Tüp bebek kanda pozitifi görüp kese ve kalp atışı için bekleyenler

Kızlar doktordan geldik,muayene de oldum tekrar detaylı bakıldı ense burun normal çıktı,kanda HCG değeri yüksekliğinden dolayı down sendromlu olma ihtimali yüzde bir dendi,bu HCG yüksekliğinin iki sebebi varmış biri annenin ileriki haftalarda yaşayacağı tansiyon sıkıntısı ikincisi Allah korusun down sendromu riski, ailede tansiyon geçmişi olduğu icin doktor o ihtimali de yüksek gördü,amniyosentez yaptırmak istemediğimizi söyledik,diğer testi de yaptirmiycaz yurt dışına giden tetten,haftaya iyi bir perinatologa gidip detaylı baktiricaz.Kombine risk ve diğer risklerde sıkıntı yoktu şükür
Allahın izniyle iyidir annesi meleğin mersk etme bol bol dua et 😍içini ferah tut bişeyi yoktur

Valla bilemiyorum işte dna yaptıracağız sanırım. Şu perinatoloğu da aradım asistanı 20. Hafta diye tutturdu detaylı ultrason için. O zamana gün aldım ben de. Yaptırıp her şeyi kurtulayım diyorum.
Cihat Şen hoca süper ; dünya perinatoloji derneği başkanlığı yapmış , kendi kadındoğumcu arkadasım da ona girmişti .... biraz tuzlu ama çok iyi .... onun dısında Rıza Madazlı hoca ve Çapa’dan Recep Has hocayı duydum ben İstanbul’da...

Kizlar bir de doktoruma sormayı unuttum kombine risk ne oluyor ikili risk ne oluyor? Benim kombine risk temiz cikmis.

Cihat Şen hoca süper ; dünya perinatoloji derneği başkanlığı yapmış , kendi kadındoğumcu arkadasım da ona girmişti .... biraz tuzlu ama çok iyi .... onun dısında Rıza Madazlı hoca ve Çapa’dan Recep Has hocayı duydum ben İstanbul’da...
Önerilerin için teşekkür ederim,Bursadayim burda gideyim diyorum,burda üniversite hastanesinde bir doktor tavsiye ettim kendi doktorum bakalim hafta içi randevu alabilirsem ona goruneyim diyorum

Teşekkür ederim inşallah öyledir hepimiz sağlıkla kavuşalım 😊😊

Hayırlı olsun arkadaşım sağlıkla ilerlesin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allahım inşallah.. hidrolu olarak umut doldum yine.. şükürler olsun allahım dedim demekki oluyormuş inşallah RABBİM bekleyen herkesin yüzünü güldürsün inşallah kucağını doldursun inşallah...

Allah razı olsun valla ben de prof. Dr. Atıl Yüksel’e 20. Hafta için aldım randevu. O da istanbul tıp fak. perinatoloji bilim dalı başkanlığı yapmış eşim de oldukça güveniyor.

Bu arada tüp bebek doktorum fetal dna ya gerek yok dedi. 16-18. Haftada ek bulgu görülür ise bakılır dedi.
Detaylı ultrason için ona da bi gidebilirim zaten 16. Haftaya da bişi kalmadı

Ben bunu hiç duymadım 🤷🏻‍♀️ Herhalde yaşı ve birkaç şeyi daha mı katıyorlar ?
Evet kombine verilerin tamamının değerlendirilmesiyle elde edilen veri,diğeri tek bir kan sonucuna göre verilen veri,benim HCG yüksek çıktığı için o risk yüksek cikmis ama HCG yüksekliğinin bir diğer sebebi de tansiyon sorunuymus o da yirminci haftadan sonra çıkabilirmis ve çok sık takip gerektiriyormus,bizim ailede tansiyon geçmişi çok kabarik,ablamda da gebeliğe bağlı tansiyon çıkıyor, yani sebep bu da olabilir.

Ay kızlar başıma gelene bakar misiniz😯
Ben dün güya 11+2 diye 2 li test yapılacak diye tüp bebek doktorum a gitmistim bebek 9+6cikti .
Ne demek oluyor bu haftasına göre 1hafta geri dedi doktor .dondurulmusta böyle şeyler oluyor dedi.ne yapacagim bilmiyorum.
Sizde böyle olan var mı ya

Yaptır kurtul aklında kalacağına ...... fetal DNA’da sadece kan veriyorsun çok rahat birsey.... risk yok , büyük ihtimalle de temiz çıkar kafan rahatlar en azından .... yine bir erkek 😍😍😍 kız anneleri elini kaldırsın 😂😂😂 grupta çok az var😳😳 henüz öğrenmeyen arkadaşlara da kafadan tahmin yapacağım artık erkek diye 😋
Ben daha öğrenmedim

Hayırlı olsun arkadaşım sağlıkla ilerlesin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allahım inşallah.. hidrolu olarak umut doldum yine.. şükürler olsun allahım dedim demekki oluyormuş inşallah RABBİM bekleyen herkesin yüzünü güldürsün inşallah kucağını doldursun inşallah...
Hidroslpenks varsa hemen kapattır tuplerı. Ben kapattıktan sonra ilk denemede tuttu sukur ler olsun ınsallah 🙏 senın de olacak

Herkese merhaba
çok yazamasam da sayfayı sıkı takipteyim , benimde size bir sorum olacak benim embryo ma yaşım yüzünden ngs yapıldı iki hafta önce doktorum dowm sedromuna bakmamıza gerek yok 12.hatfa gel ölçümleri yaparız dedi ne ölçümü yapılacak bilgisi olan var mı?
Ense ve burun kökü ölçümü olabilir 😊

Ben dün güya 11+2 diye 2 li test yapılacak diye tüp bebek doktorum a gitmistim bebek 9+6cikti .
Ne demek oluyor bu haftasına göre 1hafta geri dedi doktor .dondurulmusta böyle şeyler oluyor dedi.ne yapacagim bilmiyorum.
Karından mı vajinal mi baktı? Bazen ikisi farklı çıkabiliyor ? 9. Haftada benim başıma geldi daha küçük ölçtü ancak 11-12 gibi düzeldi .... daha 2-3 haftadır karından bakmaya geçtik ve normal çıkmaya başladı .... ama ondan önce de vajinal baktık bu anlattığım neden yüzünden ....

Tüp bebekte 1 hafta eksik 1 hafta fazla çıkabiliyormuş. Endişe etme

Evet kombine verilerin tamamının değerlendirilmesiyle elde edilen veri,diğeri tek bir kan sonucuna göre verilen veri,benim HCG yüksek çıktığı için o risk yüksek cikmis ama HCG yüksekliğinin bir diğer sebebi de tansiyon sorunuymus o da yirminci haftadan sonra çıkabilirmis ve çok sık takip gerektiriyormus,bizim ailede tansiyon geçmişi çok kabarik,ablamda da gebeliğe bağlı tansiyon çıkıyor, yani sebep bu da olabilir.
Canım sıkıntı yapma Allahin izniyle sağlıklı bebisin olur insallah hcg degerin kac çıkmıştı senin yüksek dedi

X