Tüp bebek kanda pozitifi görüp kese ve kalp atışı için bekleyenler

kızlar ya bende çok sabırsızım doktor 30 Ocak’ta çağırdı kalp atışını sumak için ama dayanamıyorum Cuma giyim diyorum 6+5 oluyor okadarken kalp atışını duyan varmı aranızda
6+4’de kalp atışını gördük ama doktor dinletme konusunda bi şey demediği için ben de sormadım, zararlı olabiliyor diye okumuştum çünkü. Dinlenir mi bilmiyorum ama kalp atışını görürsünüz süre olarak uygunsunuz

Ya çok güzel İnşallah bizde görürüz zararlıysa duymak istemem zaten bende görsem yeter azda olsa içim rahatlar

Benimde 30 Ocak’ta 7+4 oluyor sizinde dediğimiz gibi herhalde ama hiç bizi düşünmezler meraktan çatlıycaz

Benim 7+4 bugün, on gün sonra falan tekrar gideceğim, her şey normal gelişiyor mu diye bakılacak. İnşallah öyleyse ayda 1 karından ultrason dedi doktorum.

Doktorunuz hangi folik asit markasını vermişti? Başka ek vitamin/mineral kullanıyor musunuz?

Doktorunuz hangi folik asit markasını vermişti? Başka ek vitamin/mineral kullanıyor musunuz?
folik iod; multivitamini özellikle sordum ilk 3 ay önermedi , multivitaminlerin içinde a vitamini de mevcut ve fazlası çocuk için zararlı özellikle ilk 3 ay ... hatta gebelere o yüzden ciğer yemeyin denir çünkü ciğerde a vitamini deposu mevcut ...
Hamilelerin uzak durması gereken vitaminler! (ilk bulduğum link ama tıbbi makale de gönderebilirim )
İlk 3 ay bebek zaten anneden alacağını alıyor ... folik asiti özellikle önermelerinin nedeni “nöral tüp defekti” denilen özel bir durumun önüne geçmek icin ....
Ben yine de pimpirikli olduğum icin arkadasım çok istiyorsan “ilk 3 Aydan sonra(organogenez bittikten sonra)” multivitamin kullanabilirsin demişti ....

Bir de beyin gelişimi için Omega 3 öneriyorlar (omepa ve benzeri gibi) ama o kapsüller çok büyük yutamıyorum .... acayip de reflü yapıyor ... onun yerine sıkça yasaklı olmayan balıkları tüketirseniz de iyi ...

Canım balıklardan hangisini yiyorsunuz ben sadece alabalık ve hamsi yiyebiliyorum

Ben multi vitamin kullanıyorum canım dr verdi ve çok güzel bi vitamin 3 aydır kullanıyorum hem kilo aldırmadım hemde faydasını gördüm içeriğinde çok güzel günlük almamız gereken folik asit felan var . Arkadaşının dediğinin aksine benim kullandığımda a vitamini bulunmuyor. Güzelce araştırıp dr sorarak kullanabilirsin. Mesela benim b12 hep 200 olurdu bu ilaç sayesinde şuan 500 çıkmış durumda bide d vitamini takviyesi kullanıyorum ben

Canım balıklardan hangisini yiyorsunuz ben sadece alabalık ve hamsi yiyebiliyorum
Ben de somon ve hamsi yedim ama geçenlerde hamsinin hem bugulamasını hem kızartmasını yiyince çok kötü oldu midem
Burada sınıflandırmışlar dip balığı yemeyin sadece .... ağır metal içerebiliyorlar .... ama ton balığını çözemedim .... çok severim sandviçini normalde .... izin var mı öğrenemedim

Her doktorun yöntemi farklı sanırım benim d vitaminim çok düşük olmasına rağmen ilk aylarda bebeğe zararlı fazlasını istemiyoruz diye takviye vermedi. Multivitamin içerisindeki yeterli olur dedi

Her doktorun yöntemi farklı sanırım benim d vitaminim çok düşük olmasına rağmen ilk aylarda bebeğe zararlı fazlasını istemiyoruz diye takviye vermedi. Multivitamin içerisindeki yeterli olur dedi
D vitamini gebelik için çok önemli benimde bildiğim benim aşırı düşüktü 3 aydır kullanmama rağmen henüz sınırı bile geçemedi. Her doktorun yoğurt yişi farklı .o yüzden burdaki herkesin tedavisi de farklı kıyaslamamak daha mantıklı. Benim vitaminler düşük olduğu için belki dr bunu uygun gördü . Başkasının değerleri iyidir sadece folik asit uygun görür. benim Kullandığım multi vitamin omega 3 ağırlıklı zaten . ben memnunum yani normalde vitaminler bende çok rahatsız eder bu etmiyor

Evet ben de çok önemli diye biliyodum o yüzden tek doktora güvenmeyip 3 ayrı doktora gösterdim ama 3ü de vermeyince takviye vardır bi bildikleri diyip oturdum aynen herkesin yöntemi farklı kıyaslamamak gerek bence de

Ben OMEPA Q10 ve PREVİT POSİTİVE multi vitamin kullanıyorum ve içeriğine baktım da “retinil asetat (Vitamin A 1583 IU)” yazıyor. Ay kullanmamalı mıyım acaba? Doktorum da Doc. Yani o kadarını da bilmiyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…