- 24 Aralık 2019
- 401
- 576
Kızlar çok şükür ikili test te sıkıntı çıkmadı
benim de sonuçlarım çıktı ama değerlendirme için öğleden sonra doktora gidicem... içime sinmeyen bişeyler var belki başka bir perinatoloğa gidebilirim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar çok şükür ikili test te sıkıntı çıkmadı
Senin nasıl çıktı canım ?benim orta risk dedi doktor,ense ve burun normaldibenim de sonuçlarım çıktı ama değerlendirme için öğleden sonra doktora gidicem... içime sinmeyen bişeyler var belki başka bir perinatoloğa gidebilirim...
Senin nasıl çıktı canım ?benim orta risk dedi doktor,ense ve burun normaldi
fetal DNA yaptırsan ?Guanydin kızlar,çok kötüyüm ya ikili testim orta risk çikmissabahtan beri elim ayağım buz kesti ne yapacağımı şaşırdım doktor çağırdı bakalım ne diyecek,
Ya bilmiyorum o kadar kötü oldum ki,keşke yaptirmasayfim dedim çok üzgünümfetal DNA yaptırsan ?
Ikili testlerde ortalamalara bakıldığı için riskli görülebilir. O yüzden yaptırmak istemedim ben. Fetal dna araştırıyorum daha karar veremedim. Ayrıntılıda dediğin gibi parmakları saydı tek tek, beyine baktı.Bir sürü şey anlattı göstererekte unuttum. Tüp bebek oluşu bile bir risk faktörü demişti doktor. Bizim buralarda doğru düzgün test yapacak bir merkez yok. istanbulda olsam direk fetal yaptırırdım. Gerçi bu da tartışılacak bir konu. Herkes bilmek istemiyor. Sonuçta müdahale edilecek bir durum olmayacakya bende down negatif, tarama cutoff değerinin altında risk: 1:886, trisomi 18/13 negatif, cutoff değerinin altında risk 1:11570 yazıyor.
hiçbir fikrim yok bunun için açıkçası...
ultrasonda da ense burun normal çıkmıştı. ama içim rahat etmiyor... nette detaylı ultrasonla ilgili bir sürü şey okudum, plasenta yerine, beyin, organlar, eller ayaklar, amniyotik sıvı miktarı vs bakıyorlarmış ama doktor bakarken bunlardan hiç bahsetmemişti bize. burun ve ense kalınlığına baktı, karaciğer kan akışı, kalp atışına baktı o kadar. emin olamadım işte... başka bir doktora gidesim geldi.
Ikili testlerde ortalamalara bakıldığı için riskli görülebilir. O yüzden yaptırmak istemedim ben. Fetal dna araştırıyorum daha karar veremedim. Ayrıntılıda dediğin gibi parmakları saydı tek tek, beyine baktı.Bir sürü şey anlattı göstererekte unuttum. Tüp bebek oluşu bile bir risk faktörü demişti doktor. Bizim buralarda doğru düzgün test yapacak bir merkez yok. istanbulda olsam direk fetal yaptırırdım. Gerçi bu da tartışılacak bir konu. Herkes bilmek istemiyor. Sonuçta müdahale edilecek bir durum olmayacak
Canim doktorla konusmadan canini sıkma derim cunku bazen biz yalnis degerlendirebiliyoruz. Sonucunu bizede bildirirsen sevinirimGuanydin kızlar,çok kötüyüm ya ikili testim orta risk çikmissabahtan beri elim ayağım buz kesti ne yapacağımı şaşırdım doktor çağırdı bakalım ne diyecek,
Yaş bile risk faktörü olarak görünüyor bu testte. Ben şöyle düşünmüştüm şimdi testi yaptırsam yaşım 37 bundan bile risk faktörü çıkacak en iyisi kafam karışmasın dedim yaptırmadım. Bir sürü etken olabiliyor. Zaten % 100 sonuçta vermeyebiliyor. Hemen canını sıkma Allahım korusun inşallah Bakalım doktorun ne diyecekCanim doktorla konusmadan canini sıkma derim cunku bazen biz yalnis degerlendirebiliyoruz. Sonucunu bizede bildirirsen sevinirim
Bende yaptirmadim canim yaptirmayacagimda arkadasa oyle söyledim. Benim kendi yegenime engelli olduğunu soylediler ama kardesim alinmasini iatemedi simdi 1.5 yasinda masallah cok tatli ve gayey saglikli ondan sebep kesin vazgectim yaptirmaktanYaş bile risk faktörü olarak görünüyor bu testte. Ben şöyle düşünmüştüm şimdi testi yaptırsam yaşım 37 bundan bile risk faktörü çıkacak en iyisi kafam karışmasın dedim yaptırmadım. Bir sürü etken olabiliyor. Zaten % 100 sonuçta vermeyebiliyor. Hemen canını sıkma Allahım korusun inşallah Bakalım doktorun ne diyecek
En iyisini yapmışsın ben boş yere strese girdim bebeğimi de strese soktum,ense burun normalse hiç gerek yok benceBu gün kontrolümü oldum. Çok şükür bir sıkıntı yok. İkili test zaten yaptırmadım. Görünürde de sorun yok inşallah Cisiyetini kesin erkek dedi Artık hakkımızda hayırlısı. Allah yavrucaklarımızı sağlıklı ve sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin inşallah Amin...
Canım öncelikle canını sıkma, bu neticede istatistiki bi veri, yani tehşis için değil.. o yüzden can sıkma. Eger için rahat edecekse ileri tarama yapabilirsin ama arkadaşların dediği gibi zaten yaş, tüp bebek vs hep negatif veriler.. ense burun organlar normalse, normaldir diye Ümit ediyorum. İçin rahat edecekse bir perinatologa görün, bütün sorularını da sorarsın iyi olur.Doktorum daha ileri tetkik isteriz yazmış,yani ya amniyosentez ya da yurt dışına giden testten bilemiyorim yaptırsak mi Allah'a biraksak mi? O zaman da altı ay gecmez stresten
Hayır ikiz değil,ense burun normaldi,ense 13+6 da 1.6 idi.Sanirim iyi bir perinatolog bulmam lazım bakalım bursa da bildiğiniz varsa yazarsanız çok sevinirimCanım öncelikle canını sıkma, bu neticede istatistiki bi veri, yani tehşis için değil.. o yüzden can sıkma. Eger için rahat edecekse ileri tarama yapabilirsin ama arkadaşların dediği gibi zaten yaş, tüp bebek vs hep negatif veriler.. ense burun organlar normalse, normaldir diye Ümit ediyorum. İçin rahat edecekse bir perinatologa görün, bütün sorularını da sorarsın iyi olur.
sen boşuna canını sıkma, bu testlerde riskli denip sağlıkla doğan çoooooookk bebek var..
Allah’a emanet hepimizinki..
sen yeterki canını sıkma şu an boş yere.. stres yükleme kendine ve bebişlerine. İkizdi değil mi senin??
Benim 12+2de 1.84 normal denildi ama .... bir de yanlış pozitif çıkma olasılığı çok yüksek olmasına rağmen yine de DNA testi önerdi perinatolog ((( pozitif çıkarsa dedim “öbürünün gelişimine bakıp diğeri yüzünden pozitif deriz dedi” .... pek aklıma yatmadı açıkçası ... ki ben kesinlikle yaptırmayı düşünüyordum .... ama şimdi içerde ölü bir bebek varken o bebeğin de muhtemel sıkıntıları olmuş olması ihtimali varken test muhtemelen pozitif çıkacak , o kadar para verip bir de o testle karşılaşmak istemiyorum ...Hayır ikiz değil,ense burun normaldi,ense 13+6 da 1.6 idi.Sanirim iyi bir perinatolog bulmam lazım bakalım bursa da bildiğiniz varsa yazarsanız çok sevinirim
İstanbul olmaz di mi?Hayır ikiz değil,ense burun normaldi,ense 13+6 da 1.6 idi.Sanirim iyi bir perinatolog bulmam lazım bakalım bursa da bildiğiniz varsa yazarsanız çok sevinirim