- 9 Ağustos 2016
- 116
- 109
- 40
Benim hocam çin alısı olabilirsin dedi . Ben olacağım inşallahTedavi olacak olanların yorumunu merak ediyorum bende
Ben yurtdışındayım aşı sırası 30’larda birde aşı olmadan seyahat kısıtlaması var diye, bana da aşı randevusu almışlardı ben kaç kere kafana göre alıyon bence vurmazlar dedim doktorunuza sordunuz mı derler dedim. Cidden vurmadılar doktordan onaylı belge de istediler çünkü ne olduğu belli değil bir çalışma yokmuş gebeler üzerindeBiontech kendi web sitesinde gebelere önermiyor yeterli çalışma yapılmadığı için. Ancak bazı doktorlar bir sakınca görmüyor.
Sinovac aşısını ise 3. aydan sonra öneriyorlar.
Yani kendi doktorunuza ya da birkaç doktora danışırsınız daha iyi olur.
Aminn inşallah canımçok teşekkür ederim canım hepimizin hayırlısı ile olur inşallah
Tedaviye başlayınca doktora mutlaka sorun iki doz arası 28 gün oluyorasistan ile iletişim kurabiliyorum aşı tedavimize engel değil dedi ama insan yine de korkuyor. doktor ile görüşmek istiyorum artık regl olduğumda sorabileceğim.bu arada iki aşılama olacak ya iki doz arasında kaç gün olmak zorunda.
İki doz arasını uzattılar en son, galiba 6 haftaya çıkmış olması lazım.Tedaviye başlayınca doktora mutlaka sorun iki doz arası 28 gün oluyor
Yurtdışının uyguladığı her prosedür doğrudur inanışı nereden geliyor acaba? Daha yeni bir hastalık ve tedavi yöntemi de korunma yöntemi de yeni gelişiyor tabi ki 5 yıl 10 yıl sonrasına garanti veremezler medyum değiller nereden bilecekler, içtiğimiz her ilaç bir zarar komplikasyon taşıyor, içinde komplikasyon yazmayan ilaç görmedim ben henüz o zaman ilaç içmeyi mi reddedelim. Basit bir ameliyata bile girdiğinde bir sürü kağıt imzalıyorsun tüm komplikasyonları kabul ediyorum diye o ameliyatta kesin öleceğini mi söylüyor doktorlar ondan mi imzalatıyorlar o kağıdı. Yapmayın arkadaşlar korona geçirip gebeyken vefat eden bir sürü anne adayı var bu söylediğiniz şeylerden sonra aşıdan vazgeçecek annelerin vebalini alabilir misiniz. İnanın bu yaptığınız şey anne adaylarını korkutmaktan başka bişey değil, zaten halihazırda aşı olmuş annelere de vicdan algısı yaratıyor sözleriniz. Bu arada yapılan birçok araştırmada korona geçirmenin de üreme hücrelerimi tahrip ettiği söyleniyor yani korona geçirdiğinde de kısır kalabilirsin deniliyor, aşısız da o risk var yani.Ben yurtdışındayım aşı sırası 30’larda birde aşı olmadan seyahat kısıtlaması var diye, bana da aşı randevusu almışlardı ben kaç kere kafana göre alıyon bence vurmazlar dedim doktorunuza sordunuz mı derler dedim. Cidden vurmadılar doktordan onaylı belge de istediler çünkü ne olduğu belli değil bir çalışma yokmuş gebeler üzerindehiç bir kurum da başına bela almaz yani bizim buradaki aşılar biontech astrazenac 4 aşı var ama sinovac yok ben vurulmayı zaten istemiyordum ama aşıya gittiniz evli bekar çocuk istiyormusunuz falan filan sorular çok hatta yeğenim evlenecek maalesef kısırlık yaptığını bile anlatmışlar yeğenim pişmanda oldu.
Bunda atışıp tutuşacak bi sorun göremedim konuyu göndermişler cvladım ben doğumdan sonra düşünüyorum çünkü mecburi değil üzgünüm gebelerde herkesin kendi bileceği konu akıl mantık içinde çok teessüf ederim.Yurtdışının uyguladığı her prosedür doğrudur inanışı nereden geliyor acaba? Daha yeni bir hastalık ve tedavi yöntemi de korunma yöntemi de yeni gelişiyor tabi ki 5 yıl 10 yıl sonrasına garanti veremezler medyum değiller nereden bilecekler, içtiğimiz her ilaç bir zarar komplikasyon taşıyor, içinde komplikasyon yazmayan ilaç görmedim ben henüz o zaman ilaç içmeyi mi reddedelim. Basit bir ameliyata bile girdiğinde bir sürü kağıt imzalıyorsun tüm komplikasyonları kabul ediyorum diye o ameliyatta kesin öleceğini mi söylüyor doktorlar ondan mi imzalatıyorlar o kağıdı. Yapmayın arkadaşlar korona geçirip gebeyken vefat eden bir sürü anne adayı var bu söylediğiniz şeylerden sonra aşıdan vazgeçecek annelerin vebalini alabilir misiniz. İnanın bu yaptığınız şey anne adaylarını korkutmaktan başka bişey değil, zaten halihazırda aşı olmuş annelere de vicdan algısı yaratıyor sözleriniz. Bu arada yapılan birçok araştırmada korona geçirmenin de üreme hücrelerimi tahrip ettiği söyleniyor yani korona geçirdiğinde de kısır kalabilirsin deniliyor, aşısız da o risk var yani.
Canım zaten doktorunla konuşmadan kendi başına yapamıyorsun.. isteyen danışır yaptırır isteyen yaptırmaz sormuşlar bende düşüncemi yazdım öyle olaylar oluyor ki maalesef coronada aklına gelmez. Kusura bakmasınlar kafa bulandırdıysamBurda sadece ası ıle ılgılı kendi durumunu paylasıyor herkes. Herkesin dogrusu kendıne arkadaslar kimse burda yazılanlar dogrultusunda hareket etmez zaten, bir fikir olur... en nihayetinde karar doktorun yonlendırmesı ile anne ve baba adayınındır. Bırılerı dusuncesını yazınca bukadar tepki veren arkadaslarım saygılarımı sunuyorum sızlere...
Bende dondurulmuş embriyo transferi olacağım ilkim kimyasal gebelikle sonuçlanmıştı. Şimdi 2.denemeye başladık ama tamamen kararsızım. Görümcem ebe. Kendisi benim yerimde olsa olmayacağını söyledi. Eğer olurda gebelik oluşursa bebeğin gelişimi ilk aylarda oluyor ve aşı olduktan sonra vucudun antikor üretecek dediğinden sanırım olmayacağımTedavi olacak olanların yorumunu merak ediyorum bende
Hamilelikte durum farklı ilk dozu yaptırınca ikinci dozu bebek doğunca 6 aylık olunca diye biliyorum ama normal bir bireyde 28 gündü yakınlarım öyle oldu cuma günü aşı olduğumda sorayımİki doz arasını uzattılar en son, galiba 6 haftaya çıkmış olması lazım.
Hamilelikte durum farklı ilk dozu yaptırınca ikinci dozu bebek doğunca 6 aylık olunca diye biliyorum ama normal bir bireyde 28 gündü yakınlarım öyle oldu cuma günü aşı olduğumda sorayım
Aaa siz hamileyken mi oldunuz çok güzel dogumunuz yakın galiba sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallahgebeyken oldum ben aşıyı da iki dozu 28 gün arayla yaptılar. Ancak benden sonra randevu alanlara 6 hafta aralıklarla randevu verdiler. Siz yine de gittiğinizde danışmayı unutmayın
Çok teşekkür ederim, inşallah hepimizAaa siz hamileyken mi oldunuz çok güzel dogumunuz yakın galiba sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallahben normalde saglikciyim ama çalışmıyorum bir tane yavrum var çok şükür dondurulmuş embriyo transferi için gidicem o yüzden asi olucam
Çok teşekkür ederimÇok teşekkür ederim, inşallah hepimizSize de sağlıklı transfer süreçleri diliyorum