• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm herşey evde olmamla mı alakalı ?

çalışmaya karşı olan tutumun,bakış açın çok garip.çalışmak bana göre değil,çalıştırmak isteyen insanla ben evlenmem gibi şeyler doğru değil.eğer sosyal ortamın olsun birileri tarafından fark edileyim ve aileme yük olmayayım diyorsan bi yerlerden başlamalısın.birilerinin aracı olmasıyla olmaz bu işler.hem kardeşin aracı olsa evlensen kötü bir şey olsa ondan bileceksin insanoğlu böyledir çünkü.

annenin kapanmakla ilgili dediği şey hariç diğer söyledikleri mantıklı bence.

Biraz guclu durmanda fayda var. Kardesim bana koca bulsun talebi cok anlamli olmamis. Sen kendin yolunda yuru, kismetin olacagi varsa olur. Aileyle iliskileri biraz rayina sokman lazim. Sen aciz biri degilsin. Sadece bosandin. E nerdeyse 2 sene olmus hala herkesin seninle ilgilenmesini bekleme. Annedir ters bi sey soyleyebilir, hemen yok bosandim diye mi yok evdeyim diye mi ay niye boyle oldu falan dusuncelerine girme. Kim kimle dort dortluk anlasiyor? Calismak istememen dogal. Ailendir bakmak zorunda zaten. Evlensen de kocan bakmak zorunda. Ben calisan bir kadinim ama calismamak istesem hic de mecbur gormem kendimi calismaya. Ev isi cocuk yeterince yuk kadina zaten. Senin biraz rahat olman, insanlardan beklentiye girmemen, aile iliskilerini duzenlemen lazim. Gerisi olur.

Aile neden bakmak zorunda olsun?
Tamam evlenince bende katılıyorum illa ki çalışacak diye bir şey yok.
Ama aile bugüne kadar bakmış,okutmuş,belki meslek sahibi olmasını sağlamış,boşanınca kapılarını açmışlar ve 2 seneye yakın olmuş.
İnsan en azından kendi harçlığını çıkartacak kadar bir çaba gösterir,bu kadın şimdi ömür boyu bir daha evlenmese ailesi bakmak zorunda mı?
Kesinlikle hayır.

Annenizin size karşı tutumunda çok anormal birşey yok..

Boşanmışsınız ve evde oturuyorsunuz,belki onlarda maddi anlamda sıkışıklar ve bunaldı kadıncağız.Olamaz mı?

Belki 3 kuruş para kazansanız,kendi geçiminizi sağlasanız onlarda biraz daha rahat eder bu yaştan sonra.

''Çalışmak bana göre değil'' demek en kolayı,herkes sırf keyif olsun diye birilerinin ağız kokusunu çekmiyor akşama kadar.

Evet çalışmayı sevmiyorum, zorla işe gitmek ne demek biliyor musunuz siz.
Sağlığımdan oluyordum ben. 3 kuruş dediğiniz parayı kazanmak için sağlığımdan olmak istemem açıkçası.
Birde Karun kdr zenginde olsan yetinmeyi bilmezsen hep fakirsindir.

Çalışırken tüm paramı hep verdim gocunmadım da, onların maddi güçleri var kendilerine rahat yetiyorlar.
Annem değişken biri. Değişik biri. Elalem mantığında biri. Buda huzurlu ortamımızı bozuyor.

Ama aile bugüne kadar bakmış,okutmuş,belki meslek sahibi olmasını sağlamış,boşanınca kapılarını açmışlar ve 2 seneye yakın olmuş.
İnsan en azından kendi harçlığını çıkartacak kadar bir çaba gösterir,bu kadın şimdi ömür boyu bir daha evlenmese ailesi bakmak zorunda mı?
Kesinlikle hayır.

Tüm nafakamı veriyorum, gelen tazminatı veriyorum onu veriyorum bunu veriyorum şunu veriyorum hep veriyorummmm...

Kız evlenince ve boşanınca ailesi ona bakmak zorunda değil mi, o zaman türkiyedeki tüm boşanmış kadınların ailesinden ayrı olması lazım.

Çok yanlış bir düşünceniz var. Hayatta herkes hata yapabilir, anne babalık görevi ona kol kanat germektir, sokağa bırakmak değidir,
git başının çaresine bak değildir, o zaman neden doğruyorlar ki?

Mübarek ramazanda böyle bişey yaşayacağımı düşünmemiştim, öyle ağlamak geliyor ki içimden .

Konularımı okuyanlar annemle sorunlarımı bilir az çok, geçinmesi cidden zor bir kadın ve inanılmaz elalemci.

Neler yaptığının farkında olsa belkide bunlar olmucak ama.....

Boşanalı 1,5 yılı geçmek üzere ve kız kardeşim çalışan biri bayada maddi durumu iyi sayılır ama aileye yardım fikir etme düşüncsi pek yok.
ORuç öncesi 10 gün kdr bize geldi gitti.
Dün iftar yemeğini hazırladım annemde yardım etti, oturuyorum keşke sölemez olsaydım:

- Anne, kardeşime söyledin mi, etrafında veya çalıştığı hastanede (kendisi hemşire), ahlakını huyunu bildiği temiz insanlar varsa değerlendireyim, vesile olursa hem sevap olur hemde evlenmiş olurum dedim. Çevremizde el kol olan yok, akraba eş dost hep sırtını çevirdi, bide boşandığım için arkamdan çok şey söylüyorlar bilip bilmeden. Eskisi gibi büyükler bir araya girip yardımcı olmuyor dedim.

Keşke demez olaydım.

Nerden dediysem, kardeşin akıl etmez öle şeleri filan dedi bende sustum .
Sora türban yapsana millet kendini SATTIRMAK için neler yapıyor türbana girsen dha güzel olursun dedi.Bak 19 yaşındaki bi akrababm var , nasıl süsleniyor koca bulmak için üniversitede dedi.

Benim şarteller attı, anne türbana elalem için ,satılmak için girmem dedim. Bu
arada namaz kılmaya başladım Allah bu günahlarımla kabul ederse eğer çünkü o tartışmalarda sarfettiğim sözlerden artık vicdan azabı duyuyorum. Bir sevap yaparken bin günah işletiyor bu kadın ve annem ne yazık ki.

Ya işte çalışsaydın vs dedi, bende çalışmak istemiyorum çalışma psikolojisi bana uygun değil yapamıyorum dedim o zaman böle olmuyo , dışarı çıkınca
üstüne başına bakıyorlar böle eşofman veya şort ( kısa şort ama dizlerimde giyiyorum dizimin üstüne çıkmıyor ) böyle olmaz, seni beğenmezler dedi.

Anne Allah seni ıslah etsin ben oruçluyum dedim ve salonu terkettim. İftardan beri konuşmuyorum ve yan yana aynı ortamda bulunmak istemiyorum, Namazda bile ağlayasım geliyor, Allah'ım bi kapı aç diyorum.

Beni beğenmiyosan Konya'dan gelmeseydin çalışsaydın filan dedi. Daha önce konyada çalıştım maaaşım yetmediği için dönmüştüm.
Neden bi anne kızını böle kabul edemiyor, o öyle dedikçe içimde nefret duyguları büyüyor, benim evladım olsa böyle yapmam ben.
Çok Kuran okur namaz kılar ama ..........

Biz 3 kız kardeşiz, ben ortancayım ablam olduktan sora annemin çocuğu olmamış ve 5 sene tedavi görmüş,
şimdide diğerlerine sen kdr ilgilenmedim, senin kdr peşinde koşmadım sen bana bunları yapıyorsun diyor.
Rabbim ben napıyorum da yaranamıyorum bilemedim ki.
Küsme huyum var konuşmuyorum.Günah onu da biliyorum ama bu sahneler hep yaşanıyor arkadaşlar, insanın hayat sevincini alıp götürüyor,
yazık ama bunlarla. Biliyorum kapanmak dinen gerekli bişey ama insanın hemen alışkanlıklarından vazgeçmesi çok zor, bende istiyorum ama zaman lazım

Ben ne yapayım şimdi bi akıl verin ,gözlerim yine dolu dolu.
Ben ne günah işledim rabbim.

dinin kullanılmadığpı bir bu kalmıştı. annenizede pes. koca bulmak için türbana girmek..
benim bildiğim inancın için girersin.
ha birde türbansız olan koca bulamıyor. hey Allahım:ssz:

Evet çalışmayı sevmiyorum, zorla işe gitmek ne demek biliyor musunuz siz.
Sağlığımdan oluyordum ben. 3 kuruş dediğiniz parayı kazanmak için sağlığımdan olmak istemem açıkçası.
Birde Karun kdr zenginde olsan yetinmeyi bilmezsen hep fakirsindir.

Çalışırken tüm paramı hep verdim gocunmadım da, onların maddi güçleri var kendilerine rahat yetiyorlar.
Annem değişken biri. Değişik biri. Elalem mantığında biri. Buda huzurlu ortamımızı bozuyor.

Biliyorum,4 yıl tahmin edebileceğiniz en ağır mobingi yaşadım.
Baktım olmuyor bölümümü değiştirdim.
Evliyim,belki size göre doyumsuzum ama sizin yerinizde olsam ben aileme yük olamazdım sanırım.
Yani insanın bir yerden sonra zoruna gider ailesinden para istemek.
Ki bazı arkadaşlar da söylemiş insan içinde olduğu boşluktan rahat çıkmak,sırf sosyalleşmek için bile çalışır bekarken.
Annenizi bilemiyorum ama sizde normal davranışlar sergilemiyorsunuz bana göre.

Tüm nafakamı veriyorum, gelen tazminatı veriyorum onu veriyorum bunu veriyorum şunu veriyorum hep veriyorummmm...

Kız evlenince ve boşanınca ailesi ona bakmak zorunda değil mi, o zaman türkiyedeki tüm boşanmış kadınların ailesinden ayrı olması lazım.

Çok yanlış bir düşünceniz var. Hayatta herkes hata yapabilir, anne babalık görevi ona kol kanat germektir, sokağa bırakmak değidir,
git başının çaresine bak değildir, o zaman neden doğruyorlar ki?

aile tabii ki evladına bakmak zorunda eğer evladı küçük çocuksa,kendini geçindiremeyecek çalışmayacak bedensel ya da zihinsel bir engeli varsa ya da başka türlü bir sorunu varsa evet maddi anlamda ona bakmak zorunda ancak yetişkinse,sağlık sorunu yoksa,çalışabilecek durumdayken sırf istemiyorum diye çalışmıyorsa hayır aile maddi anlamda bu evlada bakmak zorunda değil bence.ama manevi anlamda her daim yanında olurlar orası ayrı tabii.

Kesinlikle hayır.

Bu biraz inanc ve dusunce sistemine gore degisir. Ben 18 yasindan beri kendi parasini kendi kazanan, bekarken ailesinden, evliyken kocasinsan bes kurus almamis bir kadinim. Ama bunu zorunlu oldugum icin yapmadim, yapmiyorum. Bu benim fitratim. Ama herkes boyle bakmak zorunda mi? Yo. Beni dunyaya getiren ebeveynim yahut benimle hayat kuran esim bana bakmak zorunda. Ben de bir cocuk dogurursam o motivasyonla dogururum. Bosanmis olmasi bir sey degistirmez. Bekar mi bekar. Ana babasi bakacak elbet.

Ornegin esim ev islerinde yardimcidir ama asla benim kadar is yapamiyor. Dogasi musait degil beceremiyor. Bir de cocuk olsa basima neler gelecek kim bilir. Benim nitelikli bir kariyerim var ve devam edecegim elbette calismaya. Ama kalifiye bir is yapmasam hic de kasmam. Bakmak zorunda o eve o adam. Neyse mevzuyu burada kesecegim arkadasimizin sorunu cok saptirildi cunku

Biliyorum,4 yıl tahmin edebileceğiniz en ağır mobingi yaşadım.
Baktım olmuyor bölümümü değiştirdim.
Evliyim,belki size göre doyumsuzum ama sizin yerinizde olsam ben aileme yük olamazdım sanırım.
Yani insanın bir yerden sonra zoruna gider ailesinden para istemek.
Ki bazı arkadaşlar da söylemiş insan içinde olduğu boşluktan rahat çıkmak,sırf sosyalleşmek için bile çalışır bekarken.
Annenizi bilemiyorum ama sizde normal davranışlar sergilemiyorsunuz bana göre.

İnsan kendini nasıl mutlu hissediyr ise öyle yaşamalı veya öyle yaşamak için gayret etmeli.
Bende bunu yapıyorum.
Ailemden para istemiyorum, tutumlu biriyimdir, aksine ben veririm hep.
Mobbinge maruz kalınca başka iş bakmak fikri aklımın ucundan da geçmedi, hoş bulunduğum memleket küçük ve öyle
kalıcı iş ortamı çok bulamazsınız, turizm sektörü ağırlıktadır, o meslekte herşey olduğu için tercih etmem .
Bana saygı duysa bence herşey normal ama istekleri bitmiyor, ben onun kafasında oluşturduğu biri olamam ki.
Bende inatlaşınca düşüncemi ifade edince kopuyoruz.

aile tabii ki evladına bakmak zorunda eğer evladı küçük çocuksa,kendini geçindiremeyecek çalışmayacak bedensel ya da zihinsel bir engeli varsa ya da başka türlü bir sorunu varsa evet maddi anlamda ona bakmak zorunda ancak yetişkinse,sağlık sorunu yoksa,çalışabilecek durumdayken sırf istemiyorum diye çalışmıyorsa hayır aile maddi anlamda bu evlada bakmak zorunda değil bence.ama manevi anlamda her daim yanında olurlar orası ayrı tabii.

Şimdi bizimkiler çalışmıyorum diye valizimi elime verip akşam kapıya mı koysunlar beni. ben sana bakmak zorunda değilim diye.
Bir insana birşeyi zorla yaptıramazsınız ki,

belli bi yastan sonra ne kocaya ne aileye avuç açmamak lazım..
tabiki sana bakarlar harclıgını verırler her iki tarafta bununla mükellef oalbılır
ama sen ne kadar rahat ederısn o ayrı...
kanun kadar zengin olsam yine çalışırım..
işleyen demir pas tuıtmaz,tercih meselesi..
muhtaç olmamak lazım kımseye,kocan dahi olsa..

Çalışmak zorundamıyım nedemek yav.Tabiki çalışmak zorundasınız. Kim bakacak size..
Şimdi koca bekliyorsunuz size bakacak diye . Hadi evlenemediniz...
Anne baba çalışıp bir ömür boyu size bakmak zorunda değil. koskoca kadın olmuşsunuz.Üzgünüm yok öyle bir dünya

Bir de birilerinin sana ön ayak olmasını bekleyeceğine kendi yuvanı kendin kursana. Evde oturarak bir tek kendini köreltirsin. Zaman nasıl geçmiş anlamazsın bile. Bir de bakmışsın kaybolan bir sürü bomboş sene.
Çocuğun da yok sorumluluk alacağın, havalar da güzel çık spor yap, kurslara katıl. Hatta çalış diyeceğim ama bu konuya çok ön yargılı bakıyorsun.
Sana bir şey söyleyeyim mi? Eskiden analar oğullarına hamamda kız beğenirmiş. Şimdi kpss puanına göre beğeniyor. Hatta sözleşmeli mi, ücretli mi, kadrolu mu diye soruyorlar. Bilmem anlatabildim mi?

Anneniz gördüğü eğitim, duyduklarından sonra söylemiş olabilir. Anneler kutsaldır. Görgüleri ile bize yanlış gelen bir şey söyleseler bile anne.

Size geince bence siz büyütüyorsunuz. çalışsanız vakit geçer ama evde oturmak insanı gerçekten bunaltıyor.

Şimdi bizimkiler çalışmıyorum diye valizimi elime verip akşam kapıya mı koysunlar beni. ben sana bakmak zorunda değilim diye.
Bir insana birşeyi zorla yaptıramazsınız ki,

cevabımdan bunu mu anladınız? hangi anne-baba evladını kapıya koyar ama evladında azıcık düşünceli olması gerekir.bak kardeşim çalışıyor durumu da iyi ama maddi anlamda yardımı yok gibi bi şey yazmışsnız demek ki ailede böyle şeyler konuşuluyor,beklentiler var.

çalışın ya da çalışmayın orası sizin bileceğiniz iş siz bir şey sordunuz kendime göre cevap verdim ama evde oturarak sorunlardan kurtulunmuyor demek istediğim bu.

ayrıca istemeye istemeye işe gitmenin zorluğundan bahsetmişsiniz...

ülkemızde birçok insanın bu şekılde çalıştıgını,çok ufak şanslı azınlıgın işe güle oynaya gittiğini unutmayın..

mobıng yaşamıs olabılırsınız,işinizi sevmemiş olabılırsınız,ama her iş aynı degıl belkı gonlunuze göre bi iş bulursunuz..
kendınızı dış dünyaya kapatmakla sadece kendınızı paslandrırsınız..
artı çoluk çombalak sorumlulugunuzda yok..
nedır bu evlenınce evde oturayım merakı ben bi türlü anlayamadım bunu yahu..

İnsan kendini nasıl mutlu hissediyr ise öyle yaşamalı veya öyle yaşamak için gayret etmeli.
Bende bunu yapıyorum.
Ailemden para istemiyorum, tutumlu biriyimdir, aksine ben veririm hep.
Mobbinge maruz kalınca başka iş bakmak fikri aklımın ucundan da geçmedi, hoş bulunduğum memleket küçük ve öyle
kalıcı iş ortamı çok bulamazsınız, turizm sektörü ağırlıktadır, o meslekte herşey olduğu için tercih etmem .
Bana saygı duysa bence herşey normal ama istekleri bitmiyor, ben onun kafasında oluşturduğu biri olamam ki.
Bende inatlaşınca düşüncemi ifade edince kopuyoruz.

Anlattıklarınız annenizle genel ilişkinizi tam yansıtmadığı için,tek bir olaya bakarak yorumluyoruz.
Tabii ki yanlış anlamış veya düşünmüş olabiliriz ama anlattığınız olay bana annenizin sinir patlaması gibi geldi ,ve arada anneniz çalışmadığınızı vurguladığı içinde belki bir beklenti içinde olduğunu düşündüm.
Belki sizin harcadığınız para ile bir yatırım planı vardır vs...
Sizin onlardan hiç para almıyor olduğunuz veya nafakanız olduğu yok yazdığınız mesajlarda,biz ona göre yorumladık.
Ama annenizi de hemen ''o böyledir zaten''le itham etmemekte fayda var..
Belki oda gündüz evde yanlız kalmaya alışmıştır,öyle mutludur,kafa dinlemeyi seviyordur,siz hiç anlamaya çalıştınız mı anneninizi.
Herkes mutlu olacağı şekilde yaşamalı derken anneninizin sınırlarına bile giriyor olabilirsiniz mesela..

Bir de birilerinin sana ön ayak olmasını bekleyeceğine kendi yuvanı kendin kursana. Evde oturarak bir tek kendini köreltirsin. Zaman nasıl geçmiş anlamazsın bile. Bir de bakmışsın kaybolan bir sürü bomboş sene.
Çocuğun da yok sorumluluk alacağın, havalar da güzel çık spor yap, kurslara katıl. Hatta çalış diyeceğim ama bu konuya çok ön yargılı bakıyorsun.
Sana bir şey söyleyeyim mi? Eskiden analar oğullarına hamamda kız beğenirmiş. Şimdi kpss puanına göre beğeniyor. Hatta sözleşmeli mi, ücretli mi, kadrolu mu diye soruyorlar. Bilmem anlatabildim mi?

Günümz kadınıda zor da erkeğide. Ama tercih dedim ya.
O kpss puanına göre beğenen beğensin.

Benim konum çalışma konusu değildi ki.

Kapanma konusunda sana hakveriyorum zorla güzellik olmaz ama iş konusu şöyle birşey çalışan insan sosyal insandır yani hem çalışarak kendine bakmış olursun hemde kendi çevreni yaratır hayırlı bir kısmet bulursun. Kardeşin etrafına bekar ablam mı var diyecek? Evet eskiden bu tarz şeyler varmış ama o zamanla şimdi bir mi? Evde bütün gün annenle kavga da edersin çalışmadığın için belki gereksiz alınıyorsundur bile birçok şeye. Bence kendini çalışma psikolojisine sok o zaman herşey hallolur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Mübarek ramazanda böyle bişey yaşayacağımı düşünmemiştim, öyle ağlamak geliyor ki içimden .

Konularımı okuyanlar annemle sorunlarımı bilir az çok, geçinmesi cidden zor bir kadın ve inanılmaz elalemci.

Neler yaptığının farkında olsa belkide bunlar olmucak ama.....

Boşanalı 1,5 yılı geçmek üzere ve kız kardeşim çalışan biri bayada maddi durumu iyi sayılır ama aileye yardım fikir etme düşüncsi pek yok.
ORuç öncesi 10 gün kdr bize geldi gitti.
Dün iftar yemeğini hazırladım annemde yardım etti, oturuyorum keşke sölemez olsaydım:

- Anne, kardeşime söyledin mi, etrafında veya çalıştığı hastanede (kendisi hemşire), ahlakını huyunu bildiği temiz insanlar varsa değerlendireyim, vesile olursa hem sevap olur hemde evlenmiş olurum dedim. Çevremizde el kol olan yok, akraba eş dost hep sırtını çevirdi, bide boşandığım için arkamdan çok şey söylüyorlar bilip bilmeden. Eskisi gibi büyükler bir araya girip yardımcı olmuyor dedim.

Keşke demez olaydım.

Nerden dediysem, kardeşin akıl etmez öle şeleri filan dedi bende sustum .
Sora türban yapsana millet kendini SATTIRMAK için neler yapıyor türbana girsen dha güzel olursun dedi.Bak 19 yaşındaki bi akrababm var , nasıl süsleniyor koca bulmak için üniversitede dedi.

Benim şarteller attı, anne türbana elalem için ,satılmak için girmem dedim. Bu arada namaz kılmaya başladım Allah bu günahlarımla kabul ederse eğer çünkü o tartışmalarda sarfettiğim sözlerden artık vicdan azabı duyuyorum. Bir sevap yaparken bin günah işletiyor bu kadın ve annem ne yazık ki.

Ya işte çalışsaydın vs dedi, bende çalışmak istemiyorum çalışma psikolojisi bana uygun değil yapamıyorum dedim o zaman böle olmuyo , dışarı çıkınca
üstüne başına bakıyorlar böle eşofman veya şort ( kısa şort ama dizlerimde giyiyorum dizimin üstüne çıkmıyor ) böyle olmaz, seni beğenmezler dedi.

Anne Allah seni ıslah etsin ben oruçluyum dedim ve salonu terkettim. İftardan beri konuşmuyorum ve yan yana aynı ortamda bulunmak istemiyorum, Namazda bile ağlayasım geliyor, Allah'ım bi kapı aç diyorum.

Beni beğenmiyosan Konya'dan gelmeseydin çalışsaydın filan dedi. Daha önce konyada çalıştım maaaşım yetmediği için dönmüştüm.
Neden bi anne kızını böle kabul edemiyor, o öyle dedikçe içimde nefret duyguları büyüyor, benim evladım olsa böyle yapmam ben.
Çok Kuran okur namaz kılar ama ..........

Biz 3 kız kardeşiz, ben ortancayım ablam olduktan sora annemin çocuğu olmamış ve 5 sene tedavi görmüş,
şimdide diğerlerine sen kdr ilgilenmedim, senin kdr peşinde koşmadım sen bana bunları yapıyorsun diyor.
Rabbim ben napıyorum da yaranamıyorum bilemedim ki.
Küsme huyum var konuşmuyorum.Günah onu da biliyorum ama bu sahneler hep yaşanıyor arkadaşlar, insanın hayat sevincini alıp götürüyor,
yazık ama bunlarla. Biliyorum kapanmak dinen gerekli bişey ama insanın hemen alışkanlıklarından vazgeçmesi çok zor, bende istiyorum ama zaman lazım

Ben ne yapayım şimdi bi akıl verin ,gözlerim yine dolu dolu.
Ben ne günah işledim rabbim.

çalışsanız hem siz annenize bu kadar takmazsınız hem de o da sizle uğraşmaz bukadar gibi geldi bana..
Annenizin üslubu çok kırıcı ama kendince sizi bakımlı olmanız konusunda gaza getiriyo ama hata yapıyo..
Tamam türban takmayın ama bakımsız da olmayın..Çok açılmadan kendinize baktığınızı görse mutlu olur gibi..
Tüm bunlar annenizin hatalarını kapatmaz ama siz üstünüze düşeni yapmış olursunuz..

Back