Merhabalar Herkese, cuma günü yumurta toplama işlemi yapılacak bana. Forumu deşmekten helak oldum diyebilirim. Daha ortada bir şey olmamasına rağmen heycanlıyım sanırım. Oturduğum yerde oturamıyorum :) Tutar yada tutmaz şimdiden hiçbirşeyin hayalini kurmuyorum, kuramıyorum. Okuduklarıma bakılırsa kurmamamda gerekiyor sanırım. Yumurta toplamadan yaklaşık 1 ay sonra konulacak geri embriyolar(Tabi embiriyo da olursa.), benim gittiğim merkez aynı ay geri koymuyor, rahmin 1 ay dinlenmesi gerektiğini söyledi doktorum. Dondurulmuş koyulacak. Heyecanımı paylaşmak istedim sadece.
Çok fazla kişi burda bebek sahibi olmak için uğraşıyor. Umarım hayalleriniz gerçek olur. Zor bir süreç, heleki kadınlar için sıkıntılı bir süreç. Herkese sabır diliyorum.
Cnm öncelikle inşallah hayırlısı olur hakkında ben de maslak acıbadem bülent hocanın hastasıyım bizim de sorunumuz morfolojiydi ama çok şükür başka sorunumuz yoktu. Şuan 12 haftalık ikiz bebeklerime hamileyim hatta bgn bi kız bi erkek olduklarını öğrendim. Bülent hoca bilgi ve tecrübesiyle kesinlikle işinde çok iyi acıbademin laboratuvarları ve lab da çalışanları da çok iyi hatta türkiyedeki en iyi laboratuarlardan biri diye biliyorum. Ne yazıkki günümüzde tüp bebek merkezleri (iyi olanlar) inanılmaz yoğun çnkü korkunç bi rağbet var. Bülent hocayı ilk görüşmeden sonra göremiyceksin başta onu söyleyim yumurta toplama işlemi dahil o süreci ayşe hnm yöneticek. Bülent hoca transferde devreye giriyo. Yani aslında 1 ilk kontrolde bi de transferde görüyosun ama herşey onun kontrolünde gidiyo. Ben de yoğunluktan çok rahatsızdım çare olarak randevularımı sabah ilk saate almakta buldum. İlk randevu olunca sakin oluyo ve beklemek kalabalık vs.uğraşmıyosun. Sonrasında da bülent hocaya devam ettim ilk başlarda ama o kadar yoğun ki bana kesmem gereken bazı ilaçları söylemeyi unutmuşlar bende şans eseri burdaki topiklerden birinde herkesin ilaçları 10.haftada kesitğini gördüm ve şüphelenip merkezi arasım aa hemen kesin dediler. Öyle olunca zaten zor bulmuşum hem tüp bebek hemde ikşz gebelik. Sonuçta riskli gruba giriyo bende prof de ahmet cem batukana başladım 10.haftamda. Çok memnun kaldım. Aynı zamanda oerinatolog riskli gebelik uzmanı. Bülent hocaya tüp bebek konusunda hiç bişey denilemez gerçekten başarılı o artık bu işin uzmanı ve testler tahliller konusunda hep farklı laboratuarlarada yönlendirip uygun fiyat araştırın hangisi işinize gelirse orda yaptırın diyo.Selam arkadaşlar acıbadem maslak hastahanesine geçen hafta gittik tüp bebek için bu arada şehir dışından gittik daha önce kalp atışının durması sonucu kürtaj olduk öncesinde başarısız olmuş aşılamalarımız var 2 adet eşimde morfoloji sorunu var kan testlerimizin hepsini yaptırdık ama henüz genetik testimizin sonucu çıkmadı...tamamen objektif olarak yazıyorum amacım maddi ve manevi olarak zor bu süreçte birbirimize destek olmak ve tedaviye başlamadan bir fikir alışverişi yapmak...Merkeze hakkındaki düşüncelerime gelince çok aşırı kalabalık doktor çok yoğun, bekleme salonu küçük bodrum katta hangi saatte muayene olacağınız belli değil sekreterler çok ilgili değil sorularınıza cevap almakta zorlanıyorsunuz ama Bülent Hoca ya ne sorduysak cevapladı sağolsun iyi bir doktor diyebilirim gayet ciddi ve işini yapıyor muayene ücreti hocanın 420 TL... Eğer orada tedavi olursak bize çizdiği yol haritası ise şu şekilde tekrar bir HSG filmi rahimde yapışıklık var dedi kürtaj olduğumdan dolayı olmuş fiyatı 450 TL+5750 TL tüp bebek yumurtaları dondurmak istedi+1500-2000 TL Arası İlaçlar+1190 TL Dondurma ücreti + sonrasında Hitereskopi yapılacak yapışıklığı açmak için fiyatı 2750 TL+ iki ay sonra tekrar HSG Çekilecek fiyatı 450 TL sonrasında eğer bir sorun yoksa dondurulmuş emriyo transferi yapılacak kafamız karışık sizlerden bu konuda tecrübeli olanlar yardımcı olursanız seviniriz ve maliyetlerinizi yapılan işlemleri hepimize bolgünler...
Cnm öncelikle inşallah hayırlısı olur hakkında ben de maslak acıbadem bülent hocanın hastasıyım bizim de sorunumuz morfolojiydi ama çok şükür başka sorunumuz yoktu. Şuan 12 haftalık ikiz bebeklerime hamileyim hatta bgn bi kız bi erkek olduklarını öğrendim. Bülent hoca bilgi ve tecrübesiyle kesinlikle işinde çok iyi acıbademin laboratuvarları ve lab da çalışanları da çok iyi hatta türkiyedeki en iyi laboratuarlardan biri diye biliyorum. Ne yazıkki günümüzde tüp bebek merkezleri (iyi olanlar) inanılmaz yoğun çnkü korkunç bi rağbet var. Bülent hocayı ilk görüşmeden sonra göremiyceksin başta onu söyleyim yumurta toplama işlemi dahil o süreci ayşe hnm yöneticek. Bülent hoca transferde devreye giriyo. Yani aslında 1 ilk kontrolde bi de transferde görüyosun ama herşey onun kontrolünde gidiyo. Ben de yoğunluktan çok rahatsızdım çare olarak randevularımı sabah ilk saate almakta buldum. İlk randevu olunca sakin oluyo ve beklemek kalabalık vs.uğraşmıyosun. Sonrasında da bülent hocaya devam ettim ilk başlarda ama o kadar yoğun ki bana kesmem gereken bazı ilaçları söylemeyi unutmuşlar bende şans eseri burdaki topiklerden birinde herkesin ilaçları 10.haftada kesitğini gördüm ve şüphelenip merkezi arasım aa hemen kesin dediler. Öyle olunca zaten zor bulmuşum hem tüp bebek hemde ikşz gebelik. Sonuçta riskli gruba giriyo bende prof de ahmet cem batukana başladım 10.haftamda. Çok memnun kaldım. Aynı zamanda oerinatolog riskli gebelik uzmanı. Bülent hocaya tüp bebek konusunda hiç bişey denilemez gerçekten başarılı o artık bu işin uzmanı ve testler tahliller konusunda hep farklı laboratuarlarada yönlendirip uygun fiyat araştırın hangisi işinize gelirse orda yaptırın diyo.
Dondurulmuş transferini bilmiyorum cnm ama hepsi diildir diye düşünüyorum senin için dua edicem inşallah senin de bi kızın bi oğlun olur. Transferden sonra ananas ve kabak çeğirdeği yedim ben. Onu da burda duymuştum embriyonun tutunmasına yardımcı oluyomuş. İlk 3 gün banyo yapmadım ve eğer çalışmıyosan ben kendi işim olduğu için rahattım 10 gün evde istirahatle geçirdim (kan testine kadar). İnşallah iyi haberlerini paylaşırsın cnmTeşekkürler canım :) senin adına çok çok mutlu oldum inşallah bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın ne güzel bi kız bi erkek hayallerimmmdehamilelerin duası kabul olur bize de dua edin sürecin uzun olması ve dondurulmuş embriyo nakli yapılacak olması beni tedirgin etti açıkçası çözünürken hepsini mi çözündürecekler acaba yani olumsuzluk durumunda tekrar başa dönülecek ve şehir dışından gideceğiz...
Siz nerde yaptiriyorsunuz?BENDE KAYSERİDEYİM DARISI BANA İNŞALLAH
Öncelikle hayırlı olsun Allah sağ salim hayırlısıyla vaktinde kucağına almayı nasip etsin cnm. Bende tedaviyi Bülent hocada oldum. Sonrasındaki muayenelerde ona devam ettin mi? Ben çok yoğun olduğu için 10.haftadan sonra başka doktora başladım. Tüp bebekle ikizlerime hamileyim bendeTavsiye üzerine Ağustos ayında Acıbadem Maslak hastanesine gittik. Önceki yaptırdığımız testler ve aşılam tadavilerin hepsi dosyadaydı. hepsini inceledi. Yakın tarihler olduğundan isteme gereksinimi duymadı. Benim adetlerim düzenli. adetin ikinci gününde gittik. İlk baktığında 16 yumurtam vardı. Yumurtalarım normal şekilde büyüdü. çok fazla ilaç vermedi. Eşimde morfoloji sorunu vardı.
12 adet yumurta toplandı. 7'si döllendi. Transfer gününe kadar 2 adet 2. kalite, 1 adet de 1. kalite embriyo elde ettik.
2 adet enjekte edildi. Bana 2 gün yatmamı, mormal aktivitelere dönmemi istediler.
12 gün sonra kanda test yaptım. 71,76 değer çıktı. 2 gün sonra tekrarladık. 151,50 oldu. başka istemediler. 10 gün sonra muayene için gelmemi istediler. ama ben 16. gün yine test yaptım. 621,50 çıktı.
Arife günü muayeneye gittik. 2 tane kese gördük. Ama diğeri daha yeni gelişiyor dedi. 2 hafta sonra gelmemi istedi.
Muayene günümden 2 gün önce sabah 2 damla kan geldi. açık pembe renk. Hemen hastaneye gittim. Diğer kese kaybolduğunu, gelişmediği için kendisini attığını söylediler. Ağrım hiç yoktu ve parça da gelmedi. Sadece 2 damla kan.
Proluton verediler. 3 günde bir vuruldum. 10 gün boyunca yattım. 14 Ekim çarşamba günü kontrolüm vardı. Normalde 8 haftalık olmuştuk. Ama ultrasonda 8,5 haftalık görünüyor dedi. Kalp atışları da çok iyi. Gerçi benim ikinci kez dinleyişim, bir önceki muayenede de dinlemiştim. Ama sonuçta 2. si düşdüğünü söyleyince buruk olmuştu.
Şu an herşey iyi gidiyor. Düşük tehlikem yok. Bulantı ve kusmalarımız var birkaç gündür. Uyku hali, yemek kokularından tiksintilik falan.
tabi bir de iğneler de var. 10. haftaya kadar. az kaldı. çok şükür.
Uzunca anlattım. Kusura bakmayın. Başımdan geçenleri anlattım. 2 senelik tedavi süreci şu an için murada erdi. 2 aşılama tedavisi + 1 tüp bebek. Eşim varikosel ameliyatı olduğundan daha da uzun sürdü.
Hiç kimse umudunu kaybetmesin. Herşeyin zamanı var. Biz evlendiğimizde korunduk. sonra evdeki hesap çarşıya uymadı. Eşimin bütün değerlerini baştan şekillendi diyebilirim. onca ilaç ve yasaklar. En önemlisi stres yapmayın. hesap yapmayın. Herşeyi oluruna bırakın. Kimseyle kendinizi kıyaslamayın. Beklediğinize değecek. Ben 89 kilodan 61 kiloya düştüm sırf çocuk için 8 ayda. Düzenli beslenin. Organik beslenin. Yürüyüş yapın. Stres yapmayın. Gerekirse hobi bulun. Ama bol bol dua edin. Allaha daha yakın olun. Sorgulamayın. Bunlar benim yaptığım hatalardı.
Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, imrendirmesin. Gönlünüze göre versin.
Sırf belki size umut olur diye yazdım. Umarım bir nebze katkım olmuştur.
Öncelikle hayırlı olsun Allah sağ salim hayırlısıyla vaktinde kucağına almayı nasip etsin cnm. Bende tedaviyi Bülent hocada oldum. Sonrasındaki muayenelerde ona devam ettin mi? Ben çok yoğun olduğu için 10.haftadan sonra başka doktora başladım. Tüp bebekle ikizlerime hamileyim bende
amin canım inşallah çalışıyorum ben ama transefden sonra izin alıcammDondurulmuş transferini bilmiyorum cnm ama hepsi diildir diye düşünüyorum senin için dua edicem inşallah senin de bi kızın bi oğlun olur. Transferden sonra ananas ve kabak çeğirdeği yedim ben. Onu da burda duymuştum embriyonun tutunmasına yardımcı oluyomuş. İlk 3 gün banyo yapmadım ve eğer çalışmıyosan ben kendi işim olduğu için rahattım 10 gün evde istirahatle geçirdim (kan testine kadar). İnşallah iyi haberlerini paylaşırsın cnm
BEN ÖZEL ERCİYES HASTANESİNE GİDİYORDUM AMA ARTIK ACI BADEME GEÇİŞ YAPACAĞIMSiz nerde yaptiriyorsunuz?
merhaba arkadaşlar bendeyeni transfer oldum bugun 4. günümüz ama sürekli acıkıorum sancılarım çok oluo çok çabuk yoruluyorum psikolojik mi bilemiyorum kendimden sağlıkçıyım ama terzi kendi sökügünü dikemez hesabı bilmiyorum herşeyi anlıyorumda karnımın öne doğru büyümesine anlam veremedim . böyle bişe yaşayan oldu mu paylaşabilir mi lütfen
Kızlar öncelikle transferleriniz hayırlı olsun inşallah en yakın zamanda pozitif sonucı alır bebek/bebeklerinize kavuşursunuz. Benimde 12ağustos transfer tarihim şuan 12 hafta 3 günlük ikizlerime hamileyim. Geçen hafta yüzde 99 olmak kaydıyla cinsiyetlerini bile öğrendim. Bi kızom bi oğlum olucak Allah izin verirse.Evet kızlar bende yazıp sizinle paylaşmak istiyorum.Ben 38 yaşındayım ve bu 2. denemem.Umut tüp bebekte geçen cuma 3 tane embriyo yerleştirildi.Aradan 6 gün geçti.Ve şimdi karınımda sanki arada bir iğne batması gibi sancılar,arada bir bel ağrısı ve el ayak yanması çok yaşıyorum.Bazen olumlu bazen olumsuz düşünüyorum.Her dakika kendime bebişime kavuşcam diye dua ediyorum. Bu yaşadıklarım nedir sizce?Bu duyguları yaşayanların öğütlerine ihtiyacım var:))
Kızlar öncelikle transferleriniz hayırlı olsun inşallah en yakın zamanda pozitif sonucı alır bebek/bebeklerinize kavuşursunuz. Benimde 12ağustos transfer tarihim şuan 12 hafta 3 günlük ikizlerime hamileyim. Geçen hafta yüzde 99 olmak kaydıyla cinsiyetlerini bile öğrendim. Bi kızom bi oğlum olucak Allah izin verirse.
Transferden sonra çok fazla belirti aramayın belirti yaşayan da oluyo bnm gibi hiç belirtisi olmayanda. Benimde göbeğim şişmişti her gören hamilemisim diyodu sebebi transferden önce kullandığımız ilaçlar. Göğüslerde şişkinlik ağrı kabızlık vs şeylerde hep ilaçlardan oluyo özellikle progestan ve estrofem. Ben burda dıymuştum ananas ve kabak çekirdeği embriyonun tutunmasına iyi geliyomuş. Her akşam 2 sinden de yiyodum ilk bi hafta da genelde evde kosa yürüyşler hariç yattım. Doktorlar 2 gün istirahat diyo ama bn tamamen psikolojik iyi hissetmek içün yattım. 12gün beta sonucum 500lerde 14.gün 1500lerdeydiikiz olma ihtimalini tahmin ettim çünlü burda hep okuyodum hem değerim yüksek hemde artış 2 katından fazlaydı. İnşallah bütün bu güzel şeyleri siz de yaşarsınız. Bol dua edin. Çocuklarınızla ilgili hayaller kurun onları gerçekten isteyin olumlu etkisi olduğu söyleniyo.[/QUO
İlk önce allahın izniyle sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi.Ben bunları duydukça çok mutlu oluyor dahada ümitleniyorum.Umarım benimde olur ve en kısa zamanda sizlerle paylaşırım bu mutluluğumu:))
İlk günden başlamıştım ben cnm ama geç diil bence sonuçta daha önünde uzun bi süreç var tutunmasına yardımcı olması her aşamada gereklibeniim 5. gün şimdi başlasam şu ananasa fln yararı olur mu ki ?