• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Günlüğümüz !

Kuzenimi aradım cancağızlarım...
Ürkek mahçup bir ses tonuyla açtı..
Ben direk daldım konuya ne zaman aramayı düşünüyorsun beni dedim...
Ne söylesen ne desen haklısın sana verebilecek bir cevabım bile yok utanıyorum mahçucum dedi..
Neden söylemedin dedim..
Bu arada çok zor bir gebelik yaşadığını duydum annemden sürekli acillerde serumlarla duruyormuş bunu biliyordum daha önce neyse..
Bahanesi yok ama durumumu anlatayım sana dedi...
Ağır alerji hastasıyım ölümlerden döndüm ciddi ilaçlar kullanıyorum sende biliyorsun dedi evet biliyorum çok çekti..
O sebeple yaşadığım bulantıların adet gecikmesinin yine ilaçlardan olabileceğini düşünerek aklıma gebeliği getirmedim taa ki doktor test yap diyene kadar dedi kanda baktırdım gebeymişim dedi ama ben bunu öğrendiğimde zaten hastanelik olmuştum ve mide bulantıları bağ ağrısı vs..uzun süre tuvalet yatak odası ve hastane üçgeninde geçirdim dedi...
üzerine ikili üçlü test zamanları geldi dedi bu arada aklımdasın ve zaman geçmişti ben azcık gözümü açınca ne yüzle arayacam demeye başladım cesaret edemedim dedi...aklına başka bişey gelmesin diye yeminler etti bana...üçlü test sonucunda yüksek risk down sendromu çıktı bebeğimde yıkıldık eşimle dedi sonra acillerde olan ben kendi canımı unuttum doktor doktor test yaptırdım belki sonuç yalnıştır diye dedi ama her defasında aynı riskle olduğum gerçeğini söylediler bana ve acil amniyosentez yapılmalı demişler perişan oldum çok zor günler geçiriyordum diyo...eşim ve sen biliyorsun sadece down sendromu durumumuzu dedi milletin sorularından bıktım usandım dedi neden sürekli hastanedesin yoksa bebekte sorunmu var diye sorup duruyorlar bana dedi...en sonunda eşim ve ben karar verdik amnyosentez yaptırmayacaz sonuç ne çıkarsa çıksın Rabbimden gelene razıyım dedim ve vazgeçtim doktor gezmekten psikolojim bozuldu diyo...
Sonuç olarak o eski sesinden neşesinden eser yok kuzenimin cidden zor günler geçirmiş ve geçiriyor...
Benden özürdiledi aklına başka bişey gelmesin nolur asla saçma sapan şeyler kurmadım düşünmedim dedi sadece gebelik sevinci yaşayamadım hiç öğrenme şeklim bile bi tuhaf oldu müjdeli bi haber aldık moduna giremedim bir türlü dedi..
hep bebeğimi acillerde ultrasonlarda azcık gördüm daha keyfi bi randevu alıp boyu kilosu nedir derdine yeni düşüyorum ayın 18 ine randevu aldım dedi cinsiyetini bile bilmiyorum 20 haftalık oldu dedi...

günaydınnnnn kızlarrr.....
Güldencim bi kaç sayfa geriyi de okudum da; benimde çok samimi arkadaşım söylemeye çekinmişti, en son ben duydum. Ama buna gücenmedim. Seni, senin tedavini, çocuk özlemini o kadar iyi biliyorsa söylemek zor gelmiş olabilir. Bu da uzak olmanızdan değil, çok yakın olduğunuzdan kaynaklanıyordur balım. Bu çok anormal gelmedi bana. Bilemiyorum tabi, genel kanı farklı gibi ama misal hani düşünüyorum ben pozitif alsam, burda böyle çığlık çığlığa kutlayabilir miyim... Yani insan en değerlilerinin yaralarına tuz basmaktan çekinebilir. Ben yerinde olsam gayet sıcak bi ses tonuyla, duydum çok sevindim tatlım der tebrik eder önce onun rahatlamasını sağlardım. Sonrasında zaten o da sana bi açıklama yapmaya çabalayacaktır, gerçekten değer veriyorsa; mesela seni üzer miyim diye düşündüğümden söyleyemedim kusura bakma falan der diye düşünüyorum. Ben olsam, ki öyle yaptım zaten, sorun değil canım der konuyu çok uzatmazdım.

2.tüp bebeği mi yaptırdın benden habersiz yoksaa:95::95::94::94: Test günün ne zaman

Ahh cnm inan biz suçlu görüyorlar büyüklerimiz allahın taktiri demiyor kimse:(
Sen çok iyi niyetli birisin belli kayınvaliden hakkında kötü bişi yazmadın tebrik edyorum cnm
Eltine gelinc yarı korunuyoruz yarı korınmuyoruz demiş ya sana inan önce hamile kalmaya çalışmış böyle insanlarla çook samimi olmamak lazım tabi akıl vermek bana düşmez sen daha iyi bilirsin am ben eltimle çook fazla samimi olmuyorum gerek de görmüyorum laf taşır belki beni kötüler bilemem ben önlemimi alimde sonradan sorun çıkmasın :)
Erkeklrde pek hoşlanmz böyle konulardan inşallah senin eşin anlayışla karşılar
Kendini çok sıkma cnm bazı şeyler bi kulağından girsin diyernden çıksın biliyorum çok zor ama yapmak zorundayız kims bizim canımızı sıkmaya hakkı yokkkk
Özür dilrim çok uzun yazdım dahada yazardımda kendimi zor tuttum sinirlendim ...

Ya gerçekten yaptıklarını kötü niyetle yapmadığını biliyorum o yüzden onun hakkında kötü konuşmuyorum. Ama iyi niyetle kendince iyi yaptığı şeylerin kötü sonuçları olduğunu düşüemiyo. Cahillik yapıyo bu nokta da işte.

Ne söylesen ne desen haklısın sana verebilecek bir cevabım bile yok utanıyorum mahçucum dedi..
Neden söylemedin dedim..
Bu arada çok zor bir gebelik yaşadığını duydum annemden sürekli acillerde serumlarla duruyormuş bunu biliyordum daha önce neyse..
Ağır alerji hastasıyım ölümlerden döndüm ciddi ilaçlar kullanıyorum sende biliyorsun dedi evet biliyorum çok çekti..
O sebeple yaşadığım bulantıların adet gecikmesinin yine ilaçlardan olabileceğini düşünerek aklıma gebeliği getirmedim taa ki doktor test yap diyene kadar dedi kanda baktırdım gebeymişim dedi ama ben bunu öğrendiğimde zaten hastanelik olmuştum ve mide bulantıları bağ ağrısı vs..uzun süre tuvalet yatak odası ve hastane üçgeninde geçirdim dedi...
üzerine ikili üçlü test zamanları geldi dedi bu arada aklımdasın ve zaman geçmişti ben azcık gözümü açınca ne yüzle arayacam demeye başladım cesaret edemedim dedi...aklına başka bişey gelmesin diye yeminler etti bana...üçlü test sonucunda yüksek risk down sendromu çıktı bebeğimde yıkıldık eşimle dedi sonra acillerde olan ben kendi canımı unuttum doktor doktor test yaptırdım belki sonuç yalnıştır diye dedi ama her defasında aynı riskle olduğum gerçeğini söylediler bana ve acil amniyosentez yapılmalı demişler perişan oldum çok zor günler geçiriyordum diyo...eşim ve sen biliyorsun sadece down sendromu durumumuzu dedi milletin sorularından bıktım usandım dedi neden sürekli hastanedesin yoksa bebekte sorunmu var diye sorup duruyorlar bana dedi...en sonunda eşim ve ben karar verdik amnyosentez yaptırmayacaz sonuç ne çıkarsa çıksın Rabbimden gelene razıyım dedim ve vazgeçtim doktor gezmekten psikolojim bozuldu diyo...
Sonuç olarak o eski sesinden neşesinden eser yok kuzenimin cidden zor günler geçirmiş ve geçiriyor...
Benden özürdiledi aklına başka bişey gelmesin nolur asla saçma sapan şeyler kurmadım düşünmedim dedi sadece gebelik sevinci yaşayamadım hiç öğrenme şeklim bile bi tuhaf oldu müjdeli bi haber aldık moduna giremedim bir türlü dedi..
hep bebeğimi acillerde ultrasonlarda azcık gördüm daha keyfi bi randevu alıp boyu kilosu nedir derdine yeni düşüyorum ayın 18 ine randevu aldım dedi cinsiyetini bile bilmiyorum 20 haftalık oldu dedi...

İyide bu kadar ağır ilaçlar kullanan bi insan neden hamile kalmak için bu tedavi esnasında uğraşır ya da korunmasız ilişkiye girerki? Ve neden sakladığını anlamadım ama 20 hafta demek 5 ay demek. Hadi 2. ayda geç öğrendi diyelim 3 aydır baya ciddi şeyler yaşamış. Bunlardan sen neden haberdar edilmedin akrabalar tarafından? Çünkü bu kadar ağır ölümlerden dönme derecesinde hastalıklar yaşadığını bilsen konu hamilelikten çıkacağı için arardın diye düşünüyorum. Bilmiyorum çok mu konuştum?

gülenim ara gitsin büyüklük sende kalsın ama neden söylemedim bu ben, üzmez aksine sevindirirdi beni üzen bu tavırlarınız de içinde kalmasın karşı tarafta kendini akıllı sanmasın

Bana kalırsa arasan iyi olur. Neden? Diyecksen o utanır sıkılır ben bunu yaptım ama bak aslında hiç ypmama gerk yokmuş der kısacası hatasını anlar bide senin açından bakıyorum çok ayıp etmiş sen ondan daha çok sevincek ve mutluluğu paylaşıp ona yardımcı olcktın dememkle o kaybetti ama yinede sen bilirsin canım :40:ufff saat kaç oldu internet yeni düzeldi önceden göndermiştim ama internet gitti:40:

canım ben de bu tür durumları çok yaşıyorum
hatta bunu bana annem yapıyo
ve bende haliyle başkasından duyunca sinirleniyorum
senin üzülmeni istemedim diyo
bende diyorumki zamanında söylesen o anlık hüzünlenirsin daha sonra geçer şimdi sinirlendim ya diyorum

işte geldim süper fikrimlee:9:
canımmm içinde kalacağına dışında kalsın yaaa...
bi ara bak gör oda nasıl kendini savuncak sana ...
samimiysenizki oda tedirgindirr...
ama o desede sen ona sevinirken kendine üzülcektin zaten bu şekildede söylememeside işin için egirince daha çok üzüldün..
hal hatır sor hayırdr sesin çıkmıyor dersinnn ve gerisii gelir..
yaşadığımız kendi travmalarımız bize yeter merak etme ona bişi olmaz bide bunları içinde tutmaa

Niye öyle bişi yapmış çook saçma kızmakta çok haklısın
Anneciğin ara diyorsa ara cnm kadıncağızda üzülür hem büyüklük sende kalsın onada kapak olsun ...

günaydınnnnn kızlarrr.....
güldencim bi kaç sayfa geriyi de okudum da; benimde çok samimi arkadaşım söylemeye çekinmişti, en son ben duydum. ama buna gücenmedim. seni, senin tedavini, çocuk özlemini o kadar iyi biliyorsa söylemek zor gelmiş olabilir. bu da uzak olmanızdan değil, çok yakın olduğunuzdan kaynaklanıyordur balım. bu çok anormal gelmedi bana. bilemiyorum tabi, genel kanı farklı gibi ama misal hani düşünüyorum ben pozitif alsam, burda böyle çığlık çığlığa kutlayabilir miyim... yani insan en değerlilerinin yaralarına tuz basmaktan çekinebilir. ben yerinde olsam gayet sıcak bi ses tonuyla, duydum çok sevindim tatlım der tebrik eder önce onun rahatlamasını sağlardım. sonrasında zaten o da sana bi açıklama yapmaya çabalayacaktır, gerçekten değer veriyorsa; mesela seni üzer miyim diye düşündüğümden söyleyemedim kusura bakma falan der diye düşünüyorum. ben olsam, ki öyle yaptım zaten, sorun değil canım der konuyu çok uzatmazdım.

sağolun kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum cidden fikirleriniz çok değerli benim için...
er ya da geç arayacağımı biliyorum zaten yapım gereği ama hep erteliyordum sizinle konuşunca gaza geldim aradım iyide yapmışım...
rahatladım gerçekten çok ezildi ben tanırım onu ses tonundan anlarım...
ağlamaklı olduk zaten ikimizde sonra toparladık durumu konuşmaya devam ettik...

Neden söylemedin dedim..

üzüldüm yaa:43::43:

Neden söylemedin dedim..

Çook üzüldüm bebiş sağlıklı doğar inşallah
Allah yardımcıs olsun çok zor ne yazacağımı bilemedim :(

İyide bu kadar ağır ilaçlar kullanan bi insan neden hamile kalmak için bu tedavi esnasında uğraşır ya da korunmasız ilişkiye girerki? Ve neden sakladığını anlamadım ama 20 hafta demek 5 ay demek. Hadi 2. ayda geç öğrendi diyelim 3 aydır baya ciddi şeyler yaşamış. Bunlardan sen neden haberdar edilmedin akrabalar tarafından? Çünkü bu kadar ağır ölümlerden dönme derecesinde hastalıklar yaşadığını bilsen konu hamilelikten çıkacağı için arardın diye düşünüyorum. Bilmiyorum çok mu konuştum?

bu tip soruları bende sordum canım uzun bi konuşmamız oldu didik didik ettim kötü niyet bulgusuna rastlamadım:1:
tamamen gebelik sürecine ve hayat koşturmasına takılıp resmen beni aramayı aklına getirememiş aklına geldiği zamanlarda da yüzüm yok nasıl arayacam nasıl diyecem diye vazgeçmiş deli...hamilelik dönemine yakın ilaçları kesmiş kendiliğinden neyseki ama kesmemesi gerekiyor doktora sormadan o ilaçları kesince kesin yine bişiler oluyor bana alerjim geliyor benden ondan kötüyüm diye düşünüp ondan doktora gidiyor...alerjisi sebebiyle dili şişiyor nefes alamıyor onun devamında bulantıları vs..garip şeyler yaşıyor yakınen hastanelerde yaşadım onunla bende sana kuzenimi savunur duruma geldim ha ha haayyyyyy ama sende benim gibi detaylara takılmışsın ve bende bunları sormadan duramadım tabiki..akrabalarda sadece mide bulantısı yüzünden serumlarla hastanede besleniyo gibi biliyorlar diğer testler vs..üst kattaki kaynanası bile bilmiyormuş o bilse zaten mahveder beni çenesiyle duymayanda kalmaz down sendromu durumunu dedi...mide bulantısı olsada hastanelerde olduğunu bilsemde bende aramadım bugüne kadar işte:1:

canaım kuzenini geçmiş olsun diyorum..
sanada gözün aydın kafana taktıgın bişeyden kurtuldun sonucta..
bazen bazı şeylerin üzerine gitmek gerek bu konuda öyle bişeydi işte..
neyseki şimdi iyiler galiba ama umarım hayırlısıyla saglıkla bebişini alır kucagına:31:

bu tip soruları bende sordum canım uzun bi konuşmamız oldu didik didik ettim kötü niyet bulgusuna rastlamadım:1:
tamamen gebelik sürecine ve hayat koşturmasına takılıp resmen beni aramayı aklına getirememiş aklına geldiği zamanlarda da yüzüm yok nasıl arayacam nasıl diyecem diye vazgeçmiş deli...hamilelik dönemine yakın ilaçları kesmiş kendiliğinden neyseki ama kesmemesi gerekiyor doktora sormadan o ilaçları kesince kesin yine bişiler oluyor bana alerjim geliyor benden ondan kötüyüm diye düşünüp ondan doktora gidiyor...alerjisi sebebiyle dili şişiyor nefes alamıyor onun devamında bulantıları vs..garip şeyler yaşıyor yakınen hastanelerde yaşadım onunla bende sana kuzenimi savunur duruma geldim ha ha haayyyyyy ama sende benim gibi detaylara takılmışsın ve bende bunları sormadan duramadım tabiki..akrabalarda sadece mide bulantısı yüzünden serumlarla hastanede besleniyo gibi biliyorlar diğer testler vs..üst kattaki kaynanası bile bilmiyormuş o bilse zaten mahveder beni çenesiyle duymayanda kalmaz down sendromu durumunu dedi...mide bulantısı olsada hastanelerde olduğunu bilsemde bende aramadım bugüne kadar işte:1:

Ay ama hakkaten insanın aklına geliyor bu sorular. Ama bu yaşıyor olduğu bu kötü durumu değiştirmiyor. Keşke amniyosentez yaptırsalardı. Belki köt bişi çıkmazdı ya...

Neden söylemedin dedim..

:ssz::ssz:ne söylenirki :ssz::ssz:rabbim betrinden korusun inş konuşmanıza sevindim cancağızım inş bida böyle şeyler yaşnmz:ssz:

bende çok üzüldüm canım ama Rabbimden gelen birşey belkide hiç birşeyi yoktur kuzusunun..

Çook üzüldüm bebiş sağlıklı doğar inşallah
Allah yardımcıs olsun çok zor ne yazacağımı bilemedim :(

Amin canım sağlıkla doğar inşallah...

canaım kuzenini geçmiş olsun diyorum..
sanada gözün aydın kafana taktıgın bişeyden kurtuldun sonucta..
bazen bazı şeylerin üzerine gitmek gerek bu konuda öyle bişeydi işte..
neyseki şimdi iyiler galiba ama umarım hayırlısıyla saglıkla bebişini alır kucagına:31:

sağol tatlım..
beni tanıyosun az bişi üzerine gitmek uğraşmak çözmek lazımdı cidden duramazdım ben...

Ay ama hakkaten insanın aklına geliyor bu sorular. Ama bu yaşıyor olduğu bu kötü durumu değiştirmiyor. Keşke amniyosentez yaptırsalardı. Belki köt bişi çıkmazdı ya...

Amniyosentez kararını düşünüp taşınmışlar eşiyle ya kötü çıkarsa biz bu bebeği aldıracakmıyız bunu cevabını verelim önce demişler aldırmayı asla düşünemediğimizden sonucuda öğrenmek istememişler o günden sonra bıraktım peşini diyor nasıl olursa olsun Rabbim vermiş kabulüm diyor..doktorlar kötü sonuç gelirse ilaçla gebeliği sonlandırıp alabileceklerini söylemişler o zaman çok fena olmuş ben içimde kıpır kıpır hareketlerini hissediyorum nasıl öldürürüm onu ömür boyu vicdan azabı çekerim demiş daktıra o da bizden söylemesi siz bilirsiniz demiş...sonuç olarak doğacak kuzu...bende sağlıklı olduğunu düşünüyorum...

:ssz::ssz:ne söylenirki :ssz::ssz:rabbim betrinden korusun inş konuşmanıza sevindim cancağızım inş bida böyle şeyler yaşnmz:ssz:

inşallah canım çok sağol:16:

bende çok üzüldüm canım ama Rabbimden gelen birşey belkide hiç birşeyi yoktur kuzusunun..

Amin canım sağlıkla doğar inşallah...

sağol tatlım..
beni tanıyosun az bişi üzerine gitmek uğraşmak çözmek lazımdı cidden duramazdım ben...

Amniyosentez kararını düşünüp taşınmışlar eşiyle ya kötü çıkarsa biz bu bebeği aldıracakmıyız bunu cevabını verelim önce demişler aldırmayı asla düşünemediğimizden sonucuda öğrenmek istememişler o günden sonra bıraktım peşini diyor nasıl olursa olsun Rabbim vermiş kabulüm diyor..doktorlar kötü sonuç gelirse ilaçla gebeliği sonlandırıp alabileceklerini söylemişler o zaman çok fena olmuş ben içimde kıpır kıpır hareketlerini hissediyorum nasıl öldürürüm onu ömür boyu vicdan azabı çekerim demiş daktıra o da bizden söylemesi siz bilirsiniz demiş...sonuç olarak doğacak kuzu...bende sağlıklı olduğunu düşünüyorum...

inşallah canım çok sağol:16:

inşallah sağlıkla doğar bebişi... Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

nerede düşünüosun

bayaa bi konuştuk ettik, başka yerlerle de... ya ben doktorumdan çok memnunum, bide benim yumurtalarla ilgili bu defa denenecek farklı bi yol var, cüce diye tabir edilen çocuklara vurulan iğneden kullancakmışım. yeni bi yerde yeniden başlamaktansa aynı yerde bir kez denemeye karar verdim, velhasıl kelam. ya doktora ısınamadığım yerler oldu, yada aklımda sürekli aynı yöntemi yeniden başka yerde tekrarlamak istemeyişim. ne biliyim, hayırlısı artık...

nıhayet topıge ugrayabıldım:33::33: tabı eskılerden fazla kımse kalmadı.... hepsı hamıle masallhhh:49::49::49: ben hala buralardayım:43: kasımda nasıpse 5 denememe baslıycam hadi bakalım hayırlısı cok umutsuzummmm:43::43:

napiyorsunuz bacilar :)))

asıl sen nasılsın kuzum naptın..

nıhayet topıge ugrayabıldım:33::33: tabı eskılerden fazla kımse kalmadı.... hepsı hamıle masallhhh:49::49::49: ben hala buralardayım:43: kasımda nasıpse 5 denememe baslıycam hadi bakalım hayırlısı cok umutsuzummmm:43::43:

bu ay 5.denemede inşallaahhhhhhh gelir bebeğin canım:16:

Back