slm yojımbo benım tedavım ilaçlıydı ben çok zorlandım pko hastasıyım o yuzden verılen yumurta buyutme hormonları kan değerlerımı yukselltı karnım su topladı ilaçsız tüp bebek yontemınden daha sonra haberım oldu maalesef ankarada nerelerde yapılıyor bılmıyorum.istanbulda hakan özörnek var bende tv gordum kendısını o yapıyor ama başarı şansı düşük diyorlar.İlaçsız olduğu için ayrıca malıyetı düşük.
Allah isteyen ve kıymet bilecek herkese nasip etsin bebiş inşallah.Allaha binlerce şükür ilk denememde hamile kaldım.eşimin sperm sayısı azdı.süreci soran arkadaşa anlatayım.herkese uygulanan farklı olabilir.reglin 2.günü takibe alınıyosun ve iğnelere başlıyosun.10 günün sonunda yumurtaların sayısı ve büyüklüğü artıyo.çatlatma iğnesi vuruyosun ve 36 saat sonra genel anesteziyle yumurtalar toplanıyo,dölleniyo ve yaklaşık 2-3 gün sonra transfer ediliyor.sonra da Allahın izniyle tutuyo inşallah hepinizinki
Merhaba,
8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyordu. Dr görüşmelerimiz ve tahlillerimiz sonucunda ancak tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceğimiz söylendi. Pahalı bir yöntem olduğu için ilk zamanlar hep erteledik. Daha sonrasında aşılama olabilirmi diye düşündüysekte doktorumuz aşılamayı 30 yaş üzerine tavsiye etmediklerini, boşuna paramızı harcıcamızı söyledi. Bizde paramızı denkleştirdik ve tüp bebek tedavimize başladık.
adetimin 2. günü ultrason muayenesi sonrasında yumurta uyarıcı iğnelere başladık ve 13. gününde yumarta toplama işlemi gerçekleştirildi. 2 gün sonra transfer yapıldı. Transferin 12. günü kanda yaptırmış olduğumuz gebelik testi sonucu pozitifi gösteriyordu.
inanamadık. şaşkınlık ve mutluluk arası tuhaf bir duyguydu. çünkü çevredekiler bizi kötü sonucuda alıştırma konuşmaları yapıyordu ve çokta umutlu değildim. İlk denemelerde tutmama olasılığı yüksek oluyormus.
4 gün önce kontrole gittiğimde ise bebeğimin kalp atışlarını duydum ve doktorum çok sağlıklı göründüğünü söyledi.
İnşallah rabbim onu sağlıklı bi sekilde kucağıma da almayı nasip eder bana. Bana ve tüm anne adaylarınada.
Ayrıca aşılama / tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmayı düşleyen herkese rabbim yardım etsin, umutlarını boşa çıkarmasın.
merhaba herkese,
bende 4 kez tüp bebek yaptırdım.4. de hamile kaldım fakat 8 haftalık hamileyken dış gebelikten dolayı birini ameliyatla aldılar.Diğeride 10 haftalıkken gelişme geriliği başladığı için kürtajla aldılar.Ama benim dış gebeliğim anlaşılıncaya kadar çok geç kalındı ve ben çok kötü bir iç kanama geçirdim.2.bebekte bu iç kanamadan etkilendiği için geriledi.Şimdi dondurulmuş embriyo ile tüp bebek deneyeceğim.Bu konuda deneyimi olan yada bilgisi olan varsa lütfen yazsın.Allah hepimize hayırlı olan ne ise onu nasip etsin.Sevgiler hepinize
yazdıklarından çok etkilendim mehay.ne güzel anlatmışsın duygularını.işte aynı ben dedim okurken.bizim de bir aşılama bir tüp bebek oldu. sonuç malesef negatif.hayırlısı.bir gün olacak elbet allahın izniyle.Rabbim bebeğinle birlikte uzun ömürler versin..