Tünelin sonunda ışık var mı ?

Herkese selamlar ,
Yeni üye değilim , yaklaşık 10 yıldır buralardayım.
Yani konu fake değil , önden bilgi vermek istedim : )

10 aylık evliyim ,
- Evlendiğim gün dahil olmak üzere eşimle sürekli güç savaşı halindeyiz .

- Eşimin pozitif yanları ;
  • ev işlerinde yardımcı olur ,
  • gece hayatı , alkol vs problemi yok .
  • anasına , ailesine bağımlı bi kişilik değil , gerektiği zaman rest çeker .

- Eşimin negatif yanları ;
  • arkadaşlarına aşırı bağımlı , gerekirse seni boşarım , arkadaşlarımdan vazgeçmem der .
  • kumar oynamış , şu an hesap kontrolü bende , ama 36 yaşında olmasına rağmen , ev , araba , kenarda 1 lira parası bile yok, (evlenmeden önce bilmiyordum, linç gelmesin)
  • öfke kontrolü için ilaç kullanıyor, evliliğin ilk aylarında kapı kırmışlığı var, ilaç ile dizginliyor şu an .
  • evlendiğimiz günden bu yana benim için , beni düşünerek bir şey yapmış değil, hadi seni X yere götüreyim vs .
  • Ve en en en önemlisi ;
7 haftalık hamileyim. Umurunda bile değil diyebilirim . Hatta en son kürtaj ol , boşanalım demişliği var .

Şimdi gelelim soruma ;
Ben eşimden büyüğüm arkadaşlar.
Bu bebeği duyduğum andan itibaren istemiyorum. (doğum kontrol hapı kullanırken oldu malesef ) ki bebeğin kalp atışı da yok, belki düşer.

Ben ayrılıp, yeniden doğrulana kadar ; yaşım kırk (40) olacak .
Kırktan sonra hayatının aşkını bulan var mı?
Ben ayrılınca doğru insan çıkacak mı karşıma?

Eşimin bu ben merkezli olması biter mi?
Bir şeyler düzelir mi ?
Mücadeleye devam mı , yoksa ışığa mı gideyim ?

Saygılı olan tüm yorumlara, saygı ile cevap vereceğimi bildirir ;
Herkese mutlu günler dilerim .
Daha boşanmadan evlenmeyi düşünmeniz çok ama çok yanlış. Kimin başına ne geleceği,ne zaman geleceği bilinemez. Anı yaşamadan geleceği yaşamanız hem yorucu hem de başarısız girişimlerin nedeni olur.
Öncelikle bu adamdan bosanin. Nasibinize de evlat gelmiş. Evladınız hakkında yorum yapmak istemiyorum.
40 yaşından sonra sizin aşkı bulmayi düşünmeniz yerine kendi adınıza neler yapabilirsiniz. Tek başına nasıl güzel bir hayat kurabilirsiniz öncelikle bunu düşünmeniz gerekir. Zira evlilik tamamen nasip isi. Sizin evliliğe kosmaniz gerekmez. Hayatınıza girmek isteyen biri olacaksa bu 40 yaşında da olur 20 yaşında da olur. Bunu kimse bilemez. Hayatınıza biri girmeyecek korkusu ile bosanmamak ise bir çok kadının yaşadığı yersiz bir korku. Korkunun ecele faydası yok.
Ben olsam anlaşmalı boşanma davası açar ve ayrılırım. Zaten size boşanmak istediğini de söylemiş. Bu mevzuyu daha uzatmaniza gerek yok.

Daha boşanmadan evlenmeyi düşünmeniz çok ama çok yanlış. Kimin başına ne geleceği,ne zaman geleceği bilinemez. Anı yaşamadan geleceği yaşamanız hem yorucu hem de başarısız girişimlerin nedeni olur.
Öncelikle bu adamdan bosanin. Nasibinize de evlat gelmiş. Evladınız hakkında yorum yapmak istemiyorum.
40 yaşından sonra sizin aşkı bulmayi düşünmeniz yerine kendi adınıza neler yapabilirsiniz. Tek başına nasıl güzel bir hayat kurabilirsiniz öncelikle bunu düşünmeniz gerekir. Zira evlilik tamamen nasip isi. Sizin evliliğe kosmaniz gerekmez. Hayatınıza girmek isteyen biri olacaksa bu 40 yaşında da olur 20 yaşında da olur. Bunu kimse bilemez. Hayatınıza biri girmeyecek korkusu ile bosanmamak ise bir çok kadının yaşadığı yersiz bir korku. Korkunun ecele faydası yok.
Ben olsam anlaşmalı boşanma davası açar ve ayrılırım. Zaten size boşanmak istediğini de söylemiş. Bu mevzuyu daha uzatmaniza gerek yok.

Önceliğiniz kendiniz olsun
Mutsuz bir evliliğin yürümesi çok zordur yıpranırsınız
Tekrar aşık olmak yada evlenmek devam eden evlilikte sorgulanmqmalı bence O yüzden bu ileride düşünülecek bir şey

Arkadaşlarına çok düşkün demişsiniz. Peki siz arkadaş gibi hissediyo musunuz. Ben ilk bunu sorardım kendime sanırım. Evlilik en çok da arkadaş olma hali değil mi. Sorun olarak görülen her şeyin iki tarafın tutumuyla aşılabilceğine inanıyorum her zaman. Eşinizle iyi anlaştığınız, sohbet edebildiğiniz bi döneminiz olduysa ve tekrar öyle olabileceğinize inanıyosanız hemen ayrılın vs gibi bi yorumda bulunanam .İnsan uzun süreli , güven içindeki ilişilere ihtiyaç duyuyo, o yüzden yalnız kalma korkunuz da çok anlaşılabilir. Varlığının size ne kattığını, yokluğuyla nelerin eksikliğini yaşıycağınızı düşünerek ölçüp tartın bence. Hamile olduğunuz için de çok stres yapmamaya çalışın, dr kontrolünüzden sonra bebekle ilgili de düşünmeye başlarsınız zaten.
Ben de böyle düşünüyorum ya.
Şu an kumar oynamıyor sanırım. Öfke problemi için ilaç da kullanıyor. Güncel tek sorun arkadaşlarını öncelik tutması. Bunun sebebini konuşmaları lazım. Sanki samimiyet eksikliği var aralarında.
Eğer bebek sağlıklıysa ben aldırmazdım. Belli yaştan sonra hamile kalmak çok zor. Bu riski göze alamazdım.

Herkese selamlar ,
Yeni üye değilim , yaklaşık 10 yıldır buralardayım.
Yani konu fake değil , önden bilgi vermek istedim : )

10 aylık evliyim ,
- Evlendiğim gün dahil olmak üzere eşimle sürekli güç savaşı halindeyiz .

- Eşimin pozitif yanları ;
  • ev işlerinde yardımcı olur ,
  • gece hayatı , alkol vs problemi yok .
  • anasına , ailesine bağımlı bi kişilik değil , gerektiği zaman rest çeker .

- Eşimin negatif yanları ;
  • arkadaşlarına aşırı bağımlı , gerekirse seni boşarım , arkadaşlarımdan vazgeçmem der .
  • kumar oynamış , şu an hesap kontrolü bende , ama 36 yaşında olmasına rağmen , ev , araba , kenarda 1 lira parası bile yok, (evlenmeden önce bilmiyordum, linç gelmesin)
  • öfke kontrolü için ilaç kullanıyor, evliliğin ilk aylarında kapı kırmışlığı var, ilaç ile dizginliyor şu an .
  • evlendiğimiz günden bu yana benim için , beni düşünerek bir şey yapmış değil, hadi seni X yere götüreyim vs .
  • Ve en en en önemlisi ;
7 haftalık hamileyim. Umurunda bile değil diyebilirim . Hatta en son kürtaj ol , boşanalım demişliği var .

Şimdi gelelim soruma ;
Ben eşimden büyüğüm arkadaşlar.
Bu bebeği duyduğum andan itibaren istemiyorum. (doğum kontrol hapı kullanırken oldu malesef ) ki bebeğin kalp atışı da yok, belki düşer.

Eşimin bu ben merkezli olması biter mi?
Bir şeyler düzelir mi ?
Mücadeleye devam mı , yoksa ışığa mı gideyim ?

Saygılı olan tüm yorumlara, saygı ile cevap vereceğimi bildirir ;
Herkese mutlu günler dilerim .
Daha bir evlilik bitmeden, hayatımın aşkını 40'tan sonra bulabilir miyim diye sormanızda gerçekten şaşırtıcı 😑

Bunu düşünmek yerine, evlilikle ilgisi olmayan eşinizden biran önce kurtulun. Böyle adamlar neden evleniyor anlamıyorum, madem bu kadar arkadaş canlısı bir başka insanın günahına neden girdi? Üstelik böyle bir evlilikten bir bebek dünyaya gelecek.

Ben de böyle düşünüyorum ya.
Şu an kumar oynamıyor sanırım. Öfke problemi için ilaç da kullanıyor. Güncel tek sorun arkadaşlarını öncelik tutması. Bunun sebebini konuşmaları lazım. Sanki samimiyet eksikliği var aralarında.
Eğer bebek sağlıklıysa ben aldırmazdım. Belli yaştan sonra hamile kalmak çok zor. Bu riski göze alamazdım.
Normalde benim yaşımda ve doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalmam da olağan dışı :)

Arkadaşlarının karakter problemi var ,
Eşlerini aldatan , tek gecelik ilişkiler yaşayıp , eşlerine " çalışıyorum , eve gelmeyeceğim" diyen tipler .

Ahlaklı arkadaşlarına sözüm yok zaten ,
Yukarıda bahsettiğim kesim için benden ve çocuğundan vazgeçiyor .

1000107990.webp

Normalde benim yaşımda ve doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalmam da olağan dışı :)

Arkadaşlarının karakter problemi var ,
Eşlerini aldatan , tek gecelik ilişkiler yaşayıp , eşlerine " çalışıyorum , eve gelmeyeceğim" diyen tipler .

Ahlaklı arkadaşlarına sözüm yok zaten ,
Yukarıda bahsettiğim kesim için benden ve çocuğundan vazgeçiyor .
Allah allah..arkadaş için evliliğinden vazgeçmek nasıl bir ahmaklık acaba. Konuştunuz mu bu konuyu?

Merhaba eş ile sorun hakkında boşanmak kac yasında olursanız olun yeni bir hayata başlamak için geç değil ama çocuk konusunda şunu söylemek istiyorum kalp atışı varsa yani yaşıyorsa neden ondan vazgeçiyorsunuz? O yalnızca eşinize ait değil...Sizin de bir parçanız onunla yeni bir hayata başlamaya ne dersiniz? Evet babası sorumsuz ama annesi babası boşanan tek cocuk sizin ki olmiycak şuan daha da arttı bu şekilde anne,bb ayrı olan çocuk sayısı yani sadece sizin başınıza gelen bir felaketmiş gibi lütfen cocuktan vazgeçmeyin belki de ışık çocuğunuzdur.🌸

bir ayrılıkta önemli olan bu mu
ömür boyu yalnız kalsanız ne oalcak
kimse girmese hayatınıza ne olur yani
başkası olmadan yaşanmıyor mu

Back
X