Tüp bebek kanda pozitifi görüp kese ve kalp atışı için bekleyenler

Kızlar kafam iyice karıştı 2li tarama testi yaptırayım mı yoksa hiç test yaptırmadan devam etsem mi? Sonuçlar kesin bırsey ifade etmeyince kafa karıstırmaya gerek yok mu sizce?? Doktorumun dedıgı 2800 TL lık yurt dısına gonderdı gi test mı yaptırsak??? Çok kararsızım zaten bırsey cıksa da ben aldırmam bebegim ı o yuzden hıc bır test yaptırmasam mı acaba?? Fikirlerinize cok ihtiyacım var

Kızlar kafam iyice karıştı 2li tarama testi yaptırayım mı yoksa hiç test yaptırmadan devam etsem mi? Sonuçlar kesin bırsey ifade etmeyince kafa karıstırmaya gerek yok mu sizce?? Doktorumun dedıgı 2800 TL lık yurt dısına gonderdı gi test mı yaptırsak??? Çok kararsızım zaten bırsey cıksa da ben aldırmam bebegim ı o yuzden hıc bır test yaptırmasam mı acaba?? Fikirlerinize cok ihtiyacım var
Aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma bence .... ama enine boyuna iyi düşün , sonucta ikili test tanı yöntemi degil aynı zamanda sadece risk var yok diyor o da bazı rakamlara bakarak - istatistik yani sadece .... ama risk varsa hep bir sonraki adım var amniyosentez DNA vs vs vs .... bunları yaptıracaksan yaptır bence ... sonuçlar senin icin birsey değiştirmeyecekse hiç bu yola girme .... ikili test kesin tanı degil diğer arkadaşlara da söylüyorum korkmayın lütfen .... riskli denilip normal doğan bebekler var ....

Aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma bence .... ama enine boyuna iyi düşün , sonucta ikili test tanı yöntemi degil aynı zamanda sadece risk var yok diyor o da bazı rakamlara bakarak - istatistik yani sadece .... ama risk varsa hep bir sonraki adım var amniyosentez DNA vs vs vs .... bunları yaptıracaksan yaptır bence ... sonuçlar senin icin birsey değiştirmeyecekse hiç bu yola girme .... ikili test kesin tanı degil diğer arkadaşlara da söylüyorum korkmayın lütfen .... riskli denilip normal doğan bebekler var ....
2 li test için gün aldım ama dediğim gibi çok kararsızım bugun saglık ocagına gittim ancak gıdebıldım 3 ayı doldurdum diye çunku hep bir tedirginlik vardı ıcımde ama artık ne olursa olsun ondan kopamam. Aksam esimle de enine boyuna Bı konusayım bakalım ne yapacağız hıc bilemiyorum

Hayır ikiz değil,ense burun normaldi,ense 13+6 da 1.6 idi.Sanirim iyi bir perinatolog bulmam lazım bakalım bursa da bildiğiniz varsa yazarsanız çok sevinirim
Bende bursada araştırıyorum benim doktorum doç. mehmet özgür akkurt u tavsiye etti. Bursada en iyi o gibi şuan. Ayrıntılı için bende ona gideceğim sanırım. Hayırlısı olsun kesin sonuç değil sonuçta sıkma canını

Yeni konu açıp başa herkesin cinsiyet/ikiz tek / beklenen Doğum tarihi gibi bilgilerini anket gibi giresim var 😃 ben de karıştırıyorum kızlar hep 😶 her defasında sormaya utanıyorum artık .....
Benimkilerin cinsiyetide kesinleşsin öyle yapalım bunu 😁 çoğu kişi öğrendi galiba ama benim kontrolüm haftaya ve zaman geçmiyor

2 li test için gün aldım ama dediğim gibi çok kararsızım bugun saglık ocagına gittim ancak gıdebıldım 3 ayı doldurdum diye çunku hep bir tedirginlik vardı ıcımde ama artık ne olursa olsun ondan kopamam. Aksam esimle de enine boyuna Bı konusayım bakalım ne yapacağız hıc bilemiyorum
Benim eşim pek birsey yaptırmak istemiyordu mesela .... bense ne varsa yaptıralım modundaydım.... şimdi mevcut şartlardan dolayı istesem de yaptıramıyorum.... en güzeli dediğin gibi eşinle konuş, her türlü ihtimali konusun .... ama ortada sıkıntılı giden bir durum da yok gibi yani ... pozitif düşün :)

Kuzlar down riski 1000’de 1’in üstünde olduğu için fetal dna önerdi. 886’da1 çıkmıştı. Yaptıracağım mevbur. Diğer testlerden kurtuluruz en azından..
bu arada cinsiyet tahmini %de 80’den 90’a çıktı oğluş geliyor 🥰
Yaptır kurtul aklında kalacağına ...... fetal DNA’da sadece kan veriyorsun çok rahat birsey.... risk yok , büyük ihtimalle de temiz çıkar kafan rahatlar en azından .... yine bir erkek 😍😍😍 kız anneleri elini kaldırsın 😂😂😂 grupta çok az var😳😳 henüz öğrenmeyen arkadaşlara da kafadan tahmin yapacağım artık erkek diye 😋

Bir de dünkü olaylara çok stres oldum .... stres yapacak yer arıyorsun diye kızacaksınız ama bir anda whatsapp gruplarından haberler görüntüler yağınca hüngür hüngür ağlamaya başladım eşim kızdı ben de orada bizim de oğlumuz olabilirdi dedim .... ya sen doğurdun büyüttün de askere gönderdin şimdiden diyor .....
Gerçekten sabah uyandığımda gördüm. O kadar üzüldüm ki. Gözyaşlarımı tutamadım. Analarının kuzularıydı onlar. Allah sabır versin. Mekanları cennet olsun. Bu olaylarda son bulsun artık. Rabbim sonumuzu hayr etsin

Yeni konu açıp başa herkesin cinsiyet/ikiz tek / beklenen Doğum tarihi gibi bilgilerini anket gibi giresim var 😃 ben de karıştırıyorum kızlar hep 😶 her defasında sormaya utanıyorum artık .....
Iyi fikir olabilir. Bu başlığıda işgal etmemiş oluruz. Daha onceleri kendimde kızıyordum başlıkla ilgili olmayınca içerikler. Kesin olmamakla beraber kız şimdilik cinsiyeti. 2 hafta sonra kesinleşir

Kızlar doktordan geldik,muayene de oldum tekrar detaylı bakıldı ense burun normal çıktı,kanda HCG değeri yüksekliğinden dolayı down sendromlu olma ihtimali yüzde bir dendi,bu HCG yüksekliğinin iki sebebi varmış biri annenin ileriki haftalarda yaşayacağı tansiyon sıkıntısı ikincisi Allah korusun down sendromu riski, ailede tansiyon geçmişi olduğu icin doktor o ihtimali de yüksek gördü,amniyosentez yaptırmak istemediğimizi söyledik,diğer testi de yaptirmiycaz yurt dışına giden tetten,haftaya iyi bir perinatologa gidip detaylı baktiricaz.Kombine risk ve diğer risklerde sıkıntı yoktu şükür

Kuzlar down riski 1000’de 1’in üstünde olduğu için fetal dna önerdi. 886’da1 çıkmıştı. Yaptıracağım mevbur. Diğer testlerden kurtuluruz en azından..
bu arada cinsiyet tahmini %de 80’den 90’a çıktı oğluş geliyor 🥰
Benim yüzde bir ihtimal:KK43: bence senin gayet iyi hiç aklını bulandirma

Herkese merhaba
çok yazamasam da sayfayı sıkı takipteyim , benimde size bir sorum olacak benim embryo ma yaşım yüzünden ngs yapıldı iki hafta önce doktorum dowm sedromuna bakmamıza gerek yok 12.hatfa gel ölçümleri yaparız dedi ne ölçümü yapılacak bilgisi olan var mı?

Herkese merhaba
çok yazamasam da sayfayı sıkı takipteyim , benimde size bir sorum olacak benim embryo ma yaşım yüzünden ngs yapıldı iki hafta önce doktorum dowm sedromuna bakmamıza gerek yok 12.hatfa gel ölçümleri yaparız dedi ne ölçümü yapılacak bilgisi olan var mı?
Benim doktorum sormuştu başta genetiğe bakıldı mı diye? Sanırım yapılsa test istemeyecekti

Herkese merhaba
Burun kemiği ve ense kalınlığı bakılıyor. Down sendromu olup olmadığı hakkında yüzde yüz olmasada ön teşhis oluyor

Benim yüzde bir ihtimal:KK43: bence senin gayet iyi hiç aklını bulandirma

Valla bilemiyorum işte dna yaptıracağız sanırım. Şu perinatoloğu da aradım asistanı 20. Hafta diye tutturdu detaylı ultrason için. O zamana gün aldım ben de. Yaptırıp her şeyi kurtulayım diyorum.

Burun kemiği ve ense kalınlığı bakılıyor. Down sendromu olup olmadığı hakkında yüzde yüz olmasada ön teşhis oluyor
evet işte bende burada okuduklarımdan o sonucu çıkardım ama doktor down send.bakmamıza gerek yok demişti.ayy şu süreci hayırlısıyla bir atlatsam iyiden iyiye takıntılı oldum

Ben tüp bebek doktoruna da sordum ya. Sanki en çok onun söz hakkı varmış gibi geliyor bana 😂😂 bakalım banane demezse onun değerlendirmesi de çok önemli benim için

X