- 26 Temmuz 2013
- 477
- 626
- 48
Sizlerden ricam bu mesajı lütfen uzun diye okumamazlık yapmamanız ve sonuna kadar okumanız.
Arkadaşlar mesajlarınızı okuma sırasına göre alıntıladım ancak karışık olmuş olabilir.Ne olur buraya Kazen'in bizi etiketlemesinden sonra yazdıklarımızla kalmayalım ve bu topiği devam ettirelim.
Tüp bebek tedavisiyle mutlu sona ulaşan,anne olan ve bu sıkıntılı süreci atlatan arkadaşlarımız neler yaşadı,hangi süreçlerden geçti yazıp bizimle paylaşabilir mi.Kısaca yazmışsınız ama ne olur ayrıntılı yazar mısınız,her cümleyi kelimeyi pür dikkat okuyorum,acaba kendimden bir şey bulabilir miyim,acaba benimle aynı durumu yaşayanlar var mıdır diye.Belki de yazacağınız bir cümle bir kelime bize ışık olur,umut olur,belki kendimizden bir şeyler bulur ve bundan sonraki tedavi sürecimizi,doktorumuzu buna göre şekillendiririz.
Ben de geçmiş sayfalarda başımdan geçenleri toparlamaya çalıştım ama bence ayrıntılı yazalım,mesela ben en çok dikkatimi çeken arkadaşların mesajlarını alıntıladım,deli gibi sorular sormak,öğrenmek,ben de anlatmak istiyorum.Ben de 4 kere tüp bebek ve 2 dondurulmuş denedim ve hepsi tuttu hepsinde kağıt üzerinde hamile kaldım ancak devamı gelmiyor,1 ay olmadan düşük yapıyorum daha doğrusu değerlerim 2 ye katlamıyor,belli bir süre yükseliyor ancak sonra düşüyor.Maalesef rahimde perde var denildiği için laparoskopi ve histereskopi ameliyatı oldum ve bu ameliyatlar sonunda benim tüplerim tıkandı.İlk tüp bebek denemesi için gittiğimizde doktorum eşim ve benim tüm testlerimizi istedi,genetiğe bakıldı,eşimde morfoloji bozukluğu çıktı,morfoloji sıfır.Eşim 3 ay kadar yukarıda bir arkadaşın bahsettiği bitkisel ilaçtan kullandı ancak en fazla%2 ye kadar çıktı.Kaldı ki doktorlar morfolojiyi çok önemsemiyor ama gerçekten öyle mi bilmiyorum.Ben de homozigot677 çıktı ama bunun için de transfer sonrası karnımdan iğne vuruldum,daha ne yapmam gerekiyor ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum.Doktorlara soruyorum acaba tüplerim tıkalı olduğu için sıvı birikmesi olabilir mi,bu mu gebeliğimin ilerlemesine engel oluyor acaba diyorum,ultrasonda veya rahim filminde böyle birşey görünmüyor diyorlar, 4 embriyoya araştırılması için kapsamlı kromozom taraması yaptırdık ve hepsi sorunlu çıktı transferden vazgeçildi.Dondurulmuşlar vardı onları denedik tuttu onlarda düştü.
Yukarıda alıntıladığım arkadaşlarda da benzer hikayeler okudum,ne olur siz de yazın arkadaşlar başınızdan neler geçti,nasıl bir tedavi süreci geçirdiniz,bana tavsiyeleriniz var mı,siz anlatın ben okuyayım,ben yazayım siz okuyun,bildiklerimizi tecrübelerimizi paylaşalım.Ben 7 senedir uğraşıyorum,hem maddi hem manevi olarak cidden yoruldum,yoruldum ama ayağa yeniden kalktım,ayaktayken yeniden yoruldum çöktüm ama yine ayağa kalktım.Yorulmayacağım,yorulmayacağız,savaşacağız sonuna kadar,lütfen günden güne buradaki mesajlarınız azalmasın yazalım birbirimize.
Sizden ricam,mesajını alıntıladığım arkadaşlar başlarından geçenleri anlatabilir mi,siz neler yaşadınız,sizin de benim gibi tutuyor düşüyor mu,sebep ne dediler?
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun
Bir sorum olacak öncelikle sonrA da kendi deneyimimi aktarmak isterim
morfoloji sorunu olduğu transferden önce yapılan sperm analizinde çıkmıyor mu? Ya da genetikte mi çıktı acaba?
Ben normal yoldan hamilelik 3aylıkken kalp durması kürtaj;bir de tüp bebek sonucu kimyasal yaşadım. Bende de mthfr 677 homozigot çıktı. Tüp bebek doktoruna bunu söyledim ama zaten kimyasal olunca iğne felan olmadım.ona göre zaten iğneye gerek yoktu gebelik sürseydi bile.size de söylenmiştir
Yaşım 40 ve ben yumurta kalitesizliğinebağlamıştım.ancak geçenlerde işyerinde genç bir arkadaşımın doğal yoldan olan ilk 2bebeğini 2-3aylıkken kaybettiğini ve benzer pıhtılaşması olayını öğrendim.hematolog lara çıkarak dikkatli bir tedaviyle hatta uygun diyetleri de iğneler ekleyerek 3. Sünü yapabilmiş. Hamile kalmadan en az 2ay coraspin demiş.ohoo ben tüp bebekle başladım anca 20 gun etti mi.ilk kaybında hele doktor folik duşunda bişi vermedi.kromozom tahilide düzgündü Fetusun.belki de kaybetmeyebilirdim
Yani pıhtılaşmayı önemseyin derim