Tüp bebek anne adayları covid aşısı olacak mısınız?

Tüp bebek anne adayları covid 19 aşısı olacak mısınız?

• Ankete Katılan
    361
Çok teşekkürler ☺️

Biontec oldum. Biontec tercih etmemin de sebebi faz3 çalışmalarının genel kanının aksine tamamlanmış olması, yurtdışında çok sayıda hamilede kullanılmış olması ve üzerinde halihazırda bir çok araştırma yapılmış olması.

İlk dozdan sonra halsizlik, hafif kol ağrısı ve hafif ateş (37.8) oldu, parol aldım ve geçti.

İkinci dozdan sonra hafif kol ağrısı ve sırt ağrısı oldu, yine bir adet parolden sonra hiçbir şeyim kalmadı.

Sinovac mi oldunuz acaba herhangi bir yan etki oldumu

Ben yarın akşam saatlerinde olacağım embriyolarim Mart ayında donduruldu ve Eylül'de transfer planlıyoruz. Doktorum çalıştığım için kesinlikle aşı ol öyle yapalım dedi. İnsta hesabında videosu var zaten doktor mehmet koç bakabilirsiniz

Benimki önermiyorum aşıyı diyor 🥺
Ben de yaptırmayı düşünmüyorum. Biliyorsun bir sürü sıkıntı atlatıyorum. Iyi de olsa kötü de olsa riske edemem. Zaten hep evdeyim. Kendimi doğuma kadar daha da çok korurum. Ben bu bebeği çok zor elde ettim.. hepimiz için hayırlısı olsun..

Ben de yaptırmayı düşünmüyorum. Biliyorsun bir sürü sıkıntı atlatıyorum. Iyi de olsa kötü de olsa riske edemem. Zaten hep evdeyim. Kendimi doğuma kadar daha da çok korurum. Ben bu bebeği çok zor elde ettim.. hepimiz için hayırlısı olsun..
Çok haklısın canım , ben de çok kararsızım bir gün uyanıyorum yaptırıcam bir gün yaptıramam 🙄 doğuma kadar böyle gider bu ☺️

Bugün aşı hakkım gelmiş ve şu şekilde yazıyor. Biontech yok galiba. Onayı tıklamadığım için gerisini de göremedim. 28 gün diyor sinovac sanırım. Sizde de böyle mi çıktı? Sağlık bakanlığı biontech önermiyorsa daha önce olanlar ne oldu? Ne saçma sapan her şey yaa.

Eklentiler

• BC3C886F-F69E-4EF6-83ED-3FDBA89AA2FB.jpeg
    BC3C886F-F69E-4EF6-83ED-3FDBA89AA2FB.jpeg
    32,4 KB · Görüntüleme: 66
  • B5E7F587-162D-4290-8F2E-5C976F6E8561.jpeg
    B5E7F587-162D-4290-8F2E-5C976F6E8561.jpeg
    84,4 KB · Görüntüleme: 70
Memorial Doç.Dr. Eftal Avcı
Ali fuat hocaya gidiyorsunuz diye hatırlamıştım .Ne yapacaksınız karar verdiniz mi.bu yaz korunup bu salgin bitermi diye beklemek mı mantıklı olmali.ama her an covit mı olacağım korkusu psikolojimi yoruyor.asi olan gebe sayisida artiyor bence

Bugün aşı hakkım gelmiş ve şu şekilde yazıyor. Biontech yok galiba. Onayı tıklamadığım için gerisini de göremedim. 28 gün diyor sinovac sanırım. Sizde de böyle mi çıktı? Sağlık bakanlığı biontech önermiyorsa daha önce olanlar ne oldu? Ne saçma sapan her şey yaa.
Aynısı sabit mesaj galiba..

Ali fuat hocaya gidiyorsunuz diye hatırlamıştım .Ne yapacaksınız karar verdiniz mi.bu yaz korunup bu salgin bitermi diye beklemek mı mantıklı olmali.ama her an covit mı olacağım korkusu psikolojimi yoruyor.asi olan gebe sayisida artiyor bence
Ali Fuat beyi bıraktım, perinatolog olduğu için Eftal beye devam ediyoruz. Ben herkesin kendini nasıl rahat hissedecekse ve Dr larinin fikrini de dinleyerek ,o şekilde davranmasını uygun buluyorum. Hamile olmasam hemen aşı olurdum ama Ben biraz sıkıntılı gebelik geçiriyorum. O yüzden kafamda başka soru işareti olmasın diye yaptirmicam. Şimdilik düşüncem bu yönde.

Güncelleme yapayım yanıltıcı olmasın. Onaylıyorumu tıklayınca biontech de sinovac da çıktı seçeneklerde. Ben cumartesi günü doktoruma sorucam ona göre karar vericem. Ama olmamaktan yana gibiyim bakalım. Asla aşı karşıtı değilim gebe olmasam koşarak olurdum. Ama bu bebeği zor bulduk, vitamin bile alırken araştırıp sorguluyorum. İsteğe bağlı bi aşıyı bilemiyorum. Ne zor kararmış ya. Ana olmak bu sanırım 🤪😂

Çok teşekkürler ☺️

Biontec oldum. Biontec tercih etmemin de sebebi faz3 çalışmalarının genel kanının aksine tamamlanmış olması, yurtdışında çok sayıda hamilede kullanılmış olması ve üzerinde halihazırda bir çok araştırma yapılmış olması.

İlk dozdan sonra halsizlik, hafif kol ağrısı ve hafif ateş (37.8) oldu, parol aldım ve geçti.

İkinci dozdan sonra hafif kol ağrısı ve sırt ağrısı oldu, yine bir adet parolden sonra hiçbir şeyim kalmadı.
Bugün aşı randevusu olan bir hamile olarak şu yazınız beni çok rahatlattı. Kararsızlık içerisinde geziyordum ama artık karar verdim kesinlikle aşı olacağım. Hamile olmasam koşa koşa giderdim zaten ama hamile olunca yan etkileri beni biraz tedirgin etmişti. Covid olmak şu süreçte bizim için çok daha tehlikeli. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim ☺️

X