Tüp Bebek Merkezleri Hakkında Bilgi Verir misiniz?

banunisa yaşın daha çok genç, moralini bozma. Bence problemler biliniyorsa daha da şanslısın. Çünkü sebepsiz kısırlıklar insanı daha da kahrediyor. En azından senin ve eşinin problemlerine göre tedaviye başlanacak ve sonucu çok iyi olacak. Çok kötü durumda ve tedavisi imkansız olanları düşünüp şükretmelisin. Bende ve eşimde hiçbir problem yokken yıllarca uğraştık, doktorlar hep problem yok diyorlardı. Sabrettik ve bu ay başardık. Allah sana da yardımcı olur inşallah. Bu arada hiçbir masraftan kaçmayarak en iyi doktorlara ve hastanelere gitmiştik ve bir netice alamamıştık. En sonunda Antalya Akdeniz Üniversitesine gittik ve başarılı olduk... Yani bu iş biraz kısmet işi.

bu da benim ve bebeğimin hikayesi.2009 evlendiğimde doğum kontrol hapı kullanıyordum,lafta ilk yıl çocuk istemiyorduk.6 ay sonra ilacı bıraktım.5 ay bekledik ama bebek olmadı.içimde hep kötü bir his vardı.2010 mayısta doktora gittik,hayatımın şokunu yaşadım.her iki yumurtalığımda nerdeyse 6-7 cm çikolata kisti oluşmuş.hemen ameliyat dediler.tıp fakültesi deki 4-5 doktora gittik.hepsi aynı şeyi söyledi.tıptaki prof senin artık çocuğun falan olmaz dedi.eşimle ikimiz o an yıkıldık.ağlamaktan harap olduk.eşime boşanalım benim çocuğum olmayacak sen bari yaşama bunları dedim.anlayın artık halimi.haziran başında açık ameliyat oldum.solun tamamına yakınını almış,sağın %60 ı kalmış.3 aylık menapoz iğnesi yapacam sen toparlanırken tekrarlamasın dedi.zıkkım iğne 6 ay beni mahvetti.sonra tüp bebek merkezine gittik.aşılama uygun değil,senin yumurtaların kıymetli,aşılamayla harcayamayız dediler.şubatta tüp bebek tedavisine başladık.6 yumurta toplandı.5i döllendi.2 sini koydular.çok şükür biri tuttu.o bizim kıymetlimiz,kızımız.şimdi karnımda 27 haftalık.kasım başı doğacak inşaallah.onun hareketlerini hissetmek bile mucizenin kendisi.zor dönemlerde eşim hep destekti.ben kimseden saklamadım durumumu.okulda idarecilerime bile anlattım.izin konusundu yardım ettiler.saklasam stres yapardım.inancınızı yitirmeden savaşın.allah bebeğimize kavuştursun hepimizi.
erkek kısırlığı daha detaylı.merkez önemli.inşallah güzel allahım sana yol gösterir.

sevgili arkadasim
ilk once lutfen sakin olmaya calis biliyorum ck zor ama mecbursun
ikincisi artik tip cok ilerledi her yolu deniyorlar gonlunu ferah tut
ucuncusude cocugun olmadigi icin sana ihanet eden adam cocugn olduktan sonra dunden yapar..
yani cocugu sadece esinle aranin duzelmesi icin isteme lutfen.
o senin yavrun olacak her yonden hazir olman lazim ozellikle de psikoljk olarak

mayada anatoliada,etlik zübeyde hanımda tüp bebek sahibi olmuş onlarca insan var.bunları %1lik dilime sokmak bence pek mümkün değil.sizin ne yaşadığınızı bilmem ama bayağı önyargılı yaklaşıyorsunuz gibi geldi bana.

Son düzenleme:
FİRDOS

inan yazdıklarımdan eminim fakat çoğunu bulamıyorum haziranda kurum kişi kötülemekten site yönetiminden ceza almıştım o yazılarımı bulamıyorum 10 sayfaya kadar profilde var ama onlar daha eskiydi ben isteyene istediğini özelden yazabilirim ankaradaki merkezlerin tabi ki hepsinde deneme yapmadım ama hepsiyle tek tek görüştüm tahlil verdim sperm verdi eşim tüp bebek yaptırdığım 3 ayrı merkez var. yaptırmadıklarımla ise konuşmaya bile profesörlere para ödedim durum rezalet burada. ve pek çok yakın tanıdığım akrabam da var bu kurumları deneyen. dediğim gibi sizin Allah yüzünüze bakmış zaten sizde kısırlık falan yoktu bence zaten olacaktı tekrar tekrar Allah bağışlasın çocuklarının da bahtı açık olsun

Banunisa

istanbul memorial ankarada 5 denemeden sonra şu anda 47 yaşında ve 3 aylık hamile olan tanıdığım biri var, imkansızdı hamile kalması rezerv tükenmiş menapoz kapıda eşi 54 yaşında. herkes çok övüyor fakat ssk geçmiyor 7000 tl yi bulan masrafı var. sen neden gitmedin gitmiyorsun dersen benim kocam deli. ankara dışına tatil için bile zor çıkarabiliyorum, ayrıca kendisi tüp bebek karşıtı herneyse sana önerim bir kere veya hiç diye düşünme hiç maddi durumun elvermiyorsa bir yolunu bulup (2 aşılama gerekiyor) rapor çıkarttırıp üniversite hastanelerini denemen. bu konuda ankara tıp, zübeyde hanım veya gazi hastanesi olabilir ben oraları denemedim, ankarada tavsiye etmediğim özel kurumlardır dolandırıcı olan özellerdir. fakat hastanelerde de bazen karışıklıklar teşhis hataları beklemeler olabiliyormuş göze alıp birini denemeni isterim

özellerle ilgili bir ara uzun uzun arayıp eski yazdıklarımı bulup sana yollamam lazım umarım hepsi silinmemiştir istersen özelden de atarım sana,
tekrar söylüyorum ki çok ama çok üzülüyorum sadece bu yüzden herkese yardım etmek istiyorum

arkadaşlar lütfen bu arkadaşımızı yanlış anlamayın bu hatun inanılmaz araştırmacı aynı zamandada açık sözlü ve bir çok topikde bir çok arkadaşa artı banada yardımcı olmuş birisidir....tek amacı yardımcı olmak
bizi bizden başkası anlamıyor annem bile seni anlıyorum yavrum dediğine anlayamazsın sadece ewladım üzülüyor diye üzülüyorsun anlaman için ewlat hasretiyle yanman lazım diyorum ama burda birbirimize diyemiyoruz hepimiz hepimiz bu acı ile yanıyoruz test gününü korkularla beklemek ki biliyoruz resmen ozamanlarda hayat duruyor ya o negatiften sonraki yıkılış ya kavuşupta kaybeden arkadaşlarımız ya yola dewam edipde 9 ayı korkularla geçiren arkadaşlarımız herşeyiyle acı RABBİM BUNDAN BAŞKA ACI DERT VERMESİN BU DERDİMİZİNDE DERMANINI VERİR İNŞALLAH...
İNŞALLAH RABBİM EN KISA ZAMANDADA HEPİNİZİ HAYIRLI EWLATLAR SAHİBİ EDER (içinizdede beni )

bende ankaradaki doktorlardan o gibi ağzı yanmış birisiyim ha dewlete hiç gitmedim onlar hakkında birşey diyemiyeceğim ama hakikaten ankarada başarılı olanlar inanın düşük yüzdeliğe denk gelenler

nedenmi istanbul nufus olarak daha kalabalık denene denene adamlar uzmanlaşmış ha orda kesin olacak diye birşeyde yok iyi araştırılırsa yüzdesi fazla olur neden şansımızı yükseltmeyelim.....

Benimde deli kocam gitmiyordu ama ikna ettim :) kaan hocayla yoğun bir tedaviye başlıyacağız olurda gerek kalırsa yolumuz istanbul.....

Çok teşekkür ederim kardeşim, elbette tanımayanlar anlamayacaktır niyetimi ama siz biliyorsunuz ben herkese saygı duyuyorum, keşke beni de birileri uyarsaydı. 3 tüp bebek denemesi 3 kez evlat acısı çekmektir benim için, ötesi var mı?

Janines biz seni anlamıyoruz demiyoruz.o kadar net ve keskin konuşuyorsun ki kanıtın yoksa nasl bu kadar eminsin bunu demeye çalışıyoruz.sonuçta ankarada tedavi olmuş ya da şu anda tedavisi olan bir çok çift var.eminim bu topiği okuyan herkesin aklında soru işaretleri oluştu şimdi.kötü deneyimler yaşamışsın,çok zor tabii..tüp bebekte değil ama aşılamada negatif sonuç almıştım ve o anki duygularımı anlatamam..örneğin ben anatoliada tedavi oldum,doktorum bülent beydi..merkez ve doktorla ilgli şüpheler uyandı aklımda.bu merkezin yaptığı sahtekarlıklar nedir bilmek istiyorum şimdi.burdan yasaksa özelden anlatabilirsin eğer mümkünse..

ayrıca Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.inana bana negatif sonuç almakla bebeğini kaybetmek arasında dünyalar kadar fark var..bunu yaşayan biri olarak söylüyorum.yarası hiç ama hiç kapanmıyor......Allah sanada kimseyede böyle acılar göstermesin..

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun....bnmde yumurtlama problemim var aynı zmandada eşimde varikosel çıktı..ama eşim öğrendiği gün işlemlerini yaptırdı ve 3 gün snrasında ameliyat oldu...kadındaki yumurtlama sorunu için çok farklı kürler denedim ...sende bence bunları dene..ve herşeyden önemlisi çocuk yok diye eş aldatmaz bence evliliğini gözden geçir ve daha sonra çocuk kararı al bu arada yaşlarımızda aynı.....

Evet ,firdos un da söylediği gibi negatif sonuç almakla evlat kaybetmek arasında dünyalar kadar fark var...Evlat kaybetmemişseniz anlayamazsınız.......Allah yaşatmasın kimseye....

canım sen eşini affetmişin bir yola başlamışın ama bir yazını okudum birdaha aparsa çocuk olursada bırakırım demişsin inan evlilik kötü ise çocuk yapınca düzelmiyor bu işler önce evliliğinizde sıkıca tutunun ve ikiniz bu yola baş koyun tek taraflı hiç bişi olmuyor şuan aranız eşinle iyi anladığım kadarı ile ozaman etrafın dediklerini boşver ki kendine kısırım yazmışsın nedr bu karamsarlık bendede 2 kız kardeşimdede yumurtlama sorunu var ki kardeşlerim daha evli bile değiller biri 23 diğeri 17 yaşında ama ben yumurtlama sorunum olmasına rağmen ilk bebeğime doğal yolla gebe kaldım doğumdan 2 gün sonra bebeğimi kaybettim daha sonra bebeğimiz olmadı eşimin sperm sayısı çok hızlı düşmeye başladı doktor doğal yolla asla olmaz dedi ve aşılama bile denemeden ki sen hastane sormuşsun oğlumu kaybettiğim devlet hastanesinde kızıma gebe kaldım rabbim verecekse veriyor bence sen kendini kısır olarak düşünme eşine biraz dah destek ol çünkü bemce ondaki sorun daha önemli birde bazı yazılarında inancımı kaybetmiştim demişsin artık bunu kimseye söleme tövbe et hergün tövbe et ve günahlarını başkalarına anlatmaki öbür dünyada günahlarına şait olmasın eşininde yaptığını dile getirme madem affettin unut bunu hiç olmamış gibi düşün siz mutlu bir çiftsiniz bebeğiniz olmuyor ama aşılamayacak bir hastalığınız yok tüp bebek deneyeceksiniz ve tutacak inanıyorsun hastane önemli değil sen rabbime inanıyor ve onun rahmetine sığınıyorsun bu yüzden rabbim mucizeni yollayacak böle düşün
bazı arkadaşlarımıza incinmişsin burda hepimiz yaralıyız sanmaki seni anlamıyoruz inan çok iyi anlıyoruz o yüzden birbirimizin asla üzülmesiniistemiyoruz bu sitede inan hiç tanımadığım bir sürü insanla dua ettik hatta bazılarının eşleri bile sıkıştığımız yerde destek oldu dualarımızda ve inan dışardakiler umrumuzda değil biz birbirimizin manevi kardeşi olduk dualarda buluştuk ümidini kaybetme sende bizler gibi bolbol dua et ben yavruma kauştum ayın 23 ünde kızım 3 aylık olacak hem evlat aısını hem evlat sahibi olmayı tattım sakın isyan etme dualarında hayırlısını iste

rabbim cümlenizi evlat sahibi etsin hayırlısı ile

almira çınar rabbim kayıplarının acısını hafifletsin diğer yavrularına ömür versin bende oğlumun mezarını ilk ziyarete gittiğimde aynısını demiştim inşallah kerdeşinle sana ziyarate gelicez yavrum seni hiç unutmayacağım demiştim şükür raabbim birlikte ziyaretine gidebileceğim bir kardeş verdi bana hata transferim olduğunda hiç oğlumu rüyamda görmezken ilk defa oğlumu gördüm bana sarılıp anne ben artık gidiyorum diyip sarılmıştı erkek kardeşim yerini yeni bir bebeğe birakıyor abla hamilesin tuttu üzülme demişti kiiiiiiii ben 6. gün başlamıştım hergün bir idrar tahlili yapmaya hep negatif çıkıyordu ama erkek kardeşim öle deyince ümitsizce gülmüştüm ve testler negatif yarın kan testi var gitmicem demiştim eşimin ısrarı ile gittim kan testi pozitif :)))))))))) şükür kızım yanımda hatta ayğımda sabahtan beri sallıyorum

hacermeral, anatolyayıda düşünmeye başladım belki orayada gidebilirim, hakan doktor hakkında çok iyi yorumlar aldım

banunisa,ilk denemem sonrası her günüm her saatim doktor ve merkez araştırmakla geçti.yakın dost ve akrabalarımda çok doktor vardı. Ancak şimdi iyi ki bu kadar araştırmışım diyorum.Doktorlar kadar embriyologları, laboratuvarları da çok önemli.özellikle bu için içinde olan dostlarım bana anatolia yı önerdiler.benim tedavim sırasında tedavi olan şehir dışından gelen anatolinın kendi misafirhanesinde kalan bir sürü arkadaşım oldu.şimdi dördümüzde aynı rüyanın içindeyiz.Hakan hoca tam bir profesyonel.maddi manevi çok yıpranılan bir süreç ama daha önceki denememe göre bunun farklı olacağı Hakan hoca mı tanıdığım o gün belliydi.
Allah hepinize hayırlısı olan yeri nasip etsin inşallah ama karar vermeden önce size yapılanlar konusunda mutlaka hakan hoca ya danışın,size mutlaka yardımcı olacaktır.

bende ankarada merkez arastırıyorum o kadar streslı ben 22 esım 23 yasında bende yumurta catlama problemı var esımde ıse sperm sayısı dusuk hareket az ne yapacagımı bılmıyorum hangı merkez hangı doktor dıye dusunmekten kafayı yıyecegım cok korkuyorum kızlar

canım aşılamayacak bi sıkıntı değil ssizinki hem ikinizde en güzel çağınızdasınız eminim tutacaktır ankarada çok merkez var burda arkadaşlar yazıyor memorial acıbadem felan ben istanbuldayım ama çok duyuyorum 2 ismide

Merhaba, topikte tüm yazılanları okudum ve bir kaç şey eklemeden geçemedim...
Öncelikle kendi hikayemi anlatayım, eşimde sorun var sperm hareketsizliği, çift taraflı varikosel ameliyatı oldu, bir süre ilaç tedavisi oldu falan filan neyse hiç bir yöntem tutmayınca bende böyle forumları gezerek bir merkez aramaya başladım, en iyi yere gitmeliyiz diye düşünüyorduk çünkü zaten ameliyat ve o süreç bizi maddi olarak yıpratmıştı ve sadece bir tüp denemesine yetecek kadar para biriktirebilmiştik.. uzun araştırmalarımdan sonra Bahçeci Fulya Mustafa Bey'de karar kıldık.. ilk görüşmemizde aşılama vakit kaybı direk olaak tüp bebek yapalım zaten senin filmlerine ve değerlerine veyaşına bakarak çok büyük şansın var dedi. yaşım 27 idi ozaman, ilk denemede uzun protokol uyguladı ve bu uzuuun tedavi sonucu negatif oldu, tutmadı.. Neden tutmamış olabilir, birşeyi yanlışmı yaptım neye dikkat edeyim diye sorduğumda; 6 embiryo donduruldu, onları deneriz, neden tutmadı bilemeyiz diye kısa net bir cevap aldım. zaten merkezde bir cümle fazla konuşursam diye korkuyor herkes ve herkes çok belirsiz ifadeler kullanıyor, kesin şeyler asla söyleyemeyiz diyolar... neyse çok dağıttım, birşekilde borçla falan bir yıl sonra dondurulmuş tedavisine başladık, haziranda transferim oldu ve tuttu, kanda gebelik çıktı, temmuzda ilk ultrason kontrolünde bunun korn gebelik olduğunu söylediler... ÇÇÇÇOOOKKK acı bir gündü benim için, ömrüm boyunca unutmayacağım, Doktor elinde bir kraker yiyerek geldi ve bunu hemen oldürelim yoksa o seni oldürür bugün gibi bir cümle kurdu, dünyam başıma yıkıldı....
temmuzdan beri uğraşıyoruz ve tedaviyle düşürmeyi başaramadık şimdi 26 ağustosta histereskopik bir ameliyatla alıcaklar, 2 aydır kanamam hiç durmadı, tansiyonum sürekli düşük, psikolojim alt üst... ve şimdi birde ameliyat için bir sürü para gerekli falan...
neyse kısaca tüp bebek denemesi için başlamadan asla kesin konuşmamak gerekiyor, istediğin doktora git, istediğin merkeze git, en iyisi en kötüsü hepsi hata yapabiliyolar hepsi benim için aynı şu an.... şu anki aklımla ve yaşadıklarımla Allah doğal yoldan versin hepimize diyorum ve bu merkezlere muhtaç etmesin hiç birimizi.... Amin!!!

çok geçmiş olsun rabbim tez vakitte kurtarsın ve en kısa zamanda doğal yollardan gebe kalmeyı nasip etsin ama bak tüp bebek tedavisinden sonra doğal yolla kalan çok var inşallah sanada nasip olur
bende merkezlere inanmam ben en beğenmediğim hastanede yaptırdım devlet hakkımı kullanmak zorundaydım maddiyatım yoktu ani oldu tüp bebek olayım ama ilk seferde tuttu ki ben hiç doktor görmüyordum bize hemişireler bilgi verirdi Allah razı olsun herşeyi sorardık onlarda sölerdi

canım cok gecmıs olsun cok zor seyler yasamıssın rabbım ınsallah bu kadar seyın ustune saglıklı bı evlat verır. gercekten herkesın ayrı ayrı acısı var dualarımızı eksık etmeyelım su mubarek gunlerde rabbım ısteyen herkese nasıp etsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…