Tüp bebek anne adayları covid aşısı olacak mısınız?

Tüp bebek anne adayları covid 19 aşısı olacak mısınız?

• Ankete Katılan
    361
Ben 6 ay once atlattım korona yı ası suan hamıleyım tup bebek doktorum 12. Hafta dolana kadar dusunme bıle demıstı. Cok endıse edıyorum burdakı olumsuz duyumları tecrubelerını okuyunca.. Esım herkes asılanıyor zaten sana bulastıran olamayınca yaptırmana gerek yok diyor ben de hıc yaptırmak ıstemıyorum acıkcası
Sizde zaten antikor vardır. İsterseniz bi antikor testi yaptırıp ona göre karar verin.

Anket yapmaya calıstım sanırım beceremedim😥 yardımcı olmanız mümkün müdür @Mune @Kazen teşekkür ederim
Benim de komşum tüp bebek ile hamile o da dogumdan sonra düşünüyo aşı olursa şuan riske atmak istemiyor tabi doktorlar öneriyorsa riske de atmış olur mu bilmiyorum doktor bi risk yok diyosa yapıladabilir kendi fikrimce 🤗

Ben şuan evden çalışıyorum o yüzden olmayı düşünmüyorum. Bilimsel yayınları takip ediyorum, biraz daha netleşirse yaptırabilirim ama doktorlr yaptırın ancak kesin olarak altını dolduramıyoruz diyorlar. İşim gereği riskli ortama girmem gerekse sanırım yaptırırdım.

Ben tedavimin başlarındayım aşı çıkmadı hala doktorumla da konuşmadık böyle bir durumu ama ablam çocuk doktoru aşı çıkmış olsaydı olmamı önerdi. Tabi gebelik durumunda çıkarsa nasıl bir karar veririm şuan hiç bilemiyorum.

5. tüp bebek tedavisindeyim. Donmuş embriyo transferi olacağım. Yaşadığım olumsuzluklardan dolayı (düşük, yapışıklık, histereskopi operasyonları, miyom, rahim yetmezliği) riskli gebe sınıfındayım.
Kovid oldum, antikor testim negatif çıktı. Doktorumla görüştüm; İlk 3 ay sakıncalı olabileceğini, sonrası içinde erken doğum ya da düşüğe sebep olabileceğini belirtti. Transferi de 2. dozdan 1 ay sonra yapabiliriz dedi. Eylül ya da Ekime kadar erteledim planlarımı.
yani tüp bebek sürecinde aşı önerilmiyor. doğru mu anladım

Ben olmak istiyorum ama cuma günü aşılamam var sonuç netleşene kadar olamiyorum. Eğer sonucun pozitif olursa da (insallah) o zaman yine aşı olamiyorum. Doğumdan sonraya kalıyor. 🤗 kalsın yeterki hamile kalayımmm
ben de 3 gün sonra regl olacağım ve 2 yada 3.gün tüp bebeğe başlayacağız. bu durum beni muammada bırakıyor. geçen dr asistanına sordum tüp bebekte engel değil diyor. ilk üç ay önerilmiyorsa hamile iken tüp bebek aşamasında nasıl olunabiliyor anlamadım ben. sonuçta ikinci dozu da alacağım ben bir süreç yani transfere falan denk gelebilir

Benim çevremdeki arkadaşlarımın hiçbiri aşı olmayacak karşılar tabiki herkesin özgür iradesi bir şey diyemem ama ben ikinci bebek için dondurulmuş embriyo transferi öncesi aşı olacağım nasip olursa inşallah çünkü hamilelikte hastalığa yakalanma riski artıyor benim ilk gebelik zaten sıkıntılı geçti o yüzden riske atamam kendimi de sevdiklerimi de

Benim çevremdeki arkadaşlarımın hiçbiri aşı olmayacak karşılar tabiki herkesin özgür iradesi bir şey diyemem ama ben ikinci bebek için dondurulmuş embriyo transferi öncesi aşı olacağım nasip olursa inşallah çünkü hamilelikte hastalığa yakalanma riski artıyor benim ilk gebelik zaten sıkıntılı geçti o yüzden riske atamam kendimi de sevdiklerimi de
ama ben tam tüp bebek tedavisinde aşı olmuş olacağım kafam karıştı üç gün sonra tedaviye başlıyorum. aslında olmak gerek hamilelikte çok riskli ama benim durumumda nasıl olacak anlamadım.

ama ben tam tüp bebek tedavisinde aşı olmuş olacağım kafam karıştı üç gün sonra tedaviye başlıyorum. aslında olmak gerek hamilelikte çok riskli ama benim durumumda nasıl olacak anlamadım.
Aslında en doğru bilgiyi doktorunuz verir ona öncesinde sorun aklınızdaki soru işaretlerini giderin ki stres olmadan tedaviniz gerçekleşsin stres tedaviyi olumsuz etkiler

Ben dondurulmuş embriyo transferini sonbahar gibi düşünüyordum aslında aşı olmak için o kadar bekleyecektim cuma aşı olacağım nasip olursa 28 gün sonrada ikinci doz eylül ayında dondurulmuş embriyo için giderim inşallah ama şunu da merak ediyorum aşıyı hamilelikte ilk 3 aydan sonra yapılabileceğini söyleyen doktorlar var ilk 10 hafta önerilmiyor aşı olduktan sonra spontan gebelik olursa acaba bebeğe bir zararı oluyor mu

Bu arada tedaviniz hayırlı olur inşallah Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder

Ben dondurulmuş embriyo transferini sonbahar gibi düşünüyordum aslında aşı olmak için o kadar bekleyecektim cuma aşı olacağım nasip olursa 28 gün sonrada ikinci doz eylül ayında dondurulmuş embriyo için giderim inşallah ama şunu da merak ediyorum aşıyı hamilelikte ilk 3 aydan sonra yapılabileceğini söyleyen doktorlar var ilk 10 hafta önerilmiyor aşı olduktan sonra spontan gebelik olursa acaba bebeğe bir zararı oluyor mu
evet bir muamma var herkes farklı yoru yapıyor kafam karıştı

Aslında en doğru bilgiyi doktorunuz verir ona öncesinde sorun aklınızdaki soru işaretlerini giderin ki stres olmadan tedaviniz gerçekleşsin stres tedaviyi olumsuz etkiler
asistan ile iletişim kurabiliyorum aşı tedavimize engel değil dedi ama insan yine de korkuyor. doktor ile görüşmek istiyorum artık regl olduğumda sorabileceğim.bu arada iki aşılama olacak ya iki doz arasında kaç gün olmak zorunda.

Tüp bebek anneleri covid 19 aşısı olacak mısınız?
Tüp bebek değil ama ben de hamileyim 10 gün önce ben de biontech ilk dozu oldum. Doktorum olabileceğimi söyledi. Eşimin de onayını alarak oldum. Kendimce olma sebebim arkadaşım koronaya yakalandı gebeliği esnasında ve doğuma kadar sayısız kan sulandırıcı iğne kullandı ve üstelik 35. Haftada erken doğum yaptı sebebi ondan mı bilemediler belki de değildi ama koronanın bunu tetiklediğine dair veriler olduğunu söylemişler. O yüzden oldum sonucta geçirirken nasıl geçireceğimi bilmiyorum . Ki aşı da zaten korona virüsünün vücuda kontrollü verilmiş hali ki komplikasyonlara gelince bir ağrı kesicinin bile binbir türlü komplikasyonu oluyor hiç bir ilaç masum değil. Kimseyi yönlendirmek için demiyorum kimsenin vebalini de almak istemem sadece olma sebebimi açıkladım. Zaten size kalmış bi durum devlet bile hamilelere seçime bırakıyor çünkü,sadece ben olmayı seçtim. Ne diyeyim rabbim korusun bebişlerimizi. Buarada benimde ilk çocuğum tüp bebek endişelerinizi de sonuna kadar anlıyorum.

Tüp bebek değil ama ben de hamileyim 10 gün önce ben de biontech ilk dozu oldum. Doktorum olabileceğimi söyledi. Eşimin de onayını alarak oldum. Kendimce olma sebebim arkadaşım koronaya yakalandı gebeliği esnasında ve doğuma kadar sayısız kan sulandırıcı iğne kullandı ve üstelik 35. Haftada erken doğum yaptı sebebi ondan mı bilemediler belki de değildi ama koronanın bunu tetiklediğine dair veriler olduğunu söylemişler. O yüzden oldum sonucta geçirirken nasıl geçireceğimi bilmiyorum . Ki aşı da zaten korona virüsünün vücuda kontrollü verilmiş hali ki komplikasyonlara gelince bir ağrı kesicinin bile binbir türlü komplikasyonu oluyor hiç bir ilaç masum değil. Kimseyi yönlendirmek için demiyorum kimsenin vebalini de almak istemem sadece olma sebebimi açıkladım. Zaten size kalmış bi durum devlet bile hamilelere seçime bırakıyor çünkü,sadece ben olmayı seçtim. Ne diyeyim rabbim korusun bebişlerimizi. Buarada benimde ilk çocuğum tüp bebek endişelerinizi de sonuna kadar anlıyorum.
Çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirmeniz için düne kadar olmayacağım diyordum ama şuan olmaya meyillenmiş gibiyim bu kararsızlık beni doğuma kadar götürecek sanırım🤦

Benim de komşum tüp bebek ile hamile o da dogumdan sonra düşünüyo aşı olursa şuan riske atmak istemiyor tabi doktorlar öneriyorsa riske de atmış olur mu bilmiyorum doktor bi risk yok diyosa yapıladabilir kendi fikrimce 🤗
Kendi doktorum önermiyor 🙄 kafam da o noktada karısıyor zaten..

X