- 10 Şubat 2021
- 236
- 507
- 36
Benim eşiminde bir tanıdığının eşi 26 haftalık gebeymiş, entübe edildi ve maalesef annede bebekte kurtarılamadı… O kadar etkilendik ki… Ben de doktorumun önerisiyle iki doz sinovac yaptırmıştım, 13+5 ve 18. Haftalarda. Baktık yeterli olmayacak, Salı günü doktorumuza tekrar danışıp 3. Dozumu Biontech yaptırdık, hiç değilse içimiz rahat artık.Kızlar aşı konusunda tereddütlüsünüz hepinizi çok iyi anlıyorum ilk ben de çok korkmuştum. Ama iyi ki de oldum diyorum. Çok fazla gebe covidli ölüm haberi geliyor. Doktorlar ısrarcılar aslında. Sizin doktorlar neden olma veya karar senin demişler bilmiyorum ama benim konuştuğum, danıştığım ve araştırdığım tüm doktorlar öneriyor. Doğumlarımız nasip olursa kasımda ve kasımda vakalar çok daha artmış olacak. Kapanma vs de artık olmayacak muhtemelen yani tek önlemimiz aşı. Hastaneye gidişlerimiz artacak son aylarda. Risk de artıyor tabii. Bence iyi düşünün. Ben olalı 1 ayı geçti bi sıkıntı hissetmedim bebeğim de maşallah iyi. Olmanızı öneririm canlar.
Tetanoz asisi sadece aeni degil bebeginide kor6uyir sonucta bu cocugun kordonu kesiliyor ve Allah korusun nerden nasil geleceği belli olmaz mikrobun o sebeple vuruyorlar zaten. Ayrica bende cok fazla duyuyorum artik gebelikte korona vr entube durumunu daha geçen gun doktoruma gittigimde bir kisi daha 35 haftalik hamileymis anne entube bebegi almislar. Tabikide bilmiyoruz ne olacagini ama su an bilime guvenmekten baska caremiz yok bend ilk doz biontech asimi oldum 2. Yi bekliyorum insallah bebislerimiziede antikor olacak ve iyi olacak . Her sey Rabbimin elinde biz tedbirimizi alalimda.Ben de aşı konusunda tereddütlü olanlardanım. Tetanoz aşısını dahi olmadım, 32. Haftayı bekliyorum inş. Sonra 2. Doz vs derken olmak istesem de covid için aşıya zamanım kalmayacak zaten. Biontech olamıyorum alerjiden dolayı. Sinovac da korumuyor diyorlar, haliyle doğumdan sonra inş diyorum. Benim de sorduklarımın kimisi ol, kimisi bekle dedi maalesef. Onlar bile bilmiyorsa, biz nasıl bilelim.
Canım bu mesajından sonra tüm kararsızlığımı attım üzerimden sabaha randevu aldım biontech olacağım Allahın izniyleKızlar aşı konusunda tereddütlüsünüz hepinizi çok iyi anlıyorum ilk ben de çok korkmuştum. Ama iyi ki de oldum diyorum. Çok fazla gebe covidli ölüm haberi geliyor. Doktorlar ısrarcılar aslında. Sizin doktorlar neden olma veya karar senin demişler bilmiyorum ama benim konuştuğum, danıştığım ve araştırdığım tüm doktorlar öneriyor. Doğumlarımız nasip olursa kasımda ve kasımda vakalar çok daha artmış olacak. Kapanma vs de artık olmayacak muhtemelen yani tek önlemimiz aşı. Hastaneye gidişlerimiz artacak son aylarda. Risk de artıyor tabii. Bence iyi düşünün. Ben olalı 1 ayı geçti bi sıkıntı hissetmedim bebeğim de maşallah iyi. Olmanızı öneririm canlar.
Bugün 6 haftadan sonra kontrolümüz varHerkese merhaba, bu arada doğum şeklini doktorunuzla konuştunuz mu? Normal doğum mu tercih edeceksiniz yoksa sezeryan mı?
Guzel haberlerini bekliyoruz insallah canimB
Bugün 6 haftadan sonra kontrolümüz varBirçok şey soracağım doktorumuza, bir sorumda doğum şekli olacak. Gönlümden geçen normal doğum yapmak. Her şey çok rahat ilerleyecekmiş gibi his var içimde… Tabi son kararı bebişimiz ve doktorumuz verecek
Evet canım görüştüm ben, kalça, legem kemiğimde kırık var saglı sollu, zamanında trafik kazası geçirmiştim. Normal dogum benim için çok riskli o yüzden Sezeryan olacagım ben. Ortapedi doktorum kesinlikle izin vermiyor normal DogumaHerkese merhaba, bu arada doğum şeklini doktorunuzla konuştunuz mu? Normal doğum mu tercih edeceksiniz yoksa sezeryan mı?
Çok geçmiş olsun öncelikle. Sezeryanı peki spinal mi yoksa genel mi düşünüyorsunuz?Evet canım görüştüm ben, kalça, legem kemiğimde kırık var saglı sollu, zamanında trafik kazası geçirmiştim. Normal dogum benim için çok riskli o yüzden Sezeryan olacagım ben. Ortapedi doktorum kesinlikle izin vermiyor normal Doguma
Spinal olarak görüştük. Herşey yolunda giderse. Bazen anne adayları aşırı heyecanlanıp Spinalde zorlanma oluyormuş . Öyle bir durumda genel yapıyorlarmış. Bebegim dogdugunda görmek istiyorum çünkü onuÇok geçmiş olsun öncelikle. Sezeryanı peki spinal mi yoksa genel mi düşünüyorsunuz?
İnş gönlünüze göre olur herşeySpinal olarak görüştük. Herşey yolunda giderse. Bazen anne adayları aşırı heyecanlanıp Spinalde zorlanma oluyormuş . Öyle bir durumda genel yapıyorlarmış. Bebegim dogdugunda görmek istiyorum çünkü onu
Çok teşekkür ederim. Hepimizin gönlüne göre olur herşey inşallahİnş gönlünüze göre olur herşey
Merhaba canım benim 29+0 da tersti bebeğim o hafta döndüğünü hissettim 29+4 de kendi doktoruma gittiğimde doğum pozisyonunu almıştıMeraba kızlar bugün kontrolümüz vardı bebeğim 1370 gr boyunu söylemedi benimde aklıma gelmedi ben toplamda 3 kilo aldım onun için bebek gelişiminden endişeliyim doktor haftasına göre gayet uyumlu dedi 28+4 hafta çıktı usg 2 gün ileri çıktı. Bebek makat geliş şu an bı haftalar da böyle olup sonra döner mi
Ayy ne güzel aferin onaMerhaba canım benim 29+0 da tersti bebeğim o hafta döndüğünü hissettim 29+4 de kendi doktoruma gittiğimde doğum pozisyonunu almıştıbenim de hep makat gelişti doktorum 35. Haftaya kadar dönebilir ama hiç dönmeyebilir de demişti
Ben de dün biontech aşımı oldum. Dayanamadim baskıya ve bu korkuya. Allah'ım sen hepimizi ve yavrularımızı koru.Canım bu mesajından sonra tüm kararsızlığımı attım üzerimden sabaha randevu aldım biontech olacağım Allahın izniyle
İnşallah canım benim de niyetim öyle hayırlısı artıkAyy ne güzel aferin onainşallah benim kız da döner normal doğum düşünüyorum ben Bi aksilik çıkmasa
Amiin canım ben de dayanamadım kendimle de çok çatıştım ama sağlık ağır bastıBen de dün biontech aşımı oldum. Dayanamadim baskıya ve bu korkuya. Allah'ım sen hepimizi ve yavrularımızı koru.