TÜP BEBEK 2021 KASIM ANNELERİ

Evet canım doğru. Ben de gece gündğz ayrımını yaptırdım ama gece uykusuna geçişi zorluyor ve geç oluyor.

Aynen canım dediğin olabilir.Evimiz aşırı sıcak.Petekleri kapattık sadece klima açık.Onu da dediğin gibi 24 e sabitlio eşim.Ama ben aşırı üşüyen biriyim bebek de üşür diye korkumdan surekli dereceyi artiriorum.Bebegim üstüne ne ortsek atiyo,ite ite çoraplarını çıkarıo acaba sıcaklıo mu çocuk?Asla giydiremioruz sanki yaz bebeği ya çırıl çıplak,ya bezli,ya da atlet body li gezio.Dun sakinleştirmek için çıplak aldım kucağıma, bı de kundak gibi sardım hoşuna gitti sakinleşti uyudu.Uyandi, bağırmaya başladı, tekrar aynı şeyi benim polar sabahligimla
yaptım bıraktım yatağına uyuyunca.Sabah bı uyandım su içinde.Ya ben tutturamadim sanırım bu ısı olayını.Philips aventin ısı olceri var.Onu alım diorum.

Amin canım inşallah 40 i çıkınca geçer.Onun cinlamali aglayisi beni aşırı panikletio

Yani bilmiyorum canım ilk günler biz de çok sıcak tutuyorduk çoxuga o sıcaklıga rağmen yelek patik falan kullanıyordum. Sonra arkasaşım uyardı beni ev çok sıcak böyle olmaz diye. Biz de derece aldık dereceyi ayarladık. Kızımı da yarım kollu zıbın üstüne uzun kollu tulum ya da alt üst takım giydiriyorum. Yelek bazen sabaha karşı emmeye kalktıgında giydiriyorum. Şimdi daha rahatladı. Çok sıcak iyi değilmiş doktoru da öyle söyledi.

Bizimki çıplak gezio canım.Dun gecenin bı kısmını penye battaniyeye sarılı çırıl çıplak bezi bile olmadan uyudu.Kalanini da bezli ve battaniyeye sarılı uyudu.Maximum yarım kollu body giydirebilioruz.Giyinmek istemio,gece üstüne orttugumuz battaniyeyi atiyo,nasıl becerio bilmiorum ama çoraplarını çıkarıo.Kiz çıplak gezio anlicagin canım.

Sıkıntıya gelemiyor demekki canım:)) neyse nasıl istyorsa öyle olsun. Benim doktorum 0-3 ay patron onlar dedi bize:) bu arada kaç günlük senin bebeğin? Emzik başladınız mı? Emzikle belki rahatlar ama tabi doktoruna sormadan başlamayın bence canım emziğe

20 günlüğüz canim.Emzik Philips avent almıştık doğumdan önce.Yorumlarda hiç emzik tutmayan bebekler bile aventi tutmuştu,çok olumluydu ama bizimki katiyen almio emzik.Bi de bibs deneyim diorum.

Gece krizleri ve bebeler inşallah en kısa sürede düzene girerler bi çare bulursan bana da yaz canım
ağlama krizleri oluyorsa kolik olması olası... süpürge sesi aspratör sesi gibi sesleri telefondan açın... emiyorlarsa süt ürünlerini kesmeyi deneyin... ayşe önerin gaz masajını yapın... ayrıca sling edinip bebeğinizi evde dışarda gezdirin... kanguru için uygun aya gelince de kanguruya gezersiniz.

Selam kizlar asilardan sonra bazen huzursuz huysuz olabilirler bol bol sarilin her firsatta emzirin.sutum az diye dusunmeyin beyinde bitiyo ana uyku dinlenme bol su onemli az oldugunu dusunenler tavuk suyu corba yada kiyma et fskan acayip arttiriyo imkaniniz varsa yiyin.bulgur sogan da yapiuo diyolar.komposto icin.bol bol su.Emzirmeden once ve sonra mutlaka gazini cikartin emzirirken de gaz sancisi cekiyosa ara verin sirtini sivazlayin sonra devam edin.Ve iki gune bir banyo yaptirin eviniz sicaksa her gun yada gun asiri da yaptirabilirsiniz.karnina ve sirtina bebe yagiyla yada vucut kremiyle hicbisey yoksa zeytinyagiyla masaj yapin ,ayakkarina eline.rahatlatmak onemli .en cok da sizin yani annenin kokusuna sicakligina ihtiyac duyuyolar.ben gogsumde yatiriyorum yatagina koyunca uyaniyo iyice dalana kadar tutuyorum ben de ozellikle bi sıkıntısı huysuzlugu falan varsa iyi geliyor.internette kolik muzikleri var fon makinesi sesi cogu zaman sakinlestiriyo yada anne karnindayken dinlediginiz muzik varsa onu dinletin siz de soyleyin ninniler sarkilar.bol bol konusun sevgi sozcukleri soyleyin.Valla yasayarak ogreniuoruz bu ilk bebegim acemiligime denk geldi insallah nasip kismet olursa sonrakilerde daha tecrubeli olrum diye dusunuyorum o kadar hazirlanmistim ki emzirmeye ,emzirme yastigi emzirme onlugu almistim , biberon emzik mama falan almamistim ama kismet iste olmadi 22 gun kaldi biberona alisti sonra alistiramadim beceremedim heralde iki gun sadece meme verdim kilo almadigini hatta verdigini gorunce mamaya gectim sadece bi bucuk ay anne sutu alabildi simdi sadece mama cok uzuluyorum ama elimden de baska bisey gelmiyor artik.Bu arada hipp mama kullaniyorum hastanede yatarken de doymadiginda bundan veriyolarmis .Anne sutune en yakin mamaymis diyorlar.Hepinize bol bol sabir diliyorum tabi kendime de sevgiyle kalin

Kızlar dualarınıza ihtiyacım var. Çok kötüyüm. Bebeğim bronşit tarzında bir şey oldu. Nefes alamıyor. Bir virüs almış diyor doktor ciğerlerde hafif iltihap varmış. Covid testi yaptırdı akşama çıkacak. Bu durum artarsa hastaneye bile yatabilirmiş. Napıcamı bilmiyorum perişan olduk eşimle. Çok korkuyorum.

Cok üzüldüm bitanem çok geçmiş olsun.Nasil farkettiniz nefes problemi yaşadığını.Covid kapabilicek bı ortam var mıydı?Nolur sakin olun söylemesi kolay uygulaması zor farkındayım ama en çok sana ihtiyacı var bebeğinin.Atlaticaktir gönlünü ferah tutmaya çalış bebekler bizim düşündüğümüzden çok daha dirayetliler.Bizleri de haberdar et.Dualarim sizinle gecicek hiç şüphem yok.

Sagol canım. Direkt burun tıkalı canım ağır bir nezle gibi. Biliyorum güçlü olmam lazım ama çok zormuş. Umarım hemen geçer minnacık şeyin gözümün önünde acı çekmesi beni mahvediyor. Covid kapacak ortam yoktu birlaç gün önce doktorumuza gitmiştik bi kontrole her şey de iyidi. Covid olduğunu sanmıyorum aslında ama sonuçta bu hale geldi bi viral enfeksiyondan. Aileden bizlerden de olabilirmiş hafif virusler onlarda etkili olabilirmiş.

Bak gör çok kısa sürede gecicek ve bu defa sevinçten aglicaksin.Hasta olup düşe kalka buyucekler bunu düşün bitanem.Bebisin de çabuk toparlicak senin gozyaslarin yanına kalıcak canım.Yaz buraya destek olalım sana n zaman ihtiyacın olursa.

Canım çok geçmiş olsun metanetli olmaya çalışalım biliyorum çok zor ama hastalık hayatımızın her anında olacak artık inşallah bebişin hemen toparlayacak sen hiç merak etme arkadaşımın da dediği gibi onlar bizim sandığımızdan daha güçlüler dualarım sizinle çok ama çok geçmiş olsun tekrar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…