- 5 Şubat 2021
- 88
- 106
- 41
Katiliyorum size. Ben ingilterede yasiyorum ve 12 haftadan sonra siddetle tavsiye ediliyor asi. Doktorum da kesinlikle olmami onerdi. Hamileligin 3.trimestarinda bizim cigerlerimiz tam kapasite calismiyor ve covid olursak atlatamama olasiligimiz cok yuksek. Kaldi ki burdaki doktorlar asinin plasentayi gecip bebege ulasmadigini da soyluyorlar. Ben 20inci hafta bitisinde oldum asimi. Asiya asiri asiri direnenleri anlamiyorum. O zaman tetanoz asininda olmamalilar diye dusunuyorum.Aşı çıkarsa, doktorum da aşı olmamda bir sıkıntı görmezse biontect olduğu sürece direkt olurum. Neticede hamileyken kendimize karşı olan sorumluluğumuz iki kat daha artıyor. Benim bu süreçte koronaya yakalanmam Allah korusun ama belki de onun canına mal olacak. Bu mantıkla baktığımda "aşı olmayacağım" diye diretenleri asla anlamıyorum.
Doktorunuz kim acabaAgustosta 2. Tup bebek tedavisine baslicaz. Doktorum asidan 2 ay sonra tedaviyi oneriyomus. Tedaviyi ertelemek istemiyorum. Hamilelik olusursa doktorun tavsiyesine gore bir yol izleyebilirim.
Yorumlara baktigimda kimi tup bebek doktoralri tedaviyi etkilemez demis, kimisi bi sure beklemeyi oneriyo. Kesinlesmis bisey olmadigindan, doktorlar kendi dusuncelerine goremi karar veriyo acaba
Oncelikle tedavinizin basariyla sonuclanmasini dilerim. Yalniz kucuk bir hatirlatmam olacakti ilk 12 hafta covid asisi onerilmiyor hamilelere. Ben ingiltredeyim ve uygulama bu sekilde. Iki doz arasi trde cok kisa sanirim. Burada 10-12 hafta.Ben tup bebek doktorum Prof. Ebru Öztürk, hemde takip eden canım perinatologum kesinlikle olmam gerektiğini söylediği için 2 hafta önce asimi oldumHele ki hamile bir tanidigimizi corona yüzünden kaybettikten sonra zaten olmak istiyordum. Doktorlarımın ikisi de koronanin binlerce kat tehlikeli olabileceğini ve fırsatım varsa biontech aşısı olmamı söylediği için sevinerek oldum. Ikinci dozum transfer sonrasina gelecek ve allah nasip ederse hamileligimin ilk ayında da ikinci doz aşımı olacağım. Bu süreçte sağdan soldan dükkanlara değil herkesin kendi doktoruna itibar etmesini değerli buluyorum. Ve şimdiye kadar olmayın diyen doktora rastlamadım.
Merhabalar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, onerilmemekten ziyade hastanın kendi tercihine bırakıyorlar. Ama bende ogretmenim ve dersler başladığı zaman asisiz olmayı riskli buluyorum. Kendi perinatologumun eşi de hamile ve ilk haftasında o da asi oldu bu yüzden güvendiğim doktorları dinlemeye karar verdim ❤Oncelikle tedavinizin basariyla sonuclanmasini dilerim. Yalniz kucuk bir hatirlatmam olacakti ilk 12 hafta covid asisi onerilmiyor hamilelere. Ben ingiltredeyim ve uygulama bu sekilde. Iki doz arasi trde cok kisa sanirim. Burada 10-12 hafta.
Anladim, ben asiya gittigimde ben 21 haftaliktim neredeyse ama keisnlikle yapmiyoruz demislerdi ilk 12 haftadan once kendi tercihimize birakilmaksizin.. demek ki ulkeden ulkeye farklilik gosteriliyor uygulamalar. Peki size herhangi bir belge imzalattilar mi asidan once? Burda da o yok mesela.Merhabalar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, onerilmemekten ziyade hastanın kendi tercihine bırakıyorlar. Ama bende ogretmenim ve dersler başladığı zaman asisiz olmayı riskli buluyorum. Kendi perinatologumun eşi de hamile ve ilk haftasında o da asi oldu bu yüzden güvendiğim doktorları dinlemeye karar verdim ❤
Evet olası riskleri aldigimiza dair bir belge imzaladık. Turkiyede asi karşıtlığı malesef çok arttı. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor, keşke herkes böyle acı tecrübeler yaşamadan tedbirini alsa.Anladim, ben asiya gittigimde ben 21 haftaliktim neredeyse ama keisnlikle yapmiyoruz demislerdi ilk 12 haftadan once kendi tercihimize birakilmaksizin.. demek ki ulkeden ulkeye farklilik gosteriliyor uygulamalar. Peki size herhangi bir belge imzalattilar mi asidan once? Burda da o yok mesela.
Uludag universitesi ısıl kasapoglu, kiper aslanDoktorunuz kim acaba
Ben de tam onu yazacaktım. Aşı karşıtlığı o kadar arttı ve o kadar organize çalışıyorlar ki, yanlış bilgileri çok ikna edici şekilde yayıyorlar.Hamileyim 21inci haftada oldum asi. Gorustugum tum doktorlar olmami tavsiye etti. Ingilterede pfizer oldum. Birisi biontech/pfizer sitesinde onermiyorlar yazmis ben goremedim oyle bir uyari
Aynen öyle bu kafa karışıklığı beni benden alıyorBenim doktorum da aşı çıkarsa olmamı önermişti 1-1,5 ay önce. Son durumda yine soracağım kendisine. Ama kafam karışık olsam bi türlü olmadam bi türlü. Henüz çıkmadı bana aşı umarım iyice geç çıkar
Evet tabiki en son karar kisiye ait ama yalan yanlis bilgilerle insanlarin kafasini karistirmak ayri bir sacmalik. Malesef turkiyede boyle insanlar daha cok. Yok chip yerlestiriyorlar yok miknatis yapismis, gozlerime inanamiyorum okurken.. kimse kimseye zorla asi ol demiyor, herkesin kendi akli var. bir de randevu alip gitmeyenleri duydukca deliriyorum..Ben de tam onu yazacaktım. Aşı karşıtlığı o kadar arttı ve o kadar organize çalışıyorlar ki, yanlış bilgileri çok ikna edici şekilde yayıyorlar.
Özellikle de bir dr var ciddi ciddi dinleyince o kadar ikna edici ki… sonra kendi sitesine giriyorsun roka ekstresi falan satıyo