• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek transferi ve beslenme :)

Bol su içtim paketli gıdadan uzak durdum cebimde ve evde gözümün önünde hep atıştırmalık olarak kabak çekirdeği, ceviz ve badem oldu. Sabah kahvaltılarımda yumurta ve avokadoyu (zeytin yağı, ve beyaz peynir ile şenlendirerek) eksik etmedim. Gazlı içeceklerden, alkolden uzak durdum. Haftada 2 en az 1 somon tükettim bu dediklerime opu dan sonra başladım ve transfer sonrası düzenli devam ettim. Sonra zaten iştahsızlık mide bulantıları arttı:) ikiz hamile kaldım. Her gün temiz havada düz yolda yürüyüs yaptım 20 dk yarım saatte olsa yapın mutlaka. Kesinlikle hareketsiz kalmadım. Ama transfer sonrası bulaşık makinesi dizmedim, çamasır makinesi doldurup boşaltmadım, yer silmedim, tabak ya da herhangi bisi almak için yukarı uzanmadım, ayakkabımı bağlamadım. Prenses gibiydim o konuda. En en en önemlisi stresten uzak durdum beni strese sokan neyse onu sıfırladım. Ben işkoliğim ve işim stresli. Transfer olduğum hafta 1 hafta işten izin aldım. Aynı hafta eşimde evden calıstı. Durumu o şekilde aştık. Dilerim ve gönülden isterim hepinizin transferi pozitif olsun ve evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza alın💕🩵🙏🏻
Ayyy sende Aret hocanın hastasısın. İnşallah benimde ilk seferde bebeğim olur kucağıma alırım. Hatta ikiz olsa çok güzel olur😍

Öncelikle hayırlı olsun , sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Ben 5. Günde çok silik çizgiyle şüphelendim bu arada 5.gün dondurulmuş embriyoydu 7.gün tekrar ettim testi biraz daha belirgindi kan verdim değerim 76 çıktı şuan daha test günüme 2 gün var benim 9. Gün bitti bu gece testi tekrarladım baya kırmızı çift çizgi çıktı . Bel ağrım oldu özellikle 6.günden sonra onun dışında belirtim yoktu . İnşallah kese ve kalp atışını da duymak nasip olur .
Maşallah 🧿 darısı hepimize inşallah 🙏🏻 ❤️ bende hiçbir belirti yok çoğunlukla bel ağrısı belli ediyormuş ya o yüzden biraz tedirginim inşallah benimde pozitif olur inşallah çünkü maddi manevi artık bitik durumdayız rabbim hepimizin yüzünü güldürsün 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Bol su içtim paketli gıdadan uzak durdum cebimde ve evde gözümün önünde hep atıştırmalık olarak kabak çekirdeği, ceviz ve badem oldu. Sabah kahvaltılarımda yumurta ve avokadoyu (zeytin yağı, ve beyaz peynir ile şenlendirerek) eksik etmedim. Gazlı içeceklerden, alkolden uzak durdum. Haftada 2 en az 1 somon tükettim bu dediklerime opu dan sonra başladım ve transfer sonrası düzenli devam ettim. Sonra zaten iştahsızlık mide bulantıları arttı:) ikiz hamile kaldım. Her gün temiz havada düz yolda yürüyüs yaptım 20 dk yarım saatte olsa yapın mutlaka. Kesinlikle hareketsiz kalmadım. Ama transfer sonrası bulaşık makinesi dizmedim, çamasır makinesi doldurup boşaltmadım, yer silmedim, tabak ya da herhangi bisi almak için yukarı uzanmadım, ayakkabımı bağlamadım. Prenses gibiydim o konuda. En en en önemlisi stresten uzak durdum beni strese sokan neyse onu sıfırladım. Ben işkoliğim ve işim stresli. Transfer olduğum hafta 1 hafta işten izin aldım. Aynı hafta eşimde evden calıstı. Durumu o şekilde aştık. Dilerim ve gönülden isterim hepinizin transferi pozitif olsun ve evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza alın💕🩵🙏🏻
Ben malesef bunları yaptım ya inşallah benim yüzümden tutmamazlık olmaz 😞

Bende promester iğne oluyorum. Progestanın muadili sanırım ve sağlık kuruluşunda olmam gerekiyor. Büyük ihtimalle transferden sonra da olacağım benim evime de 10 dk yürüyüş mesafesinde sağlık ocağı yürüyüp gitsem bişey olmaz herhalde. Biz bu süreci kimseye söylemedik eşin istemedi. Annemin bile haberi yok tüp bebek yapacağımdan. Yani anlayacağınız eşim yanımda olursa olur. Diğer türlü tüm gün yalnız olacağım :((
Bende sizinle aynı durumdayım kısmetse yarın bende transfer olacağım maalesef sizin gibi bizde yalnız geçireceğiz bu süreci aile arkadaş kimsenin haberi yok dahası bir hafta sonra ailemin yanına gitmem gerekiyor uzun yol korkutuyor bunun içinde doktorumdan fikir alacağım rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin

Ben transfer olduğum günden bir gün sonra yemek yapmaya başladım şu an hamileyim çok şükür merak etmeyin hep yatmak da iyi değil ama dikkat edin ağır filan kaldırmayın
Bende öyleydim 2. Gün yemek yaptım bencede ağır kaldırmadıkça ve ani hareketlerde bulunmadıkça bişey olmaz bi de herşey nasip ya nasibimizde varsa ilk günden tutunur 🙏🏻

Bende sizinle aynı durumdayım kısmetse yarın bende transfer olacağım maalesef sizin gibi bizde yalnız geçireceğiz bu süreci aile arkadaş kimsenin haberi yok dahası bir hafta sonra ailemin yanına gitmem gerekiyor uzun yol korkutuyor bunun içinde doktorumdan fikir alacağım rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin
Yaa canım benim seni çok iyi anlıyorum. Bizde buraya dökeriz içimizi zaten bizi biz anlarız. İnan etrafın haberi olsa daha çok stres yaparız. Herkes bir ağızdan konuşacak. Ben eşime başta kızdım ailelerimize söyleyelim diye ama eşim annelerimiz babalarımız bilse zaten herkes bilir. Hep arayıp birşeyler soracaklar edecekler. Boşu boşuna o stresi yaşamaya değmez. Olursa mutlu haberi onlara veririz. Olmasa da Allah’ın takdiri yolumuza bi şekilde devam edeceğiz. Allah’ın izniyle inşallah bizde tez zamanda bebeklerimize kavuşuruz

Yaa canım benim seni çok iyi anlıyorum. Bizde buraya dökeriz içimizi zaten bizi biz anlarız. İnan etrafın haberi olsa daha çok stres yaparız. Herkes bir ağızdan konuşacak. Ben eşime başta kızdım ailelerimize söyleyelim diye ama eşim annelerimiz babalarımız bilse zaten herkes bilir. Hep arayıp birşeyler soracaklar edecekler. Boşu boşuna o stresi yaşamaya değmez. Olursa mutlu haberi onlara veririz. Olmasa da Allah’ın takdiri yolumuza bi şekilde devam edeceğiz. Allah’ın izniyle inşallah bizde tez zamanda bebeklerimize kavuşuruz
Amin inşallah

Yarınki işlemden dolayı gerginim biraz. transfere sıkışık girilmesi gerekiyor ve bir süre yatmak gerekiyor o sıkışık halde nasıl dayanırım,sürgü vs veriliyordu daha önce yumurta toplarken yanımda biri vardı ordan hatırlıyorum zorlandı bunlar beni geriyor

Chatgptye sorun o liste yazar 🤣 çoğu doktordan daha ilgili. Ayrıntılı sorun

Öncelikle bu süreçte olan herkesin Allah yardımcısı olsun 🙏🏻 bende reglimi bekliyorum tedaviye başlamak için. Bu süreçte vitamin ve beslenmeme dikkat etmeye ve tüp bebek diyetisyenleri yazılarını araştırdım. Öncelikle aldığımız her şeyi sirke ve karbonatlı suda bekletip yıkıyoruz. Kırmızı sebze meyveler çok önemli. Pancar özellikle. Her sabah avokado ve yumurta yiyorum. Bizde bu süreci kimseye anlatmıyoruz.

Bende promester iğne oluyorum. Progestanın muadili sanırım ve sağlık kuruluşunda olmam gerekiyor. Büyük ihtimalle transferden sonra da olacağım benim evime de 10 dk yürüyüş mesafesinde sağlık ocağı yürüyüp gitsem bişey olmaz herhalde. Biz bu süreci kimseye söylemedik eşin istemedi. Annemin bile haberi yok tüp bebek yapacağımdan. Yani anlayacağınız eşim yanımda olursa olur. Diğer türlü tüm gün yalnız olacağım :((
İnsanların saçma sapan yorumlarındansa kimsenin bilmemesi bazen daha iyi olabiliyor. Benim herkes biliyordu transfer öncesi hep ilkinde tutmaz üzülme, yok efendim bilmemkimin kızı dördüncüde tutturmuş vs diyorlardı aşırı sinir oluyordum ilkinde de tuttu çok şükür. Olumsuz insanları hayatımdan eleme senesi oldu benim için 😂 bence hiçbişey olmaz yürüyüş hem mental hem fiziksel olarak olumlu etkiler tabi ki doktorunuza danışın yine de riskli birşey olacaksa zaten uyarır

Doktor Akdeniz tipi beslenme diye vurgulamıştı ona dikkat ettim. Paketli bir şey tüketmedim. Kabak çekirdeği, ananas, ceviz badem yedim düzenli. İki gün yattım. İşe gitmedim ama hareket olması için dışarı çıktım yürüdüm biraz. Zaten iğne için de çıkmak durumunda kalmıştım. Ufak ufak yemek vs yapmıştım. Ama uzun süreli ayakta durmadım. Aslında normal hayata devam etmek daha iyi. Bir de kimseye bahsetmemekte iyi. Kimse soramıyor bilmiyor. Açıklama yapmak zorunda hissetmek zor.

Maşallah 🧿 darısı hepimize inşallah 🙏🏻 ❤️ bende hiçbir belirti yok çoğunlukla bel ağrısı belli ediyormuş ya o yüzden biraz tedirginim inşallah benimde pozitif olur inşallah çünkü maddi manevi artık bitik durumdayız rabbim hepimizin yüzünü güldürsün 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Teşekkür ederim 🙏🏻🥹inaşallah size ve isteyen tüm anne adaylarına dua ediyorum güzel haberleri almanız için. Bugün kan testi tekrarı yaptım şükür 76 dan 465 e ulaşmış kese için gün bekliyorum 💕

Progestan iğneler kalçamı morarttı ve bezeler oluşturdu şükür sonuç olumlu ama daha 3 ay kullanmak lazımmış . Göbekten olana geçmeyi düşünüyorum bu ay göbektente yine aynı mı olur acaba kullanan var mı aranızda kızlar 🌸

Back