En doğrusunu yapmış düşüklerinde kendiliğinden mi oluyor kürtaj mi ,kürtaj çok zor ve yıpratıcı .Ben Antalya da yaşıyorum3 denememi burada farklı tüp bebek merkezlerinde yaptırdım,1 kerede İstanbul da Bahçeci Kliniğinde Erbil Yağmura.Fakat Erbil hoca sürekli tekrarlayan gebeliklerim olduğu için 4 embriyoyu kapsamlı kromozom taramasına gönderdi(aCGH)Hepsi de bozuk ve sorunlu çıktı,eğer transfer edersek ya yine hamile kalır düşük yaparsın yada gebeliğin devam etsede sağlıklı bir bebeğin olmaz diyerek transferi iptal etti maalesef
missagor benim daha önce de kendiliğinden oluşan bir gebeliğim vardı,16 haftanın bitmesine 1 gün kala suyum boşalarak erken doğum yaptım yani bir nevi düşük.O hamileliğim de hep sorunluydu zaten,sürekli kanamam oluyordu.Sonra ameliyatlar,tüp bebek süreci derken hergün soğuk hastane köşelerinde buldum kendimi.Bir gün gittğimde tüplerimin tıkandığını öğrendim,diğer gittiğimde eşimin morfolojisinin sıfır olduğunu,başka bir gittiğimde ise kan pıhtılaşmamın olduğunu.Sanki herşey olmaması için uğraşıyordu,o dönem çok yoruldum,psikolojim bitmişti.Artık sadece gidip gelip doktorlar ne istiyor ne diyorsa onu yapıyordum,ayrıntılarla eşim uğraşıyordu,ben artık sormayı bırakmıştım,o nedenle hatırlamıyorum ancak yarın eşimle konuşur yazarım.Düşüklerin sebebi kesinlikle morfoloji bozuklugu bence size tüp bebekte uygulanan protokol yanlis ayrıntılı olarak bilmiyorum aslında ama morfolojisi düzgün olan dna hasarı olmayan sperm ile döllenme olmalı ,doktorlar morfolojiyi önemsemiyor çünkü yanlış bi algi var saglikliysa yumurtayı döller diye ama öyle değil kitap çıkaracak kadar test yapıldı bana kesinlikle hiçbir sebep bulunamadı eşime ise sadece aşılama esnasında test yapıldı ,biz bi adım atıyoruz artık tüp bebek konusunda öğrendikçe yazarım buraya fakat kesinlikle sıradan bi tüp bebek merkezine yaptırmayı dudunmuyorum ,önce bi aşılama deneyelim diyene güvenmiyorum asilamanin morfoloji bozukluğuna bi çözümü yok sonuçta normal yolla hamile kalmaktan farklı değil bir kez denedim bin kez pişman oldum.
Sizin tüp bebek denemeniz hangi yöntemle oldu biliyor musunuz ? Embriyolarin dna sına bakılması çok mantıklı geldi daha çok yumurta toplatıp daha çok embriyoya bakılabilir ya da en baştan saglikli sperm secilemiyor mu?
Morfoloji için kaan aydos a gideceğiz dna hasar testi yaptıracağız tüp bebek denirse o zamanda anatolya yazılısı böylemi emin değilim oraya gitmeyi düşünüyorum yaptigim araştırmalarda bunlara güvenebilirim gibi geldi
Bu iğneyi ben de kullanmıştım ama transfer sonrası.Neden o kadar çok aldırdılar ki?Bence de burada ihtiyacı olan bir arkadaş kullansın, K Kazen e söyleyelim,mümkünse bununla ilgili bir konu açarsınız.Benim genetik testlerim temiz çıkmasına rağmen kesfedilememis bi protein pıhtılaşma yapiyodur belki diye clexane 0.6 yi aylarca hamile kalmadan kullandım doktor tavsiyesiyle eziyet resmen elimde halen 45 kutu var kullanmayı bıraktım isteyen olursa gönderebilirim pahalı bi iğne devlet karşılıyor ama tarihi geçeceğine biri faydalansın.
10 yıllık evliyim4. Tüp bebek denemesisonucun güzel olması çok iyi ama ben 6 yıllık evliyim 3 kez düşük yaptım 2 rahim filmi 2 histereskopı 1 de rahim genişletme ameliyatı oldum 1 de aşılama ,acaip yıprandım son çare 1 kez tüp bebek dedik olmazsa direnmeyeceğim sanırım.
kendiliğindenEn doğrusunu yapmış düşüklerinde kendiliğinden mi oluyor kürtaj mi ,kürtaj çok zor ve yıpratıcı .
Off cidden deli paraymıs başıma ağrı girdi gece gecemissagor benim daha önce de kendiliğinden oluşan bir gebeliğim vardı,16 haftanın bitmesine 1 gün kala suyum boşalarak erken doğum yaptım yani bir nevi düşük.O hamileliğim de hep sorunluydu zaten,sürekli kanamam oluyordu.Sonra ameliyatlar,tüp bebek süreci derken hergün soğuk hastane köşelerinde buldum kendimi.Bir gün gittğimde tüplerimin tıkandığını öğrendim,diğer gittiğimde eşimin morfolojisinin sıfır olduğunu,başka bir gittiğimde ise kan pıhtılaşmamın olduğunu.Sanki herşey olmaması için uğraşıyordu,o dönem çok yoruldum,psikolojim bitmişti.Artık sadece gidip gelip doktorlar ne istiyor ne diyorsa onu yapıyordum,ayrıntılarla eşim uğraşıyordu,ben artık sormayı bırakmıştım,o nedenle hatırlamıyorum ancak yarın eşimle konuşur yazarım.
Bizim durumumuzda zaten aşılama mümkün değil,ben de ilk aşılama yaptırmıştım tutmadı da zaten,meğer ameliyat sonrası tüplerim tıkanmış.Benim de tek çarem tüp bebek maalesef ama o da bana çare olmuyor,dna hasarlı çıkıyor.Ben de şimdi kendimi toparlamaya çalışıyorum,son bir kez deneyeceğim ve araştırmaya henüz girmedim.İşte burada sizlerle konuştukça kendime yavaş yavaş emin bir harita çizeceğim ama öncesinde çok okumam,araştırmam lazım.
İşte bu embriyoların dna sına bakılıyor,dediğin gibi çok embriyo çok dna araştırması ama bunlar özel bir yere gönderiliyor,bize de Amerikaya denildi ne kadar doğru blimiyorum ve her bir embriyo için 1000 dolar vermiştik.Yani 8 embriyo araştırılsın bakılsın desek 1000 dolar,buna can dayanmaz
Kendimi kötü hissettim bir anda.Tatlım bu tüp bebek merkezine göre,gönderdikleri yere göre değişiyor fiyatları diye biliyorum,bu artık en son çare gibi birşey.Şimdilik çıkıyorum bu konudan,derdimi anlatıp sorarken,sanırım bilmeden üzdüm seni, ama senin durumun benimle aynı değil,ne olur içini ferah tut.Allah sana inşallah bu duruma gelmeden en kısa zamanda çocuk nasip etsin canım.İyigeceler...Off cidden deli paraymıs başıma ağrı girdi gece gece
Canim cok uzuldum emin ol hepimiz bu zorlu yolda cok yipraniyoruz bende 8 yillik evliyim.hic hamile kalmadim 3 rahim filmi 2 histereskopi 1 laparoskopik ameliyat 4 kez tup bebek denedim iyi bir dr ve iyi bir labratuarla kesirse yolun ve sebep su denirse olmamasi icin sebep yok diye dusunuyorum ki benim yasadigim bu.4. Tüp bebek denemesisonucun güzel olması çok iyi ama ben 6 yıllık evliyim 3 kez düşük yaptım 2 rahim filmi 2 histereskopı 1 de rahim genişletme ameliyatı oldum 1 de aşılama ,acaip yıprandım son çare 1 kez tüp bebek dedik olmazsa direnmeyeceğim sanırım.
Sizlerden ricam bu mesajı lütfen uzun diye okumamazlık yapmamanız ve sonuna kadar okumanız.
Arkadaşlar mesajlarınızı okuma sırasına göre alıntıladım ancak karışık olmuş olabilir.Ne olur buraya Kazen'in bizi etiketlemesinden sonra yazdıklarımızla kalmayalım ve bu topiği devam ettirelim.
Tüp bebek tedavisiyle mutlu sona ulaşan,anne olan ve bu sıkıntılı süreci atlatan arkadaşlarımız neler yaşadı,hangi süreçlerden geçti yazıp bizimle paylaşabilir mi.Kısaca yazmışsınız ama ne olur ayrıntılı yazar mısınız,her cümleyi kelimeyi pür dikkat okuyorum,acaba kendimden bir şey bulabilir miyim,acaba benimle aynı durumu yaşayanlar var mıdır diye.Belki de yazacağınız bir cümle bir kelime bize ışık olur,umut olur,belki kendimizden bir şeyler bulur ve bundan sonraki tedavi sürecimizi,doktorumuzu buna göre şekillendiririz.
Ben de geçmiş sayfalarda başımdan geçenleri toparlamaya çalıştım ama bence ayrıntılı yazalım,mesela ben en çok dikkatimi çeken arkadaşların mesajlarını alıntıladım,deli gibi sorular sormak,öğrenmek,ben de anlatmak istiyorum.Ben de 4 kere tüp bebek ve 2 dondurulmuş denedim ve hepsi tuttu hepsinde kağıt üzerinde hamile kaldım ancak devamı gelmiyor,1 ay olmadan düşük yapıyorum daha doğrusu değerlerim 2 ye katlamıyor,belli bir süre yükseliyor ancak sonra düşüyor.Maalesef rahimde perde var denildiği için laparoskopi ve histereskopi ameliyatı oldum ve bu ameliyatlar sonunda benim tüplerim tıkandı.İlk tüp bebek denemesi için gittiğimizde doktorum eşim ve benim tüm testlerimizi istedi,genetiğe bakıldı,eşimde morfoloji bozukluğu çıktı,morfoloji sıfır.Eşim 3 ay kadar yukarıda bir arkadaşın bahsettiği bitkisel ilaçtan kullandı ancak en fazla%2 ye kadar çıktı.Kaldı ki doktorlar morfolojiyi çok önemsemiyor ama gerçekten öyle mi bilmiyorum.Ben de homozigot677 çıktı ama bunun için de transfer sonrası karnımdan iğne vuruldum,daha ne yapmam gerekiyor ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum.Doktorlara soruyorum acaba tüplerim tıkalı olduğu için sıvı birikmesi olabilir mi,bu mu gebeliğimin ilerlemesine engel oluyor acaba diyorum,ultrasonda veya rahim filminde böyle birşey görünmüyor diyorlar, 4 embriyoya araştırılması için kapsamlı kromozom taraması yaptırdık ve hepsi sorunlu çıktı transferden vazgeçildi.Dondurulmuşlar vardı onları denedik tuttu onlarda düştü.
Yukarıda alıntıladığım arkadaşlarda da benzer hikayeler okudum,ne olur siz de yazın arkadaşlar başınızdan neler geçti,nasıl bir tedavi süreci geçirdiniz,bana tavsiyeleriniz var mı,siz anlatın ben okuyayım,ben yazayım siz okuyun,bildiklerimizi tecrübelerimizi paylaşalım.Ben 7 senedir uğraşıyorum,hem maddi hem manevi olarak cidden yoruldum,yoruldum ama ayağa yeniden kalktım,ayaktayken yeniden yoruldum çöktüm ama yine ayağa kalktım.Yorulmayacağım,yorulmayacağız,savaşacağız sonuna kadar,lütfen günden güne buradaki mesajlarınız azalmasın yazalım birbirimize.
Sizden ricam,mesajını alıntıladığım arkadaşlar başlarından geçenleri anlatabilir mi,siz neler yaşadınız,sizin de benim gibi tutuyor düşüyor mu,sebep ne dediler?
Bende tüplerim kapatıldı bu hafta ikinciye başlıyorum inşallah benim de tutarAminn darisi mucadele eden herkesin basina Semra hanim once muayenede gordu ama rahim filmi istedi filmdede kesinlesti.bende hicbir belirti yoktu ic negatif gormemin sebebi bu sivi birikmesiymis tupler kapaninca hamile kalicaksin dedi semra hanim ve dedigi oldu
Kendimi kötü hissettim bir anda.Tatlım bu tüp bebek merkezine göre,gönderdikleri yere göre değişiyor fiyatları diye biliyorum,bu artık en son çare gibi birşey.Şimdilik çıkıyorum bu konudan,derdimi anlatıp sorarken,sanırım bilmeden üzdüm seni, ama senin durumun benimle aynı değil,ne olur içini ferah tut.Allah sana inşallah bu duruma gelmeden en kısa zamanda çocuk nasip etsin canım.İyigeceler...
insallah saglikla hayirla son olsun buBende tüplerim kapatıldı bu hafta ikinciye başlıyorum inşallah benim de tutar
bence detaylandırmanız daha güzel. çünkü varikselde ameliyat deniliyr fakat ileri hızlı sperm yoksa direkt tüp bebek tedavisi. biz para uğruna varikosl var denilip ameliyat yaptırıp sonuç alamayanlardanz. ve bunu bir çok insana yapıyorlarmş, hem aylar kaybediyorsunuz hem para kaybınız oluyr hem de moralinz bozuluyor.Dilerseniz erkek faktörlerini tek kalem olarak detaylandırmadan ; Erkek Faktörü olarak yazalım mı ?
bence detaylandırmanız daha güzel. çünkü varikselde ameliyat deniliyr fakat ileri hızlı sperm yoksa direkt tüp bebek tedavisi. biz para uğruna varikosl var denilip ameliyat yaptırıp sonuç alamayanlardanz. ve bunu bir çok insana yapıyorlarmş, hem aylar kaybediyorsunuz hem para kaybınız oluyr hem de moralinz bozuluyor.
Canım benim10 yıllık evliyim
1 kendiliğinden oluşan gebelik 16 haftalıkken düşük
1 aşılama
3 rahim filmi
1 histereskopi 1 laparoskopi
4 tüp bebek demesi,3 transfer ve düşükler
2 dondurulmuş denemeleri ve düşükler
Bak hala buraya gelip umut arıyorum,ya ben ne yapayım,tüm bu süreçleri yaşayıp anne olan arkadaşlarımızı duyup okudukça güç alıyorum,vazgeçme canım.
Tamda Şu anda ihtiyacım olan bir konu.Tesekkür ederim.ŞEHİR OLARAKTA AYIRABİLİRMİYİZ.Mesela ben Alanya da yaşıyorum en yakın şehir Antalya.Merhaba,
Doktorların uzmanlıklarını ayırmak, bunlara istatiksel yaklaşmak haddimize değil. Fakat geçen hafta üyelerimiz ile yaptığımız görüşmelerde böyle bir eksiklikten bahsedildi. Amacımız hangi doktora gidip hangi tanı kondu ve başarıya ulaşıldı mı bu gibi verileri toplamak.
Not :
- Anket cevaplarında MAX. 4 seçeneği seçebilirsiniz,
- Eksik seçenek var ise lütfen bana (buradan) iletin.
- Şimdilik genel anket seçenekler belli olunca doktor doktor ayıracağız....
Peki bu ankete neden gerek duyduk ?
Bir sonraki aşamada X doktora ve hangi tanı ile gidiyorsanız ona göre kırılım yapacağız. Bu sayede yine örnek üzerinden gideyim Engin Oral anketi açtık diyelim onun anketinde İleri Yaş faktörü ankette önde gidiyorsa evet Engin Oral ileri yaş faktöründe daha iyi sonuçlar almış diyebileceğiz.