Tüp Bebek Günlüğümüz !

canım ben de bu tür durumları çok yaşıyorum
hatta bunu bana annem yapıyo
ve bende haliyle başkasından duyunca sinirleniyorum
senin üzülmeni istemedim diyo
bende diyorumki zamanında söylesen o anlık hüzünlenirsin daha sonra geçer şimdi sinirlendim ya diyorum

işte geldim süper fikrimlee
canımmm içinde kalacağına dışında kalsın yaaa...
bi ara bak gör oda nasıl kendini savuncak sana ...
samimiysenizki oda tedirgindirr...
ama o desede sen ona sevinirken kendine üzülcektin zaten bu şekildede söylememeside işin için egirince daha çok üzüldün..
hal hatır sor hayırdr sesin çıkmıyor dersinnn ve gerisii gelir..
yaşadığımız kendi travmalarımız bize yeter merak etme ona bişi olmaz bide bunları içinde tutmaa

Son düzenleme:
bence aramalısın çünkü kıskandı diyecekler
buda birilerine nedense haz veriyo
ilk zamanlar hayııırr kıskanmıyorum savaşı açmıştım
bende sıkıntı yok ama başkalrının biz üzülmeyelim diye olan tavırları beni sinir ediyo
her seferinde söylüyorum yaa en yakınlarıma ben özellikle dua ediyorum
benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye ben çoktan atlatmışım bu sendromu
ama şu düşünce bile beni sinir ediyo Aslı üzülür
benim problemim belli ACIMAK bana acıyanlardan nefret ediyorum
annemde dahil

Niye öyle bişi yapmış çook saçma kızmakta çok haklısın
Anneciğin ara diyorsa ara cnm kadıncağızda üzülür hem büyüklük sende kalsın onada kapak olsun ...

banada hemen söyleniyor özellikle sık gebe kalan görümcem kendi söylüyor ama sonkini kvm söyledi hiç geciktimiyorlar
eltimin gebeliğinide öyle ki o daha 1.5 sne olmadı evlendi oğlu 6 aylık kucağında ve eminim her an duyucam 2.yi ve bana söylencekk
söylemeleride bi türlü söylememeleride en iyisi ne anlamadım hepsi zor biz kalamadıkçaaaa

günaydınnnnn kızlarrr.....
güldencim bi kaç sayfa geriyi de okudum da; benimde çok samimi arkadaşım söylemeye çekinmişti, en son ben duydum. ama buna gücenmedim. seni, senin tedavini, çocuk özlemini o kadar iyi biliyorsa söylemek zor gelmiş olabilir. bu da uzak olmanızdan değil, çok yakın olduğunuzdan kaynaklanıyordur balım. bu çok anormal gelmedi bana. bilemiyorum tabi, genel kanı farklı gibi ama misal hani düşünüyorum ben pozitif alsam, burda böyle çığlık çığlığa kutlayabilir miyim... yani insan en değerlilerinin yaralarına tuz basmaktan çekinebilir. ben yerinde olsam gayet sıcak bi ses tonuyla, duydum çok sevindim tatlım der tebrik eder önce onun rahatlamasını sağlardım. sonrasında zaten o da sana bi açıklama yapmaya çabalayacaktır, gerçekten değer veriyorsa; mesela seni üzer miyim diye düşündüğümden söyleyemedim kusura bakma falan der diye düşünüyorum. ben olsam, ki öyle yaptım zaten, sorun değil canım der konuyu çok uzatmazdım.

ama bende hiç böyle bir sıkıntı yok belki ilerde bu psiko değişecek
ama ben gerçekten şöyle diyorum
benim başıma gelen kimsenin başına gelmesin
Allah nasip ederse eninde sonunda hamiş kalacaz
mesela kardeşimin yada kuzenlerimin başına gelse çok üzülürüm
sadece birde onlar için üzülmeyim diyorum
zaten ben maddi manevi çok çekiyorum
isteyen herkes hamile kalsın ve inşallah bizlerede sıra gelecektir amin

Hey allahım nasıl insanlar var halbuki kayınvalidende kadın senin durumunu anlaya bilecek biri ne kadar düşüncesiz insan kusurabakma kayınvalidene çook kızdım düşüncesiz davranmış allahh ona akıl fikir nasip etsin ...

sıkıntı derken çocuklarını hep seviyorum önce ilk duyduğumda yaram kanıyor geçiyor mecbur..
ben 9.senemee girdim evlilğimde ama aile içinde bayramda bi baktım herkes çoluk çocuk sahibii eşimle ben yeni evli gibi çocuksuz
aile içinde kanadı yaram işte eşimin yeğenlerini sevmesini izlerken daha yeni 1ay olmamıştı negatifi aldığımın...
benim kendi yeğenimde var ama çok uzaktada olsa halayım çok şükür iyiki oldu...
yinede kendi ailemin yanında çok kahırlanmıyorum eşimin ailesinde farklı oluyorum..
erkek kardeşimle kızkardeşim 2 ay arayla evlendi..
hala oldum ama biliyomusun teyzede olamadım hala 4.senede evliliklerii..
ben kızkardeşimede çok üzülüyorum inş. benim kadar beklemez yüreğim pır pır..
tabiki kimse yaşamasın bu hasreti çok çok zor ...ama bi sık gebe kalanın haberindense ben gibi olan yada biraz bekleyenlere
daha çok seviniyorum napıyım...
kızkardeşimden bi haber gelse dünyalar benim olcak inankii gerçektne sevineceğimm...

Son düzenleme:

canım benim inşallah kardeşinde sende birlikte güzel haberler verirsiniz birbirinize tez zamanda
kolay hamile kalıyor ya onunda imtihanı bu işte oda zor düşünsene her ay çocuk mu oldu yine diye
neyse hakkımızda hayırlısı inşallah

gülenim ara gitsin büyüklük sende kalsın ama neden söylemedim bu ben, üzmez aksine sevindirirdi beni üzen bu tavırlarınız de içinde kalmasın karşı tarafta kendini akıllı sanmasın

Ya aslında iyi bir insan ama düşünmeden yapılan söylenen herşey kötülük oluyor. O zamanda iyiliğin bi kıymeti kalmıyor. Ben hassas düşünebiliorsam onlarda düşşünebilmeli. Oğğlu bebeği kucağına alınca yüzü düşüyo belli ki oğlu baba olacak mı olamayacak mı ya da şuanda baba olamadığı için üzülüyo acıyo. Ama bana gelince ben taştan sanki. Birisiyle konuşurken benim ilk torunum yapıcam tabi dedim ilk torunum heyecanlıyım dedim falan diye bana anlatıyo. ya olabilir bunlar doğal duygular ama bana niye anlatıyosun benim bilmem şartmı o yaptığın konuşmaları. Bide üstelik ben annem görsün diye istemiştim bebeğim olsun diye. Eltime söyledim. Bi baktım bu doktora gitti. Sandımki rutiin kontrol nerdeeeee. Bi baktım bu dedi kist varmış bende doğum kontrol hapı kullanıyorum. 2 ay kullandı 4. ay hamile kaldı. Kistte kist olsa şu regliyle giden kistlerden yani. Sonra o sıralar ben sorunca yarı korunuyoruz yarı korunmuyoruz diyodu. o nasıl oluyosa......... Yani bu konuda çok sinirliyim anlicağın. Ama genede hamileliiğinde kv. 'den çok ben ilgilendim ben yaptıım. Bununda farkındalar ve farkında oldukların da belli ediyorlar Allah' tan. Kısmet bu işler bize nasip olmadı onlara oldu herkesin kendi hayatı diyip ben içimi soğuttum eltime karşı. Ama noldu onlarda kv nin manyaklıklarından şikayetçiler. Çünkü hamileliğinde duyduklarını ben duysam yüzüne bakmazdım kv min yani o kadar bilinçsizce ve cahilce konuştu. Bi benim eşim farkında değil. Ona da söyle söyleye öğrtmeye çalışıyoruz işte. Yani ele karışınca oluyo işte bunlar. Bu da sözde iyi kv.

tatlım bende sana katılıyorum ama insancıklar da belki bizi düşünüyolardır yazık... bu "acıma" değil, yani ben öyle görmüyorum. sen nası diyosun kardeşimin kuzenimin başına gelmesini istemem, birileri de bizim için aynı şeyleri düşünüyo, benim annem hala kabul etmiyo biliyo musun? acele ediyosunuz benim evlendikten 3 yıl sonra çocuğum oldu belki bana benzedin diyo, annem 13 yaşında evlenmiş. yok yani, ne desem de hayır kabullenmiyo. benim doğal yolla çocuğum olacağına çok inanıyo.

bir de ne var biliyo musun, burda bi arkadaş(eylül ekim topiğindeydi galiba) hamile kaldı ilk denemede, ikizleri olacaktı, bi arkadaş negatif alınca hepimizin birbirine söylediği "üzülme inşallah bi daha ki sefere" sözleri üzerine özelden mesaj atmış, tabi senin tuzun kuru ilk deneme de gebe kaldın hemde ikizlere diye.... şimdi bunu düşününce e buda çok üzücü hamile biri için, öyle değil mi ama???

anlıyorum
ama ben hayatımın her noktasında hep güçlü oldum
acınma duygusu beni mahvediyor
ve kesinlikle üzülüyorlar bende üzülüyorum ama kimseye belli etmiyorum
ama en yakınlarımın acıma duygusunu hissettiğimde tüm gardım düşüyo
ben narin bir insan değilimdir sefkattende pek hoşlanmam
belki bu sebepten istemiyorumdur zayıf noktamın açığa çıkmasından nefret ediyorum

bu çoğumuzda var her gebelik haberinde iyi temenniler iletirim..
çocuklarına heveslenir hediyeler alırım her zaman...
bayrma boyunca doğum,gebelik ,çabıuk gebe kalma v.s v.s görümcem doğurcakta yakında..
bunlar konuşulduu benim yaram daha tze 1ay olmamış negatif alalı..
güçlü durcam gözlerimi bile doldurmuycam diye kasa kasa kendimi..
dönüşte ağzımın içi yarayla doldu..
aslında şöyle bağıra bağıra ağlıycağım anları yaşadım yapsam nolcaktı ...
olur kızım tesellileri bile boş gelcektii yaşamayan bilmezz çünküüüüüüüü
bizde billiyoruz inş. bigün olcağını ama üzülmemek eldemi...
hayır bide strestn olmuyo bi sakin olsan diycek biri kalkıpta ve ben nefret etitğim bu cümle yüüznden
bikaç kişiye patlatıcam olucak bu yanii töb etöbeee

Son düzenleme:

Bana kalırsa arasan iyi olur. Neden? Diyecksen o utanır sıkılır ben bunu yaptım ama bak aslında hiç ypmama gerk yokmuş der kısacası hatasını anlar bide senin açından bakıyorum çok ayıp etmiş sen ondan daha çok sevincek ve mutluluğu paylaşıp ona yardımcı olcktın dememkle o kaybetti ama yinede sen bilirsin canım ufff saat kaç oldu internet yeni düzeldi önceden göndermiştim ama internet gitti

Ahh cnm inan biz suçlu görüyorlar büyüklerimiz allahın taktiri demiyor kimse
Sen çok iyi niyetli birisin belli kayınvaliden hakkında kötü bişi yazmadın tebrik edyorum cnm
Eltine gelinc yarı korunuyoruz yarı korınmuyoruz demiş ya sana inan önce hamile kalmaya çalışmış böyle insanlarla çook samimi olmamak lazım tabi akıl vermek bana düşmez sen daha iyi bilirsin am ben eltimle çook fazla samimi olmuyorum gerek de görmüyorum laf taşır belki beni kötüler bilemem ben önlemimi alimde sonradan sorun çıkmasın :)
Erkeklrde pek hoşlanmz böyle konulardan inşallah senin eşin anlayışla karşılar
Kendini çok sıkma cnm bazı şeyler bi kulağından girsin diyernden çıksın biliyorum çok zor ama yapmak zorundayız kims bizim canımızı sıkmaya hakkı yokkkk
Özür dilrim çok uzun yazdım dahada yazardımda kendimi zor tuttum sinirlendim ...

neysee biizim imtihanımızda bu ama anneme bile özellikle tembih ederim anne sakın evlenen birilerine bebek varmı diye sorma..
uzun zmaanda olsa olsa duyarsın boşver...
belki biizm daha özverili olmamız için yaşadıklaırmız ama inş. bebeğimiz olr ve yine özverili oluruz bizler..
insanların hoşlanmadığı canını yakan meselelere bizi ilgilendirmeyen şeylere burnumuzu sokmayız diyorum..
ağzımızdan çıkana dikkat ederiz inşaallah bu laf kimi incitir diyee...
ve çıkıyorum eguşuma yapılana sinir oldum doldum doldum konuştum

Son düzenleme:

Ya bunu duymak tabiki de hoş değil yeni hamile birisi için. ama bu artık işin çirkeflik kısmı. Ve artık işi kavgaya dökmeye çalışmış sanki o hamile kalamadı diye suç bütün dünyanınmış gibi yapmış. Yani bu olay psikolojik olarak değerlendirilecek bi olay. Bizim dediğimiz o değil. Bizim dediğimiz: beni anlamayan anlamış gibi davranmasın. O kız ilk denemede hamile kalmış olabilir ama bu onun bu yollardan geçmediğini ve geçeni anlamayacağı anlamına gelmez. Ona yanlış yapılmış olması da herkesin bu tür tutumlarla karşılaşacağı anlamına gelmez yani anlatabildim mi?

Bende patlicaktım beimde kv beni böle teselli ediyodu sorunun oğlunda olduğunu duyunca bıçak gibi kesildi bu laflar nedense. Sorun bende sanılırken herkesin ağzındaydık. Sorun oğlunda olduğu ispatlanınca milletin ağzı da bıçak gbi kesildi nedense. Halbuki sorun onun ya da benim değil sorun bizim sorunumuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…