Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

slm arkadaşlar bende aydın beyin hastasıyım.yazılarınızı okuyor cevap yazamıyordum üye olmadıgım için bugün oldum.ben dogum kontrol haplarını bitirdim bu akşam ignelerime baslıyorum.inş allahım hepimizin muradını gercekleştirir.

basından gecenleri kodum çok üzüldüm aglıyorum şu an canım sana allah sabır versin basın saolsun.tekrar istiyorsan cenabı rabbim inş.bir bebiş verir ve acılarını unutursun

aylardır bu siteye üyeyim fakat sadece siteye girer yazılan herşeyi kitap okur gibi okurum ilk defa yazıyorum nasıl yazılıcağınıda bilmiyorum ama deniycem umarım yanlıs yapmamısımdır.
senin yazını okurken bende arkadaslar gıbı gözyaşlarımı tutamadım ve bütün tüylerim diken diken oldu seni tanımıyorum hiç tanısma ımkanımızda olmıycak bılıyorum ama inan bana sanki çok yakınımmışsın gibi canım acıdı çok üzüldüm ve kendime çok kızdım ben daha yolun basındayken çok yoruldum istemıyorum artık vazgeçicem diye söylendiğim için :KK43: sen ve eşin ikinizde çok güçlüsün 16 kez nasıl dayanabılır bir insan aklım almıyor inanki.ben 5 yıllık evliyim 2-3 yıldır bir bebeğimiz olsun diye uğrasıyoruz 1 kez aşılama yaptırdık sonra uzunca bir süre ara verik dr.lar normla yollada olur bekleyin dedi bekledik ama etrafımda her hamıle gordugumde oylecene kılıtlenıp kalıyorum ondan gozumu ayıramıyorum arkadaslarımın bebeklerını sevmeye cekınıyorum okadar hassas oldumkı sankı bana vermek ıstemıyorlar nazar edıcem dıye korkuyolar gıbı dusunceler basladı.neysekı artık beklemek ıstemedık ve mayıs ayında fulya bahçeci tüp bebek merkezinde güvenç beye gıttık ve tedavıye baslamak ıcın ama bende bır anda kocaman bır kıst cıktı ve bır ayda olusmus sadece stresten baslayamadık ağlaya ağlaya eve döndüm çünkü sorun eşimdeydı ve ben 2 yıldır okadar duznelı adet oluyordumkı buna ben bıle sasırmıstımhiç bir sorun yokken bir anda çıkması benı cok uzmustu.bunuda atlattıktan sonra hazıran 14 de tedavıye basladık cok korkuyordum ama hiçte bekledıgım gıbı olmadı hesey cok guzel yolunda gıdıyordu 25 inde yumurtalar toplandı 15 tane yumurta toplandı en dusun dozda ılac kulllanmıstım dr.vucudum su toplamasın dıye en dusuk dozu verdı cunku yumurtalarımın sayısı cok fazlaymıs ve yuksek dozda ılac kullanırsam vucudum su toplar ve cıddı sıkıntılar ortaya cıkarmıs.neyse narkozdan cıktım aynı odada bır bayan daha vardı almanyadan gelmıs 7.denemesı 37 yasında ve sadece 1 yumurta toplandı ondan okadar uzuldumkı dedim Allah'ım eger duamı kabul edıceksen ben daha yolun basındayım ona nasıp et ben beklerım dedım.(aynı seyı gecen yıl abım ıcın soylemıstım oda 40 yasında ve şimdi çok tatlı bir yegenım var).benım 15 tane yumurtadan sadece 4 tanesı döllenebıldı eşimin spermleri zaman gectıkce dahada kotuye gıtmıs :KK43: hastaneden ayrıldık ertesı 26 sında sanırım düşüğü engellemek için verılen 12 tane iğnem vardı test gunune kadar kalçadan onu vurdurdum akşam 7 de ve o gece yüksek ateşten acile kaldrıdlar benı dr.umu aradık hemen ates dudurucu serum taksınlar yarında bana gel dedı kocaelınde yasıyorum ben ve dr.istanbulda o gece sabah 4 e kadar acıldeydık ertesı sabahta apar topar benı arabanın arkasına attılar yolla cıktık ordada bır dunya serum antıbıyork vs.verdıler iğne yanlış yerden yapılmıs sınıre yakın bır bolgeye derı altına gelmıs benım sol kalçam tamamıyle sıstı kzıarıklık ve beze olustu tam 18 gun boyunca annemde kaldım o baktı bana yatma yatamıyorum kalkma kalkamıyorum ılk 1 hafta ıkı kısının yardımıyla zorla tuvalete gıdebıldım gören herkes felç oldum boyle kalıcam dıye dusunmus bende dahıl buna sonrasında bastonla yurumeye basladım sımdı bastonuda bıraktım aksıyarak yuruyorum hala ama duzelıcek inş.tedavım iptal oldu okadar hazırlamıstımkı kendımı hersey alt ust oldu tedavının durması bır yana cektıgım acıları anlatam sıze dedimkı Allahım sen sağlık sıhat ver bana ve sevdiklerime baska bısey ıstemıyorum.şimdi bır aksılık cıkmazsa ramazanın son haftası transfer gerceklesıcek olması ıcın cok dua edıyorum ama olmazsada kendımı cok üzmiycem çünkü Allah'a hep bana herseyın hayırlısını vermesı ıcın dua edıyorum hayırlı degılse olmasın zaten.ne evlatlar goruyoruz anne babalarına neler yapıyolarlar boyle bır cocumugum olmasını ıstemıyorum.
sende neolur herzaman dua et Allah'tan sen ve eşin için herseyın hayırlısını vermesını ıste olmayıncada hayırlısı degılmıs de ve kendınıde eşinide üzme Allah ıkınıze saglıklı uzun ömür versın yan yana elele olun herzaman.Güzel Allah'ım hepimizin gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı,hakkımızda hayırlı olanıda gönlümüze razı eylesin inş...

sobek arkadaşım yakında iğnelere başlıcak biri olarak sen beni çok korkuttun Allah yardımcımız olsun inşallah.

merhaba arkadaşlar ben 13 yıllık evliyim 1 yılı geçkin süreden beri tedavi görüyorum daha öncesinde eşim istemediği için tedavi görmedik
tedaviye ilk önce adetin üçüncü günü yaptırdığım hormon testiyle başladım adetin sekizinci günü rahim filmide çekilince doktoruma gösterdim eşim
de semen analizi
yaptırdı ve ilk sonuç hiçbir problem yok

3 aysadece hormonlar baskılanıp çatlatma iğnesi yapıldı ve normal yollarla olmasıiçin uğraştık
sonuç;NEGATİF.

sonraki 3 ay aşılama yapıldı

aşılama tedavisini kısaca anlatayım
adetin üçüncü günü doktorunuzdan randevu alıyorsunuz ultrasonlu muayene olup tedaviye başlıyorsunuz ben iğne tedavisi gördüm hergün aynı saatte dr mun belirttiği dozda iğnemi yaptırdım 2 günarayla dr gidip yumurta büyüklüğü takibi yapıldı her ay farklı sayıda yumurta elde edildi yumurta yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi yapılıp 36 saat aşılama işlemi yapıldı aşılamada gerçekten çok fazla acı yok hastanede yarım saat dinlendikten sonra evime döndüm

sonuç:NEGATİF

OLMADI TEDAVİYE GÜZEL YANIT VERMEME RAĞMEN AŞILAMALAR TUTMADI

geçtiğimiz cuma laparoskopi ve histeroskopi yaptı doktorum bilmeyenler için laparoskopi göbek deliği altına yaklaşık 5 cmdelik açılarak karına gaz veriliyor ve kamera sokularak problem olup olmadığına bakılıyor gerekirse kasıktan bir delik daha açılarak müdahale yapılıyor
histeroskopiyi anlatamıyacağım çünkü bende ogun oğrendim ve hiç araştırmamıştım sadece rahim içinde yapılan bır müdahale oldugunu biliyorum
gözünüz korkmasın bu işlemler genel anestezi altında yapılıyor eh biraz ağrı oluyor ben bu akşam dikişlerimi aldırıcam birazda ondan korkuyoruM

SONUÇ :yapılan işlemler sonucu gebelik sağlanamamıştır hastaya nedeni bilinemeyen infertilite raporu verilmesi uygundur

kapı gibi raporum var artık neden böyle söylüyorum çünkü ben ssk lıyım ve tedavide sigortadan yararlanabilmem için bu engelleri aşmam gerekiyordu çünkü devletimiz bu işlemleri şart koşmuştu malum çok pahalı tedavi ve bu nedenle raporu almam gerekiyordu

şimdi anadolu yakasındaki merkezleri netten araştırıyorum çok iyi hastaneler var ama çok pahalı

benim tavsiyem tedaviye başlayan arkadaşlar psikolojik destek alarak başlasınlar sonuçlar negatif oldukça çok bunalıma giriyorsunuz
benim kk ile buluşmam bu dönemde oldu bunalıma girmiştim kimseyle görüşmek istemiyordum eşim bilgsayar ve net aldı oyalanayım diye ama şimdi bin pişman(şaka şaka)

evet erkadaşlar şimdilik bu kadar 1.5 ay sonra tüp bebek maceramıda yazarım tabi gerekli parayı denkleştirebilirsek
hakkımızda hayırlısı
rabbim isteyen herkese nasip etsin(amin)

Allah herseyin hayirlisini versin.ayni seyleri yasadim ve tup bebek 2.denememe basliyorum.Allah yardimcimiz olsun...

Uzun süredir takipcilerinizdenim Tecrübelerinizden faydalanıyorum.aranıza yeni katıldım bugün transferimin 10. Günü yarın belli olacak ama hala karnımda ağrı var özellikle idrar yaparken. Sizce bu normalmi?

Merhaba arkadaşlar
Kısaca hikayemi anlatayım.2002 yılında evlendim.hiç korunmadık.Bir süre sonra doktora gidip bir sorun olup olmadığını öğrenmek istedik.Öncelikle hiç bir sorun yok dendi ve bildiğiniz üzere sayısız yumurta takibi yapıldı ama olmadı.Doktorumuzu değiştirdik yine sorun yok dendi yumurta takibi ve aşılamalar yine yok.Daha sonra sağ tüpümde daralma olduğu rahmin t şeklinde olduğu bunun çok önemli olmadığı vs.vs. yine aşılamalar yine sonuç yokHatta bir aşılama aşırı yumurta olmasından çoğul gebelik olur diye iptal edildi.Doktora biz bir tanesini bulamadık ne çoğulu siz yapın dememe rağmen yapmadı .cahillik işte gitsene başka bir doktora hazır halde yumurtalar…Ama umutlanıyorsun olur sanıyorsun…Daha sonra eşimde morfoloji %1 sadece tüp bebekte şansınız var dendi.Tüp bebek denedik herşey çok güzel derken sadece 1 yumurta döllendi transfer edildi sonuç negatif…. Başka bir merkeze geçtik yine sil baştan herşey incelendi genetik testi istendi sorun yok.bu arada bana benim isteğim üzerine laparoskopi ve histereskopi yapıldı.sonuç endometriozis ,yapışıklıklar çıktı..Hepsinin temizlendiği gebe kalmam için hiçbir sorun kalmadığı söylendi.3 ay geçti yok 6 ay geçti yok….yeniden tedavi süreci başladı ama yeterli sayıda yumurtam artık olmuyordu…o kadar ilaca rağmen …hatta yumurta oluşmamasından dolayı iptal edilen tedavilerim oldu…yeniden tedavi süreci …oluşan 3 yumurtayla tüp bebek denemesi ama sonuç yine negatif…Artık vazgeçtim umudum kalmadı en son gittiğimiz merkez çok iyi bir merkezdi çok umutluydular 2 tane 1. Kalite yumurtam oluşmuştu ve transfer edilmişti.Ben ve eşim çocuğumuzun olmayacağını kabullenmeye başladık.Çevreden evlatlık alın demeler başladı.Tüm arkadaş grubumuzu değiştirdik çünkü çoğu bilmeden yada bilerek öyle kırıyorduki…Yok eşim ceket atsa hamile kalırım ,bizimki 3.cüye hamile ,bilmem kim ilk geceden hamile kalmış v.s vs …Çevremizde çocuksuz aile zaten yok bir ortama girsek yüreğimi kanatırcasına bitmek bilmeyen çocuk muhabbeti…Görüşmedik bu tarz insanlarla kendimize ait bir dünya kurduk…Hiç umudum olmamasına rağmen bir daha deneyelim dedik..yine 3 yumurta döllendi 2 tane kaldı 1 tanesi 1. İkincisi 3. Kalite transfer edildi…Bu kez kendime dikkat ettim desem yalan olur yine olmayacaktı hep negatif sonuç aldığım için sayısız kan testlerinde hiç 1 değerini bile göremedik ki.. gittim kan verdim eve döndüm .beklemedim bile sonucu telefonla aradım birkaç saat sonra sonuç 160 tı hamileydim …Bunca yıldan umutsuzluktan sonra buna inanmak çok zordu….2 gün ikinci test ve evet ikiye katlanmış değer ,geçen hafta ultrasonda gözüken 1 adet gebelik kesesi ve hala inanamıyorummm. Hatta bu hafta kalp atışı için gideceğiz doktora sanırım o zaman inanacağım ben hamile olduğuma 37 yaşımda hiç umudumuz kalmamışken,sayılı yumurtamla eşimde morfoloji 1 iken, hiç dikkat etmeden hamile kaldım…İsteyen herkese Allah nasip etsin inşallah….12 yılın 10 yılı tedavilerle geçti bu süre zarfında yaşadıklarımı maddi manevi bir ben bir Allah bilir…Zaman zaman buraya girip başarı hikayelerini okuyup acaba bende bir gün buraya yazarmıyım dedim her başarı hikayesinde ...Ben yumurta kalmayana kadar devam edecektim umudum olmasada sizde devam edin belki mucizeniz hiç beklemediğiniz bir zamanda sizi bulur…

merhaba arkadaşlar
kısaca hikayemi anlatayım.2002 yılında evlendim.hiç korunmadık.bir süre sonra doktora gidip bir sorun olup olmadığını öğrenmek istedik.öncelikle hiç bir sorun yok dendi ve bildiğiniz üzere sayısız yumurta takibi yapıldı ama olmadı.doktorumuzu değiştirdik yine sorun yok dendi yumurta takibi ve aşılamalar yine yok.daha sonra sağ tüpümde daralma olduğu rahmin t şeklinde olduğu bunun çok önemli olmadığı vs.vs. Yine aşılamalar yine sonuç yokhatta bir aşılama aşırı yumurta olmasından çoğul gebelik olur diye iptal edildi.doktora biz bir tanesini bulamadık ne çoğulu siz yapın dememe rağmen yapmadı .cahillik işte gitsene başka bir doktora hazır halde yumurtalar…ama umutlanıyorsun olur sanıyorsun…daha sonra eşimde morfoloji %1 sadece tüp bebekte şansınız var dendi.tüp bebek denedik herşey çok güzel derken sadece 1 yumurta döllendi transfer edildi sonuç negatif…. Başka bir merkeze geçtik yine sil baştan herşey incelendi genetik testi istendi sorun yok.bu arada bana benim isteğim üzerine laparoskopi ve histereskopi yapıldı.sonuç endometriozis ,yapışıklıklar çıktı..hepsinin temizlendiği gebe kalmam için hiçbir sorun kalmadığı söylendi.3 ay geçti yok 6 ay geçti yok….yeniden tedavi süreci başladı ama yeterli sayıda yumurtam artık olmuyordu…o kadar ilaca rağmen …hatta yumurta oluşmamasından dolayı iptal edilen tedavilerim oldu…yeniden tedavi süreci …oluşan 3 yumurtayla tüp bebek denemesi ama sonuç yine negatif…artık vazgeçtim umudum kalmadı en son gittiğimiz merkez çok iyi bir merkezdi çok umutluydular 2 tane 1. Kalite yumurtam oluşmuştu ve transfer edilmişti.ben ve eşim çocuğumuzun olmayacağını kabullenmeye başladık.çevreden evlatlık alın demeler başladı.tüm arkadaş grubumuzu değiştirdik çünkü çoğu bilmeden yada bilerek öyle kırıyorduki…yok eşim ceket atsa hamile kalırım ,bizimki 3.cüye hamile ,bilmem kim ilk geceden hamile kalmış v.s vs …çevremizde çocuksuz aile zaten yok bir ortama girsek yüreğimi kanatırcasına bitmek bilmeyen çocuk muhabbeti…görüşmedik bu tarz insanlarla kendimize ait bir dünya kurduk…hiç umudum olmamasına rağmen bir daha deneyelim dedik..yine 3 yumurta döllendi 2 tane kaldı 1 tanesi 1. Ikincisi 3. Kalite transfer edildi…bu kez kendime dikkat ettim desem yalan olur yine olmayacaktı hep negatif sonuç aldığım için sayısız kan testlerinde hiç 1 değerini bile göremedik ki.. Gittim kan verdim eve döndüm .beklemedim bile sonucu telefonla aradım birkaç saat sonra sonuç 160 tı hamileydim …bunca yıldan umutsuzluktan sonra buna inanmak çok zordu….2 gün ikinci test ve evet ikiye katlanmış değer ,geçen hafta ultrasonda gözüken 1 adet gebelik kesesi ve hala inanamıyorummm. Hatta bu hafta kalp atışı için gideceğiz doktora sanırım o zaman inanacağım ben hamile olduğuma 37 yaşımda hiç umudumuz kalmamışken,sayılı yumurtamla eşimde morfoloji 1 iken, hiç dikkat etmeden hamile kaldım…isteyen herkese allah nasip etsin inşallah….12 yılın 10 yılı tedavilerle geçti bu süre zarfında yaşadıklarımı maddi manevi bir ben bir allah bilir…zaman zaman buraya girip başarı hikayelerini okuyup acaba bende bir gün buraya yazarmıyım dedim her başarı hikayesinde ...ben yumurta kalmayana kadar devam edecektim umudum olmasada sizde devam edin belki mucizeniz hiç beklemediğiniz bir zamanda sizi bulur…

tebrik ediyorum allah kucağınıza almayı nasip etsin darısı tüm isteyenlerin başına inşallah aminn sevgiler:KK54:

Merhaba arkadaşlar
Kısaca hikayemi anlatayım.2002 yılında evlendim.hiç korunmadık.Bir süre sonra doktora gidip bir sorun olup olmadığını öğrenmek istedik.Öncelikle hiç bir sorun yok dendi ve bildiğiniz üzere sayısız yumurta takibi yapıldı ama olmadı.Doktorumuzu değiştirdik yine sorun yok dendi yumurta takibi ve aşılamalar yine yok.Daha sonra sağ tüpümde daralma olduğu rahmin t şeklinde olduğu bunun çok önemli olmadığı vs.vs. yine aşılamalar yine sonuç yokHatta bir aşılama aşırı yumurta olmasından çoğul gebelik olur diye iptal edildi.Doktora biz bir tanesini bulamadık ne çoğulu siz yapın dememe rağmen yapmadı .cahillik işte gitsene başka bir doktora hazır halde yumurtalar…Ama umutlanıyorsun olur sanıyorsun…Daha sonra eşimde morfoloji %1 sadece tüp bebekte şansınız var dendi.Tüp bebek denedik herşey çok güzel derken sadece 1 yumurta döllendi transfer edildi sonuç negatif…. Başka bir merkeze geçtik yine sil baştan herşey incelendi genetik testi istendi sorun yok.bu arada bana benim isteğim üzerine laparoskopi ve histereskopi yapıldı.sonuç endometriozis ,yapışıklıklar çıktı..Hepsinin temizlendiği gebe kalmam için hiçbir sorun kalmadığı söylendi.3 ay geçti yok 6 ay geçti yok….yeniden tedavi süreci başladı ama yeterli sayıda yumurtam artık olmuyordu…o kadar ilaca rağmen …hatta yumurta oluşmamasından dolayı iptal edilen tedavilerim oldu…yeniden tedavi süreci …oluşan 3 yumurtayla tüp bebek denemesi ama sonuç yine negatif…Artık vazgeçtim umudum kalmadı en son gittiğimiz merkez çok iyi bir merkezdi çok umutluydular 2 tane 1. Kalite yumurtam oluşmuştu ve transfer edilmişti.Ben ve eşim çocuğumuzun olmayacağını kabullenmeye başladık.Çevreden evlatlık alın demeler başladı.Tüm arkadaş grubumuzu değiştirdik çünkü çoğu bilmeden yada bilerek öyle kırıyorduki…Yok eşim ceket atsa hamile kalırım ,bizimki 3.cüye hamile ,bilmem kim ilk geceden hamile kalmış v.s vs …Çevremizde çocuksuz aile zaten yok bir ortama girsek yüreğimi kanatırcasına bitmek bilmeyen çocuk muhabbeti…Görüşmedik bu tarz insanlarla kendimize ait bir dünya kurduk…Hiç umudum olmamasına rağmen bir daha deneyelim dedik..yine 3 yumurta döllendi 2 tane kaldı 1 tanesi 1. İkincisi 3. Kalite transfer edildi…Bu kez kendime dikkat ettim desem yalan olur yine olmayacaktı hep negatif sonuç aldığım için sayısız kan testlerinde hiç 1 değerini bile göremedik ki.. gittim kan verdim eve döndüm .beklemedim bile sonucu telefonla aradım birkaç saat sonra sonuç 160 tı hamileydim …Bunca yıldan umutsuzluktan sonra buna inanmak çok zordu….2 gün ikinci test ve evet ikiye katlanmış değer ,geçen hafta ultrasonda gözüken 1 adet gebelik kesesi ve hala inanamıyorummm. Hatta bu hafta kalp atışı için gideceğiz doktora sanırım o zaman inanacağım ben hamile olduğuma 37 yaşımda hiç umudumuz kalmamışken,sayılı yumurtamla eşimde morfoloji 1 iken, hiç dikkat etmeden hamile kaldım…İsteyen herkese Allah nasip etsin inşallah….12 yılın 10 yılı tedavilerle geçti bu süre zarfında yaşadıklarımı maddi manevi bir ben bir Allah bilir…Zaman zaman buraya girip başarı hikayelerini okuyup acaba bende bir gün buraya yazarmıyım dedim her başarı hikayesinde ...Ben yumurta kalmayana kadar devam edecektim umudum olmasada sizde devam edin belki mucizeniz hiç beklemediğiniz bir zamanda sizi bulur…

Allahım kucağına almayı nasip etsin darısı başıma 5 denememi yapacağım bi kaç ay sonra inşallah

İnşallah olumlu sonucu alır,son denemen olur...Çook ama çook yıpratıcı maraton Allah madden ve manen yardımcın olsun ...

Merhaba Arkadaşlar;
iki başarısız tüp bebek denemesinden sonra bu ay üçüncüyü denemek için adetimin başlamasını bekliyodum... bekle bekle olmuyor bi türlü.. sonunda bi test yaptım.. inanamıyorum.. doğal yolla hamile kaldım.. inancınızı hiç ama hiç yitirmeyin, Rabbim herşeyin hayırlsını versin.. dün doktorum muayene etti, gebelik kesesi oluşmuş dedi.. çok mutluyum.. ve doktorumun şu sözü beni çok etkiledi "bizim gücümüzün yetmediği yerlerde diğer güçler devreye giriyor" Rabbim büyük, Allah dualarımızı boşa çıkarmaz inşallah...
bu arada biz eşimin sperm azlığından kaynaklı sorun yaşadık. son 5 aydır eşim arginine içeren bir bitkisel ilaç ve elevit isimli vitamini kullandı. bilemiyorum onunda etkisi oldu mu ama, ben bunda 1,5 sene önce heryeri didik didik etmiştim bi ilaç, bi tedavi yöntemi bulmak için. o yüzden sizlerle paylaşmak istedim. inşallah dualarımız kabul kucaklarımız sağlıklı ve hayırlı bebeklerle dolar...:KK49:

merhaba istanbull34.benim sana bir sorum olacak ama kısa durumu mu analtmak istedim sizlere 4 yıllık evlıyız evlılıgımızın ılk yılı korunduk ıkıncı yıla gırerken bebege karar verdık ama her deneme basarısızdı normal yolla tabi.1 yılın sonunda.sonra hamıle kaldım ama boş gebelıktı.uzunca bı dönem kendıme gelemedım ardından kanser sın dıyerek hastaneye yatırdılar benı ama ne buyuk sacmalık kı kan alınan tupde pislik varmıs ve bu yuzden sonuc öyle cıkmıs ama bu arada ilik örneği bile alındı benden.ardından ben bır yıl suren bı panık atak evresıne gırdım ama çok zor gunlerdı tam bır yıl olmustu ve ben bu defa ıstemeden hamıle kaldım ama oda 5 haftalık dusuktu.sımdı tekrar 7 aydır korunmuyoruz ve hamıle kalamadım esım sperm tahlılı yaptırdı 15mılyon cıktı ve doktor dogal yolla cok zor dırek tüp bebek deneyebılırsınız dedı.istanbull34 benım sana sormak istedıgım esınin sperm sayısı kaç tı.ılaclardan sonra tekrar artıs varmı dıye sperm tahlılı verdımı sımdıden tesekkur ederım.allah bebegını sağlıklı bir şekilde kucagına almayı nasıp etsın :)

O günkü yıkımın ardından 3 günlüğüne annemin yanına gittim.Beni başka kim avutabilirdi ki...O ağladı,ben ağladım.Oysa ki bu sefer anneanneye gidecektik bebeklerimle,rapor alacaktım annem bana baksın diye.İkiz kızım olmuştu rüyamda,ikisi de kucağımda öyle gerçektiler ki...Evleneli 6 yıl oldu.Ben sırf bebek için eşimin askerliğini beklemen düğün istedim.Üniversitede herkes sevgili hayal ederken,ben kuzucuklarımla yemeğe gittiğimi hayal ederdim.İki de değil 5 tane çocuk istiyordum.Arkadaşlarım dalga geçerleri,bense olmayan bebeklerime mektuplar yazardım,hayaller kurardım.Akranlarım arasında benim kadar çocuk isteyen yoktu.Hatta çocuk düşünmüyoruz diyen arkadaşlarımın ikinci çocukları oldu.Face'de resimlerini paylaşıyorlar ve imrenerek bakıyorum onlara.Vali olup çocuğum olmamasındansa ev hanımı olup çocuk büyütmeyi tercih ederim dediğimde alay ederlerdi arkadaşlarım.Şimdiyse ne vali olabildim ne anne...Burada sizlerin yazdıklarınızı okudum gözyaşları içinde.Nasıl dayanabildiğinize,nasıl hala bana teselli verebildiğinize hayret ettim.Sonra utandım kendimden.Tek ben değilmişim böyle acı çeken.Menekse arkadaşım,başın sağ olsun,seni teselli edebilmeyi çok isterdim ama ben seni düşündükçe gözyaşlarıma hakim olamıyorum.Ben dayanabilir miydim bilmiyorum.Hep dua etmiştim,Allahım bebeğim olmamasından,meyvesiz bir ağaç gibi kuruyup gitmektense canımı al diye...Hayatta en korktuğum şeydi bu.İnsan ne kadar zengin olursa olsun bir bebeğin kokusunu satın alamıyormuş.Mayıs ayından bu yana 15 milyar harcadım bu uğurda,ama boşmuş işte.En azından benim o imkanım vardı,ya olmayan arkadaşlarım...Halime şükretmeyi öğrendim sayenizde.Acım hafifledi,yeniden tedavi için bir umut doğdu içimde.Herkese desteğinden dolayı çok teşekkür ederim.Burada yeni olduğum için ismen ya da yakinen tanıştığım kimse yok,ama tanışmayı,konuşmayı çok isterim.

canım göz yaslarımı tutamadım ınankı uzulme yanlız degılsın bende yenı uyeyım burada ama herkez cok destek burada bırbırıne.bende ıkı bebegımı kaybettım büyük yıkımlardı benım ıcın.allah kımsenın kucagını boş bırakmasın ınsallah.....

Arkadaşlar bu yolda mücadele eden herkese Allah yardımcı olsun ve herkesin kucağına bebeğini almayı nasip etsin. Hem işimi hemde bebeklerimi kaybettim, şuan boşluktayım ağlıyorum, düşünüyorum zamanı öldürüyorum. 07 Ağustosta kürtaj oldum, 13 haftalıkken tek yumurta üçüzü kızlarımın kalbi durdu :KK43:(((((( üçüncü tüp bebek denememde hamile kalabildim, ama malesef riskli hamilelik grubuna dahil edildim, sağlıklı doğum yapmam çok zor denmişti öyle de oldu...Umarım gün gelir başarı hikayemizi de paylaşmayı Allah nasip eder inşallah, Allah herkesin gönlüne göre versin, 40 yaşındayım yine denemek istiyorum Allahın izniyle...

Arkadaşlar bu yolda mücadele eden herkese Allah yardımcı olsun ve herkesin kucağına bebeğini almayı nasip etsin. Hem işimi hemde bebeklerimi kaybettim, şuan boşluktayım ağlıyorum, düşünüyorum zamanı öldürüyorum. 07 Ağustosta kürtaj oldum, 13 haftalıkken tek yumurta üçüzü kızlarımın kalbi durdu :KK43:(((((( üçüncü tüp bebek denememde hamile kalabildim, ama malesef riskli hamilelik grubuna dahil edildim, sağlıklı doğum yapmam çok zor denmişti öyle de oldu...Umarım gün gelir başarı hikayemizi de paylaşmayı Allah nasip eder inşallah, Allah herkesin gönlüne göre versin, 40 yaşındayım yine denemek istiyorum Allahın izniyle...

geçmiş olsun canım ALLAH bir daha böyle bir züntü yaşatmasın inşallah....en yakın zamanda tekrar hamile kalmanı diliyorum.RABBİM sevindirsin:KK49:

aylardır bu siteye üyeyim fakat sadece siteye girer yazılan herşeyi kitap okur gibi okurum ilk defa yazıyorum nasıl yazılıcağınıda bilmiyorum ama deniycem umarım yanlıs yapmamısımdır.
senin yazını okurken bende arkadaslar gıbı gözyaşlarımı tutamadım ve bütün tüylerim diken diken oldu seni tanımıyorum hiç tanısma ımkanımızda olmıycak bılıyorum ama inan bana sanki çok yakınımmışsın gibi canım acıdı çok üzüldüm ve kendime çok kızdım ben daha yolun basındayken çok yoruldum istemıyorum artık vazgeçicem diye söylendiğim için :KK43: sen ve eşin ikinizde çok güçlüsün 16 kez nasıl dayanabılır bir insan aklım almıyor inanki.ben 5 yıllık evliyim 2-3 yıldır bir bebeğimiz olsun diye uğrasıyoruz 1 kez aşılama yaptırdık sonra uzunca bir süre ara verik dr.lar normla yollada olur bekleyin dedi bekledik ama etrafımda her hamıle gordugumde oylecene kılıtlenıp kalıyorum ondan gozumu ayıramıyorum arkadaslarımın bebeklerını sevmeye cekınıyorum okadar hassas oldumkı sankı bana vermek ıstemıyorlar nazar edıcem dıye korkuyolar gıbı dusunceler basladı.neysekı artık beklemek ıstemedık ve mayıs ayında fulya bahçeci tüp bebek merkezinde güvenç beye gıttık ve tedavıye baslamak ıcın ama bende bır anda kocaman bır kıst cıktı ve bır ayda olusmus sadece stresten baslayamadık ağlaya ağlaya eve döndüm çünkü sorun eşimdeydı ve ben 2 yıldır okadar duznelı adet oluyordumkı buna ben bıle sasırmıstımhiç bir sorun yokken bir anda çıkması benı cok uzmustu.bunuda atlattıktan sonra hazıran 14 de tedavıye basladık cok korkuyordum ama hiçte bekledıgım gıbı olmadı hesey cok guzel yolunda gıdıyordu 25 inde yumurtalar toplandı 15 tane yumurta toplandı en dusun dozda ılac kulllanmıstım dr.vucudum su toplamasın dıye en dusuk dozu verdı cunku yumurtalarımın sayısı cok fazlaymıs ve yuksek dozda ılac kullanırsam vucudum su toplar ve cıddı sıkıntılar ortaya cıkarmıs.neyse narkozdan cıktım aynı odada bır bayan daha vardı almanyadan gelmıs 7.denemesı 37 yasında ve sadece 1 yumurta toplandı ondan okadar uzuldumkı dedim Allah'ım eger duamı kabul edıceksen ben daha yolun basındayım ona nasıp et ben beklerım dedım.(aynı seyı gecen yıl abım ıcın soylemıstım oda 40 yasında ve şimdi çok tatlı bir yegenım var).benım 15 tane yumurtadan sadece 4 tanesı döllenebıldı eşimin spermleri zaman gectıkce dahada kotuye gıtmıs :KK43: hastaneden ayrıldık ertesı 26 sında sanırım düşüğü engellemek için verılen 12 tane iğnem vardı test gunune kadar kalçadan onu vurdurdum akşam 7 de ve o gece yüksek ateşten acile kaldrıdlar benı dr.umu aradık hemen ates dudurucu serum taksınlar yarında bana gel dedı kocaelınde yasıyorum ben ve dr.istanbulda o gece sabah 4 e kadar acıldeydık ertesı sabahta apar topar benı arabanın arkasına attılar yolla cıktık ordada bır dunya serum antıbıyork vs.verdıler iğne yanlış yerden yapılmıs sınıre yakın bır bolgeye derı altına gelmıs benım sol kalçam tamamıyle sıstı kzıarıklık ve beze olustu tam 18 gun boyunca annemde kaldım o baktı bana yatma yatamıyorum kalkma kalkamıyorum ılk 1 hafta ıkı kısının yardımıyla zorla tuvalete gıdebıldım gören herkes felç oldum boyle kalıcam dıye dusunmus bende dahıl buna sonrasında bastonla yurumeye basladım sımdı bastonuda bıraktım aksıyarak yuruyorum hala ama duzelıcek inş.tedavım iptal oldu okadar hazırlamıstımkı kendımı hersey alt ust oldu tedavının durması bır yana cektıgım acıları anlatam sıze dedimkı Allahım sen sağlık sıhat ver bana ve sevdiklerime baska bısey ıstemıyorum.şimdi bır aksılık cıkmazsa ramazanın son haftası transfer gerceklesıcek olması ıcın cok dua edıyorum ama olmazsada kendımı cok üzmiycem çünkü Allah'a hep bana herseyın hayırlısını vermesı ıcın dua edıyorum hayırlı degılse olmasın zaten.ne evlatlar goruyoruz anne babalarına neler yapıyolarlar boyle bır cocumugum olmasını ıstemıyorum.
sende neolur herzaman dua et Allah'tan sen ve eşin için herseyın hayırlısını vermesını ıste olmayıncada hayırlısı degılmıs de ve kendınıde eşinide üzme Allah ıkınıze saglıklı uzun ömür versın yan yana elele olun herzaman.Güzel Allah'ım hepimizin gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı,hakkımızda hayırlı olanıda gönlümüze razı eylesin inş...

Allahım sabırlar versin.Ne yazacağımı bilmiyorum..Sadece ağlıyorum, ağlıyorum..Bense ilk kez deneyeceğim..Daha yolun başındayım..

Merhaba arkadaşlar

cnm çok ağlattın beni ...allahım sağsağlim bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah...allahım tez zamanda bizede nasip eder inşallah

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda yoğun olarak burada vakit geçiriyorum. Buradaki başarı hikayelerini okudukça sanki acım bir nebze olsun hafifliyor. Bu zor ve zahmetli sürece henüz evliliğimizin 3. ayında iken baaşladık. Evlendiğimizde çocuk istiyorduk. O nedenle korunma gibi bir durumumuz söz konusu olmadı. Bu arada regl dönemim çok sancılı geçiyordu. Eşimde çocuk olmasına engeldir bir doktora git dedi. Bende birlikte gidersek olur dedim ve bizim yolculuğumuz burada başladı. Doktora birlikte gittik. Doktor önce erkeğe bakalım dedi ve o an söylediklerini hiç unutmuyorum "hemen vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmalısınız" dedi. Tam tamına 14 yıl oldu. Biz bu uğurda mücadele ediyoruz. 16 kez tüp bebek tedavisi yaptırdık. Bu tedavilere nasıl dayandın? nasıl bu kadar mücaadele ettin derseniz hepsi o mis kokulu yavrumuzu kucağımıza almka içindi.. Tam tamına 15 kez olumsuzlukla sonuçlandı. Her tedavi büyük bir yıkım, her tedavi tamiri mümkün olmayan derin yaralar bırakıyordu. Kendime daima soruyordum. Sen nasıl dayanıyorsun diye? işte bu özlem öyle böyle değil. İnsan evladını kucağına aldığı an herşeyi unutur sanırım. Tedavilerim olumsuz sonuçlandığı an kendi kabuğuma çekilirdim. kimselerle konuşmaz, kimseyi kabul etmez yorulup halsiz düşene kadar ağlar ağlar ve hep allaha dua ederdim. Hamile birini gördüğümde içimde depremler olurdu. Dayanamazdım. 16. kez tüp bebek tedavisine başlıyorum dediğimde ne ailemiz ne doktorlar inandı. Hepsi şaşkındı. Ciddi olmadığımızı düşünüyorlardı. Evet ciddiydik biran önce toparlanıp 16. tüp bebek tedavisine başlamalıydık. Yoksa dayanamıyordum. Sonunda tedavimize 2012 yılının hemen başında başladık. Yeni bir yıl yeni umutlar dedim. Çok inandım. Bu defa olacak diyordum. Transferim gerçekleşti. Beklemeye başladık. Hergün bebeğimle konuştum, onu yıllardır beklediğimi artık gelmesi için dualar ettiğimi anlattım. Sancılı süreç o 12 günlük bekleme dönemi nihayet son buldu. Sabah hastaneye gittik. Kan verdim ve öğleden sonra beklemeye başladık. Sonucu beklerken heyecandan fenalaştım. Ama eşimie hep gözümün önünde 3 , 4 ve 8 geçiyor diyordum. En nihayetinde beklediğimiz an geldi. Sonucumuz çıktı. Sonucu aldık ve hmene eşim cebine koydu. Öyle anlaşmıştık. Sonuca hastanede bakıp orada perişan olmayacaktık. Evde bakacaktık. O gün işe gitmediğim için kadın doğum doktorunun yanına işbaşı kağıdı vermesi için indik. Doktor bizi görünce hayırdır sonucunuz çıkmamış mı dedi? Bizde çıktığını söyledik ancak evde bakacağız dedik. Doktor şaşırdı neden böyle birşey yaptığımızı sordu. Anlattık. 15 kez olumsuz olduğunu yüreğimizin kaldıramayacağını ve o nedenle evde bakacağımızı söyledik. Doktor bir benim yüzüme baktı, bir bilgisayara ve kusura bakmayın ben eve kadar bu acı ile gitmenizi istemiyorum biranönce söylemeliyim, hamilesiniz, sonucunuz ise 34.8 dedi. Bunları anlatırken hala tir tir titriyorum. Nihayet hamileydim. Hüngür hüngür ağladım. Allaha dua ediyordum. Sonunda bu mutluluğu bana yaşatmıştı. Benimle birlikte eşimde ağlamaya başladı, doktor ağladı, hemşireler, hastalar. O günü unutamıyorum. O şaşkınlıklla eve geldik, inanamıyorduk. Doktorumuz kimyasal gebeliktir düşer kendinizi kaptırmayın dediği an yıkıldım ama yinede bebeğim beni bırakmaz diyordum. Ve öyle oldu bebeğim sıkı sıkı tutundu. Hamileliğimin 2. ayında bir rüya gördüm. Kutlu doğum haftasında bir oğulla müjdelendiğim söyleniyordu. Adıda HAKTAN olsun denmişti. Eşime anlttım, oğlumuz olursa koyarız merak etme dedi. 3. ayında oğlumuz olacağını öğrendik ve adı şimdiden hazırdı. HAKTAN ARMAĞAN. Hayatımın en mutlu anlarını geçiriyordum, bir yandanda hep korkuyordum. Allaha hep dua ediyordum. Hayırlısı ile sağ salim kucağıma alayım diye. Tam tamına 6 aylık olmuştu. Öyle güzel bir hamile olmuştum ki anlatamam. Karnımı gördükçe şükrediyordum. Bu mucizeyi bize tattırdığı için. Ayrıntılı ultrasonda doktor hanım artık hamileliğin tadını çıkarmamı söyledi. Herşey çok güzel ve çok sağlıklı bir oğlun var demişti. Taaki 1 hafta sonrası o kara gün gelip çatana kadar. Birgün önce ayağımın biri şişti. eşim doktora git belki önemli birşeydir dedi. Bu arada kan pıhtılaşmasından dolayı devamlı iğne vurunuyordum. Doktorumu aradım ve durumu anlattım. Hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Bende sabah erkenden hastaneye gittim. Doopler çekilmesi gerekiyor dediler. Önemli birşey yoktur ama içimiz rahat etsin dediler. Beklerken bir baktım eşim gelmiş. Neden geldin diye sordum hiçç dedi. İçimde bir sıkıntı oldu duramadım çıktım geldim dedi. Ne tesadüftür ki benimde içimde sıkıntı var dedim. Ultrasona girmek istiyorum dedim. Doktorlar ayakta dolaşmam gerektiğini söyleyip doğum salonuna yatmam için gönderdiler. Doğum salonunda yatarken doktor olan bir arkadaşımla karşılaştım. Hemen ona ultrasona girmem gerektiğini söyledim. Gel telaşlanma hemen bakalım dedi ve beni ultrasona aldı. Ultrasona bakarken birden renginin değiştiğini farkettim. Birşeşymi var dedim ama olmadığını söyledi. İçim tuhaftı. Sonra birbaşka doktor 16. tüp bebek yaptıranın kim olduğunu merak ediyor birde onu arayım gelsin dedi. Doktor geldi o ultrasona baktı ve anında rengi bembeyaz oldu. Anladım birşeyler oluyordu. Yinede söylemediler. Sonra yatağıma gönderdiler beni. Bense onları takibe almıştım. Belki birşey duyarım diye. Biran "yazık bu acı nasıl söylenir ki" dediğini duydum. Apar topar yanlarına gittim. Enson hatırladığım şey Haktan oğlum dedim. Oraya bayılıp kalmışım. Kendi doktorum geldi. Üzgünüm yapacak birşey yok, oğlunuzun kalbi durmuş dedi. Oğlumun kalbi ile birlkete benimde kalbim durmuştu. Tüm hayallerim, umutlarım, sevinçlerim herşey biranda uçup gitti.Oğlumu kaybettim. İşte arkadaşlar benimde hikayem bu. Bu acıya nasıl dayanılır bilmiyorum. Bu acıyı ben yaşadım Allah sizlere yaşatmasın. Hepinizin çocuklarını sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin. HAKTAN ARMAĞAN dedim ve hakka armağan verdim. Oğlum sayuesinde nefes alıyormuşum. Nolurrsunuz benim için dua edin. Sabır ve dayanma gücü versin. Oğlumu kaybedeli tam tamına 26 gün oldu. Acım hergeçen gün katbekat artıyor. Allaha emanet olun.

ne kadar zor bir sınav..allahım dayanma gücü ver..menekşecm ağlamaktan bi hoş oldum allahım inşallah tedaviye bile gerek olmadan kendiğinden versin sen bunu hakediyorsun..allahım yardımcın olsun..söyleyecek kelim bulamıyorum

canım benimm baştaan sona okudum ağlay ağlayaa Rabbim dayanma gücü verecek inşalh hep dua edicem sanaa hergece
ne kadar zor bir sınav..allahım dayanma gücü ver..menekşecm ağlamaktan bi hoş oldum allahım inşallah tedaviye bile gerek olmadan kendiğinden versin sen bunu hakediyorsun..allahım yardımcın olsun..söyleyecek kelim bulamıyorum

merhaba arkadaslar.ben avusturyada yasiyorum 30 yasindayim 10 yillik bi ewliligim ve iki yil nisanlilik dönemi dersek 12 yil.evlenip buraya yerlestik.evliligimizin 5. ayinda bebegimizin olmasini istedik ve korunmayi biraktigimiz anda yani ilk ayinda rabbim bize bi bebis verdi.benim icin umuttu,cünki bir hayati sifirlayip buraya geldim bi düsünün yapayalniz bisey danisacak kimse yok etrafinizda büyük bi aileye gelin geldim kocaman bahceli büyük bi müstakil evdi kaynim görümcem kayinvalide,kayinpeder,devamli bizde vakit geciren es-dost tanidik yani tek arkadasim yikadigim bulasiklar ve temizlik yaptigim ew ve tabii bebegimdi..bi erkek cocuk gözlerine baktigimda yalnizligimi aileme hasretimi unuttugum tek sevimli varlik..onunda tek arkadasi bendim yasitlarimla görüsme pozisyonumuz olmadigindan onunda arkadasi bendim ve yillar icinde gürümcem evlendi tabii kaynimda yedi yil gecti ama bu süre zarfinda yine esimle oglum 3 yasindayken ogluma kardes düsündük.ve olmadi.kayinpederim emekli olunca kendi evimize ciktik ayrildik ve kendimize ayiracak cok zamanimiz oldu.esim tedaviyi bu 3 yil icinde gereksiz buluyor bi evladimizin oldugunu söylüyordu uzun ugraslar sonucu ikna etim tabii ne ihtilaller ne devrimler gecirdi evliligimiz biz mutlu kücük bi aileyiz cocuk egitmek zor oglumuz büyük artik basbasa kadik birak kendimize zaman ayiralim falan diyordu esim.nihayet kabul etti ve oglum 6 yasindayken tedavi sürecimiz basladi bikac igne-ilac tedavisinin ardindan asilama yöntemine basladik ki kayin pederimin ölümcül hastaligiyla sarsildik esim tedaviyi birakip babasi icin hayatini ve tüm isteklerimizi ertelememizi istedi benden özellikle bebek tadavisini.asilamami tamamlamak kaydiyla kabul ettim asilamamin yapildigi gün esimin anne-babasini evime getirdim tabii agirda kaldirdim is-gücte yaptim sonuc negatifti.ve daha yeni evimize geceli bir yil bile degilken tekrar birlestik.oglum anasinifina gidiyordu eger evde bi hasta varsa sanmayinki siz sagliklisiniz.hayatimi adadim lavaboya götürüyor ilaclariyla ilgileniyor hastanelerde basini bekliyor esime destek oluyor psikolojisi bozulmus kayin validemi bazen ortamdan uzaklastiriyor yani herkese yetisiyordum meger kendimi ne cok ihmal etmisim her krizinde bas ucunda bi gelindim ben.kaynanana gürümce kayin herkes hayatinda evinde eltim ve görümcem hamileydi bide yüc yildir esme bebek tedavisi icin yalvarmalarima ragmen saatlerce yanimda hamileliklerini anlatiyorlar bana aciyarak allah sanada versin diyorlardi.fakat ben nekadar sürecegini bilmedigim bi hastalikla esimle beraber mücadele veriyordum ve kayinpederim 3 yil sonra vefat etti maalesef.ve üzerinden bir yil gecti icimdeki bebek özlemi hic anne olmamis biri gibiydi ve nihayet basladimmmmmmmmm.desteklerinizi bekliyorum..

X