önümüzdeki ay tüp bebek yöntemiyle ins hamile kalmayi düslüyorummerhaba arkadaslar.ben avusturyada yasiyorum 30 yasindayim 10 yillik bi ewliligim ve iki yil nisanlilik dönemi dersek 12 yil.evlenip buraya yerlestik.evliligimizin 5. ayinda bebegimizin olmasini istedik ve korunmayi biraktigimiz anda yani ilk ayinda rabbim bize bi bebis verdi.benim icin umuttu,cünki bir hayati sifirlayip buraya geldim bi düsünün yapayalniz bisey danisacak kimse yok etrafinizda büyük bi aileye gelin geldim kocaman bahceli büyük bi müstakil evdi kaynim görümcem kayinvalide,kayinpeder,devamli bizde vakit geciren es-dost tanidik yani tek arkadasim yikadigim bulasiklar ve temizlik yaptigim ew ve tabii bebegimdi..bi erkek cocuk gözlerine baktigimda yalnizligimi aileme hasretimi unuttugum tek sevimli varlik..onunda tek arkadasi bendim yasitlarimla görüsme pozisyonumuz olmadigindan onunda arkadasi bendim ve yillar icinde gürümcem evlendi tabii kaynimda yedi yil gecti ama bu süre zarfinda yine esimle oglum 3 yasindayken ogluma kardes düsündük.ve olmadi.kayinpederim emekli olunca kendi evimize ciktik ayrildik ve kendimize ayiracak cok zamanimiz oldu.esim tedaviyi bu 3 yil icinde gereksiz buluyor bi evladimizin oldugunu söylüyordu uzun ugraslar sonucu ikna etim tabii ne ihtilaller ne devrimler gecirdi evliligimiz biz mutlu kücük bi aileyiz cocuk egitmek zor oglumuz büyük artik basbasa kadik birak kendimize zaman ayiralim falan diyordu esim.nihayet kabul etti ve oglum 6 yasindayken tedavi sürecimiz basladi bikac igne-ilac tedavisinin ardindan asilama yöntemine basladik ki kayin pederimin ölümcül hastaligiyla sarsildik esim tedaviyi birakip babasi icin hayatini ve tüm isteklerimizi ertelememizi istedi benden özellikle bebek tadavisini.asilamami tamamlamak kaydiyla kabul ettim asilamamin yapildigi gün esimin anne-babasini evime getirdim tabii agirda kaldirdim is-gücte yaptim sonuc negatifti.ve daha yeni evimize geceli bir yil bile degilken tekrar birlestik.oglum anasinifina gidiyordu eger evde bi hasta varsa sanmayinki siz sagliklisiniz.hayatimi adadim lavaboya götürüyor ilaclariyla ilgileniyor hastanelerde basini bekliyor esime destek oluyor psikolojisi bozulmus kayin validemi bazen ortamdan uzaklastiriyor yani herkese yetisiyordum meger kendimi ne cok ihmal etmisim her krizinde bas ucunda bi gelindim ben.kaynanana gürümce kayin herkes hayatinda evinde eltim ve görümcem hamileydi bide yüc yildir esme bebek tedavisi icin yalvarmalarima ragmen saatlerce yanimda hamileliklerini anlatiyorlar bana aciyarak allah sanada versin diyorlardi.fakat ben nekadar sürecegini bilmedigim bi hastalikla esimle beraber mücadele veriyordum ve kayinpederim 3 yil sonra vefat etti maalesef.ve üzerinden bir yil gecti icimdeki bebek özlemi hic anne olmamis biri gibiydi ve nihayet basladimmmmmmmmm.desteklerinizi bekliyorum..
merhaba arkadaslar.ben avusturyada yasiyorum 30 yasindayim 10 yillik bi ewliligim ve iki yil nisanlilik dönemi dersek 12 yil.evlenip buraya yerlestik.evliligimizin 5. ayinda bebegimizin olmasini istedik ve korunmayi biraktigimiz anda yani ilk ayinda rabbim bize bi bebis verdi.benim icin umuttu,cünki bir hayati sifirlayip buraya geldim bi düsünün yapayalniz bisey danisacak kimse yok etrafinizda büyük bi aileye gelin geldim kocaman bahceli büyük bi müstakil evdi kaynim görümcem kayinvalide,kayinpeder,devamli bizde vakit geciren es-dost tanidik yani tek arkadasim yikadigim bulasiklar ve temizlik yaptigim ew ve tabii bebegimdi..bi erkek cocuk gözlerine baktigimda yalnizligimi aileme hasretimi unuttugum tek sevimli varlik..onunda tek arkadasi bendim yasitlarimla görüsme pozisyonumuz olmadigindan onunda arkadasi bendim ve yillar icinde gürümcem evlendi tabii kaynimda yedi yil gecti ama bu süre zarfinda yine esimle oglum 3 yasindayken ogluma kardes düsündük.ve olmadi.kayinpederim emekli olunca kendi evimize ciktik ayrildik ve kendimize ayiracak cok zamanimiz oldu.esim tedaviyi bu 3 yil icinde gereksiz buluyor bi evladimizin oldugunu söylüyordu uzun ugraslar sonucu ikna etim tabii ne ihtilaller ne devrimler gecirdi evliligimiz biz mutlu kücük bi aileyiz cocuk egitmek zor oglumuz büyük artik basbasa kadik birak kendimize zaman ayiralim falan diyordu esim.nihayet kabul etti ve oglum 6 yasindayken tedavi sürecimiz basladi bikac igne-ilac tedavisinin ardindan asilama yöntemine basladik ki kayin pederimin ölümcül hastaligiyla sarsildik esim tedaviyi birakip babasi icin hayatini ve tüm isteklerimizi ertelememizi istedi benden özellikle bebek tadavisini.asilamami tamamlamak kaydiyla kabul ettim asilamamin yapildigi gün esimin anne-babasini evime getirdim tabii agirda kaldirdim is-gücte yaptim sonuc negatifti.ve daha yeni evimize geceli bir yil bile degilken tekrar birlestik.oglum anasinifina gidiyordu eger evde bi hasta varsa sanmayinki siz sagliklisiniz.hayatimi adadim lavaboya götürüyor ilaclariyla ilgileniyor hastanelerde basini bekliyor esime destek oluyor psikolojisi bozulmus kayin validemi bazen ortamdan uzaklastiriyor yani herkese yetisiyordum meger kendimi ne cok ihmal etmisim her krizinde bas ucunda bi gelindim ben.kaynanana gürümce kayin herkes hayatinda evinde eltim ve görümcem hamileydi bide yüc yildir esme bebek tedavisi icin yalvarmalarima ragmen saatlerce yanimda hamileliklerini anlatiyorlar bana aciyarak allah sanada versin diyorlardi.fakat ben nekadar sürecegini bilmedigim bi hastalikla esimle beraber mücadele veriyordum ve kayinpederim 3 yil sonra vefat etti maalesef.ve üzerinden bir yil gecti icimdeki bebek özlemi hic anne olmamis biri gibiydi ve nihayet basladimmmmmmmmm.desteklerinizi bekliyorum..
slm canim rabbim insallah gonlune gore versin
sakin pes etme yasimizda geciyor yavas yavas
bende senin gibi esimle mucadele ettim bizimde tek cocukdan sonra olmadi ikincisi
aynen dedigin gibi sanki hic anne olmamisgibi
insanin yuregi yaniyor
uzun bi ugrasdan sonra esimi ikna ettim ve ilk tup bebek denememizde hamile kaldim
sukurler olsun rabbime
su an 28 ci haftamiza girdik rabbim tamamina erdirsin insallah
cunku bizim zaman kaybetmememiz lazim 34 yasindayin yas geciyor artik
kismet olursa bi oglum olacak
sormak istedigin birsey olursa istedigin herseyi sorabilirsin bende senin gibi gurbetteyim hollandadayim
senin yasadigin bir cok seyleri ben de yasadim seni cok iyi anliyorum.
28 yaşındayım,bir yıllık evliyim..
yaklaşık 6 aydır takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum...
farklı farklı topikleri okuya okuya sonunda tüp bebek forumundayım
baslangıcta dogal yöntemlerle gebe kalma sansını artırma önerileri olan topikleri okurdum...
üc ay deneyip sonuc alamayınca doktor hikayemiz başladı bizimde.ilk gittiğim doktor tahlil sonuclarımıza bakıp herseyin normal göründüğü bir yıl içinde gebelik oluşmazsa tekrar gelmemizi söyledi...
aradan bir üç ay daha sonuçsuz geçince başka bir doktora gitmeye karar verdik...tahliller...tahliller...tahliller..sonrasında rahim filmi istedi doktorum,sonuc sol tüp tıkalı diğeri açık..normal yollardan hamile kalma şansın var dedi doktorum...tekrar denedik,sonuc stresle gelen kistler..bir ay kistle mücadele..sonrasında klomen tedavisi,öyle çok umutlandıkki o ay olur diye anlatamam sonuc;4 tane kist...
o moral bozukluğuyla başka bir doktora danışmaya karar verdim,ertesi günü görüştüğüm doktor rahim filmime bakıp,tüplerden biri tamamen diğeri kısmen tıkalı normal yolla hamile kalman pek mümkün değil,olurda kalırsan muhtemelen dış gebelik olur bence normal yollarla hamile kalmak için uğraşıp kendi kendine etme,senin çözümün tüp bebek dedi..nefesimin kesildiğini hissettim..şaşkındım,tüplerden biri saglamdı halbuki,öyle denmişti,bi yanlışlık var dedim bu işte...
eşim aradı o ara aglamaktan fırsat bulabildiğim kadar anlattım durumu..
bu arada eşimde 2008 yılında varikosel ameliyatı gecirdi ama spermiyogram degerimiz 58 milyon..doktor sorun olmadıgı kanısında...
hep methini duydugumuz bi profosor vardı hemen randevu aldık..ertesi gün yeni doktorumuzla görüştük,kanallar konusunda o da aynı fikirde ama konuşmaları eşimide benide rahatlatmıştı biraz..gectiğimiz ayı kolemenle olusan 4 kisti tedavi etmek için gecirdik...doktorun istediği tahlilleri yaptırdım..ca 125 degerim 180 cıktı,su an antibiyotik tedavisi görüyorum..deger düşerse tüplerin durumunu görmek için laparoskopi önerdi doktorum,değer düşmezse öneride bile bulunmam hemen laparoskopiye alırım ciddii bi yükseklik var değerinde dedi..yani öyle yada böyle önümüzdeki ay laparoskopi görünüyor gibi....
işin kafa karıştıran kısmı daha dogrusu sizlerden fikir almak istediğim kısmı şöyle;rahim filmi çekip tüplerden birinin tıkanık olup digerin açık oldugunu söyleyen doktorumla en son gittiğim prof birlikte seminerler veren birbirine yakın meslektaşlar..hatta profun istediği tahlillerden özelde fazlasıyla külfetli oldugu için tahlillerimi bi önceki doktoruma yaptırtmamı önerdi..pek etik gelmedi bize başta hatta randevu alıp gittim ama durumu nasıl anlatacagımı bilemedim,ben başka bi doktora gidiyorum ama doktor bu tahlilleri istedi yaptırın demek oldukça zor görünüyordu..ama hiç de öyle olmadı doktoruma durumu oldugu gibi anlattım,o zamana kadar yaptıgı tüm tahlillerin cıktısını aldırıp dosya halinde verdi,profu o da önerdi iyi bi secim yapmışsın dedi,hocam diye hitap ediyor hatta..hocamda görsün tahlilleri bide ondan alalım fikirlerini yinede herhangi bi durumda benimle irtibata gec dedi..hatta rahim filmim ile ilgili olarak hastanedeki görevli kişiyle tekrar görüştü...işte işin karıştıgı nokta burası doktor ısrarla sag tüpün acık hatta solda bile gecişin oldugunu söylüyor ve kesinlikle laparoskopi yi hemen önermiyor diger taraftan prof laparoskopi diyor...aklımda önce laparoskopi olup durumu görüp sonuca göre tedavi yöntemi belirlemek vardı,aşılama tüp artık hangisi bizim için uygun olursa...ama şimdi kafam karısık..tedaviyi kesip oluruna bırakayım diyorum içim rahat etmiyor,laparoskopi diyorum ya daha kötü olursa diye cekiniyorum,hemen tüp bebek deneyelim diyorum durumu tam olarak bilip bilmeden tüp bebek yaptırıp hem manen hem madden yıpranmak da var
siz olsanız önceliğiniz ne olurdu?beklemek?laparoskopi?tüp bebek?
Mrh. benimde sağ taraf tıkalı çıktı ama aşılama yapıldı.tutmadı. bekleme kararı aldım ve doktorla bir sorun var mı diye konuştum ve herhangi bir sorun olmadığını söyledi. yani laporoskopi söz konusu bile olmadı. tek yumurtalıkla bile hamile kalanlar var. bence laporoskopiye şimdilik gerek yok. bende ilk aşılama tutmayınca ve eşimdeki sorun düzelince bir süre bekleme kararı aldım.
eğer bekleyebilirsem 1 yıl daha bekleyip 1 aşılama daha yaptırıp tüp bebek raporu çıkartıp tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum.
öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim..hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah..umarım hiçbirşeye gerek kalmadan gelir bebegin bekleme süresinde..
bende beklerdim sanırım,ama doktorlardan biri sadece tek taraf tıkalı diger taraf da sorun yok hatta tıkalı olan kısımda bile geciş var derken filmi gören diğer doktor sol tüp tamamen sag tüp ksımen tıkalı,dogal yollarla hamile kalman zor kalsanda buyuk bi ihtimalle dış gebelik olur deyince,kafam epeyce karıştı..bir de her ay her kontrolde karsıma başka başka problemler cıkmaya başladıkca elim kolum bağlanmış gibi hissediyorum kendimi,bi ay idrar yolları iltihabı dendi antibiyorik kullandım,sonraki ay kist var dendi dogum kontrol hapı kullandım,sonra kolmen tedavisi başlayalım dendi tekrar kist tekrar ilaç..kistler gitti şimdi ca 125 yüksek diye tekrar 10 günlük antibiyotik igne tedavisi...aylar böyle gecip gidiyor işte,hakkımızda hayırlısı diyorum artık...pek bi şeyde düşünemiyorum zaten öyle olursa böyle yaparım böyle olursa öyle gibi..sadece bekliyorum...
tekrardan mrh. bak ben hastanede çalışmama rağmen artık inanmıyorum doktorlara. sürekli gittiğim bir doktorum vardı.öncesinde bende miyom çıkmıştı. kanser olabilir falan dediler hatta saolsun o aşamada çok ilgilendi. ancak çocuk için bi kaç kez gittim ve bana ne dedi biliyormusun. ben aşılama deniyelim diyince sen gelip gidiyosun ama çok için istekli durmuyodun dedi. okadar sinirlendimki ne diycemi şaşırdım. sanki o muayeneyi olmak çok kolaymış gibi bu lafı söyledi bana. bende zaten bir daha gitmedim. ve eşimin sonucu düşüktü ve onun verdiği ilaçtan (klomen ) sonra 12 milyondan 3 milyona düşmüştü. ve dediki tüp bebek yaptırın. neyse tıp fakülktesine başvurduk ve orda aşılamaya karar verdiler ve aşılama zaten normal değerlerle yapıldı yani yğkselmez dediği sonuç normale dönmüştü. aşılamam tutmadı belki ama en azından eşimin morali düzeldi. yani bazen nasıl olduğunu anlamıyorum ama her doktor farklı bir şey söylüyor. o yüzden hele bu çocuk olayında her şey nasip diye düşünüyorum bunca şey yaşadıktan sonra
hepsi başka seyler söyleyebiliyor evet cok haklısın.bizde bu konuda cok sıkıntılıyız özellikle eşimin kafası allak bullak olmuş durumda..bugun yine doktora gittik birlikte..tahlil sonuclarımı göstermeye bi önceki degerim 180 di ca 125,bu sefer 13 cıktı..eşimin mesai saati yüzünden gec gittik doktora ama randevuluyduk herkes de bi telaş bi acele anlatamam,hele yanında calısan bayanlar bir an once bitsede gitsek modunda..ben laparoskopi konusunda konusuruz diye özellikle eşimde gelsin istedim ama doktor sonuclara baktı yanlışlık var bunlarda bi muayene etmek istiyorum dedi muayene girdim hersey cok normal dedi..tekrar adet donemi hormon testleri istedi testleri yaptır tekrar görüselim dedi hatta ben daha odadan cıkmadan eşimle görüşmüş bana ayak üstü söyledi ve cıktık..hiçbişey konusamadık hiçbişey soramadık..eşim zaten randevulu oldugumuz halde yarım saat bekletilmemizden dolayı gergindi ona da bişey diyemedim..doktoru değiştirmek istemiyorum cunku yasadıgımız sehirde parmakla gösterilen cok basarılı biri..ama bugunku tavrı hiç hoşuma gitmedi..ben bu ay antibiyotik tedavisi gordum bi önceki doktorumda da antibiyotik kullanmıştım o sıkı sıkıya tembihlemişti korunun diye ama bu tam tersi yumurtlama dönemine girmişsin bu gunlerde birlikte olun dedi onu bile sormaya fırsatım olmadıhayır insan ister istemez nasıl olsa olmaz diye mi düşünüyor diye geciriyor aklından..öyle bi düşüncesi varsa neden bir an önce farklı bi tedavi yöntemine geciş yapılmıyor neden bir ay daha bekleniyor anlamış değilim...
seninde dediğin gibi söz konusu bebek olunca iş önce allah kalıyor sonrada sabretmeye..
ama inanmak istiyor insan..hani doktor bunu böyle yapmamız lazım sonrasında bu olmalı sonra gerekirse bu dese içim yanmayacak ama haziran ayından beri her adet dönemi gidip kan tahlili yaptırıp sonucları alıp her ay başka bişeyle ugrasıp yol alamamak zor geliyor...
iyi olmasını diliyorum..sadece kendim için değil isteyen bekleyen herkes için..yolun daha cok başında olamam ragmen zorlandığımı hissediyroum yıllarını harcayan insanlar var okuyorum,allah yar ve yardımcımız olsun...
inşallah güzel haberlerde duyacagız inşallah güzel haberlerde vereceğiz,allahım bi gün bizim içinde ol diyecek ve ancak o vakit sıramız gelecek inşallah...
bir de aramızda tüp tıkanıklığından tedavi gören arkadaslar varmı?nasıl bi yol izlediler neler yasadılar paylaşabilirler mi lütfen?
tekrardan mrh. bak ben hastanede çalışmama rağmen artık inanmıyorum doktorlara. sürekli gittiğim bir doktorum vardı.öncesinde bende miyom çıkmıştı. kanser olabilir falan dediler hatta saolsun o aşamada çok ilgilendi. ancak çocuk için bi kaç kez gittim ve bana ne dedi biliyormusun. ben aşılama deniyelim diyince sen gelip gidiyosun ama çok için istekli durmuyodun dedi. okadar sinirlendimki ne diycemi şaşırdım. sanki o muayeneyi olmak çok kolaymış gibi bu lafı söyledi bana. bende zaten bir daha gitmedim. ve eşimin sonucu düşüktü ve onun verdiği ilaçtan (klomen ) sonra 12 milyondan 3 milyona düşmüştü. ve dediki tüp bebek yaptırın. neyse tıp fakülktesine başvurduk ve orda aşılamaya karar verdiler ve aşılama zaten normal değerlerle yapıldı yani yğkselmez dediği sonuç normale dönmüştü. aşılamam tutmadı belki ama en azından eşimin morali düzeldi. yani bazen nasıl olduğunu anlamıyorum ama her doktor farklı bir şey söylüyor. o yüzden hele bu çocuk olayında her şey nasip diye düşünüyorum bunca şey yaşadıktan sonra
hepsi başka seyler söyleyebiliyor evet cok haklısın.bizde bu konuda cok sıkıntılıyız özellikle eşimin kafası allak bullak olmuş durumda..bugun yine doktora gittik birlikte..tahlil sonuclarımı göstermeye bi önceki degerim 180 di ca 125,bu sefer 13 cıktı..eşimin mesai saati yüzünden gec gittik doktora ama randevuluyduk herkes de bi telaş bi acele anlatamam,hele yanında calısan bayanlar bir an once bitsede gitsek modunda..ben laparoskopi konusunda konusuruz diye özellikle eşimde gelsin istedim ama doktor sonuclara baktı yanlışlık var bunlarda bi muayene etmek istiyorum dedi muayene girdim hersey cok normal dedi..tekrar adet donemi hormon testleri istedi testleri yaptır tekrar görüselim dedi hatta ben daha odadan cıkmadan eşimle görüşmüş bana ayak üstü söyledi ve cıktık..hiçbişey konusamadık hiçbişey soramadık..eşim zaten randevulu oldugumuz halde yarım saat bekletilmemizden dolayı gergindi ona da bişey diyemedim..doktoru değiştirmek istemiyorum cunku yasadıgımız sehirde parmakla gösterilen cok basarılı biri..ama bugunku tavrı hiç hoşuma gitmedi..ben bu ay antibiyotik tedavisi gordum bi önceki doktorumda da antibiyotik kullanmıştım o sıkı sıkıya tembihlemişti korunun diye ama bu tam tersi yumurtlama dönemine girmişsin bu gunlerde birlikte olun dedi onu bile sormaya fırsatım olmadıhayır insan ister istemez nasıl olsa olmaz diye mi düşünüyor diye geciriyor aklından..öyle bi düşüncesi varsa neden bir an önce farklı bi tedavi yöntemine geciş yapılmıyor neden bir ay daha bekleniyor anlamış değilim...
seninde dediğin gibi söz konusu bebek olunca iş önce allah kalıyor sonrada sabretmeye..
ama inanmak istiyor insan..hani doktor bunu böyle yapmamız lazım sonrasında bu olmalı sonra gerekirse bu dese içim yanmayacak ama haziran ayından beri her adet dönemi gidip kan tahlili yaptırıp sonucları alıp her ay başka bişeyle ugrasıp yol alamamak zor geliyor...
iyi olmasını diliyorum..sadece kendim için değil isteyen bekleyen herkes için..yolun daha cok başında olamam ragmen zorlandığımı hissediyroum yıllarını harcayan insanlar var okuyorum,allah yar ve yardımcımız olsun...
inşallah güzel haberlerde duyacagız inşallah güzel haberlerde vereceğiz,allahım bi gün bizim içinde ol diyecek ve ancak o vakit sıramız gelecek inşallah...
bir de aramızda tüp tıkanıklığından tedavi gören arkadaslar varmı?nasıl bi yol izlediler neler yasadılar paylaşabilirler mi lütfen?
cnm merhaba, ben ilk rahim filmimi 2009 yılında çektirmiştim tüplerimin açık olduğu söylendi. 1 aşılama 4 tane tüp bebek denemesi yaşadım sonuç hep negatifti. sebep olarak benim yumurta rezervliğimin az oluşuydu ama toplanan yumurtalar dölleniyordu hatta iyi kaliyede ama ne den rahimde tutunmuyorlardı? sonra 2012 mayıs ayında tekrar rahim filmi çektirdim ve bu filmde sol tüpüm tıkalı çıktı. bana hidrosarpenks teşhisi kondu. internetten araştır istersen, kısca şöyle oluyor her kadında rahimden tüplere doğru akan bir sıvı var ve bu sıvı olması gereken bişey. tüpler açık olduğu zaman karın boşluğuna atılan yumurtalar bu sıvılar sayesinde tüplere çekiliyor. peki tüp tıkalı olunca noluyor bu sıvı tüplerden geriye rahimin içine akıyor ve rahmin doğal yapısını bozuyor. bu yüzden ben laparoskopi ameliyatı oldum sol tüpüm bağlandı. sonra eylül ayında 5. tüp bebek tedavimi oldum sadece bir yumurta gelişti şimdi hamileyim çok şükür:) o yüzden ben sana ameliyat olmanı öneririm, haklısın insan kondurmak istemiyor biz de eşimle geçtik bu süreçlerden çok zor seni çok iyi anlıyorum ama drlara güvenmek zorundayız.
cnm merhaba, ben ilk rahim filmimi 2009 yılında çektirmiştim tüplerimin açık olduğu söylendi. 1 aşılama 4 tane tüp bebek denemesi yaşadım sonuç hep negatifti. sebep olarak benim yumurta rezervliğimin az oluşuydu ama toplanan yumurtalar dölleniyordu hatta iyi kaliyede ama ne den rahimde tutunmuyorlardı? sonra 2012 mayıs ayında tekrar rahim filmi çektirdim ve bu filmde sol tüpüm tıkalı çıktı. bana hidrosarpenks teşhisi kondu. internetten araştır istersen, kısca şöyle oluyor her kadında rahimden tüplere doğru akan bir sıvı var ve bu sıvı olması gereken bişey. tüpler açık olduğu zaman karın boşluğuna atılan yumurtalar bu sıvılar sayesinde tüplere çekiliyor. peki tüp tıkalı olunca noluyor bu sıvı tüplerden geriye rahimin içine akıyor ve rahmin doğal yapısını bozuyor. bu yüzden ben laparoskopi ameliyatı oldum sol tüpüm bağlandı. sonra eylül ayında 5. tüp bebek tedavimi oldum sadece bir yumurta gelişti şimdi hamileyim çok şükür:) o yüzden ben sana ameliyat olmanı öneririm, haklısın insan kondurmak istemiyor biz de eşimle geçtik bu süreçlerden çok zor seni çok iyi anlıyorum ama drlara güvenmek zorundayız.[/
tebrik ederim,allah sağ salim kucagına almayı da nasip etsin inşallah,böyle haberler duyunca bile insan kendini biraz daha iyi hissediyor,uzun bir aradan sonra derin bir nefes almak gibi iyi geliyor...
aslına bakarsan bende laparoskopiden yanayım,ne olup bittiğini tam olarak görüp öğrenip yola o şekilde devam etmek daha mantıklı geliyor ama öte yandan eşimin kafasındaki soru işaretlerini sonlandıramıyorum,hep bi acabası var haklı olarak hep tedirgin,bi de sanırım bi çok çiftin yaşadığı birşey bu;ikimizde ne kadar huzursuz oldugumuzu becerebildiğimiz kadar birbirimizden saklamaya calışıyoruz...
bir yandan bu işi başarabilecegimiz hissine sıkı sıkı tutunmak istiyorum öte yandan tüm ümidimi buna baglamak istemiyorum..
eşim çocukları çok sever;yeni birşey değil oldum bittim böyleydi..lise yıllarımızda flört ederken de nişanlılığımızda da sonrasında da..yani bütün bu yaşanılanlardan sonra olan bişey değil..eşimi seviyorum,elimden gelen herseyin en iyisini yapmak istiyorum onu mutlu etmek için;bizi mutlu etmek için,çünkü artık sen yada ben yok ''biz'' varız..bir bebek bir evliliği kurtarmaz yada daha iyi yapmaz böyle bir mantığım yok sakın yanlış anlaşılmasın,yani sırf eşim çocukları cok seviyor diye istemiyorum bir bebeğimiz olmasını,''biz'' olmayı tamamlamak istiyorum,aile olalım istiyorum,bize ikimize ait bir can istiyorum...
rabbim sana tattırdığı bu duyguyu,yaşadığın bu mucizeyi bana ve benim gibi sırasını bekleyen herkese nasip etsin...
sana ve eşine de bebeğinizle,hatta bebeklerinizle inşallah,uzun sağlıklı huzurlu bir hayat nasip etsin...
vakit ayırıp mesajımı cevap verdiğin için ayrıca teşekkürler...
cnm merhaba, ben ilk rahim filmimi 2009 yılında çektirmiştim tüplerimin açık olduğu söylendi. 1 aşılama 4 tane tüp bebek denemesi yaşadım sonuç hep negatifti. sebep olarak benim yumurta rezervliğimin az oluşuydu ama toplanan yumurtalar dölleniyordu hatta iyi kaliyede ama ne den rahimde tutunmuyorlardı? sonra 2012 mayıs ayında tekrar rahim filmi çektirdim ve bu filmde sol tüpüm tıkalı çıktı. bana hidrosarpenks teşhisi kondu. internetten araştır istersen, kısca şöyle oluyor her kadında rahimden tüplere doğru akan bir sıvı var ve bu sıvı olması gereken bişey. tüpler açık olduğu zaman karın boşluğuna atılan yumurtalar bu sıvılar sayesinde tüplere çekiliyor. peki tüp tıkalı olunca noluyor bu sıvı tüplerden geriye rahimin içine akıyor ve rahmin doğal yapısını bozuyor. bu yüzden ben laparoskopi ameliyatı oldum sol tüpüm bağlandı. sonra eylül ayında 5. tüp bebek tedavimi oldum sadece bir yumurta gelişti şimdi hamileyim çok şükür:) o yüzden ben sana ameliyat olmanı öneririm, haklısın insan kondurmak istemiyor biz de eşimle geçtik bu süreçlerden çok zor seni çok iyi anlıyorum ama drlara güvenmek zorundayız.[/
tebrik ederim,allah sağ salim kucagına almayı da nasip etsin inşallah,böyle haberler duyunca bile insan kendini biraz daha iyi hissediyor,uzun bir aradan sonra derin bir nefes almak gibi iyi geliyor...
aslına bakarsan bende laparoskopiden yanayım,ne olup bittiğini tam olarak görüp öğrenip yola o şekilde devam etmek daha mantıklı geliyor ama öte yandan eşimin kafasındaki soru işaretlerini sonlandıramıyorum,hep bi acabası var haklı olarak hep tedirgin,bi de sanırım bi çok çiftin yaşadığı birşey bu;ikimizde ne kadar huzursuz oldugumuzu becerebildiğimiz kadar birbirimizden saklamaya calışıyoruz...
bir yandan bu işi başarabilecegimiz hissine sıkı sıkı tutunmak istiyorum öte yandan tüm ümidimi buna baglamak istemiyorum..
eşim çocukları çok sever;yeni birşey değil oldum bittim böyleydi..lise yıllarımızda flört ederken de nişanlılığımızda da sonrasında da..yani bütün bu yaşanılanlardan sonra olan bişey değil..eşimi seviyorum,elimden gelen herseyin en iyisini yapmak istiyorum onu mutlu etmek için;bizi mutlu etmek için,çünkü artık sen yada ben yok ''biz'' varız..bir bebek bir evliliği kurtarmaz yada daha iyi yapmaz böyle bir mantığım yok sakın yanlış anlaşılmasın,yani sırf eşim çocukları cok seviyor diye istemiyorum bir bebeğimiz olmasını,''biz'' olmayı tamamlamak istiyorum,aile olalım istiyorum,bize ikimize ait bir can istiyorum...
rabbim sana tattırdığı bu duyguyu,yaşadığın bu mucizeyi bana ve benim gibi sırasını bekleyen herkese nasip etsin...
sana ve eşine de bebeğinizle,hatta bebeklerinizle inşallah,uzun sağlıklı huzurlu bir hayat nasip etsin...
vakit ayırıp mesajımı cevap verdiğin için ayrıca teşekkürler...
amin cnm inşallah güzel dileklerin için çok teşeşkkür ederim:) eşini de seni de çok iyi anlıyorum dedim ya bütün o süreçlerden geçtik sana diyeceğim tek bişey var o da şu Allah'a teslim olun ve sabredin... kalbinizi karartmayın, o dediğin acabalar hiç bizaman bitmez. bi de şu var ki zamanı gelince oluyor bak benim 1 yumurtam oluştu sadece ve o kadar hızlı gelişti ki adetimin 5. günü toplandı, transfer günü hala adetim tam bitmemişti hafif lekelenmem vardı. yani o kadar umutsuz gözüken bir tabloydu benimki ama Allah ol deyince oluyor tüm imkansızlıklar. inşallah senin de buraya yazan herkesin de birgün bebeği olacak, ümitsizliğe kapılma. sevgiler...
Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır Kadınlar Kulübü'nü zaman zaman takip ediyordum.Ben de sizlerin yanına gelmek,sizlerle beraber sorunlarımızı ve mutluluklarımızı paylaşmak istedim.Ben de 7 yıldır evliyim.Böbreklerim ile ilgili hastalığım nedeniyle kemoterapi gördüm.Artık ben ve eşim çocuk sahibi olmak istiyoruz.Evin içinde bir cıvıltı olsun istiyoruz.Ancak 3 ay önce Antalya'da Vitale Hastanesi'nde Ali Fuat Şengör ile yaptığım görüşmede bana aşılama olmadan hemen tüp bebek yapalım dedi.Sanırım almış olduğum kemoterapiler nedeniyle doğal yollardan hamile kalamayacağımı söyledi.Ben de tamam dedim.İlaçlara başladım ancak tüp bebek raporunu hazırlayamadıkları ve çok ilgisiz kaldıkları için arkadaşlarımın referansları ile Antalya Gelecek Tüp Bebek Merkezi'ne Mete Işıkoğlu'na gitmeye karar verdim.Mete Bey ve ekibi Vitale Hastanesi'ne göre çok daha ilgili ve bize zaman harcıyorlardı.Bu da bizim hoşumuza gitti.O da aynı tedavi ile çocuk yapma yoluna gitti.Yaklaşık 10 gün önce iğnelerim bitince yumurtalarım alındı.Beklemeye geçtik.İlk gün yumurtalarım alındıktan sonra Mete Bey ''Yumurta oluşmaması da beklediğim bir durumdu ancak 1-2 yumurta kesesi de iyi ihtimal olarak oluşur diye düşünüyorum ve 2 yumurta oluştu ancak bunların bir tanesi kötü derece olduğu için ondan birşey olmaz ancak diğer yumurta orta derece dedi.3.günü bekleyelim eğer gelişme olursa 5.güne kadar da erteleyebiliriz'' dedi. Biz de büyük bir ümitle beklemeye başladık.3.gün olunca doktorumuz bizi aradı ve gelişme var, Orta derece de olsa 5.günü bekleyelim dedi.Biz de daha da ümitlenerek beklemeye başladık.Ancak 5.gün doktorumuz olumsuz olduğunu söyledi.Oysa az da olsa ümidimiz vardı.Mete Bey''Önümüzdeki dönemde tekrar deneyelim bir sonraki adetinden sonra tekrarlayalım tüp bebek denemesini dedi.Ayrıca olumsuz bir durum olması halinde önümüzde ''Kıbrıs'ta yumurta donasyonunu'' da ihtimal olarak bize sundu.Ancak kafamız çok karıştı. Şimdi Tüp bebek için 2.deneme yapmaya hazırlanıyoruz ama olumsuz bir denemeden sonra Kıbrıs'ta yumurta donasyonu olabilir mi? olursa nasıl olur? bize uyar mı? gibisinden onlarca soru işareti var kafamızda.Sizlerin yardımıyla beraber İnşallah başarılı oluruz.Daha önce bizim şu an geçtiğimiz aşamalardan geçen varsa lütfen bize düşüncelerini ve fikirlerinizi yazsın lütfen.
benim de yumurta rezervim az o yüzden her tedavimde 1-2 tane yumurta elde ediliyordu. daha önceki yazımı okudun mu bilmiyorum ama şuan çok şükür hamileyim 5. tedavimde ve yine 1 yumurtayla. sana şunu diyebilirim bence dr.unu kesinlikle değiştirmelisin. yaşadığım tecrübelere dayanarak bildiğim bişey var 1-2 yumurtası olanı 5. güne kadar bekletmiyorlar ancak yumurtası çok olanı 8-10 gibi bekletiyorlar. yumurtası az olanları en fazla 3. güne kadar bekletip transfer yapabiliyorlar. senin embriyo 3. günü iyiymiş eğer onu transfer etselerdi o gün rahmin doğal yapısında gelişecekti belki de tabi Rabbim izin verirse o ayrı. ama biz de elimizden geleni yapmalıyız. yanlış anlama ama dr.un bana paracı gibi geldi. dedim ya benim de sorunum yum rez. azlığı o yüzden dr.lara gidegide iyi kötü fikir sahibi oldum. amh diye bir hormon testi var onu yaptırdın mı? hemen donasyon denmesi neden? bana çok samimi gelmedi açıkça. eğer imkanın varsa ist.a gelin, tetkiklerinizi gösterin bence.
Canım,
Senin adına çok sevindim.İnşallah sağlıklı sıhhatli yavrunu kucağına alırsın.
Ben SLE(Sistemic lupus eritematozus) hastasıyım.19 yıldır tedavi görüyorum.SLE dışında hepatit B,akdeniz anemisi,guatr,hipofiz adenom gibi rahatsızlıklarım da var ancak doktorlarımın hamile kalmak istememe izin vermemesine rağmen ben bu yola girdim.Daha önceki yazılarını okuyamadım daha.Benim geçmişte aldığım kemoterapiler nedeniyle tüp bebek merkezine gittiğimde doktorlar direk tüp bebeğe yönlendirmişlerdi.Bende 2 yumurta oluştu ama biri kötü biri de ortaydı ve doktor şunu dedi eğer oluşabilecek bir gebelik sezersem transferi yaparım ama para almak için transfer yapmam'' dedi.Belki de senin dediğin gibi 3.gün olabilirdi ama biz nereden bilebiliriz ki doktorlar ne diyorsa biz de tamam diyoruz.
AMH dediğin hormon testi nedir?
Bir de senin tedavin nerelerde oldu?Tüp bebekle mi hamile kaldın?Yaşadığın süreçle ilgili bana bilgi verir misin?
amin inşallah :)
ben memorial hastanesinde tedavi oldum. evet tüp bebekle hamile kaldım. amh kadındaki yumurta rezervini gösteren bir test. çıkan sonuca göre dr.ların bir fikri oluşuyor, benim çok düşük çıkmıştı 0.4 neredeyse menopoz aşaması yaşım 32. ama çok şükür rabbim nasip etti. ilk başlarda durumun ciddiyetinde değildim memorial dışında oldum ilk 2 denememi. sonra araştırdıkça ciddiyetin farkına vardık eşimle daha profosyonel merkez arayışına girdik. memorial bizim gibi kritik vakalarda gidilebilecek bir merkez çünkü laboratuarı çok gelişmiş bi de dr.lar çok tecrübeli. dr.um müstecep kavrut, merkezin profesörü aynı zamanda başında olan bir dr. daha var semra kahramamn. ikisi birlikte görüyorlar.