• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm herşey evde olmamla mı alakalı ?

Biraz guclu durmanda fayda var. Kardesim bana koca bulsun talebi cok anlamli olmamis. Sen kendin yolunda yuru, kismetin olacagi varsa olur. Aileyle iliskileri biraz rayina sokman lazim. Sen aciz biri degilsin. Sadece bosandin. E nerdeyse 2 sene olmus hala herkesin seninle ilgilenmesini bekleme. Annedir ters bi sey soyleyebilir, hemen yok bosandim diye mi yok evdeyim diye mi ay niye boyle oldu falan dusuncelerine girme. Kim kimle dort dortluk anlasiyor? Calismak istememen dogal. Ailendir bakmak zorunda zaten. Evlensen de kocan bakmak zorunda. Ben calisan bir kadinim ama calismamak istesem hic de mecbur gormem kendimi calismaya. Ev isi cocuk yeterince yuk kadina zaten. Senin biraz rahat olman, insanlardan beklentiye girmemen, aile iliskilerini duzenlemen lazim. Gerisi olur.

Annen sattırmak kelimesini sana ithafen dememiş millet neler yapıyor sen de kendine bak anlamında söylemiş ev kıyafetleriyle dışarı çıkıyorsun kendine bakmıyorsun biraz kendine bak eş bulursun demiş. Bunun neresi kötü anlamadım.

Ayrıca çalışma şartları bana uygun değil kaldıramam diyorsunuz hem de çalışan ablanız eve yardım etmiyor diye şikayet ediyorsunuz. Sizin şikayet etmeye hakkınız yok sanırım ablanız evli ve sonuçta onun da giderler var sen oturacaksın ablan size yardım edecek sizin düşünce tarzınız bu mu ayrıca annen eve tıkılarak birini bulamayacağını çalışırsan çevren olacağından bahsetmiş ama siz kolaya kaçıyorsunuz annenizin ihtiyacı varsa çalışın kendi ayaklarınızın üzerinde durun kendi paranızı harcayın bilemiyorum ben boşanmış olsam illa çalışırdım ihtiyaçlarımı kendim karşılardım hele ki annemin durumu iyi değilse.

Ne demek çalıştırmak isteyen biriyle evlenmem o evlilikten hayır gelmez filan ben de çalışıyorum beraber ev geçindiriyoruz birikim yapıyoruz çok şükür 7 senem bitecek evliliğimde hayır gelmiyor mu evliliğimden tam tersine beraber el ele yapılan şeyler daha kıymetli olur hazıra konmaktansa. Çalışmak istemeyebilirsiniz tamam ama ablam anneme çalıştığı halde yardım etmiyor demeyin o zaman. Hele ablanızı araya koyup eş aramayın sonra eşinle kötü olunca ablanızı sorumlu tutarsınız annen doğru demiş öyle işlere aracılık etmeye gelmez. Tüm gün evde oturarak da elinize bir şey geçmez.

Sanırım doğru ifade edemedim,

Kız kardeşim evlenmeden öncede ailesine destek olmadı hiç, maddi olsun manevi olsun .
Ama ben evlenmeden öncede sorada neyim varsa aldılar itiraz etmedim.
Ayrıca bakımsız bir bayan değilim, eşofman diye bahçeye kapı önüne çıkamayacakmıyım, ayrıca yataktan çıktığım kıyadet değil elbette,
eşfoman tshirt gezemeyecekmiyim, bunun tartışması bile olamaz ki, siz nasıl geziyorsunuz evinizde , pantolon takım kıyafet mi, bence burada beni anlamadınz.

Kardeşim içinde etrafında varsa vesile olabilir diye düşündüm .Bu yanlış bi düşünce mi ki. Haa illa olacak diye bişey yok.

Siz çalışan biri olabilirsiniz sevebilirsiniz ama istek ve tercih meselesi ben sevmiyorum. Evliykende sizin tercihiniz.
Ama illa çalışan bayanla evlenmek isteyen erkekler hakkında iyi düşünmüyorum ben.

katılıyorum sana canım,yani kolay değilki çok girişken olmak lazım gel ablamla yapayım derken, ve hiç çevrelerinde öyle biri yoksa aday ,o yüzden çalışıp sosyalleşmek en mantıklısı

iş ortamını sevmiyormuş arkadaş...
sosyalleşemez.
evlenip evinde evhanımı olmak istiyor galiba.

Ben annende pek hata görmedim kadın belki üslubunu yanlış anladın ama sana bi tavsiyede bulunmuş şu bi gerçek kızanlar olsada türkiyede boşanmış olmak hayata 1-0 yenik başlamak demek daha dikkat etmek gerek herşeye hem çalışmıyosun hem açık saçıksan kusura bakma sana talip olacaklarda daha çok ev kızıyla evlenecek sofu tiplerdir ama çalışsan kafana göre birini bulman kolaylaşır.Üstelik şunuda sevmedim kardeşime söyle temiz birileri varsa kardeşin için incitici bişey bu biri kız ararda ancak öyle söyler gidipte ablasını öneremez.Ayrıca çalışmak bana göre değil ne demek biz enayimiyiz sabahın 6 sında kalkıyoruz kusura bakma sen rahata alışmışsın annenene yazık bide küsmüşsün kadına sanamı kılınacak yani depresyona girme diye güçlü ol,çalış kendi ayakların üzerinde dur evde koca bekleyene kadar.

dimi aslında daha çok çalışmak istemek gerek,çünkü terkardan temiz sayfa açıyorsun kendine,tamam birini bulursun ya oda iyi çıkmazsa,el oğluna güven olmazki hepsi aynı değil

maalesef çocukluğumuzdan itibaren kıyasla yaşamaya başlıyoruz ..onun kızı bunun oğlu şunun eşi vs..bu toplumsal bir sorun kadınların zaten doğuştan özgüveni eksiktir. çalışarak ,sosyal çevreyle biraz özgüven kazanırız. örtünmek genelde toplumsal baskı sonucu ortaya çıkar..şu an sana tavsiyede bulunmak sadece seni yatıştırır. kalıcılık açısından kendi fikirlerini ve ne istediğini iyi düşünmen gerek bence. -ki zor şartlarda insan paniğe kapılır ve genelde yanlış karar alır....o yüzden yazmanı tavsiye ederim. -değiştirmek istediklerini çözümleriyle -

Son düzenleme:
Mübarek ramazanda böyle bişey yaşayacağımı düşünmemiştim, öyle ağlamak geliyor ki içimden .

Konularımı okuyanlar annemle sorunlarımı bilir az çok, geçinmesi cidden zor bir kadın ve inanılmaz elalemci.

Neler yaptığının farkında olsa belkide bunlar olmucak ama.....

Boşanalı 1,5 yılı geçmek üzere ve kız kardeşim çalışan biri bayada maddi durumu iyi sayılır ama aileye yardım fikir etme düşüncsi pek yok.
ORuç öncesi 10 gün kdr bize geldi gitti.
Dün iftar yemeğini hazırladım annemde yardım etti, oturuyorum keşke sölemez olsaydım:

- Anne, kardeşime söyledin mi, etrafında veya çalıştığı hastanede (kendisi hemşire), ahlakını huyunu bildiği temiz insanlar varsa değerlendireyim, vesile olursa hem sevap olur hemde evlenmiş olurum dedim. Çevremizde el kol olan yok, akraba eş dost hep sırtını çevirdi, bide boşandığım için arkamdan çok şey söylüyorlar bilip bilmeden. Eskisi gibi büyükler bir araya girip yardımcı olmuyor dedim.

Keşke demez olaydım.

Nerden dediysem, kardeşin akıl etmez öle şeleri filan dedi bende sustum .
Sora türban yapsana millet kendini SATTIRMAK için neler yapıyor türbana girsen dha güzel olursun dedi.Bak 19 yaşındaki bi akrababm var , nasıl süsleniyor koca bulmak için üniversitede dedi.

Benim şarteller attı, anne türbana elalem için ,satılmak için girmem dedim. Bu arada namaz kılmaya başladım Allah bu günahlarımla kabul ederse eğer çünkü o tartışmalarda sarfettiğim sözlerden artık vicdan azabı duyuyorum. Bir sevap yaparken bin günah işletiyor bu kadın ve annem ne yazık ki.

Ya işte çalışsaydın vs dedi, bende çalışmak istemiyorum çalışma psikolojisi bana uygun değil yapamıyorum dedim o zaman böle olmuyo , dışarı çıkınca
üstüne başına bakıyorlar böle eşofman veya şort ( kısa şort ama dizlerimde giyiyorum dizimin üstüne çıkmıyor ) böyle olmaz, seni beğenmezler dedi.

Anne Allah seni ıslah etsin ben oruçluyum dedim ve salonu terkettim. İftardan beri konuşmuyorum ve yan yana aynı ortamda bulunmak istemiyorum, Namazda bile ağlayasım geliyor, Allah'ım bi kapı aç diyorum.

Beni beğenmiyosan Konya'dan gelmeseydin çalışsaydın filan dedi. Daha önce konyada çalıştım maaaşım yetmediği için dönmüştüm.
Neden bi anne kızını böle kabul edemiyor, o öyle dedikçe içimde nefret duyguları büyüyor, benim evladım olsa böyle yapmam ben.
Çok Kuran okur namaz kılar ama ..........

Biz 3 kız kardeşiz, ben ortancayım ablam olduktan sora annemin çocuğu olmamış ve 5 sene tedavi görmüş,
şimdide diğerlerine sen kdr ilgilenmedim, senin kdr peşinde koşmadım sen bana bunları yapıyorsun diyor.
Rabbim ben napıyorum da yaranamıyorum bilemedim ki.
Küsme huyum var konuşmuyorum.Günah onu da biliyorum ama bu sahneler hep yaşanıyor arkadaşlar, insanın hayat sevincini alıp götürüyor,
yazık ama bunlarla. Biliyorum kapanmak dinen gerekli bişey ama insanın hemen alışkanlıklarından vazgeçmesi çok zor, bende istiyorum ama zaman lazım

Ben ne yapayım şimdi bi akıl verin ,gözlerim yine dolu dolu.
Ben ne günah işledim rabbim.

annen dogru söylemiş o kadar alınacak bir şey yok.

evlenip yine pişman olmakda var el oğlu sonuçta, aslında çalışsa kendine güvenide gelir ama işte...

ve eminim...
evlilikte ne beeee.. kendime ayrı ev tutar totoşumun kahrını cekerimde diyebilir...:ssz:
secenek cok. ah bi calışma istegi olsa

bu arada duygular meslegin ne?
merak ettim. acaba calıştıgın ortamlarmı seni böyle etkiledi:26:

Biraz guclu durmanda fayda var. Kardesim bana koca bulsun talebi cok anlamli olmamis. Sen kendin yolunda yuru, kismetin olacagi varsa olur. Aileyle iliskileri biraz rayina sokman lazim. Sen aciz biri degilsin. Sadece bosandin. E nerdeyse 2 sene olmus hala herkesin seninle ilgilenmesini bekleme. Annedir ters bi sey soyleyebilir, hemen yok bosandim diye mi yok evdeyim diye mi ay niye boyle oldu falan dusuncelerine girme. Kim kimle dort dortluk anlasiyor? Calismak istememen dogal. Ailendir bakmak zorunda zaten. Evlensen de kocan bakmak zorunda. Ben calisan bir kadinim ama calismamak istesem hic de mecbur gormem kendimi calismaya. Ev isi cocuk yeterince yuk kadina zaten. Senin biraz rahat olman, insanlardan beklentiye girmemen, aile iliskilerini duzenlemen lazim. Gerisi olur.

Eleştirel yaklaşımlara saygı duymakla beraber, yazdığım konuyu tam olarak anlayan ve mantıklı cevap veren tek siz oldunuz.

Meseleyi doğru gözlemlemişsiniz. Bazı kararlar verdiysem saygı duyulmasını istiyorum, cümlelerim umarım saptırılmaz diğer arkadaşlarımca.

Benim pek beklentim yok sorun annemin çok beklentisinin olması. ZAten insanları mutsuz eden bu beklentiler değil midir ?

Sanırım doğru ifade edemedim,

Kız kardeşim evlenmeden öncede ailesine destek olmadı hiç, maddi olsun manevi olsun .
Ama ben evlenmeden öncede sorada neyim varsa aldılar itiraz etmedim.
Ayrıca bakımsız bir bayan değilim, eşofman diye bahçeye kapı önüne çıkamayacakmıyım, ayrıca yataktan çıktığım kıyadet değil elbette,
eşfoman tshirt gezemeyecekmiyim, bunun tartışması bile olamaz ki, siz nasıl geziyorsunuz evinizde , pantolon takım kıyafet mi, bence burada beni anlamadınz.

Kardeşim içinde etrafında varsa vesile olabilir diye düşündüm .Bu yanlış bi düşünce mi ki. Haa illa olacak diye bişey yok.

Siz çalışan biri olabilirsiniz sevebilirsiniz ama istek ve tercih meselesi ben sevmiyorum. Evliykende sizin tercihiniz.
Ama illa çalışan bayanla evlenmek isteyen erkekler hakkında iyi düşünmüyorum ben.

Calismama konusu fazla abartilmis bu topicte, hic de calisma zorunlulugu yok bir kadinin. Ben de bir erkek illa calisan kadin istiyosa onda sorun ararim. Bi erkek tek basina bir ev gecindirecek sorumluluga erismediyse evlenmesin zaten gercekten.

Calisan kadin hem iste hem evde yoruluyor e bi de cocuk oldu mu hepten bitiyor. Eger kariyer dusunmuyosa mecbur mu kendini parcalamaya. Tabii ki kariyer dusunen kadinin baska motivasyonlari vardir, ama kimse de oyle dusunmek zorunda degil. Tek basina ev sorumlulugu alamayacak adam evlenmesin. Konu cok saptirildi.

Son düzenleme:
Calistirmak ne demektir yaaaa
Bir kere erkek kadini calistirmiyor.
Kadin kendi ayaklari uzerinde durabilmek güçlü bir birey ve toplumda soz sahibi olabilmek icin calisiyor.
Siz herhalde alismissiniz rahata.
Ee evlenicem ben calismayayim evde oturayim .
Ama evlenecegim adami bana da kardesim bulsun.
Senin kardesin calisiyor bide sana bakacak birini bulmak la mi ugrasacak
HAyret bisey ya
Bu kafayla gidersen zor

Annenizin size karşı tutumunda çok anormal birşey yok..

Boşanmışsınız ve evde oturuyorsunuz,belki onlarda maddi anlamda sıkışıklar ve bunaldı kadıncağız.Olamaz mı?

Belki 3 kuruş para kazansanız,kendi geçiminizi sağlasanız onlarda biraz daha rahat eder bu yaştan sonra.

''Çalışmak bana göre değil'' demek en kolayı,herkes sırf keyif olsun diye birilerinin ağız kokusunu çekmiyor akşama kadar.

Mübarek ramazanda böyle bişey yaşayacağımı düşünmemiştim, öyle ağlamak geliyor ki içimden .

Konularımı okuyanlar annemle sorunlarımı bilir az çok, geçinmesi cidden zor bir kadın ve inanılmaz elalemci.

Neler yaptığının farkında olsa belkide bunlar olmucak ama.....

Boşanalı 1,5 yılı geçmek üzere ve kız kardeşim çalışan biri bayada maddi durumu iyi sayılır ama aileye yardım fikir etme düşüncsi pek yok.
ORuç öncesi 10 gün kdr bize geldi gitti.
Dün iftar yemeğini hazırladım annemde yardım etti, oturuyorum keşke sölemez olsaydım:

- Anne, kardeşime söyledin mi, etrafında veya çalıştığı hastanede (kendisi hemşire), ahlakını huyunu bildiği temiz insanlar varsa değerlendireyim, vesile olursa hem sevap olur hemde evlenmiş olurum dedim. Çevremizde el kol olan yok, akraba eş dost hep sırtını çevirdi, bide boşandığım için arkamdan çok şey söylüyorlar bilip bilmeden. Eskisi gibi büyükler bir araya girip yardımcı olmuyor dedim.

Keşke demez olaydım.

Nerden dediysem, kardeşin akıl etmez öle şeleri filan dedi bende sustum .
Sora türban yapsana millet kendini SATTIRMAK için neler yapıyor türbana girsen dha güzel olursun dedi.Bak 19 yaşındaki bi akrababm var , nasıl süsleniyor koca bulmak için üniversitede dedi.

Benim şarteller attı, anne türbana elalem için ,satılmak için girmem dedim. Bu arada namaz kılmaya başladım Allah bu günahlarımla kabul ederse eğer çünkü o tartışmalarda sarfettiğim sözlerden artık vicdan azabı duyuyorum. Bir sevap yaparken bin günah işletiyor bu kadın ve annem ne yazık ki.

Ya işte çalışsaydın vs dedi, bende çalışmak istemiyorum çalışma psikolojisi bana uygun değil yapamıyorum dedim o zaman böle olmuyo , dışarı çıkınca
üstüne başına bakıyorlar böle eşofman veya şort ( kısa şort ama dizlerimde giyiyorum dizimin üstüne çıkmıyor ) böyle olmaz, seni beğenmezler dedi.

Anne Allah seni ıslah etsin ben oruçluyum dedim ve salonu terkettim. İftardan beri konuşmuyorum ve yan yana aynı ortamda bulunmak istemiyorum, Namazda bile ağlayasım geliyor, Allah'ım bi kapı aç diyorum.

Beni beğenmiyosan Konya'dan gelmeseydin çalışsaydın filan dedi. Daha önce konyada çalıştım maaaşım yetmediği için dönmüştüm.
Neden bi anne kızını böle kabul edemiyor, o öyle dedikçe içimde nefret duyguları büyüyor, benim evladım olsa böyle yapmam ben.
Çok Kuran okur namaz kılar ama ..........

Biz 3 kız kardeşiz, ben ortancayım ablam olduktan sora annemin çocuğu olmamış ve 5 sene tedavi görmüş,
şimdide diğerlerine sen kdr ilgilenmedim, senin kdr peşinde koşmadım sen bana bunları yapıyorsun diyor.
Rabbim ben napıyorum da yaranamıyorum bilemedim ki.
Küsme huyum var konuşmuyorum.Günah onu da biliyorum ama bu sahneler hep yaşanıyor arkadaşlar, insanın hayat sevincini alıp götürüyor,
yazık ama bunlarla. Biliyorum kapanmak dinen gerekli bişey ama insanın hemen alışkanlıklarından vazgeçmesi çok zor, bende istiyorum ama zaman lazım

Ben ne yapayım şimdi bi akıl verin ,gözlerim yine dolu dolu.
Ben ne günah işledim rabbim.

kısa şort giy demesi ve türbanı böyle bir şeye alet etmesi çok yanlış ve de saçma. açıkçası ben bir mana veremedim bu konuşmalarına.
siz Allah için bir şeyler yapın ve O'na teslim olun.
Rahman dualara icabet edendir, inşaallah size hakkınızda hayırlısı olanı verir.

ve eminim...
evlilikte ne beeee.. kendime ayrı ev tutar totoşumun kahrını cekerimde diyebilir...:ssz:
secenek cok. ah bi calışma istegi olsa

bu arada duygular meslegin ne?
merak ettim. acaba calıştıgın ortamlarmı seni böyle etkiledi:26:

evet bir bankada çalıştım , şahıs olarak ciddi mobbinge maruz kaldım ve ne yazık ki o zamanlar mobbing adı bile yeni duyuluyordu davası yoktu yani.
Ordaki müdür zorla istifa ettirince negatif düşünmeye başladım. Benim gibi 4 arkadaşı ekmeğinden etti. İnş. bu dünyada da yeri yurdu olmaz.

Calismama konusu fazla abartilmis bu topicte, hic de calisma zorunlulugu yok bir kadinin. Ben de bir erkek illa calisan kadin istiyosa onda sorun ararim. Bi erkek tek basina bir ev gecindirecek sorumluluga erismediyse evlenmesin zaten gercekten.

Calisan kadin hem iste hem evde yoruluyor e bi de cocuk oldu mu hepten bitiyor. Eger kariyer dusunmuyosa mecbur mu kendini parcalamaya. Tabii ki kariyer dusunen kadinin baska motivasyonlari vardir, ama kimse de oyle dusunmek zorunda degil. Tek basina ev sorumlulugu alamayacak adam evlenmesin. Konu cok saptirildi.

Desteğin için tşk.ederim. Cidden çok saptırıldı konu.

Calistirmak ne demektir yaaaa
Bir kere erkek kadini calistirmiyor.
Kadin kendi ayaklari uzerinde durabilmek güçlü bir birey ve toplumda soz sahibi olabilmek icin calisiyor.
Siz herhalde alismissiniz rahata.
Ee evlenicem ben calismayayim evde oturayim .
Ama evlenecegim adami bana da kardesim bulsun.
Senin kardesin calisiyor bide sana bakacak birini bulmak la mi ugrasacak
HAyret bisey ya
Bu kafayla gidersen zor

İfadelerim sizin anlattığınız gibi değildi aslında ama yine de saygı duyarım size.

Annenizin kötü düşündüğünü sanmıyorum.Ayrıca çalışma psikolojisi bana göre değil cümlesi tuhaf kaçmış.Aksine eşinden ayrılıp anne evine dönmüş,sıkılmış,evlenmek isteyen biri için ideal bir psikoloji.Nereden biliyorsunuz ki çalışmanın size iyi gelmeyeceğini aksine sizi toparlar çevreniz olur.Evde annenizle küs oturmaktan çok daha iyidir.Çalışın çalışın kendinize ve annenize faydanız dokunsun.Koskoca kadınsınız anneniz haklı...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet bir bankada çalıştım , şahıs olarak ciddi mobbinge maruz kaldım ve ne yazık ki o zamanlar mobbing adı bile yeni duyuluyordu davası yoktu yani.
Ordaki müdür zorla istifa ettirince negatif düşünmeye başladım. Benim gibi 4 arkadaşı ekmeğinden etti. İnş. bu dünyada da yeri yurdu olmaz.

herkes o müdür gibi degilki.
keşke odaklanıp kalmasaydınız. başka yerde deneseydiniz şansınızı...
bende iş hayatında zorluklar yaşadım. ve şu forumda kime sorsanız yaşamışdır kücükte olsa büyükte olsa...
iş hayatı böyle ne yazıkki. ama yinede aradaki parazitlere ragmen iş hayatı güzel:12:

Back