Merhaba, topikte tüm yazılanları okudum ve bir kaç şey eklemeden geçemedim...
Öncelikle kendi hikayemi anlatayım, eşimde sorun var sperm hareketsizliği, çift taraflı varikosel ameliyatı oldu, bir süre ilaç tedavisi oldu falan filan neyse hiç bir yöntem tutmayınca bende böyle forumları gezerek bir merkez aramaya başladım, en iyi yere gitmeliyiz diye düşünüyorduk çünkü zaten ameliyat ve o süreç bizi maddi olarak yıpratmıştı ve sadece bir tüp denemesine yetecek kadar para biriktirebilmiştik.. uzun araştırmalarımdan sonra Bahçeci Fulya Mustafa Bey'de karar kıldık.. ilk görüşmemizde aşılama vakit kaybı direk olaak
tüp bebek yapalım zaten senin filmlerine ve değerlerine veyaşına bakarak çok büyük şansın var dedi. yaşım 27 idi ozaman, ilk denemede uzun protokol uyguladı ve bu uzuuun tedavi sonucu negatif oldu, tutmadı.. Neden tutmamış olabilir, birşeyi yanlışmı yaptım neye dikkat edeyim diye sorduğumda; 6 embiryo donduruldu, onları deneriz, neden tutmadı bilemeyiz diye kısa net bir cevap aldım. zaten merkezde bir cümle fazla konuşursam diye korkuyor herkes ve herkes çok belirsiz ifadeler kullanıyor, kesin şeyler asla söyleyemeyiz diyolar... neyse çok dağıttım, birşekilde borçla falan bir yıl sonra dondurulmuş tedavisine başladık, haziranda transferim oldu ve tuttu, kanda gebelik çıktı, temmuzda ilk ultrason kontrolünde bunun korn gebelik olduğunu söylediler... ÇÇÇÇOOOKKK acı bir gündü benim için, ömrüm boyunca unutmayacağım, Doktor elinde bir kraker yiyerek geldi ve bunu hemen oldürelim yoksa o seni oldürür bugün gibi bir cümle kurdu, dünyam başıma yıkıldı....
temmuzdan beri uğraşıyoruz ve tedaviyle düşürmeyi başaramadık şimdi 26 ağustosta histereskopik bir ameliyatla alıcaklar, 2 aydır kanamam hiç durmadı, tansiyonum sürekli düşük, psikolojim alt üst... ve şimdi birde ameliyat için bir sürü para gerekli falan...
neyse kısaca tüp bebek denemesi için başlamadan asla kesin konuşmamak gerekiyor, istediğin doktora git, istediğin merkeze git, en iyisi en kötüsü hepsi hata yapabiliyolar hepsi benim için aynı şu an.... şu anki aklımla ve yaşadıklarımla Allah doğal yoldan versin hepimize diyorum ve bu merkezlere muhtaç etmesin hiç birimizi.... Amin!!!