Tüm herşey evde olmamla mı alakalı ?

hmm..anladım..
annenizin kafasındaki profil kapalı ve bakımlı biri..
zannımca yaşadığınız yerde de öyleleri rağbet görüyo..
anneniz de öyle olmadığınız için üzülüyo anlaşılan..
ve gereksiz tepki gösteriyo..
yani çok sorun olmucaksa mesela şort yerine şık pantolon,tshirt yerine güzel alımlı gömlekler giyseniz..
yada uzun yazlık elbiseler..belki ortada buluşursunuz böylelikle...
yoksa ikinizde yıpranırsınız gibi geliyo bana...

işte bu durumu değiştirmek için çabalıyorum elbet birgün bişeyler olucaktır.
annemin değişmesini geçtim artık hayat her gün insana bişeyler öğretiyor, saygı duymayı öğrenmesini istiyorum .
bu ben olsamda olmasam da annem için iyi bir şey olacaktır.

Çalışıpta evlenemeyen binlerce insan var, sosyal çevrede koca bulmak öyle kolay olsaydı 40-50 li yaşlarda emekli onca insan olmazdı bence.
Bunlar nasip işidir, kimin nerden geleceği belli olmaz. Ben anneme kardeşime bahsettin mi diyerek hata ettim canım o konuda haklısın, bu ilk ve son oldu zaten, bi daha mı tövbe.

o çaba sarfetmiyor dengeyi kurmak için kalp kırmaktan başka ama ben yol yöntem arıyorum,
yaş maşla annelikle olgunlaşılmıyor maalesef, farkındalık kabiliyeti olmayanlarda bu tür sorunlar ortaya çıkıyor.

Annenizin söyledikleri bence de çok abartı değil. Anneler neyi ne zaman nasıl ifade edeceklerini bazen ayarlayamayabiliyorlar. Tabi burda anlattığınız kısım hakkında yorum yapabiliyorum. Başka bir arkadaşımızın da bahsettiği gibi bulunduğunuz çevrede çalışan ya da kapalı / bakımlı bayanları 'gelin adayı' olarak değerlendiren aileler çoğunlukta olduğu için böyle oluyor olabilir. O da sizin evlenmenizi istediği için kendince böyle bir yol göstermiştir. Kelimelere çok takılmayın bence; yaşınızı merak ettim bu arada kaç yaşındasınız?

Çalışma konusu burda ana konu değil ama herkes bir yorumda bulunduğu için ben de bir iki cümle eklemek istiyorum. Annem bakmak zorunda, kocam bakmak zorunda, kimleri de çalışmak zorundasın demiş. Aslında kimse bunları yapmak zorunda değil. (Çocuk büyüyene ve başkasına muhtaç olmayacak döneme gelene kadar). Dini olarak evet kocanız bakmak zorunda, ama dinen her şeyi hallettikte bu kaldı diyesim geliyor... Günümüzde tek maaşla geçinmek zor; size de çalışmak zor gelmiş olabilir ama buna güvenmeyen erkek zaten evlenmesin yorumunuz çok anlamsız geldi bana. Erkek neden evlenir? Kadın neden evlenir? Siz annenizin bunalımından kurtulmak için ve rahat yaşamınızı da bozmamak için evlenmek istiyorsunuz sanırım. Bana göre evlilik 'paylaşım'dır. Maddi ya da manevi. O bunun zorunda şu bunun zorunda diye bir düşünce baştan bozuk bence. Karşınızdaki erkeğin de bunu baştan kabul etmesini istiyorsunuz. Mantıklı bir yorum yapalım, boşanmışsınız, evdesiniz, çalışmıyorsunuz. Çevrenizde aranılan adayların özelliklerini de göz önüne alırsak, sizinle bir erkek neden evlenir.... sevginiz için, kişiliğiniz için vs vs... Bunları da tanıştırma usulü olsun ben sosyal ortama giremiyorum diyorsanız üzgünüm ama çocuklu boşanmış erkekler karşınıza çıkacaktır ya da yaşı hayli ilerlemiş. Çalışmak bence tamamen karakter meselesi, kendi kendinize bir şeyler yapma ayakta durma yaşamı sürdürme meselesi. Bazıları yani halkımızın çoğu zorunluluktan çalışıyor o ayrı. Mobbing'e değinmişsiniz ve çalışmanın zorluğundan vazgeçtiğinizi söylemişsiniz. Aklıma Soma'da ölen maden işçileri geldi.... Size kimse kendinizi harab edin demiyor ama gerçekten hayatınızı değiştirmek istiyorsanız bir yerden başlayın. Kendinize güvenin, annenizin kelimelerine takılmayın he deyin geçin. Gönlü hoş olsun. Siz de o ortamdan biraz uzaklaşın. İllaki bi yeteneğiniz ilgi alanınız vardır ona yönelin, evden rahat çalışabilirsiniz hatta hobilerinizle bir şeyler üretip para kazanabilirsiniz. Bakın amaç çalışmak vs değil burda; kendinizi değiştirmeniz, düşüncelerinizi başka yönlere çevirmeniz. Pozitif olun, yeni insanlarla tanışın, onlarla buluşun çevreniz genişlesin. Durduğunuz yerde bir şey olmaz; siz bir adım atın illa ki bir kısmet sizi bulacaktır hayırlısını Alla'tan istediğiniz sürece...

Kusura bakmayın biraz uzun oldu; anne ve babanızın duasının da önemini hatırlatmak istiyorum. Size halen destek oluyorlar bence böyle anne olur mu diyerek kestirip atmayın. Bakın yukardaki alıntınızda anne baba hangi yaşta olursa olsun çocuğuna bakmak zorunda demişsiniz. Peki boşandığınız eşinizden bir çocuğunuz olsaydı siz ona bu durumda nasıl bakacaktınız???

bu cümlenize istinaden ve istemeyerek başıma gelen gebelikten dolayı boşanmadan önce kürtaj oldum zaten.
çocuğu olanlara da Allah çok çok çok yardım etsin. böyle bi anne ile ve çocukla kafayı yerdim herhalde bakırköyde filan yatardım artık.

evet canım herşey evde olmanla alakalı herşeyi ama herşeyi armut piş ağzıma düş olsun istiyosun çalışmak sana göre bişey olmayabilir herkes çokta çalışmaya meraklı değil ama öyle bir devirdeyizki kimse senin ne istediğinle ilgilenmiyor biraz sosyalleşmek içinde çalışabilirsin öyle olanlar yokmu cebi para dolu olupta nebilim küçük cafeler açan küçük işletmeler kuran sırf evde oturmamak için yapılıyor bunlar ama sen çalışmayı eziklikmiş gibi görüyosun yazık bide Allah kimseyi o duruma düşürmesin diyosun insan yeri geliyor bütün gün evde oturan kocasına katlanamıyor süslenme çalışma kocayıda dışardan bulsunlar sana getirsinler hatta çocuğuda evlatlık alın hiç uğraşma hamilelik falan zor iş bunlar birde dışardakileri yiyolarmış önüne gelen erkek üstüne atlıyomuş gibi konuşmuşsun ben bayanım çalışamam hesabı

Son düzenleme:
Valla 20 sene oncesinde su konuyu okuyo olsam hakli kocasi calissin kadinda evinin hanimi olsun derdim ama bu zamanda tek maasla zor kusura bakma ama zengin koca avcisi gibi gorunursun disardan insanlar sana birini ayarlamaya bile cekinir bu mantikla es beklersen daha cok annenle yuz goz olur kirarsiniz birbirinizi

öyle mi diyorsunuz, peki.:)

beni tam anlamadığınız için bu yorumda normal.
neyse yine de sağol.

calismak kime gore ki? kim bayila bayila calisiyor. kime desek gel calisma, otur evinde gez dolas. herkes aninda atlar tabiki. annenizde bir suc göremedim. siz her sey ayaginiza gelsin istiyorsunuz. ama ne yazik ki hayat istedinlerimizi altin tepside sunmuyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Millet türbana kendini SATTIRMAK için mi giriyormuş bunu diyeni de ilk defa duydum. Annenin ruh saglıgı iyi değil sende yanında daha fazla kalırsan ruh saglıgını bozcak senın de bence ne yap ne et git o evden...
Evet boyleleri var maalesef. Evlenebilmek icin kapandim diyenleri bile duyuyoruz.

Konu sahibi bence de bir ise girsen iyi olur arkadasim.

Çok rahat bir hayat istiyorsun galiba. Eşim beni çalıştırmasın, evde oturayım derdindesin. E bu sefer ananın ettiği lafları kocandan yiyeceksin. Bu kadar hazırcılık iyi değil. Bu devirde bi erkek eşini çalıştırmaz gibi bi laf söylemişsin de , asıl bu devirde elele verip çalışmalı eşler. Her şey erkeğin görevi değil

Annenin üslubunu ben de beğenmedim orda haklısın.

Acilen işe girmelisin, sosyal bir hayatın olmazsa nerde bulacaksın kendine göre birini. Onun bunun bulduğundan hiç medet umma!

konu bana çok enteresan geldi ya. incitmek istemem ama çalışmak neden size göre değil ki? daha önce çalıştınızda başınıza hoş olmayan şeyler mi geldi? neden size bukadar uzak geliyor çalışmak fikri? gerçekten merak ettiğim için soruyorum..

bir de bir kere evlenip boşanmışsınız, eminim zor şeyler yaşamışsınıdır kolay değil kim olursanız olun bir şekilde psikolojisini etkileyen bir durum insanın.boyle bir durumda bir başkası sizi bir başkasıyla tanıştırma riskine girmek istemez, yani ben şahsi fikrim olarak ne kadar iyi arkadasım olursa olsun birini birine ayarlaama olaylarına girmekten korkarım. insanların arkadaşlarıyla ilişkileri farklı ikili ilişkilerde çok farklı davranabiliyor. bir nevi kefil oluyosunuz tanıştırdıgınız insana yarın obrgn bir sorun olduğunda sizi tanıştıran kişi de etkilenecek bu durumdan. bu yüzden bu sebeple kimseye kırılıp gücenmeyin bence.. onun yerine kurslara yazılabilirsiniz hobi edinebilirsiniz biraz ortamlara girmelisiniz evde sizi ailenizden baska kimse farkedemez.. ayrıca yanlış anlamadıysa kardeşinizin çalıştığı yerden birini size ayarlamasını istemişsiniz, demekki çalışmanın faydalarından biri de bu kendiniz çalışmıyosunuz ama çalışan bir kadının etrafında birilerinin olabileceğinin farkındasınız da

ve de yaşadığınız yer muhafazakar bir yerse şort giyen bir kıza sadece şort giyen kız olarak bakmazlar ne yazık ki o şorttan sizin karakter analizini yapabilecek ^^teyzeler^^ var.. ve bu teyzelerin çevreleri de geniştir bayağı yani 7 mahalleye sizi olduğunuzdan bambaşka şekılde tanıtıp asla evlenememenize sebep olabilirler. annenizin bunu demek istediğini sanıyorum tabi üslüp konusuna girmeyerekk..

Annenizin koca bulmak icin turbana dogru ifadeyle tesetture girmenizi soylemesi bana cok igrenc geldi afedersiniz.tesettur Allah rizasi icin yapilir.annenizinde size hidayet vesilesi olmasi icin bunu dilemesi gerekirdi..sizde sadece Allah icin yapabileceginizde hic zor gelmez emin olun..Allah size de nasip etsin umarim..evlilik konusuna gelince sizin mesleginiz nedir okudunuz mu?calisip hayatinizi kazanmaniz gerek bu devirde.hem sosyal cevreniz olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

insanın içinden gelmeli ..
inanç,ibadetler zoraki olmaz ..

Bence yanlış dusunuyorsun arkadasim tmm çalışmak guzel kendi ayakların uzerinde durup birseyler basarmak ama herkes calisacak fiye birsey yok bende calisiyirdum nisanliyken eşim ben calişmani istemiyirum dedi bende zaten çalışmayı düşünmüyordum simdi esimle ayni eşitliği paylasmiyor muyuz
Bu arkadasimiz da calismak istemiyor ama calismasi iyi olur kafasi dagilir ortam edinir. Ama her erkek çalışan bayan istiyor dediniz istemeyenlerde vardır

Erkek dedigin çalıştırtmaz ha, guzelmis bu kafa, her eve lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…