arkadaşlar öncelikle infertilite tedavisinde ümitsizliğin,mutsuzluğun ve stresin kesinlikle yeri yok. öncelikle her an bebeğinizin olabileceğine inanacaksınız. ve olamayacağına da inanacaksınız. bu karanlık bir yol... her şey normalken çocuk sahibi olamayanlarla birlikte polikistik overli olmasına rağmen gebe kalıp erkek gibi tüylenme yaşayanlara da şahit oldum.
infertil tanısının konulabilmesi için 1 yıllık evlilik ve düzenli ve doğru cinsel ilişki olması gerekiyor.
ardından hormon,ultrasound,rahim filmi(HSG),laparoskopi(karın içinden rahim-yumurtalık ve tüplerin görüntülenmesi),histereskopi(rahim içinin kamera ile görüntülenmesi) ve sperm analizi ile ilk aşamalar tamamlanıyor.
bu aşamalarda bulunan anormallikler düzeltilebilirse düzeltiliyor,düzeltilemezse duruma göre aşılama ya da direkt tüp bebeğe geçiliyor.
hormon-usg-hsg-sperm analizinde bir problem olmayan çifte 3 ay yumurtlama tetiklemesi yapılıyor. bu 3 ayda gebe kalınmazsa laparoskopi,anormallik varsa aynı seensta düzeltilir,yoksa histeroskopiye geçilir. rahim içinde ufak bir polip-myom olabilir,varsa aynı işlem esnasında çıkarılır,problem yoksa aşılama evresine geçilir.
3-6 adet döneminde aşılamadan sonuç alınamayan çiftte tüp bebek tedavisine geçilir.
çoğu hastanede sistem böyle olmakla birlikte farklı da olabilir.
ve bu bebek olayı öyle bir mucize ki yumurtlama indüksiyonundan,aşılamadan,tüp bebkten sonuç alamayan ümidini yitirmiş çift 1 yıl sonra kucağında bebekle gelebiliyor.
hiç bir problem olmadan da çocuk sahibi olunamayabiliyor.
ya da rahimde myom,polip varken ya da polikistik overliyken bile hamile kalınabiliyor.
bazı arkadaşlar sormuş infertilitenin kalıtsal olup olmayacağını,evet infertilite geçiş gösterebilir. çoğunlukla da erkekte görülür.
toplumda infertilite
%40 kadın
%40 erkek
%10 her ikisi
%10 tanımlanamayan(primer infertilitedir)
kaynaklıdır.
günaydınlarrr, bi başarı hikayeside benden, Allah tamamına erdirirse inşallah :) 4 yıllık evliliğimin 3 yılını bebek isteyerek geçirdik, en son tüp bebeğe karar verdik, Allahıma şükürler olsun ilk denememizde dualarımız kabul oldu :) çok şükür ki hamileyim. Hiç ümitsizliğe kapılmayın ben her iki sonucada hazırladım kendimi olmasa tekrar deniycektim nereye kadar giderse artık..Yeterki bebişlerimizi yüreğimizde hissedelim isteyelimki gelsinler. Allah herkese nasip etsin daha kucağıma almamama rağmen o kalbi bile yetiyo..Herşeyin vakti vardır, ben sabretmeyi öğrendim bu süreçte....
tebrıkler.darısı bana.benımde ılk tup bebek denemem.saun 5. gunumdeyım.12.gunu iple cekıyorum.sende gebelık belırtılerı olmusmuydu.
ben de dörtüncü yaptırmak istiyorum fakat memorıal mi timur gürkan mı karar veremedim.gebelik aşısı yaptıgı için timur gürkan daha olur gibi bilgi verirseniz.ona göre ankaralara kadar gitmem gerekecek.
ben de dörtüncü yaptırmak istiyorum fakat memorıal mi timur gürkan mı karar veremedim.gebelik aşısı yaptıgı için timur gürkan daha olur gibi bilgi verirseniz.ona göre ankaralara kadar gitmem gerekecek.
Yaklaşık 3,5 yıldır evliyim. İlk 2 sene çocuk istemediğimiz için korunduk.Yasmin kullandım. Bıraktıktan sonra 1 yıl çocuk sahibi olmayı denedik. Malesef doğal yollarla bir türlü olmadı. Her türlü muayeneyi yaptırdık. İkimizde de hiçbir sıkıntı yoktu. Sebepsiz infertilite teşhisi kondu. Bu süreç beni ciddi anlamda yordu. Yaş büyüdükçe, büyüklerinizin ve çevrenizin de sizden çocuk konusunda beklentileri oluyor. Psikolojik olarak yıpranıyorsunuz. Fakat eşim bana çok destek oldu. Ben Acıbadem'de muayenelerimi yaptırdım ama İstanbul'daki Memorial'a da gittim. Çünkü internette Memorial'ın tüp bebek ekibi hakkında çok olumlu şeyler okudum. İyiki de gitmişim. Çünkü bu benim başlangıç noktam oldu. Aşılama için kolları sıvadık. Orada bu konuda detaylı bir bilgilendirme yaptılar. Oldukça memnun kaldım. Şehrime döndükten sonra aşılama tedavisine kendi doktorumla devam ettim. 3 yumurtam vardı. Fakat sadece 2'si büyüdü. Fakat aşılama tedavisi başarısızlıkla sonuçlandı. Çok üzüldük. Aradan iki ay geçtikten sonra yeniden aşılama deneyelim dedik. Bu sefer ilacın dozu birazcık artırıldı ama vücudum buna aşırı tepki verdi ve toplam 18 yumurta oldu. Doktorum risk alamayacağını söyledi ve beni hemen tüp bebek servisine yönlendirdi. Çünkü aşılamada hem çoğul gebelik riski vardı hem de bu kadar çok ve kaliteli yumurtayı heba etmek olmaz dedi. Böyle olunca doktorum da otomatikman değişti. Tüp bebeği başka bir doktora yaptırdım. Tüp bebek hiç düşünmemiştim ve çok ağrılı bir süreç olduğunu sanıyordum. Çünkü aşılama ve rahim filmi sonrası saatlerce acı çektim. Benim ağrı eşiğim çok düşüktür. Aşılamada ayakta bile duramadım. Ruhsal olarak da etkilendiğimi düşünüyorum. Şunu söylemeliyim ki tüp bebekte korkulacak hiçbir şey yok. Bunda doktorun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Transfer işleminden sonra 3 gün yatıp dinlendim. Sonucu öğrenmek için gittiğimde de ikizlerime hamile olduğumu öğrendim. İnşallah Alllah isteyen herkese bu duyguyu yaşatır. Şimdi 2,5 aylık hamileyim. Çok şükür, bir sıkıntım yok. Tüp bebek yaptıranlarla doğal yöntemle hamile kalanlar arasında hiçbir fark yok. Herhangi bir sorunuz varsa mutlaka sorun, danışın. En önemlisi ise, gerçekten çocuk sahibi olmak istiyorsanız, moralinizi hep yüksek tutun, anne olacağınıza kendinizi inandırın. Kadın olmak çok zor ama siz bu dünyaya bir kez geleceksiniz, en önemli varlık da sizsiniz, bunu unutmayın.
Hayirli olsun oncelikle arkadasim Allah yardimcin olsun. Gebelik asisinin gozle gorulebilir ornegini soyleyim mesela transfer gunu 12.5 mm ye ulasmisti rahim kalinligi bunu gorunce insan daha cok inaniyor hani baska bicok etkisi var fakat bu da cok onemli kalinlik yani. Cnm tedavini nerde olursan ol madem 3 basarisiz deneyimin var sana tavsiyem benim actigim embrio kalitesini arttirmak icin., adli topigi oku bastan sona kadar, sen artik kendine yatirim yap en az3 ay bitki kurleri ve vitaminler kullanmaya basla. Tutunmanin en yuksek etkisi yumos kalitesi ve rahimin gebelige hazirlanmasi. Yani bazilari vardir bikac milyon spermle hemen hamis kalir dogal yolla bazilari milyonlarca sperm olmadina ragmen zorlanir gebe kalmakta. Bunun nedeni rahimin hazir olmasi gebelik icin. Acele etme ben 4 ay timur hocanin gozetiminde o topikteki herseyi kullandim ve timur hocayla paylasiyordum kullandiklarimi o da memnuniyetle katsilayip devam et iyiye gidiyoruz dedi her dr. Tavsiye etmez bilirsin.