Başta ilişkimizi yıpratan ailem oldu. Terketmesinde onlar da etkili. Tabiki kalıp mücadele etmek de bir seçenekti o yapmadı ama işte ailemin bunda etkisi olması beni ayrıca üzüyor ve sadece bir erkek için yakmadım gemileri. Dediğim gibi yılların birikmişligi var içimde. Bu terkedilisle birlikte yeter artık dye bir isyana girdim.Ailenize hak vermek yerine kızmanız sizce mantıklı mı?
Adamın nasıl pis birini olduğunu görmüşler işte ne güzel. Ya onlar evet deseydi de nişanlıyken ya da evliyken bırakıp gitseydi sizi?
Bu ihtimalleri de düşünmek lazım bence.
Ve bir erkek bıraktı diye de gemileri yakmak çok saçma. Her yaşanılan şey bir tecrübedir.
Hayatımda yaşadığım kötü anılarım için de şükrediyorum çünkü çok büyük tecrübeler kazandım.
Biraz da böyle düşünün.
Evet önce insan kendini düşünmelidüşünmelimis onu anladım. Kimse madalya takmıyor yaptıkların için. Üstüne yapmadıkların görünüyor. Ailen bile olsa insan önce kendini dusunmeliymiş.İyi de adam ne mal olduğunu belli etmiş işte, başkası için seni bırakmış daha neyine yanıyorsun? Yat kalk şükret evlenmediğine.
Bir de kendin için en değerli kişi sen ol aile bireylerin olmasın. Önce can, hemen yanında canan
Geçerli elle tutulur bir sebepleri yoktu. Boşa naz caz onlarınkisi..hiç dusundunmu ailen boyle yapmasaydi belki seni nisanliyken birakacakti baskasi icin? ailen niye istemedi peki
Baştan beri hiç kolay güzel bir hayatım olmadı. Herkes çocukluğunu özler ben asla o yıllara dönmek istemem. Otuz yılı geçkin ömrümde güzel günlerimi saysam ömrün çeyreği etmez. Sorumsuz bencil baba, dertli çilekeş bir anne ve birkaç kardeş... şımarmak şımartılmak nasıl bsy hiç bilmem hiç o lüksü yaşamadım. Sevgiyle ilgiyle büyütülen bir çocuk olmadım. Yapma etme yasak günah cıs.. sonucu özgüveni eksik kendini sevmeyen bir birey.. hep mücadele ettik hayatla insanlarla maddiyatla ve babamızla.. ama bunca şeye rağmen vazgeçmedim. Umudum vardı hep mutlu olmayı biliyordum elimdekilerle. Yavaş yavaş meyvelerimi toplamaya başlamıştm okudum güzel bir iş sahibi oldum. Tabi bunlar da öyle kolaylıkla olmadı hep biraz geç hep mücadeleyle ama zaten hayat bir mücadele dedim dayandım. Herşey güzelleşmeye başlamıştı. Bu zamana kadar hep ailem on plandaydi. Önce onların hayatını tamamlamaya çalıştım kendi hayatımı kurarım sonra nasılsa dedim. Sonra mucize gibi biri girdi hayatıma. Böylesini hayal bile etmemiştim. Kendimi ilk defa çok özel güzel hissettim sevilmek nasıl muhteşem bir duygu tattım. Aşk ne yüce bir şey anladım. Evlilik olacaksa onunla böyle aşkla yoğrulmuş bir ilişkiyle olmalıydı. Biriyle sırf evlilik olsun dye sırf evlenilecek adam dye evlenilmezdi. Artık gerçekten mutlu olacaktım. Derken önce ailem engel oldu. Yıllardır uğruna hayatla mücadele ettiğim ailem benim mutluluğumu istemedi. Sonra o.. aylarca bana soğuk davrandı bana bir cevap vermeden çekti gitti ve şimdi anladım ki aslında başka biri için beni bırakmış ve şimdi bir hayat kurma hazırlığında. Benim hayatımı yıkıp giden adam kendine bir hayat kuruyor.. artık ailem de yok. Var ama yok. Ailemin yanındaym ama onlarla her gün eziyet gibi. Anladım ki tüm mücadelem boşaymis. Ben yıllarca küçücük bedenle onlar için uğraştım çabaladım onlar benim bir kararimda arkamda durmadilar. Her şeyimi yitirdim umudumu mutluluğumu hayallerimi.. bir erkek mi sadece bunu yapan demeyin? Biri gider başkaları gelir evet geliyor da ama onun gibi değil. Belki yılların birikmişligi.. her şeyimi yitirdim ben. Biraz iç dökme bir parça ışık arama isteği bu yazı.. umudu olmayan yaşayamaz derler. Ben nasıl yaşayayım şimdi niye yaşayayım? Bu gecenin de sabahı olur mu? Solan çiçeklerim açar mı? Talan olmuş gönül bahçem toplanır mı?
Geçerli elle tutulur bir sebepleri yoktu. Boşa naz caz onlarınkisi..
Ailem tam olarak istemedi değil de gereksiz naz yaparak uzatarak kıymetli olcagimizi zannettiler ama bu ilişkimizi yıprattı beni yıprattı bu hale geldimAilen onu istemezken haklı değilmiymiş peki güvenilmez biri değişimiymiş
Her gün mahfolan kadınları,çocuğuyla sokakta kalanlarıBaştan beri hiç kolay güzel bir hayatım olmadı. Herkes çocukluğunu özler ben asla o yıllara dönmek istemem. Otuz yılı geçkin ömrümde güzel günlerimi saysam ömrün çeyreği etmez. Sorumsuz bencil baba, dertli çilekeş bir anne ve birkaç kardeş... şımarmak şımartılmak nasıl bsy hiç bilmem hiç o lüksü yaşamadım. Sevgiyle ilgiyle büyütülen bir çocuk olmadım. Yapma etme yasak günah cıs.. sonucu özgüveni eksik kendini sevmeyen bir birey.. hep mücadele ettik hayatla insanlarla maddiyatla ve babamızla.. ama bunca şeye rağmen vazgeçmedim. Umudum vardı hep mutlu olmayı biliyordum elimdekilerle. Yavaş yavaş meyvelerimi toplamaya başlamıştm okudum güzel bir iş sahibi oldum. Tabi bunlar da öyle kolaylıkla olmadı hep biraz geç hep mücadeleyle ama zaten hayat bir mücadele dedim dayandım. Herşey güzelleşmeye başlamıştı. Bu zamana kadar hep ailem on plandaydi. Önce onların hayatını tamamlamaya çalıştım kendi hayatımı kurarım sonra nasılsa dedim. Sonra mucize gibi biri girdi hayatıma. Böylesini hayal bile etmemiştim. Kendimi ilk defa çok özel güzel hissettim sevilmek nasıl muhteşem bir duygu tattım. Aşk ne yüce bir şey anladım. Evlilik olacaksa onunla böyle aşkla yoğrulmuş bir ilişkiyle olmalıydı. Biriyle sırf evlilik olsun dye sırf evlenilecek adam dye evlenilmezdi. Artık gerçekten mutlu olacaktım. Derken önce ailem engel oldu. Yıllardır uğruna hayatla mücadele ettiğim ailem benim mutluluğumu istemedi. Sonra o.. aylarca bana soğuk davrandı bana bir cevap vermeden çekti gitti ve şimdi anladım ki aslında başka biri için beni bırakmış ve şimdi bir hayat kurma hazırlığında. Benim hayatımı yıkıp giden adam kendine bir hayat kuruyor.. artık ailem de yok. Var ama yok. Ailemin yanındaym ama onlarla her gün eziyet gibi. Anladım ki tüm mücadelem boşaymis. Ben yıllarca küçücük bedenle onlar için uğraştım çabaladım onlar benim bir kararimda arkamda durmadilar. Her şeyimi yitirdim umudumu mutluluğumu hayallerimi.. bir erkek mi sadece bunu yapan demeyin? Biri gider başkaları gelir evet geliyor da ama onun gibi değil. Belki yılların birikmişligi.. her şeyimi yitirdim ben. Biraz iç dökme bir parça ışık arama isteği bu yazı.. umudu olmayan yaşayamaz derler. Ben nasıl yaşayayım şimdi niye yaşayayım? Bu gecenin de sabahı olur mu? Solan çiçeklerim açar mı? Talan olmuş gönül bahçem toplanır mı?
Şu an beni hayatta tutan tek şey inancım zaten. Eskisi gibi dua edemiyorum umudum kalmadığı için ama inancımdan ötürü bu hayata katlanıyorum.Nefes aldıkça umut her zaman var
Öyle zor bir hayat yaşadım ki bugün var olmama bile şaşırıyorum bazen, herkesin bir imtihanı var, inancın var mı bilmiyorum ama Allahtan ümit kesilmez boş bir laf değildir
Bu verdiğin örnek çok yerinde evet o da kaypaklık yaptı. Bir erkek gerçekten sevdikten sonra herseyle herkesle mücadele edebilir. O etmedi. Umarım yıktığı hayatın bedelini öder.onun için bahane olmus ..ben hicbirsey yapmadigim halde 4yil birisi beni sevdi ...evlenelim.desem ne pahasi olursa olsun evlenirdi
.seninki kaypaklik yapmis ..ailen olumsuz konustugu icin ihale ailene kalmis
Bu verdiğin örnek çok yerinde evet o da kaypaklık yaptı. Bir erkek gerçekten sevdikten sonra herseyle herkesle mücadele edebilir. O etmedi. Umarım yıktığı hayatın bedelini öder.
Şu an beni hayatta tutan tek şey inancım zaten. Eskisi gibi dua edemiyorum umudum kalmadığı için ama inancımdan ötürü bu hayata katlanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?