Tüp Bebek Merkezleri Hakkında Bilgi Verir misiniz?

Merhaba, topikte tüm yazılanları okudum ve bir kaç şey eklemeden geçemedim...
Öncelikle kendi hikayemi anlatayım, eşimde sorun var sperm hareketsizliği, çift taraflı varikosel ameliyatı oldu, bir süre ilaç tedavisi oldu falan filan neyse hiç bir yöntem tutmayınca bende böyle forumları gezerek bir merkez aramaya başladım, en iyi yere gitmeliyiz diye düşünüyorduk çünkü zaten ameliyat ve o süreç bizi maddi olarak yıpratmıştı ve sadece bir tüp denemesine yetecek kadar para biriktirebilmiştik.. uzun araştırmalarımdan sonra Bahçeci Fulya Mustafa Bey'de karar kıldık.. ilk görüşmemizde aşılama vakit kaybı direk olaak tüp bebek yapalım zaten senin filmlerine ve değerlerine veyaşına bakarak çok büyük şansın var dedi. yaşım 27 idi ozaman, ilk denemede uzun protokol uyguladı ve bu uzuuun tedavi sonucu negatif oldu, tutmadı.. Neden tutmamış olabilir, birşeyi yanlışmı yaptım neye dikkat edeyim diye sorduğumda; 6 embiryo donduruldu, onları deneriz, neden tutmadı bilemeyiz diye kısa net bir cevap aldım. zaten merkezde bir cümle fazla konuşursam diye korkuyor herkes ve herkes çok belirsiz ifadeler kullanıyor, kesin şeyler asla söyleyemeyiz diyolar... neyse çok dağıttım, birşekilde borçla falan bir yıl sonra dondurulmuş tedavisine başladık, haziranda transferim oldu ve tuttu, kanda gebelik çıktı, temmuzda ilk ultrason kontrolünde bunun korn gebelik olduğunu söylediler... ÇÇÇÇOOOKKK acı bir gündü benim için, ömrüm boyunca unutmayacağım, Doktor elinde bir kraker yiyerek geldi ve bunu hemen oldürelim yoksa o seni oldürür bugün gibi bir cümle kurdu, dünyam başıma yıkıldı....
temmuzdan beri uğraşıyoruz ve tedaviyle düşürmeyi başaramadık şimdi 26 ağustosta histereskopik bir ameliyatla alıcaklar, 2 aydır kanamam hiç durmadı, tansiyonum sürekli düşük, psikolojim alt üst... ve şimdi birde ameliyat için bir sürü para gerekli falan...
neyse kısaca tüp bebek denemesi için başlamadan asla kesin konuşmamak gerekiyor, istediğin doktora git, istediğin merkeze git, en iyisi en kötüsü hepsi hata yapabiliyolar hepsi benim için aynı şu an.... şu anki aklımla ve yaşadıklarımla Allah doğal yoldan versin hepimize diyorum ve bu merkezlere muhtaç etmesin hiç birimizi.... Amin!!!
canım benim çok üzüldüm, bende son zamanlarda artık iyice umutsuzluğa düştüm , çoğu zaman merkezlerde gitmeyip hayatla irtibatımı kesip bir kşede ölümü beklemeyi bile düşündüğüm oldu

canım benim çok üzüldüm, bende son zamanlarda artık iyice umutsuzluğa düştüm , çoğu zaman merkezlerde gitmeyip hayatla irtibatımı kesip bir kşede ölümü beklemeyi bile düşündüğüm oldu

ayy aklından bıle gecırme boyle seylerı Allah buyuk elbet bıgun verır bızede ama umudunu kaybetme psıkolojını ıyıce bozma olumsuz dusunerek kendını mahvetme

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar...
Umudumu hiç kaybetmedim bugüne kadar, çünkü benim umudum ne iyi merkez ne de doktor, benim umudum ALLAH'IN BİR GÜN HEPİMİZE EVLAT VERECEK OLMASI... sağlığımı kaybetmeden bu süreci atlatabilirem inşaallah Allah'tan doğal yolla vermesini bekleyeceğim artık...

Janines biz seni anlamıyoruz demiyoruz.o kadar net ve keskin konuşuyorsun ki kanıtın yoksa nasl bu kadar eminsin bunu demeye çalışıyoruz.sonuçta ankarada tedavi olmuş ya da şu anda tedavisi olan bir çok çift var.eminim bu topiği okuyan herkesin aklında soru işaretleri oluştu şimdi.kötü deneyimler yaşamışsın,çok zor tabii..tüp bebekte değil ama aşılamada negatif sonuç almıştım ve o anki duygularımı anlatamam..örneğin ben anatoliada tedavi oldum,doktorum bülent beydi..merkez ve doktorla ilgli şüpheler uyandı aklımda.bu merkezin yaptığı sahtekarlıklar nedir bilmek istiyorum şimdi.burdan yasaksa özelden anlatabilirsin eğer mümkünse..

ayrıca Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.inana bana negatif sonuç almakla bebeğini kaybetmek arasında dünyalar kadar fark var..bunu yaşayan biri olarak söylüyorum.yarası hiç ama hiç kapanmıyor......Allah sanada kimseyede böyle acılar göstermesin..

hatırlarmısın arkadaşım bir zamanlar bunları konuşuyorduk malesefki anatolia benimde tedavi gördüğüm klinikti bak inanması güçde olsa yaptıkları tezgahlar ortaya çıktı.....

slm kızlar anatolya hakında çıkan haberleri iyice araştırmanızı tavsiye ederim çünkü ben memurlar net diye bir sitede soğ alt köşede normal yolla hamille kalmak isteyenleri bille tüp bebek yapıyorlar diye bir yazı okudum anatolya hakında birşeyler.araştırmadan gitmeyin güvenip inandığınız bir merkezle tedaviye başlayın

slm kızlar anatolya hakında çıkan haberleri iyice araştırmanızı tavsiye ederim çünkü ben memurlar net diye bir sitede soğ alt köşede normal yolla hamille kalmak isteyenleri bille tüp bebek yapıyorlar diye bir yazı okudum anatolya hakında birşeyler.araştırmadan gitmeyin güvenip inandığınız bir merkezle tedaviye başlayın

bende araştırdım üstelik benim gittiğim klinikdi ekimdede bület beye gidecektim istanbula tamamen soğudum artık....

birde aradaki çalışanlar kalabalıklığımızın sebebi başarımız diyorlarda belli oldu sebebi işte....

Banunisa, bak arkadaşım, eşinde bu kadar sorun varsa mutlaka IMSI ve TESE yapabilecek bir merkeze gitmelisin, şansını kat kat artırmak hatta kendi şansını kendin yaratmak için. Yaşın da küçük henüz, eşinde TESE ile sperm bulurlarsa, IMSI ile de en iyilerini seçmeleri çok daha kolay, normal labarotuvar koşullarından yüzlerce kat daha fazla büyütüp en iyileri seçiyorlar çünkü. Sen de genç olduğun için yumurta problemin olmadığını tahmin ediyorum, imkanınız yettiğince denersiniz. Sen sadece moralini yüksek tut, ne yapalım, bizim sınavımız bu, elimizden gelen bütün gücü, maddi manevi buraya aktarmak zorundayız, Allah çabalarının karşılığını versin. Ben aynı nedenden Brüksel Tüp Bebek'e gittim, çok şükür çok memnun kaldım, daha önce kıbrıs'ta gittiğim, adını bile anmak istemediğim korkunç bir merkezde, başka arkadaşların da bazen karşılaştığı gibi ilgisiz, umursamaz tavırlarla karşılaştığım, adam bize sprem satmak için taklalar attığı için çok umutsuzluğa kapılmıştık. Zaten sonuç da negatif oldu. Çok şükür araştırırken IMSI yöntemini öğrendim, geçen yıl bu tekniği uygulayan sadece Brüksel ve Memorial vardı, ben hem de bir kadın doktor, daha yakın hissederim diye Semra Hanım'ın olduğu Memorial'ı tercih edecektim ama giden arkadaşların hepsi, sadece ilk muayenelere girdiği, genelde orada olmadığı için işlemleri başka doktorlara yaptırdığını söyleyince vazgeçtim, Brüksel'e yöneldim, Allah yardım etti, kısmetimiz de oradaymış, çok şükür 30. haftamıza giriyoruz ikizlerimizle:nazar::nazar: İlk denemede bir transfer yapıldı, iki iyi kalitede, bir orta kalitede donduruldu, hatta benim üçüncüden haberim bile yoktu. Allahtan dondurmuşuz, ilk bebeği 9. haftada kaybettik, hiçbir neden, hiçbir belirti olmadan kaybedince nasıl yıkıldığımı tahmin edebiliirsiniz. Yüksel Hoca genetik test yapalım, nedeni bize yol gösterir, dedi, gerçekten de turner sendromlu çıktı bebeğimiz. Birkaç ay dinlenip dondurulmuşlarımıza kavuştuk, çok şükür Allahıma, olmayan zerreden, bir mucize eseri evlat sahibi oluyoruz hepimiz, elbette veren Allah ama aracı olan, sesep olan doktorlarımızı da iyi seçmeliyiz bence. En başta yazdıklarını okuyunca, ben de diğer arkadaşlara katılıyorum, hem aile birliğinizi, hem ruh ve beden sağlığınızı sağlama alıp, öyle başlayın bu işlere arkadaşım, çünkü zor, çok zor bir yol bu.. Aylarca ve aylarca her doktor kontolünde, merkezden gelen her telefonda, afedersin her tuvalete gidişinde yüreğin hopluyor, hamile kalınca da bitmiyor korkular, doğurana kadar, sonrasında sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah. Ben Brüksel'i ve Yücel Hoca'yı şiddetle tavsiye ederim sana, inşallah kısmetini orada bulur evlatlarına kavuşursun kardeşim. Yalnız hoca Brüksel'e de gittiği için mutlaka önceden arayıp programını sor, ben yurtdışından geldiğim halde çok güzel programlayıp her işlemimi hoca yapmıştı, sana da Allah kolaylık versin..

hatırlarmısın arkadaşım bir zamanlar bunları konuşuyorduk malesefki anatolia benimde tedavi gördüğüm klinikti bak inanması güçde olsa yaptıkları tezgahlar ortaya çıktı.....

canım ne haberi çıktı,hiç bilgim yok?şimdi senden duydum ve çok merak ettim..link falan verir misin?

şimdi okudum bir sitede..şok oldum..gerçi bizim zaten normal yolla bebeğimiz olmuyordu yani kandırılmadık ya da başka türlü birşeye maruz kalmadık ama üzüldüm..sonuçta hipokrat yemini etmiş insanlar nasıl böyle alçalabilir inanamıyorum!

Son düzenleme:
Back