaşdık yani ben baştan kaybetmiştim çok şey yolunda gidiyordu kaliteli 2emb.transfer oldu geriye 5 donmuş kaldı ama ruhım yaralandı,tarnsfez or geçti bu nazdan değildi ama hoca öyle sandı anlayışsız davranıldı...ve ben o merkezi seçtiğim için bide eşimden kötü şeyler duydum:KK14:
Bu ükü sizce esas hangi taraf taşıyor?
kadın çok yıpranıyor gözyaşına döküyor belki ama bence erkekler içinde çok zor içlerine atıyorlar aslında kolay değil yani..
iki tarafada zor ama ençok kadına zor hem sağlığında gidiyor,psikolojinde...
Yaşadığınız en olumlu ve olumsuz şey nedir ?
embriyoalırmın kaliteli denmesi....olumsuz olansa transferimin zor geçmesi oysa ogünüm en güzle olmalıydı ama olmadı malesef çok ağladım sonrasında...gerek sıkışık olduğumdan gerek opunun etkisi gerekte merkze yüzünden(hoca):KK50:
Sizce tüple elde edilen bebekler daha mı kıymetli? Doktorlar bile tarif ederken bu tanımı kullanıyorlar?
herçocuk kıymetli ama tabiki bizimkiler daha kıymetli olur..yaşadıklarımızı kucağımıza alında unutucaz belki ama onları koklamak uğruna çektiklerimizi rabbimiz ve yaşayan bilir....
Sonuç pozitif olur da bebek sahibi olursanız, nasıl bir anne olursunuz?
pozitif olsun inş. ozaman düşünürüm dermişim:))sabırsız ,aceleci,çok merhametli,onu herşeyden sakınan,ve benim tek dünyam olucağı kesin,yapım gereği sevidğime çok düşerim paylaşamamki bu bebeğim olsa onu sevgi yumağını çevireceğim eminim:KK1:
***Vakit ayırıp cevaplamanız dileğiyle...:KK16:[/QUOTE]

Canım Allah yüzünü güldürsün en kısa zamanda inşallah.

Transferde insan ister istemez heyecanlı / stresli oluyor,ilaçların etkisi,şıkışıklık vs.cabası.Anesteziyi teklif edebilirsin doktoruna.Ben araştırdım hiçbir zararı yokmuş.2. için bende düşünüyorum.

amin canım,güzel dileklerin içinde çok tşk ederim,evet kabul olurmuş derler herzaman dua ediyorum burdaki arkadaşlarıma..canım bende yumurta toplamadan itibaren iğne vuruluyorum karnımdan,bendede pıhtılaşma var,ve hamilelik boyunca vurulacağım,evet acıyor baştan biraz ama alışıyoruz...stres çok önemli gerçekten kendini bırak rahat ol,,

canım teşeşkkür edrim igne yerlerinde morarmalar oluyormu karnımda şişliklerde oluyor sanki bilmiyorum çarşamba gidicem dr sorucam bakalım demekki hamile kalıncada devam neyse bebişim gelsinde tek ben razıyım bu acılara buarada nasıl gidiyor hamilelik umarım herşey yolundadır :KK49: dualarını bekliyorum arkadaşım :KK54:

canım teşeşkkür edrim igne yerlerinde morarmalar oluyormu karnımda şişliklerde oluyor sanki bilmiyorum çarşamba gidicem dr sorucam bakalım demekki hamile kalıncada devam neyse bebişim gelsinde tek ben razıyım bu acılara buarada nasıl gidiyor hamilelik umarım herşey yolundadır :KK49: dualarını bekliyorum arkadaşım :KK54:

Canım tedavi sırasında yumurtalıkların uyarılması ile östrojen hormon salgısı artar. Bunun da vücutta su tutulması, göğüslerde ve karında şişkinlik gibi etkileri vardır. Endişelenmene gerek yok.:KK16:

evet canım iğne yerlerimde morarmalar oluyor,şişliklerde oluyor,ama geçiyor sonra,tekrar başlıyor:)her gece vurulduğum için morarmalar ve şişlikler tam geçmiyor canm,ama geçmesin yararı var o iğnelerin,vurulmazsak kötü,hamilelik ii gidiyor,çok şükür,yarın kontrole gidicem,3.ayıma girdim dün,2 li testim olucak,inşallah herşey yolunda gidiyor bakalım yarın öğrenicez,dualarım hep sizlerle canım

Canım tedavi sırasında yumurtalıkların uyarılması ile östrojen hormon salgısı artar. Bunun da vücutta su tutulması, göğüslerde ve karında şişkinlik gibi etkileri vardır. Endişelenmene gerek yok.:KK16:

teşekkür ederim arkadaşım evet karnımda şişlikler oluyor bende daha önce geçirdigim laproskopi sonucu diye düşünüyorum çünkü tedaviye başlamadan öncede şişlikler oluyordu morarmalarda kan pıhtılaşması için yaptıgım ignelerdenmiş dr sordum normal oldugunu söyledi

X