Anlattıklarınız annenizle genel ilişkinizi tam yansıtmadığı için,tek bir olaya bakarak yorumluyoruz.
Tabii ki yanlış anlamış veya düşünmüş olabiliriz ama anlattığınız olay bana annenizin sinir patlaması gibi geldi ,ve arada anneniz çalışmadığınızı vurguladığı içinde belki bir beklenti içinde olduğunu düşündüm.
Belki sizin harcadığınız para ile bir yatırım planı vardır vs...
Sizin onlardan hiç para almıyor olduğunuz veya nafakanız olduğu yok yazdığınız mesajlarda,biz ona göre yorumladık.
Ama annenizi de hemen ''o böyledir zaten''le itham etmemekte fayda var..
Belki oda gündüz evde yanlız kalmaya alışmıştır,öyle mutludur,kafa dinlemeyi seviyordur,siz hiç anlamaya çalıştınız mı anneninizi.
Herkes mutlu olacağı şekilde yaşamalı derken anneninizin sınırlarına bile giriyor olabilirsiniz mesela..
Sorun annemin beklentilerinin hiç bitmemesi.
Kardeşimden beklentileri yok nedenide kardeşim onlara hiç yardım etmedi, hiçte kendiliğinden maddi yardımda bulunmadı.Yıllardır böle ve hep kendine çalıştı buna bişey demedik benim beklentim zaten olmazda anne olarak bişeyler bekliyor demek ki,
bende hiç istemelerine fırsat vermeden hep destek oldum ama her anlamda, istifa edince sen çalışmadığın için perdemi değiştiremiyom, koltuğumu değiştiremiyom onu alamıyom bunu alamıyom oldu, elaleme benzeyemediği için bana patladı evdeyim bide boşanmışım ya.
Şimdi madem çalışmyorun git türban tak elalem napıyosa sende yap git koca bul diyor kendince.
sorun çalışmama konusu değildi, yıllarca zaten beni yedi bitirdi, ama aferim kardeşime hiç göstermedi hiçbişe vermedi, umudunu kesti, ben sevinerek verdim başı beladan kurtulmayan sorunlar yaşayan hep ben oldum.
Ya bişe diiim mi, ailene para verirsen , işini gücünü görürsen , işte her türlü menfaatlerini sağlarsan iyisindir. Bi kere karşı gel hayırsız evlat olur çıkarsın.
Zorlama dinimizde bile yok ki elaleme göre hareket edeyim ben.
Günümüz eşi , erkeği hadi işe yaramıyor menfaatçi , seni doğuran annen bile menfaatçi.
İşin garibi babam anneme kızıyor, isterse evlenir, sterse evlenmez, türban takmak zorunda değil o zamanı gelince yapar filan diyor.
Annem çok ters babamla da çok ters. Ciddi terapi alması lazım ama gitmiyor ve mübarek günde bile günümü zehir ediyor.
Her aile çocuğuna iyi şyler düşünür. ama farkında olup sakin ve yumuşak ifadeler kullanmak lazım.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler. kötü ifadeler kullandıkça inatlaşıyorum içinde nefret duyguları büyüyor.
Böyle anne olmaz ki diyorum.
Böyle olmaz ama ya.