Merhaba,
Yazım biraz dağınık olacak ama size zahmet 2. kez okuyun toparlayın. Şimdi gelelim sperm bozukluğuna. Bu normal gebe kalma yönteminde evet etkisi çok önemlidir ama tüp bebek denemelerinde etkisi azdır. Yoktur demiyorum yalnız azdır diyorum. Nedenine gelince milyonlarca sperm arasından sadece kaliteli olan 1(kaç adet yumurta döllencek ise o kadar) adet alınmakta. Kaldıki 0 (sıfır) dahi olsa bu rakam bu sefer yumurtalıklardan dahi alabiliyorlar bu konuda endişen olmasın. 100 milyon sperme sahip biri olsa eşide sağlıklı olsa ama 3. veya 4. safhada sperm hareketliliği kötü olursa bunda da hamilelik şansı çok az. Bu açıdan sperm sayısına veya kalitesinin bozuluğuna takılmayın 1 tane olsun sağlıklı olsun kafi. Bu sanırım aradığn cevaptı.
Gelelim aklıma gelen diğer konuya. Bu başlık "Tüp bebek deneyimleri ! başarı hikayeleri... " adı altında ve tüp bebek denemeleri yapanların sonuçlarını veya deneme yapmak isteyenlerin paylaşım yaptıkları başlık. Bu yüzden aşağıdaki yazdıklarımı bu yolda olan herkezin iyi okumasını istiyorum.
Bugün doktora gittiğinizde rahimin iç yapısındaki zayıflık, kanallardaki tıkanıklık veya yumurta azlığı gibi problemler yerine KANSER üzerine bir konuşma olsaydı ne halde olurdunuz ? Bu yüzden öncelikle sağlık sloganınız olsun ! Sonra sağlıklı bebek !
Lütfen bu konuyu aklınızda çok büyütmeyin kafanızdan herşeyi temizleyin BEN SAĞLIKLIYIM fikrini sokun aklınıza ve şükredin bugün rahim kanserini konu etmediğinize.
Biliyormusunuz bilmem ama sitede tek bilinen erkek üye benim ve bu tüp bebek yolunu bizde yürüdük eşimle. Kaç sene harcadık kaç para harcadık(yukarıda yazılan rakam komik kalır). Unutmayın önce siz sonra eşiniz ikinizden daha ötesi yok !
Tüp bebek sonrasında çocuk olmadı diye üzülmeyin aldığınız ilaçların ne gibi yane etkileri olacağını biliyormusunuz ? Tedavi sürecinde HORMONlarınızın dengelerinin nasıl ilaçlarla oynandığını ? Ben hep eşim derdim olmassa olmaz ona birşey olmasın varsın çocugumuz olmasın.
Şuna hazır olun çocugunuz olmaz ise çocugu olmayan ne ilk çift nede son çift siz olacaksınız !
Psikolojinizin ilaçlarla alt üst olacağını biliyormusunuz bilmem. Bu aşamada eşinize çok iş düşüyor, çok büyük sabır gerektirir bu adımlar. Kafanızı boşaltın her konudan rahatlayın akrabaların komşuların aa bak kaç sene oldu nerde çocuk sorularına kulak tıkan AMA etraftan kendinizi asla soyutlamayın ! Sizin durumunuzda ki çiftler ile diyaloğa girin bunu doğal bir konu kabul edip herkesle paylaşın. Mutlaka paylaşın içinize atmayın.
Bu konudan dolayı ilişkilerinizdeki kopmalar ruhsal sorunlara yol açacaktır bunu unutmayın ilişkinizi yıpratacaktır. Bu yüzden sağlam durun. Eşiniz size siz ona mutlaka destek olun. Gerisi iyi bir doktor, tıbbi açıdan yapılacak en iyi işlem sonrasında Allahın da izni ile sonuca ulaşacaktır.
Hiç unutmuyorum geçen sene temmuz ayında hastane yönetimine şöyle bir yazı yazmıştım ;
Doktorumuza teşekkür ettiğim bir bölüm, bizimle ilgilenen hemşireye ve halkla ilişkilerdeki arkadaşa teşekkür eden bir bölüm. arkasından;
"Tıbben yapılabilecek herşeyin yapıldığına inanıyorum yarın Allah yardımcımız olsun" diye ekledim. Ertesi gün transfer yapıldı. Kaçıncı deneme artık sayıları karıştırdım her seferinde ümitliydik hepsi yıkım olmuşta ama şimdi dünya tatlısı tam 9 aylık bir oğlum var.
Umarım hepinizin Allah gönlüne göre verir.
devam edecek.....
Not : Yakında bu konuda güzel bir gelişmeyide paylaşacağım. henüz sponsorluk anlaşmasına imzayı atmadım ama sözlü bir anlaşma yapıldı. Umarım herkes için hayırlı olur.