- 18 Ağustos 2023
- 231
- 80
- 13
- Konu Sahibi tupbebekis
Selam kızlar tüp bebek yaptırma sebepleriniz nelerdi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hangi şehirdesiniz ? Evet bizimde ilk deneme rahim dinlenme süreci önümüz de ki reglim de gidicez transfer işlemleri içinMerhaba, benim eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği var bende çikolata kisti hastasıyım :) yeni başladık , yeni yumurta toplama oldum daha yolun başındayım :)
İstanbuldayım, benim havuz yöntemi olucak birkaç kere yumurta toplama olucak :)Hangi şehirdesiniz ? Evet bizimde ilk deneme rahim dinlenme süreci önümüz de ki reglim de gidicez transfer işlemleri için
Farklı farklı bir sürü şey var aynı süreçte olsakta herkesin durumu ve ilerleyişi farklı oluyor havuz yöntemi nasıl oluyoİstanbuldayım, benim havuz yöntemi olucak birkaç kere yumurta toplama olucak :)
Benim tüp bebeğe başlama nedenim eşimin sperm hızı ve azlığıydı sonra bende muayene olunca amh değerimin 1.14 olduğu ciddi bir çikolata kisti hastası olduğum ortaya çıktı doktor hemen tüp bebek önerdi. Kistlerim yumurtalıklarımı rahmime yapıştırmış ve tek bir tüpüm tıkanmıştı. Doktor transfer öncesi toplayabildiği kadar yumurta toplayıp embriyoları havuz yapıcak , biriktiricek yani sonrasında tıkalı tüpümü alıp kistlerimi temizleyecek. Kistler temizlerken yumurta rezervini düşürüyormuş o yüzden havuz yöntemini önerdi canım artık sonrasında transfer olur biraz uzun yani :) uzun anlattım kusura bakma :)Farklı farklı bir sürü şey var aynı süreçte olsakta herkesin durumu ve ilerleyişi farklı oluyor havuz yöntemi nasıl oluyo
Rabbim şifa versin her ne kadar hepimiz tüp bebek destekse hepimizin hikayesi farklı rabbim hepimizin kucağını boğ bırakmasınBenim tüp bebeğe başlama nedenim eşimin sperm hızı ve azlığıydı sonra bende muayene olunca amh değerimin 1.14 olduğu ciddi bir çikolata kisti hastası olduğum ortaya çıktı doktor hemen tüp bebek önerdi. Kistlerim yumurtalıklarımı rahmime yapıştırmış ve tek bir tüpüm tıkanmıştı. Doktor transfer öncesi toplayabildiği kadar yumurta toplayıp embriyoları havuz yapıcak , biriktiricek yani sonrasında tıkalı tüpümü alıp kistlerimi temizleyecek. Kistler temizlerken yumurta rezervini düşürüyormuş o yüzden havuz yöntemini önerdi canım artık sonrasında transfer olur biraz uzun yani :) uzun anlattım kusura bakma :)
Amin canım :) Allah çözümsüz dert vermez :) inşallah herkes emeklerinin karşılığını alır.Rabbim şifa versin her ne kadar hepimiz tüp bebek destekse hepimizin hikayesi farklı rabbim hepimizin kucağını boğ bırakmasın
Ne zaman olcak transfer işlemi? benim de olduktan sonra fazla yumurta toplandığından dolayı ilk 3 gün çok kötüydüm serum iğne vs biraz kendime getirdipcos ve morfoloji düşüklüğü. ikimiz de 35 olduk artık, 3 senedir olmayınca daha fazla beklemek istemedik. mayıs da opu oldum , kendimi hazır hissetmediğim için dondurdum zaten opu'dan sonra ohss oldum istesem de transfer olamayacaktı.
Evet aynı şeyleri yaşamışız hemen hemen ama korkmayın hepsi geçiyor sonunda bebeğimize kavuşmak varsa değer bütün acılara ..eylül gibi düşünüyorum ama korkup yine erteleyebilirim de. ben 1 hafta yataktan çıkamadım, oturmak , yürümek işkenceydi. doktora yazıyordum ama sürekli geçecek dediği için hastaneye de gitmedim. 10. günde regl oldum anca öyle kendime gelebildim. o da beni çok korkuttu zaten doktor 1 ay sonra transfer dediğinde asla gelmem demiştim.
Maşallah çok sevindim rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah36 yaşımdayım, 2022 ocak ayından beri gebe kalmaya çalışıyordum. Doktor 1 yıl dene öyle gel demişti ama ben 6 ayda sonuç alamayınca gitmiştim, amh değerime o zaman bakılmıştı ve 0.8 olduğunu tüp bebeği ciddi bir opsiyon olarak düşünmem gerektiği söylendi. Bu yıl nisan ayında OPU yapılana kadar klomen kullanımı, yumurtlama takibi gibi çeşitli yöntemler denedik. Olmadı. Temmuz ayında transfer oldum, şimdi bebeğimi bekliyorum.
Transferden ben de çok korkmuştum bu arada, OPU çok iyi geçmemişti. 16 yumurta var diye seviniyorduk 4ü döllendi, 3ü dondurulabildi orta kalitede. Bende hiçbir şey yolunda gitmiyor gibi gelmişti, psikolojik olarak çok düşmüştüm. O yüzden biraz iyi olmayı bekledim ama baktım ki öyle iyi olunmuyor, yapalım gitsin dedim gözü karartıp. Allah herkesin gönlüne göre versin, hayırlısıyla vaktinde gelsin bebeklerimiz
Genetik hastalığım vardı bebeğime geçsin istemedim… Tek gen taraması ile kromozom taraması yaptırdım. Umarım transfer sonrasında size güzel haberler yazabilirimSelam kızlar tüp bebek yaptırma sebepleriniz nelerdi ?
Çok geçmiş olsun umarım her şey gönlünüzce olur hepimizin yüzü güler bebeklerimize kavuşuruz inşallahGenetik hastalığım vardı bebeğime geçsin istemedim… Tek gen taraması ile kromozom taraması yaptırdım. Umarım transfer sonrasında size güzel haberler yazabilirim