Tüp Bebek Merkezleri Hakkında Bilgi Verir misiniz?

arkadaşlar özelime yazılan msjların hepsini okuyorum ancak yeni üye olduğum için cvplayamıyorum ilgilenen herkese çok teşekür ederim

canım bnde özel hayatınla ilgili pek bişey yazmak istemiyorum ama yazamadanda geçemedim..sorunun büyüğü eşindeyken neden ailesi boşanmanızı istiyor anlamış değilim hele aldatmasını hiç..ama bunları atlatıp evladınızın olmasını istemenede sevindim..

benim eşimdede varikosel var dr.lar bizede ameliyat olsanda bebeğiniz olmaz dedi.. bizde ameliyat olmadık tüp denedik.2.denememdede evladıma kavuştum şükürler olsun..
ben araştırma hastanesinden rapor aldım sende eğer çevrenizde araştırma hastanesi varsa alın derim.yarı yarıya fiyat farkediyor nerdeyse..rapor alıp özelde tüp denedim..
ve umut tüp bebek merkezini kesinlikle tavsiye ederim ara görüş derim bu merkezle..hakkında hayırlısı olsun...

hilal canım eşim sorun benden kaynaklanıyo diye düşündüğü için aldatmadı beni, doktor sorunun ikimizden kaynaklandığını onada söyledi, eşimin aldatmasının nedeni ortada bir çocuk sorununun olmasıydı, çocuk olmayınca bir evliliğn oturması zor, ayrıca eşimin ailesi de baştan beri bizim ayrılmamızı istiyolardı çünkü onlar kendi istedikleri biriyle evlendirmek istiyolardı biz birbirimize kavuşana kadar çok mücadele verdik, eşimin ailesi çocuğumuzun olmasını hiç istemediler, daha ilk yıllarda çocuğumuzun olmaması için bir telaş içindeydiler, bunu anlamak ve çocuk sahibi olamak ne kadar acı anlatamam...........

eminim zordur ama 5 yılı bu şekilde devirmişsin inş evladınıda kucağına alırsın sitresten uzak dur kesinlikle moral çok önemli..tekrar hakkında hayırlısı olsun..

sakın üzülmeyin, şansınız var. beterin beterleri var. bizim durumumuz gibi. yumurtlamayı tüp bebek tedavisi sırasında büyütüm olgunlaştırıp, kontrol altında tutuyorlar. eşinizin durumu ise Sperm üretimindeki düzelme, ameliyat olan hastaların %50-80 inde görülür ve normal yolla bile olabilir. siz beklemek yerine bir an önce cocuk sahibide olmak istiyorsanız. tüp bebek tedavisi ile birlikte eşinizin ameliyatını aynı zamana denk getirip, hem varikoselin hemde micro tese ameliyatı yaptırabilirsiniz. ben inanıyorumki çocuk sahibi olucaksınız.

tlnszn ALLAH yardımcınız olsun , rabbime inanıyorum O na inanmak demek varlığına inanmak demek, VARLIĞINA inanmak demek adaletine merhametine kudretine rahmetine inanmak demektir, RABBİM bize merhamat edecektir ...

Merhaba Banu Nisa,

Bende yazmadan geecemedim, cocuk hasretini, anne olmamak huznunu, korkusunu bende nerdeyse 6.5 yil yasadim... Benimle evlenenlerden 3.cocugunu biledoguran oldu... Ben tek avantajaim Yurtdisinda olmama, ve butun negatif seylerden uzak olmam diger acantajim erken evlenmemdi, yasimin genc olmasiydi.... Benimde iki tecrube Turkiye'de Tup bebek denemse yani gecti International Hospital'de yaptridim.. Bana yaramadi ama basakasina belki yarar ama Cok pahali bir merkez tavsiye etmem, o paraya daha gelismis yerlerde yaptirabilirsin... Ucuncu Dnemem Yurtsinsinda oldu kocaman Bir NEGATIV artik, bende rabbime hep duaamda hayirli olani istedim,,, sabretim... dua ettim cunku baska elimden gelen birse yok.. Esim seker hastasi gecirdi ameliyattan dolayi sperm disa gelmiyordu... Ametliyatla TESE islemi ile cok guzel, akiletile spermler aliniyor erkekten Senin Esin'de AMELIYATINI OLSUN BIRAN ONCE ONDAN sonra TESE ile sperm alirlar.... Seninde 1 yumurtan olsa, eger vaktiyse tek yumurta ikizin bile olur, MOREL cok onemli, Stersin cok buyuk etkisi var basari ornai uzerinde... Bu tedavi surecine girdinmi kafan rahat olcak, sadece mutlu oldun gunleri dusuncen, butun uzucu seylerden uzak durup, sabredip, bekliycen....

Ben sabrettim, Doktorlarin bile Artik bana istersen baskasinin sperm'i ile yapalim hemen hamile kalirsin dedi noktada( Daha oncede dedim gibi ben yurtdisindayim burda kanunen serbest, doktorlarin sormasi bile beniim tuylerimi urperttttti) Ben hic pes etmedim, gucumun, sagligimin, maddi durmumum el verdi yere kadar mucadele etcektim.. 4. denemede donmuslarla ikiz gebe kaldim, suan 5 aylik hamileyim < rabbim ansip ederse bir kizim bir oglum olcakkk.... Benim simdiye kadar esimle harcadimiz parlar inanki 40. milyari gecmistir.. millet eve, arsaya yatirim yapar biz butun kazancimizi bu ugurda harcadik... AMA mal mulk sana huzur vermiyor, evlat veriyor....

Yurtdsinda tedaviye baslamadn once zzzzzaten Psikiyatriste gidiyosun onun onayi ile tedaviye basliyorsun, kesinlike bu surecte birbirinize kenetlnemezin, Sayginiz, ve sevginiz BASari oraninizi 100% 100 etkiliyor... Dilerim rabbim seninde yuzunu en kisa zamanda guldurur...

merhaba banunisa
oncelıkle lutfen guclu olmaya çalış
neden eve kapatıyorsun
sana hor bakan ınsanlar utansın kendılerınden
senın utanılacak kımsenın ıcıne çıkılmayacak hiç bir seyın yok
allaha ınanan herkes bu bebek ısının ınsan elınden cıkmadığını bılır...
öncelıkle kendını eve kapatma ne olur...eve kapandıkca aına gömülürsün strese girersin ve tek basına stres bıle
bebeğin olmama nedeni..
sana ıkıncı tansıyemde esın kesınlıkle oncelıkle maelıyat olsun
bak benım esımde yaklasık 20 ay once ameliyat olmustu fakat
dr basarılı bı amelıyat yapamamıs damarkar olduğu gıbı duruomus meğer
ve bız boylıkle 2 basarısız tüp bebek denemsı yapmıs olduk..
sonrasında eşım yenıden ameliyat oldu 3 ay once sımdı doğal yolla denıyoruz..
spermı onarmadığın zaman tüp bebekle bıle cok zor banucum
hem arkadasların dediği gibi ameliyatın ardından doğal yolla hamıle klan bı cok arkadasımız oldu
madem bırtek sansım var dıosn o zaman canım bızım gıbı alel acele yaptırma..
acele eden geç kalıyor bızde olduğu gıbı..
ameliyattan sonrada proxeed kecıboynuzu,uzumcekırdeği ektresi kullanır eşin
bunların hepsı hakkında yapılan çalışma ve yazılan makale var... ameliyat sart ama
sonrasında eşinin hormonlarına bakılması gerekıyor dıyelımkı fsh dusuk cok basıt bı tedavıyle
sperm sayı ve hızı artıo bı cok arkadasımız bu sekılde hamıle kaldı doğal yolla hemde...
bol bol dua et namaz kıl alnın secdeye değsin canımm bak görki
ıcın huzurla dolacak...allahtan dayanma gucu dile...o ınsanlarıda alllaha havale et...
en sonunda yıne olmujyorsa elbette tüp bebek son çaredir
fulya bahçeciyi önerırım ozelıkkle erkek faktöründe IMSI yontemı cok onemli
allah yardımcın olsunn ınan kı hepımız senınle aynı ozlemı yaşıyoruz
rabbım once esınle muhabbteını artırsın huzur versın sonrasındada hayırlı ve sağlıklı bebekler nasıp etsın..amın

umut bizim olsun,SON ZAMANLARDA EŞİM VE AİLESİNİN YAPTIKLARINDAN DOLAYI ÖFKE KIZGINLIK VE ÜZÜNTÜ İÇİNDEYDİM BU YÜZDEN inancımda azalmıştı belkide ALLAH onun yoluna dönmem için bunu yaşattı , en basidinde eşimin ablası bile bana iyiki bu zamana kadar çocuğunuz olmammış benim çocuğum büyüdü gibi bir söz kullanması çok zoruma gitmişti, ben evlat derdindeyken eşimin ablası çocuğunun ayrıcalığının gitmemesi derdindeymiş ve ben çocuksuz kaldım o ise çocuğu istediği yaşa geldiğinde 2. çocuğuna hamile hemde doğal yollardan, ALLAH herkese nasip etsin diyecek sözüm yok....

banucum allah okadar buyukki
sadece ona dua et ve ondan ıstee..
bak diğer bı toikte anlattım sanada yazayım
arkadasımın eltısı ona demişki ben okadar ıyı bı ınsanım ki
ben ne ıstersem anında olur seni allah neden bukadar ugrastırıo gıbı bıseyler soylemıs
hanı en kötü bi ınsansın allah katında der gibi..
bu nasıl bı cahıllıktır kii hz muhammedın butun coocukları
,kendınden ıonce ölmüştr hz muhammed kötü bi insanmıydı
allah onu sevmıyormuydu
hz yakup hz yusufu cok severdi ama 30 yıl
onu görmeemyle ımtıhan edıldı
ve hasretten kör oldu...hz yakup ıyı bı ınsan değilmiydşia allah onu sevmıomuydu..
elbette ki onlar allah katında cok kıymetlı peygamberlerdi..
fakat onlarda ımtıhan edıldıler uzulduler ağladılar..
senı cok ıyı anlıorumm benım cevremde var onlardan sorup duruolar
onların zulmunden allaha sıgınıyorum
bak o arkadasımızn eltısının oğlu kan kanserı oldu sonraa arkadasım hamıle akldı
sımdı doğurmak uzere...
ne olur onlara kızıp allahtan uzaklaşma emın ol senı cok cok
ıyı anlıorum an yakın arkadaslarım bıle bana ben soyle kolay hamıle kalırım
hamılelık soyle guzel boyle gusel dıyıp bıle bıle uzmeye calıştılar
allah cok buyukk allah veırır onlara ama verdiği gibi almasını da bilir..
ne olur ramazanı serıfın yuzu suyu hurmetıne
kalk bı guzel abdest alıp yakar alllaha o dularımızı hakkıyla ısıtır...

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinizden ALLAH RAZI OLSUN,teknolojiyi hayırlı işlerde kullanmanın en güzel örneği bu olsa gerek, yorumlarınızın faydası çok büyük benim için, umutbizimolsun ben son olrak memoriaya kara verdim ama hale hanım mı semra hanım mı onda kararsızım senin bu konuda bir bilgin varmı, bilgisi olan arkadaşlar son defa yazarsanız çok sevinirim

cnm memorıalı arastırmadım hiç
ama kndı doktorum embriyo konusunda kolaylık sagladıklarını soyledı
yanı senın ılk denemn olacak ama
durumunu anlatırsan belkı 2 embriyo koyarlar esının durmunu fılan dusunup
senın ıcın neresı hayırlıysa allah ayaklarını oraya cevırsın canımm
kımseye bakma sen moralını yuksek tut allah buyuk...

umut bizim oLSUN,senin doktorun hangisiydi

canım ben adanada yaptım ıkı denememide
ama 3. gerek kalamz umarım ama kalırsa dıye ıstanbulda arastırdım hep
memorıalde de IMSI var bildiğim kadarıyla
ama ameliyat olmuosa bıle proxxed filan al canım spermlerı beslesin bıraz
sperm cıkısı vardı değildi azosperm değil eşin

canım benim yazılanları senin yazdıklarını şöyle bir okudum.çok zor günler geçirmişsin anladığım kadarıyla.özel hayatın bizi hiç ilgilendirmez.sen eşini affetmişsin artık önünüze bakın.kimsenin ne dediğini umursamayın.önemli olan eşin ve sensin.bu yola birlikte adım atıcaksınız birbirinize destek olmazsanız zor günler geride kalacağına daha çok acılar yaşarsınız.
sen bilinçsiz birine benzemiyorsun canım.hangi merkeze gidersen git istersen en pahalı yere istersen en alelade merkeze rabbim nasip ettikten sonra heryerde olur

ben 4buçuk yıllık evliyim bende polikistik over eşimde azosperm var.yani hiç canlı spermi yok.önce iyi yer olsun istedim araştırdım ettim okadar en sonunda rabbim verecek olduktan sonra dedim devlet hastanesine gittim.bizde sadece tüp bebek ücreti değil eşim ameliyat olduğu için onada çok para istiyolardı.ama devlet hastanesinde ücretsiz oldu.hemde hep uzman doktorlar.ankarada zekai tahir burak hastanesi.ve orda doğudan gelen okadar çok kişi varki.ben orda sadece 1500 tl ödedim ilaçlar dahil.böyle bir durumda insanın gözü para görmüyo ama parayla bir ilgisi yok.hem çok ilgiler hem bissürü doktor var bir kişinin ağzına bakıp durmuyosun.tedavini yapıp başlarından savmıyolar sürekli kontrol ediyolar.hem ankarada daha uygun fiyata kalabilirsiniz.

benim ilk denemimdi ve çok şükür tuttu.başka yerde deneseydimde tutacaktı çünkü bebeğimin dünyaya gelme zamanı gelmiş.bebeği yapan doktor değil sonucta onlar sadece vesile.tabiki şunu unutma moral çok önemli stres çok önemli güçlü olmalısın.birde bir tavsiye daha.bunu ilk seferde yapmıyolar çünkü tedaviye başlamadan genetik testlerini yapmalarını iste doktordan.kan pıhtılaşmasını duydunmu bilmiyorum bir çok kişide çıkıyo bu.eğer bilinmezse bebek tutunuto ama gelişemeyip düşüyo yada kürtaj oluyo.ben ısrarla yaptırdım ve bende çıktı.doğuma kan sulandırıcı iğne yapılıyo.burda birçok arkadaşın tedavileri bu yüzden boşa gitti.

şimdiden sana bol şanslar diliyorum.rabbim yardımcınız olsun.inş meleğine hemen kavuşursun..

9 yıldır bu mücadelenin içindeyim sayısız tüp operasyon geçirdim. doğal olarak bir o kadar doktor ve hastane dolaştım. içlerinde en çok memorial hastanesinden memnun kaldım. doktorları iyi laboratuvarı çok gelişmiş. herşey son teknoloji. 1.5 yıl kadar önce orada iki deneme yapmıştım. şimdi başka hastanedeki dondurulmuşlarımla deniycem olmazsa tekrar oraya dönücem. kıyas yaptığımda tam not alıyor memorial.

bu savaşta şunu öğrendimki her zaman her yerde herkese karşı kuyruğu dik tutmak zorundayız. Başkalarının çocuğu olmuyormuş sözleri tutumları sinirlerimizi yıpratıyor orası kesin. ama bunlara aldıramadan yolumuza bakmalıyız. bu konuda eşle dostla aileyle hiç birşey paylaşmamak gerek bunuda öğrendim. çevrendekilerin senin hayatın üzerinde bu nedenden dolayı tek bir laf etmeye hakkı yok, onlara önce bu tavrı sergilemelisinki bu konuda seni üzemesinler. 27 yaşındasın, yumurtlama sorunu için çok erken yaş, o nedenle korkma bu çözülür, sorun eşinde de varmış , bu olayda faturanın herşekilde sana çıkarılmasına izin vermemelisin. birileri birşeyleri idrak etmeli ve adam gibi davranmasını bilmeli. kendi özdeğerinden, özsaygından asla taviz verme.

biz sorun bende olduğu halde her aşamada birbirimize destek olmasını bildik. eşim bu konuda beni hiç suçlamadı beni üzecek davranışlarda bulunmadı. hep hayırlısı dedi kısmet dedi . yoksa bu kadar dayanamazdım zaten. kendi içimizde engeller yaralamalar sorunlar yaşamak yerine , tedaviye çözüm yoluna odaklanmamız lazım. aslında senin sorununda hiçde çözümsüz değil. doğru doktor doğru merkezle çocuk sahibi olma ihtimalin yüksek.

yumurta sorunun ne azmı yokmu? biraz açarsan bitkisel kürler önerebilirim.

Son düzenleme:
bende bu siteyle ilk bebeğimi kaybettikten sonra tanıştım.benim gibi o kadar çok insan vardı ki inanamamıştım.bilgisayarın başından eşime koşup "canım bizim gibi çocuğu olmayan ne kadar çok çift var,inanamazsın.yalnız değiliz"diye ağlamıştım.sonra yazılanları hep takip ettim.buradan öğrendiklerimle tedavimi birazda ben şekillendirdim.eşim tüp bebeğe karşıydı(sorun ikimizdede vardı,ikimizinde çocuğumuzun olması zordu).tedavi olmayı hiç istemiyordu.nasılsa doğal yoldan bir hamilelik geçirmiştim,yine olurdu....sonra ona burdaki başarı hikayelerini okudum,okuttum..birgün ağlayarak yanıma geldi ve "ikimizin bir parçası olsun,bana baba desin,onu sımsıkı saralım sevgmizle büyüsün"dedi ve tedaviye karar verdik...zor günler geçirdk hemde çok zor.5 yıllık evliydik ben o zaman 27 yaşındaydım..herkes bebek soruyordu,tüm arkadaşlarımızın neredeyse 2.çocukları oluyordu.ama hep şunu dedik "iyiki Allah ikimizede sorun verdi.hayatımızda herşeyi paylaştık çocuğumuzun olmayış nedenlerinide paylaşıyoruz"..ve sonunda tedaviler başladı.kolay değildi tabii ama atlattık Şükür.ikizlerimiz 14 aylıklar şu anda..

canım bu da benim hikayemin bir bölümü.senin hikayeni okudum,özel hayatına hiç girmeyeceğim..ama tek söyleyebileceğim şey senin kadar affedici olamazdım.tüp bebek merkezlerine gelince Anakara ya da İstanbul demişsin.ben tedavimi ankara anatoliada bülent tıraşa olmuştum ve çok memnun kalmıştım.ama o şimdi istanbul maslak acbademe geçmiş.tavsiye ederim canım.iyi bir doktordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…