Tüm herşey evde olmamla mı alakalı ?

Günümz kadınıda zor da erkeğide. Ama tercih dedim ya.
O kpss puanına göre beğenen beğensin.

Benim konum çalışma konusu değildi ki.

ama konu başlığın evde olmakla mı ilgili deyince ve konu içinde çalışma da geçince hepimiz ona vurgu yaptık haliyle.

Yeryüzünde herkesin güle oynaya mı işe gittiğini sanıyorsunuz arkadaşlar. Bize bakmak zorunda dediğiniz eşlerimizin çok mutlu mu çalıştığını? Eğer nasıl mutluysak öyle yaşayacaksak şu hayatta kimse çalışmazdı ve belki de en çok gelişen şey sanat olurdu. İnsanlar hobilerine yönelir müzik yapmak isteyen müziği ile yazmak isteyen şiiri ile kitabı ile uğraşırdı. Eşim işini seven bir mühendis. Ben de öyle. Ama piyangodan para çıksa bırakırız işimizi. Mesleki olarak da evden hobi olarak devam eder, telefonlara uygulama yazar, gezer tozarız. O hep daha fazla vakit ayırmak istediği müziği ile ilgilenir, ahşap mobilya yapmak ister hep ama vakit bulamaz, onunla ilgilenir; ben de yapcak kesin bir şeyler bulurum. Ama işte hiç birimize havadan, piyangodan bir yerlerden para gelmiyor.

Konu sahibi arkadaşım çalışmak istemesen de sonsuza dek evde durulmaz. En azından fotoğrafçılık kursuna falan gidebilirsin. Bizim bir arkadaş işini bırakıp bebek/doğum/düğün fotoğrafçısı oldu. Pasta, kurabiye kurslarına gidip bunu yapabilirsin. Bu sayede ortamlara da girer, yeni nsanlar da tanırsın.

Günümz kadınıda zor da erkeğide. Ama tercih dedim ya.
O kpss puanına göre beğenen beğensin.

Benim konum çalışma konusu değildi ki.

Konun çalışma konusu değil ama bu nokta senin hayata bakış açını sergiliyor ve bir şekilde evlenme durumunu inanılmaz etkiliyor. Hani çalışmak istersin ama bulamazsın bu arada evleneyim dersin bunu anlarım ama sen çalışan kadınla evlenmek isteyen erkeğe bile iyi bakmıyorsun.
Tamam bir hayatı paylaşıyorsunuz ama erkek çalışır, kadın evde çocuk bakar mantığına sahip olman çok şaşırtıcı.

çalışmamak istememen çok enteresan

Bence çok yanlış düşünüyorsun çalışmayı istememekle. Bu devirde bi kadın çalışmalı kesinlikle hele ki bosandiysa daha çok çalışmalı ki ayakları üzerinde durabilsin ailesinin ve çevresinin baskısında ezilmesin söz hakkı olsun.. tekrar evlenmek kaçış değil daha çok uzulebilirsin once ayaklarının ustunde dur ama eşin ya da başkaları icin değil kendin icin inan öyle cok daha mutlu olacaksın ve psikolojin açısından daha sağlıklı

Sorun annemin beklentilerinin hiç bitmemesi.
Kardeşimden beklentileri yok nedenide kardeşim onlara hiç yardım etmedi, hiçte kendiliğinden maddi yardımda bulunmadı.Yıllardır böle ve hep kendine çalıştı buna bişey demedik benim beklentim zaten olmazda anne olarak bişeyler bekliyor demek ki,
bende hiç istemelerine fırsat vermeden hep destek oldum ama her anlamda, istifa edince sen çalışmadığın için perdemi değiştiremiyom, koltuğumu değiştiremiyom onu alamıyom bunu alamıyom oldu, elaleme benzeyemediği için bana patladı evdeyim bide boşanmışım ya.

Şimdi madem çalışmyorun git türban tak elalem napıyosa sende yap git koca bul diyor kendince.
sorun çalışmama konusu değildi, yıllarca zaten beni yedi bitirdi, ama aferim kardeşime hiç göstermedi hiçbişe vermedi, umudunu kesti, ben sevinerek verdim başı beladan kurtulmayan sorunlar yaşayan hep ben oldum.

Ya bişe diiim mi, ailene para verirsen , işini gücünü görürsen , işte her türlü menfaatlerini sağlarsan iyisindir. Bi kere karşı gel hayırsız evlat olur çıkarsın.
Zorlama dinimizde bile yok ki elaleme göre hareket edeyim ben.

Günümüz eşi , erkeği hadi işe yaramıyor menfaatçi , seni doğuran annen bile menfaatçi.

İşin garibi babam anneme kızıyor, isterse evlenir, sterse evlenmez, türban takmak zorunda değil o zamanı gelince yapar filan diyor.
Annem çok ters babamla da çok ters. Ciddi terapi alması lazım ama gitmiyor ve mübarek günde bile günümü zehir ediyor.

Her aile çocuğuna iyi şyler düşünür. ama farkında olup sakin ve yumuşak ifadeler kullanmak lazım.

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler. kötü ifadeler kullandıkça inatlaşıyorum içinde nefret duyguları büyüyor.
Böyle anne olmaz ki diyorum.

Böyle olmaz ama ya.

Kesinlikle doğru. Hani eskiden insanlar derdi ya “ hobi olarak çalışıyorum” şu an bunu kendi kendime dersem gülesim gelir.. yani ben bile inanmam buna.. basit birkaç parça alış veriş yapıyorsun “alla alla ben ne aldım” diyorsun ama kasa öyle demiyor. Çocuğuna birkaç parça bir şey alıyorsun dünya para..
Bir yemek yiyorsun dışarıda yuhh oluyorsun bazen…
Şurada bir çok kişi eşinin maaşıyla geçinir..ama neden daha iyisi olmasın ki? Neden şartlar daha güzel olmasın ki? Neden çocuğum pansiyonda tatil yapacağına 5yıldızlı otelde tatil yapmasın ki?

Annenizde kardeşinizin birini bulmasını istemeniz çok abes geldi bana. Bu talep hiç hoş görünmüyor dışarıdan.

Annenizin söylemleri hatalı. Türban hakkındaki söylediklerine deyinmeyeceğim bile. Saçmalığın dik alası. Ama sizi temin ederim terapiye ihtiyacı olan teki kişi o değil. Siz de çok bunalmış ve çok sıkılmışsınız. Biraz sorunlarınızdan kurtulmanız için siz de bir uzmanla görüşseniz çok iyi olur. Ama bunu kendiniz için kendi mutluluğunuz için yapın.
Bir de kardeşiniz evli mi? Yani yardım etmiyor falan denilmiş ama aynı evde yaşayıp da mı yardım etmiyor?

benim kuaföre gitmem, saçımı boyatmam , bakım yaptırmam şu bu sorun.
Öyle açık biri değili göğüs dekolte filan değil, kabaca bişort bi tshirt açıkmı sizce bu yaz gününde.
Öyle sokağada değil bahçemize çıkıyorum. yatak kıyafetim pijamayla değil ki.

Ya bana kalırsa o kafasında türban olgusunu oluşturduğu için naparsam yapim yaranamam.

Bana ne hakaretlerde bulundu bir bilseniz, burda yazamam.
Önce edep derler. Keşke daha yumuşak üsluplu bi annem olsaydı.

Benim tepkim de durduk yere olmuyor, bir kedinin kuyruğuna bassanız defalarca o kedi ne yapar sizce ?
Artık o kdr yaşanan şeyden sora bünyem kaldırmıyor,

belki olabilir iyi çalışma ortamları olmamış olabilir canım ama biyerden başlamak lazım,kimsenin dört dörtlük değilki :18:

Annenizin elbet tavırlarında yanlışlar var, özellikle muhtemelen kapanmak konusunda, (ben sizin din nasıl işliyor bilmiyor bu yüzden pek yorum yapmayacağım bu konuda.) burada kimse de sizi bir şeye zorlayamaz, ancak benim fikrime göre evlenmek dışında kendinize bir ideal belirlemeniz. Bazıları için kendi evinin sahibi olmaktır, bazıları için bir şirketin başına geçmektir, bazıları için zengin olmaktır, bazıları için kendi galerisini açmaktır, bazıları için kendi kitabını raflarda görmektir, bazıları için oğluşunun mürüvetini görmektir, bazıları için dünyanın en büyük ayakkabı koleksiyonuna sahip olmaktır...

Yukarıda saydıklarımdan herhangi biri diğerinden üstün değildir elbet. Zengin olmak isteyen doyumsuz, oğluşunun sünnetini görmek isteyen amaçsız değildir. Ancak denilmiş ki ev işi/çocuk yeterince kadının üstüne kalıyor bu sebeple çalışmak zorunda değil.
Beni fikrime göre evlilik ve çocuk yetiştirmekte erkek ve kadın tarafı eşit paydalara sahip olmalıdır. İkisinde de, özellikle çocuk yetiştirmekte, anne veya babadan birinin ilgisizliği veya yeterince çaba göstermemesi durumunda nasıl çatlaklar oluştuğunu, oluşan psikolojik sorunları etrafımda sıkça görüyorum. Ne babanın tek görevi çocuğuna istediği oyuncağı alacak para kazanmaktır sadece, ne de annenin tek görevi altını değiştirip okula gidecek yaşa kadar iki kelimeyi yan yana getirmeyi öğrenmektir. Gerek anne, gerekse baba, sevgi, ilgi, alaka ve kendi hayatları ile çocuklara rol model olmalıdırlar. Erkek evlatlar da artık bir yumurta kırmaktan fazlasını bilmeli, kız evlatlar da kendi hayatını yaşayabilecek ve kendi ayakları üzerinde durabilecek özgüvene sahip olarak yetiştirilmeli.
Bu sebeple, evlilikte ve çocuk yetiştirmede bütün işin kadına yıkılması hem evliliğe hem de çocuk yetiştirmeye zarar vereceği gibi, sadece yemek/çamaşır/temizlik/altın günü anne modeli artık günümüz şartlarında muhtemelen doğru bir rol model değildir. Çalışmak belki istemiyor olabilirsiniz, ancak hayatınızda hem kendi ruh sağlığınız hem de ileride -umarım- çocuklarınız olursa iyi bir örnek olmak adına kendinize ait bir alan olmalı. İsterseniz incik boncuk dizip satmaya çalışın, isterseniz senaryo yazın, isterseniz gönüllü olarak çeşitli yardım kuruluşlarında çalışın (hatta bunu kesinlikle yapın!) aile/evlilik/çocuk firikleri dışında kendinize bir amaç, en azından bir araç belirleyin.

Kendi iç huzurunuzu bulduğunda (huzursuzluk genelde boş oturmaktan gelir) başkalarının size nasıl baktığını (fazlalık vs. gibi) önemsemediğinizi fark edeceksiniz.

Not: Yukarıdakiler aldığım pedagojik eğitim ve kendi kültürümün harmanlanması sonucu ortaya çıkmış yegane benim, ve sadece benim fikirlerimdir.

Bak şimdi daha anlaşılır oldu.

Annen senin çalışmanı kendine yardım etmen için istiyor sanırım,ben öyle anladım.

Ve sende sırf o böyle yaptığı için hiç çalışmam moduna giriyorsun.

Ama görünen o ki,evde oturarakta çok mutlu değilsin,çünkü annenle birbirinizi yiyorsunuz.

Keyif alabileceğin part time bile bir iş bulsan ,saçına ,başına,giyimine harcasan (veya sana göre bunlar doyumsuzluksa bir fakire yardım etsen) hem kafn dağılır,hem kendine güvenin gelir,hemde eş adayı bulabilecek bir ortamın olur..(bak yine işe bağladım)

Evlenme konusunda tamamen anneni suçlama,sende istiyorsun sonuçta tekrar evlenmeyi ve oda aklınca yol gösteriyor.(biraz komik olsada)

Eğer çalışırsan kendine öz güvenin gelir, çewre yaparsın ve yeni insanlarla da tanışırsın...

Bence şu an senin tek sıkıntın çalışmaman, öylece ewde oturmann

kardeşim evlenmeden öncede çalışıyordu yardım etmiyordu, evlenince zaten yardım etmez. yardım etmek zorunda da değil ama annemin beklentisi olmalı ki düşünüyor öyle.

zaten böyle devam ederse ben psikolog desteği alıcam , annemde kendi bilir artık.

aslında maddi olarak kendimize yetiyoruz, ev arsa dükkan tarla şu bu var. ama yetinmiyor.
huzur var olmalıda bu evde ama yetinmeyen biri ortalığı bozuyor.
bana da saygı duyabilse çok şey olacak ama saygı duyma huyu yok, bağırıp çağırma, zorla yaptırım olayı var.
beynindeki kişilik illa olacak . ama yok öle bi dünya.

yani ikinizin de durumu çok normal değil ki, kardeşiniz ya da ablanız her kim ise maddi durumu kendini ilgilendirir kimse eve yardım etmek zorunda değil. ben atandım şehir dışında yaşadım üç yıl kira kömür maaşım kendime zor yetiyordu sonra da evlendim aileme pek yardımım olamadı ama kardeşim ailemle yaşıyor ve iyi kötü yardım ediyor ki ailemin yardıma ihtiyacı yok şükür yine de evin harcamalarına mutlaka katılıyor bir şekilde. hayat herkese farklı imkanlar getiriyor siz yaptığınızı yaşadığınızı bilirsiniz kardeşiniz kendi yaşadığını.

bir diğeri kardeşim bana koca bulsun nasıl bir istektir yahu? bir de bunu anneye söylemek bana çok garip geldi. ben olsam direk kardeşime derim yok mu sizin işyerinde bana göre biri o da var derse kalabalık bir buluşma ayarlanır tesadüfen karşılaşılır bir şey olur sonrasında nasılsa. bu devirde bak benim ablam var yeni boşandı ayarlıyim mi denir mi ne bileyim annenize niye söylüyorsunuz ki hem? benim kardeşim bana her zaman annemden daha yakındır özel hayatımla ilgili konularda.

annenizin sattırma lafı çirkin evet ama yanlış da değil maalesef. tabi bunu sadece türban için söylemek yanlış olur, insanlar kendilerini olmadıkları biri gibi göstermeyi seviyorlar lakin velev ki buna tamam dediniz yine de bir sosyal çevreye ihtiyacınız var mini de giyseniz çarşaf da giyseniz kimse sizi evin içinde bulamaz. sosyalleşmeniz lazım.

çalışamam kısmına giremeyeceğim zaten o benim görüşüme tamamen zıt. hele sizin gibi eşinden ayrılmış birinin kadınlar için kendi ayakları üzerinde durmanın önemini daha iyi kavramış olmasını beklerdim.

velhasılı siz hem karnım doysun hem pastam dursun istiyorsunuz ne öyle ne böyle kendiniz bir çaba içine girmeden kardeşiniz koca bulsun kocanız da karnınızı doyursun şeklinde bir kariyer planı çizmişsiniz. umarım dilediğiniz gibi birine denk gelirsiniz.

Konum çalışma konusu ile alakalı olmadığı için bu konudaki yorumunuza katılmamakla beraber kardeşim konusunda ki ben öyle yapardım, çevremde uygun gördüğün birilerine değil kardeşim için herkes için vesile olurdum, tanıştırmakla evlendirmiyoruz ya, bu mantık da nereden çıktı.

Kardeşimle çok samimi değiliz, aile içinde de o herkese uzak durur yapısı böyle, ama ben her konuda onlara yardım edip içlerinde bulunduğum için aile ile daha iç içeyim hele başıma gelenlerden sora zaten ailenle yaşıyosun.

Zaten 5 parmağın 5 i bir olmuyor, bazı şeyleri ailenin genel yapısı yaşananlar olanlar bitenler burada anlatılmadığı için, anlatması da mümkün olmadığı için yorumlarınızın böyle olmasını bende normal görüyorum.

çok dar düşüncelisin kusura bakma da
çalışmam etmem diyosun peki
dünyanın 1000 türlü hali var
Allah korusun diyelim yapa yalnız kaldın ne yapacaksın?

bide şimdi evde oturman da çok gereksiz
çalışsan kafan dağılır
illa evlenince kocam bakacak diyosan o zaman bırakırsın..

e siz de demişsiniz kardeşimle çok samimi değiliz diye demek ki o sizinle böyle bir durumun içinde var olmak istemiyor zaten sizin direkt ona söyleyememeniz de bunun göstergesi. e bile bile neden bunu dile getirmişsiniz ki? diğer yazdıklarınızı okudum şimdi anneniz dediğim dedik, her şeyi en iyi ben bilirim diyen sert hırçın biri anlattığınız kadarıyla. yalnız o yaşta bir kadın bu saatten sonra değişmez.

siz ya bir eş ya bir iş bulup o evden uzaklaşmadıkça annenizi daha çok çekersiniz. gerçi sırf aileden kurtulmak için eş bulmak ne kadar doğru orasını bilemeyeceğim. işe de siz karşısınız zaten bu kısır döngüden çıkmak için hiç bir çaba harcamazsanız 10 yıl sonra yine aynı konuyu açar neden böyle diye yine bize sorarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…