• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm umutları tükettiyse insan nasıl yaşar, niye yaşar?

Bak burda yanlis dusunuyorsunuz sizinleyken belki hayata karsi durusunuz ona farkli geldi veya sevmedigini anlamis olabilir.

Herkes herkesi hep sevicek diye kural yok hepimiz insaniz.
Dusunce ve duygular zamanla degisebilir
Bunu kabul ederseniz onu da icinizde affedersiniz ve kininiz kalmaz.
Kendinize de iyilik etmis olursunuz.

Bunlari iyiliginiz icin soyluyorum.
Tabiki kimse kimseyi sonsuz sevemez sevmek zorunda değil ama dürüst olmalı insan hele de belli bir yaşa gelmişse.. sordum söylemedi oyladı bırakmak istedim umut vermeye devam etti.

Baştan beri hiç kolay güzel bir hayatım olmadı. Herkes çocukluğunu özler ben asla o yıllara dönmek istemem. Otuz yılı geçkin ömrümde güzel günlerimi saysam ömrün çeyreği etmez. Sorumsuz bencil baba, dertli çilekeş bir anne ve birkaç kardeş... şımarmak şımartılmak nasıl bsy hiç bilmem hiç o lüksü yaşamadım. Sevgiyle ilgiyle büyütülen bir çocuk olmadım. Yapma etme yasak günah cıs.. sonucu özgüveni eksik kendini sevmeyen bir birey.. hep mücadele ettik hayatla insanlarla maddiyatla ve babamızla.. ama bunca şeye rağmen vazgeçmedim. Umudum vardı hep mutlu olmayı biliyordum elimdekilerle. Yavaş yavaş meyvelerimi toplamaya başlamıştm okudum güzel bir iş sahibi oldum. Tabi bunlar da öyle kolaylıkla olmadı hep biraz geç hep mücadeleyle ama zaten hayat bir mücadele dedim dayandım. Herşey güzelleşmeye başlamıştı. Bu zamana kadar hep ailem on plandaydi. Önce onların hayatını tamamlamaya çalıştım kendi hayatımı kurarım sonra nasılsa dedim. Sonra mucize gibi biri girdi hayatıma. Böylesini hayal bile etmemiştim. Kendimi ilk defa çok özel güzel hissettim sevilmek nasıl muhteşem bir duygu tattım. Aşk ne yüce bir şey anladım. Evlilik olacaksa onunla böyle aşkla yoğrulmuş bir ilişkiyle olmalıydı. Biriyle sırf evlilik olsun dye sırf evlenilecek adam dye evlenilmezdi. Artık gerçekten mutlu olacaktım. Derken önce ailem engel oldu. Yıllardır uğruna hayatla mücadele ettiğim ailem benim mutluluğumu istemedi. Sonra o.. aylarca bana soğuk davrandı bana bir cevap vermeden çekti gitti ve şimdi anladım ki aslında başka biri için beni bırakmış ve şimdi bir hayat kurma hazırlığında. Benim hayatımı yıkıp giden adam kendine bir hayat kuruyor.. artık ailem de yok. Var ama yok. Ailemin yanındaym ama onlarla her gün eziyet gibi. Anladım ki tüm mücadelem boşaymis. Ben yıllarca küçücük bedenle onlar için uğraştım çabaladım onlar benim bir kararimda arkamda durmadilar. Her şeyimi yitirdim umudumu mutluluğumu hayallerimi.. bir erkek mi sadece bunu yapan demeyin? Biri gider başkaları gelir evet geliyor da ama onun gibi değil. Belki yılların birikmişligi.. her şeyimi yitirdim ben. Biraz iç dökme bir parça ışık arama isteği bu yazı.. umudu olmayan yaşayamaz derler. Ben nasıl yaşayayım şimdi niye yaşayayım? Bu gecenin de sabahı olur mu? Solan çiçeklerim açar mı? Talan olmuş gönül bahçem toplanır mı?
Hiçbir anne baba evladının kötülüğünü istemez onların görüp senin göremediğin şeyler vardır çocuk zaten seni istememiş gerçekten istese hiçkimse duramazdı karşısında. Şimdi aileni bırakıp onla olsaydın emin ol bu sefer çok pişmanım diye konu açacaktın

Sitede dini yorum yasak ama yine de yazacağım, Allahtan umut kesmek büyük günahtır, şeytan sever böyle zamanları. Yarın yeni bir gün ve sen dua ederek başlamaya gayret et, hayat zaten çok kısa, gençliğinin kıymetini bil. Sana biraz sert gelebilir yorumum ama dünyada çok büyük dertler var bugüne hamdolsun de ve yoluna devam et şöyle düşün en azından benim gibi 10 yılını verip aldatılmadın değil mi, ben diyorum ki bu yaşadığım en küçük acıydı kendine yaşamak için izin ver
Bu süreçte çok isyana sürüklendim beddua ettim hayattan vazgeçme noktasına geldim. Sınavdayız ya ben bu sınavdan kaldım sanırım.. sert değil yorumun. Teşekkür ederim cevabın için. Allah sana da sabır versin.

Tabiki kimse kimseyi sonsuz sevemez sevmek zorunda değil ama dürüst olmalı insan hele de belli bir yaşa gelmişse.. sordum söylemedi oyladı bırakmak istedim umut vermeye devam etti.

Tabiki de oyalayip umut vermesi farkli bir durum.Benim anlatmak istedigimi anlamissinizdir.
Umut ettiklerinizi yasayacaginiz gunler gecirmenizi dilerim.

Ayri bir eve cikabilirseniz oncelikle bunu yapin. Tayin olayiniz varsa o ortamdan biraz uzaklasin. Sevgilinize gelince herkesin hayatina bir kez de olsa bu tipler girip cikmistir inanin, sanki hayatin kuraliymis gibi... bu tipler sayesinde buyuyoruz sanirim. O adami unutun ama bilin ki herkes de ayni olacak degildir. Gunes hergun aciyorsa umit de var demektir....

Baştan beri hiç kolay güzel bir hayatım olmadı. Herkes çocukluğunu özler ben asla o yıllara dönmek istemem. Otuz yılı geçkin ömrümde güzel günlerimi saysam ömrün çeyreği etmez. Sorumsuz bencil baba, dertli çilekeş bir anne ve birkaç kardeş... şımarmak şımartılmak nasıl bsy hiç bilmem hiç o lüksü yaşamadım. Sevgiyle ilgiyle büyütülen bir çocuk olmadım. Yapma etme yasak günah cıs.. sonucu özgüveni eksik kendini sevmeyen bir birey.. hep mücadele ettik hayatla insanlarla maddiyatla ve babamızla.. ama bunca şeye rağmen vazgeçmedim. Umudum vardı hep mutlu olmayı biliyordum elimdekilerle. Yavaş yavaş meyvelerimi toplamaya başlamıştm okudum güzel bir iş sahibi oldum. Tabi bunlar da öyle kolaylıkla olmadı hep biraz geç hep mücadeleyle ama zaten hayat bir mücadele dedim dayandım. Herşey güzelleşmeye başlamıştı. Bu zamana kadar hep ailem on plandaydi. Önce onların hayatını tamamlamaya çalıştım kendi hayatımı kurarım sonra nasılsa dedim. Sonra mucize gibi biri girdi hayatıma. Böylesini hayal bile etmemiştim. Kendimi ilk defa çok özel güzel hissettim sevilmek nasıl muhteşem bir duygu tattım. Aşk ne yüce bir şey anladım. Evlilik olacaksa onunla böyle aşkla yoğrulmuş bir ilişkiyle olmalıydı. Biriyle sırf evlilik olsun dye sırf evlenilecek adam dye evlenilmezdi. Artık gerçekten mutlu olacaktım. Derken önce ailem engel oldu. Yıllardır uğruna hayatla mücadele ettiğim ailem benim mutluluğumu istemedi. Sonra o.. aylarca bana soğuk davrandı bana bir cevap vermeden çekti gitti ve şimdi anladım ki aslında başka biri için beni bırakmış ve şimdi bir hayat kurma hazırlığında. Benim hayatımı yıkıp giden adam kendine bir hayat kuruyor.. artık ailem de yok. Var ama yok. Ailemin yanındaym ama onlarla her gün eziyet gibi. Anladım ki tüm mücadelem boşaymis. Ben yıllarca küçücük bedenle onlar için uğraştım çabaladım onlar benim bir kararimda arkamda durmadilar. Her şeyimi yitirdim umudumu mutluluğumu hayallerimi.. bir erkek mi sadece bunu yapan demeyin? Biri gider başkaları gelir evet geliyor da ama onun gibi değil. Belki yılların birikmişligi.. her şeyimi yitirdim ben. Biraz iç dökme bir parça ışık arama isteği bu yazı.. umudu olmayan yaşayamaz derler. Ben nasıl yaşayayım şimdi niye yaşayayım? Bu gecenin de sabahı olur mu? Solan çiçeklerim açar mı? Talan olmuş gönül bahçem toplanır mı?
Valla yasaniyor bi guzelde. Benim evladim vardi yasadim.

Ayri bir eve cikabilirseniz oncelikle bunu yapin. Tayin olayiniz varsa o ortamdan biraz uzaklasin. Sevgilinize gelince herkesin hayatina bir kez de olsa bu tipler girip cikmistir inanin, sanki hayatin kuraliymis gibi... bu tipler sayesinde buyuyoruz sanirim. O adami unutun ama bilin ki herkes de ayni olacak degildir. Gunes hergun aciyorsa umit de var demektir....
Şimdi tek düşüncem bu zaten ayrı yapayalnız bir hayat ama onun için de birkaç sene geçmesi lazım. İlk fırsatta başka bir şehirde kendime yeni bir hayat kuracağım inşallah. Evet böyle tipler çok var ama bu yaşta bu tarz olayları kaldırmak daha zormuş..

Herseyin basi sabir. Sabredeceksin isyan etmeyeceksin. Allah kullarini sinarmis benim kulum buna dayanabiliyormu diye. Sonrada yuzunu guldururmus.

Yek suçlu ailen değil . Erkek arkadasın neden çabalamadı ?
Ailem neden istemedi ?

Ailen sebep olmuş evet ama ilişkinin bitmesine değil, birlikte olduğun insanın daha karşılaştığı ilk zorlukla seni yarı yolda bırakacağını, sabretmeye değer bulmadığını görmene.. Gerçi bunu anlamamis görünüyorsun hissettigin acıdan olsa gerek.. Aradığın suçlu ailen değil, cezayı onlara kesme.. şu an iyisiyle kötusüyle yanında kim var ona bak.
Bu durum şu an sana tersiymis gibi gözükse de aslinda hayatta umudun hep sürdüğünü gösteriyor, daha iyisini ve hakedeni bulmak için sana yeni bir kapı açılmış, bence artık gir içeri...

Bazen ne yaparsanız yapın bir şeylerin sonucu değişmez. Ama bu süreçte yaşadıklarınızdan öğrendikleriniz bundan sonrası için sizi oldukça değiştirebilir ve geliştirebilir. Yani sonuca değil yola odaklanın.

Öncelikle güven ve sevgi içten gelir, bunu dışarda aramak insanı sadece yorar buna inanın. Eğer kendi içinizde güçlü bir değer duygusu oluşturmazsanız bu tip durumlar sizde yıkıcı etkiler yaratır. Çünkü ilk kez o sizi sevdiğinde kendinizi değerli hissetmişsiniz ve şimdi o gidince bütün değerinizi ve benliğinizi de götürmüş gibi hissediyorsunuz. Bu yaşadığınız boşluk ve anlamsızlık hissi bu yüzden. Oysaki siz onunla var olmadınız ve o olmadan da başlı başına değerlisiniz. Biraz bu konular üzerine düşünmenizi ve kişisel gelişim adına okumalar yapmanızı öneririm.

Şuan hayata dair çoğu şeyi sorguladığınız bir evreden geçiyorsunuz anladığım kadarıyla, bu iyi bir şey bence. Hissettiklerinizden korkmayın, yüzleşin. Kendinize dair yeni değerler inşa etmeye başlamak için harika zamanlar.

Bak canim ailen sebep olmasaydi da bu adam belli ki seni birakacakmis. Seni hayatini birlestirecegi kadın olarak gorseydi onunde dağlar duramazdi. Erkekler boyledir. Ben de asla cocukluk yillarima dönmek istemem. Cok kotu ve mutsuz bir hayatim oldu senin gibi okudum hayatimi zorluklarla kazandim
Ama ben kendimi cok sevdim. en cok kendimi sevmeyi cok küçük yasta ogrendim bu yuzden karsimdaki erkekler de bana öyle yaklasti. Birak birilerini suclamayi önce kendini sev. Hayatinin nssil degistigine sen bile inanamazsin.

14 senelik sevgisinin düğününe 1 hafta kala şehit olduğunu duyan arkadaşım gitsin kendini mi öldürsün o zaman. Tam gelinlik hayali kurarken 14 sene dile kolay. İlk tek aşkı. Onunla birlikte büyüdü. Ama o şehit oldu. Şuanda ondaki maneviyata aşığım. Veren de alan da Allah değil mi diye nasıl bir tevekkül nasıl bir maneviyat var görseniz. Siz birşeye odaklandınız başka bir şey görmüyorsunuz. Dua edin. İnanın hayatta neler neler oluyor. Bu arkadaşım ne yapsın. Birçok şehit eşi var. Lütfen bu mutsuzluk modundan çıkın

Geçerli elle tutulur bir sebepleri yoktu. Boşa naz caz onlarınkisi..
yazını okurken ailenden bağımsız adamın hakkında hayırlısı olmadığı hissi yoğun geldi nedense. ayıran başkası olunca daha cok kıymetli olur ve unutulmaz o kişi. aslında ayrılmasan belki cok kötü olacaktı ve ailende arkanda olmayacaktı.böyle düşün canım.

her günün sonunda yeniden nasıl güneş doğuyorsa her dibe vuruşunda ödülü göge yükseliştir. her canım yandığında iyi birşey olacak derim. üstüne tekrar yandığında demek mi umduğumdan da iyisi olacak derim. acılar güçlendirir ve sonunda güzellikleri getirir. pes etmemek sabretmek kendimizde bulduğumuz en değerli özellik.

İyi ki, aileniz karsi cikmis. En kucuk sorunda terk etmeyi secen biriyle evlenmis olcaktiniz ve sonu bosanmayla bitcekti. Ailenize kizmak yerine bence onlarin hakli oldugunu kabul edin. O zaman acilariniz hafifler ...

aslında cevap sizin anlattıgınızın içinde kaybolmuş eski sevgiliniz başka biri için sizi bırakmış demişsiniz şimdi yeni bir hayat kurıyorsa demek ki sizin yeni tadmaya başladıgınız duygular yalandan ibaretmiş.
iyi ki aileniz engel olmuş bir ömür sahte duygularla evli kalamazdınız böyle bir insanla yapamazdınız.
o yaşanılan üzücü şeyler insana tecrübe katıyor daha iyi gözlemliyor daha iyi bir insana gönül veriyor.

emin ol yazdığın hikayeden herkes kendine pay almıştır.
kaçıp giden adam kısmına kadar aynı benim hayatım dedim.
ben sevdiğim adamla evlendim. bir de çocuğum oldu Rabbim bağışlar inş.
6 yıllık evliyim. ilk 3 yılı süperdi sonraki 3 yılı gayet berbat!
inan her şeyde hayır vardır. olmaması iyi olmuş belki de. elbette karşına yenileri çıkar.

okadar güzel anlatmışsın ki ailen olsam senin gibi biriyle gurur duyardım ruhunu kirletme biri gider biri gelir elbet onun gibi olmaz ama gelir. bu arada okumussun bak negüzel bunun tadını çıkar hayat yakınmayla oflamayla geçmiyor ki... zor ama bunuda atlatabilirsin..

Back