- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.171
- 178
benim kuaföre gitmem, saçımı boyatmam , bakım yaptırmam şu bu sorun.
Öyle açık biri değili göğüs dekolte filan değil, kabaca bişort bi tshirt açıkmı sizce bu yaz gününde.
Öyle sokağada değil bahçemize çıkıyorum. yatak kıyafetim pijamayla değil ki.
Ya bana kalırsa o kafasında türban olgusunu oluşturduğu için naparsam yapim yaranamam.
Bana ne hakaretlerde bulundu bir bilseniz, burda yazamam.
Önce edep derler. Keşke daha yumuşak üsluplu bi annem olsaydı.
Benim tepkim de durduk yere olmuyor, bir kedinin kuyruğuna bassanız defalarca o kedi ne yapar sizce ?
Artık o kdr yaşanan şeyden sora bünyem kaldırmıyor,
e siz de demişsiniz kardeşimle çok samimi değiliz diye demek ki o sizinle böyle bir durumun içinde var olmak istemiyor zaten sizin direkt ona söyleyememeniz de bunun göstergesi. e bile bile neden bunu dile getirmişsiniz ki? diğer yazdıklarınızı okudum şimdi anneniz dediğim dedik, her şeyi en iyi ben bilirim diyen sert hırçın biri anlattığınız kadarıyla. yalnız o yaşta bir kadın bu saatten sonra değişmez.
siz ya bir eş ya bir iş bulup o evden uzaklaşmadıkça annenizi daha çok çekersiniz. gerçi sırf aileden kurtulmak için eş bulmak ne kadar doğru orasını bilemeyeceğim. işe de siz karşısınız zaten bu kısır döngüden çıkmak için hiç bir çaba harcamazsanız 10 yıl sonra yine aynı konuyu açar neden böyle diye yine bize sorarsınız.
hmm..anladım..
annenizin kafasındaki profil kapalı ve bakımlı biri..
zannımca yaşadığınız yerde de öyleleri rağbet görüyo..
anneniz de öyle olmadığınız için üzülüyo anlaşılan..
ve gereksiz tepki gösteriyo..
yani çok sorun olmucaksa mesela şort yerine şık pantolon,tshirt yerine güzel alımlı gömlekler giyseniz..
yada uzun yazlık elbiseler..belki ortada buluşursunuz böylelikle...
yoksa ikinizde yıpranırsınız gibi geliyo bana...
Tüm nafakamı veriyorum, gelen tazminatı veriyorum onu veriyorum bunu veriyorum şunu veriyorum hep veriyorummmm...
Kız evlenince ve boşanınca ailesi ona bakmak zorunda değil mi, o zaman türkiyedeki tüm boşanmış kadınların ailesinden ayrı olması lazım.
Çok yanlış bir düşünceniz var. Hayatta herkes hata yapabilir, anne babalık görevi ona kol kanat germektir, sokağa bırakmak değidir,
git başının çaresine bak değildir, o zaman neden doğruyorlar ki?
Annenizin söyledikleri bence de çok abartı değil. Anneler neyi ne zaman nasıl ifade edeceklerini bazen ayarlayamayabiliyorlar. Tabi burda anlattığınız kısım hakkında yorum yapabiliyorum. Başka bir arkadaşımızın da bahsettiği gibi bulunduğunuz çevrede çalışan ya da kapalı / bakımlı bayanları 'gelin adayı' olarak değerlendiren aileler çoğunlukta olduğu için böyle oluyor olabilir. O da sizin evlenmenizi istediği için kendince böyle bir yol göstermiştir. Kelimelere çok takılmayın bence; yaşınızı merak ettim bu arada kaç yaşındasınız?
Çalışma konusu burda ana konu değil ama herkes bir yorumda bulunduğu için ben de bir iki cümle eklemek istiyorum. Annem bakmak zorunda, kocam bakmak zorunda, kimleri de çalışmak zorundasın demiş. Aslında kimse bunları yapmak zorunda değil. (Çocuk büyüyene ve başkasına muhtaç olmayacak döneme gelene kadar). Dini olarak evet kocanız bakmak zorunda, ama dinen her şeyi hallettikte bu kaldı diyesim geliyor... Günümüzde tek maaşla geçinmek zor; size de çalışmak zor gelmiş olabilir ama buna güvenmeyen erkek zaten evlenmesin yorumunuz çok anlamsız geldi bana. Erkek neden evlenir? Kadın neden evlenir? Siz annenizin bunalımından kurtulmak için ve rahat yaşamınızı da bozmamak için evlenmek istiyorsunuz sanırım. Bana göre evlilik 'paylaşım'dır. Maddi ya da manevi. O bunun zorunda şu bunun zorunda diye bir düşünce baştan bozuk bence. Karşınızdaki erkeğin de bunu baştan kabul etmesini istiyorsunuz. Mantıklı bir yorum yapalım, boşanmışsınız, evdesiniz, çalışmıyorsunuz. Çevrenizde aranılan adayların özelliklerini de göz önüne alırsak, sizinle bir erkek neden evlenir.... sevginiz için, kişiliğiniz için vs vs... Bunları da tanıştırma usulü olsun ben sosyal ortama giremiyorum diyorsanız üzgünüm ama çocuklu boşanmış erkekler karşınıza çıkacaktır ya da yaşı hayli ilerlemiş. Çalışmak bence tamamen karakter meselesi, kendi kendinize bir şeyler yapma ayakta durma yaşamı sürdürme meselesi. Bazıları yani halkımızın çoğu zorunluluktan çalışıyor o ayrı. Mobbing'e değinmişsiniz ve çalışmanın zorluğundan vazgeçtiğinizi söylemişsiniz. Aklıma Soma'da ölen maden işçileri geldi.... Size kimse kendinizi harab edin demiyor ama gerçekten hayatınızı değiştirmek istiyorsanız bir yerden başlayın. Kendinize güvenin, annenizin kelimelerine takılmayın he deyin geçin. Gönlü hoş olsun. Siz de o ortamdan biraz uzaklaşın. İllaki bi yeteneğiniz ilgi alanınız vardır ona yönelin, evden rahat çalışabilirsiniz hatta hobilerinizle bir şeyler üretip para kazanabilirsiniz. Bakın amaç çalışmak vs değil burda; kendinizi değiştirmeniz, düşüncelerinizi başka yönlere çevirmeniz. Pozitif olun, yeni insanlarla tanışın, onlarla buluşun çevreniz genişlesin. Durduğunuz yerde bir şey olmaz; siz bir adım atın illa ki bir kısmet sizi bulacaktır hayırlısını Alla'tan istediğiniz sürece...
Kusura bakmayın biraz uzun oldu; anne ve babanızın duasının da önemini hatırlatmak istiyorum. Size halen destek oluyorlar bence böyle anne olur mu diyerek kestirip atmayın. Bakın yukardaki alıntınızda anne baba hangi yaşta olursa olsun çocuğuna bakmak zorunda demişsiniz. Peki boşandığınız eşinizden bir çocuğunuz olsaydı siz ona bu durumda nasıl bakacaktınız???
evet canım herşey evde olmanla alakalı herşeyi ama herşeyi armut piş ağzıma düş olsun istiyosun çalışmak sana göre bişey olmayabilir herkes çokta çalışmaya meraklı değil ama öyle bir devirdeyizki kimse senin ne istediğinle ilgilenmiyor biraz sosyalleşmek içinde çalışabilirsin öyle olanlar yokmu cebi para dolu olupta nebilim küçük cafeler açan küçük işletmeler kuran sırf evde oturmamak için yapılıyor bunlar ama sen çalışmayı eziklikmiş gibi görüyosun yazık bide Allah kimseyi o duruma düşürmesin diyosun insan yeri geliyor bütün gün evde oturan kocasına katlanamıyor süslenme çalışma kocayıda dışardan bulsunlar sana getirsinler hatta çocuğuda evlatlık alın hiç uğraşma hamilelik falan zor iş bunlar birde dışardakileri yiyolarmış önüne gelen erkek üstüne atlıyomuş gibi konuşmuşsun ben bayanım çalışamam hesabı
Evet boyleleri var maalesef. Evlenebilmek icin kapandim diyenleri bile duyuyoruz.Millet türbana kendini SATTIRMAK için mi giriyormuş bunu diyeni de ilk defa duydum. Annenin ruh saglıgı iyi değil sende yanında daha fazla kalırsan ruh saglıgını bozcak senın de bence ne yap ne et git o evden...
Öncelikle,
"Çalıştırmak" nedir arkadaş? İnsan kendi için çalışır rızkını kazanır.
Çalışmak insanın hayatını idare ettirmesi için gereken elzem bir şeydir.
Bir süre sonra anne baba evinde bile insan onlara yük olduğu için rahat edemiyor.
Kaldı ki bir evlilikte şartların eşitliğinden bahsetmek için mesleği olan iki eşin de çalışması gerekir diye düşünüyorum.
Evet belki sonradan çocuğunu kendin büyütmek için evde oturmak istersin onu da nispeten anlıyorum... ama eşim çalışmamı istemesin mantığını anlayamadım.
Öyle evlilikten hayır gelmez dediğin nasıl evlilik? kadının çalıştığı evlilik mi?
Benim maddi açıdan sıkıntım var ve çalışıyorum 3 senedir.
Zenginlik içinde yüzsem yine çalışırım. Çünkü ne babamdan ne annemden ne kocamdan para falan isteyemem. Bir gün onlar olmadan hayatıma devam etmek zorunda kalma ihtimalini de düşünürüm.
Neyse sizin bileceğiniz iş sonuçta, umarım öyle birisini bulursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?