Tüm herşey evde olmamla mı alakalı ?

duygular

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.523
726
333
Mübarek ramazanda böyle bişey yaşayacağımı düşünmemiştim, öyle ağlamak geliyor ki içimden .

Konularımı okuyanlar annemle sorunlarımı bilir az çok, geçinmesi cidden zor bir kadın ve inanılmaz elalemci.

Neler yaptığının farkında olsa belkide bunlar olmucak ama.....

Boşanalı 1,5 yılı geçmek üzere ve kız kardeşim çalışan biri bayada maddi durumu iyi sayılır ama aileye yardım fikir etme düşüncsi pek yok.
ORuç öncesi 10 gün kdr bize geldi gitti.
Dün iftar yemeğini hazırladım annemde yardım etti, oturuyorum keşke sölemez olsaydım:

- Anne, kardeşime söyledin mi, etrafında veya çalıştığı hastanede (kendisi hemşire), ahlakını huyunu bildiği temiz insanlar varsa değerlendireyim, vesile olursa hem sevap olur hemde evlenmiş olurum dedim. Çevremizde el kol olan yok, akraba eş dost hep sırtını çevirdi, bide boşandığım için arkamdan çok şey söylüyorlar bilip bilmeden. Eskisi gibi büyükler bir araya girip yardımcı olmuyor dedim.

Keşke demez olaydım.

Nerden dediysem, kardeşin akıl etmez öle şeleri filan dedi bende sustum .
Sora türban yapsana millet kendini SATTIRMAK için neler yapıyor türbana girsen dha güzel olursun dedi.Bak 19 yaşındaki bi akrababm var , nasıl süsleniyor koca bulmak için üniversitede dedi.

Benim şarteller attı, anne türbana elalem için ,satılmak için girmem dedim. Bu arada namaz kılmaya başladım Allah bu günahlarımla kabul ederse eğer çünkü o tartışmalarda sarfettiğim sözlerden artık vicdan azabı duyuyorum. Bir sevap yaparken bin günah işletiyor bu kadın ve annem ne yazık ki.

Ya işte çalışsaydın vs dedi, bende çalışmak istemiyorum çalışma psikolojisi bana uygun değil yapamıyorum dedim o zaman böle olmuyo , dışarı çıkınca
üstüne başına bakıyorlar böle eşofman veya şort ( kısa şort ama dizlerimde giyiyorum dizimin üstüne çıkmıyor ) böyle olmaz, seni beğenmezler dedi.

Anne Allah seni ıslah etsin ben oruçluyum dedim ve salonu terkettim. İftardan beri konuşmuyorum ve yan yana aynı ortamda bulunmak istemiyorum, Namazda bile ağlayasım geliyor, Allah'ım bi kapı aç diyorum.

Beni beğenmiyosan Konya'dan gelmeseydin çalışsaydın filan dedi. Daha önce konyada çalıştım maaaşım yetmediği için dönmüştüm.
Neden bi anne kızını böle kabul edemiyor, o öyle dedikçe içimde nefret duyguları büyüyor, benim evladım olsa böyle yapmam ben.
Çok Kuran okur namaz kılar ama ..........

Biz 3 kız kardeşiz, ben ortancayım ablam olduktan sora annemin çocuğu olmamış ve 5 sene tedavi görmüş,
şimdide diğerlerine sen kdr ilgilenmedim, senin kdr peşinde koşmadım sen bana bunları yapıyorsun diyor.
Rabbim ben napıyorum da yaranamıyorum bilemedim ki.
Küsme huyum var konuşmuyorum.Günah onu da biliyorum ama bu sahneler hep yaşanıyor arkadaşlar, insanın hayat sevincini alıp götürüyor,
yazık ama bunlarla. Biliyorum kapanmak dinen gerekli bişey ama insanın hemen alışkanlıklarından vazgeçmesi çok zor, bende istiyorum ama zaman lazım

Ben ne yapayım şimdi bi akıl verin ,gözlerim yine dolu dolu.
Ben ne günah işledim rabbim.

Son düzenleme:
bence kimse sana bir şey yapmamış. Sen kendini kendi ellerinle depresyona sokmak için elinden geleni yapıyorsun.
1.) bir kere bir insan kardeşi için başkasına söylemesi çok zordur. söyler ama başkalarına çöğ çatanlık yapmak daha kolaydır. bence hadi deyince olacak bir şey değil.... kaldı ki objektif olmak gerekirse herkes bu devirde çalışan birini istiyor ama sen çalışmanın sana göre olmadığını söylüyorsun. Şimdi onlar ne yapsın???
2.) Annenin dediklerinin neresi yanlış ki kendine bakmazsan eğer başkası sana bakar mı?

Hislerim doğrultusunda; sen istiyorsun ki birileri ön ayak olsun sen evlen, evinde otur.. hayat baba evinde böyle devam edeceğine koca evinde devam etsin.
Ama bence doğru değil.

Annenizin üslubu çok çirkin evet ama bence kötülüğünüzü düşünmüyor, hiçbir anne evladının kötülüğünü düşünmez.
Bence çalışmak gerçekten iyi gelir size, sürekli evde oldukça birbirinize yiyeceksiniz.
İlla ki size uykun bir iş vardır bence en yakın zamanda bir iş bulun.
Hem sosyalleşmiş yeni insanlarla tanışmış olursunuz..

Haklı olduğun yerler elbet var ama, evlilik işi hemen olacak bişey değil, ben illa kardeşim el atsın demiyorum bu nasip işi,
bilidği olursa tavsiye edebilir yakın çevremde var gördüm belki diye söyledim.

Bu devirde çalıştırmak isteyenle işte ben evlenmek istemem, öyle evlilikten hayır gelmez ki, haa evlenirsin eşin sana huzur veriyosa ve maddi imkanın yoksa zaten sen kendin istersin çalışmayı destek olayım diye. Ama kalkıpta benim illa çalışmamı isteyen kocayı Allah nasip etmesin, zor olur çünkü.

Kendime bakımlı biriyimdir, sorun burda zaten, şort mort giyip bahçeye filan çıkmamalıymışım filan. Millet şortla sokakta geziyor ama.

Bence insanın ne istediğini bilmesi önemli, bende ne istediğimi bilyorum elbette.

Son düzenleme:

Keşke elalemcilik yerine gazete okusa ,kitap okusa ne güzel olur o zaman bni daha iyi anlayabilirdi.
Hayatta bunlardan daha önemli şeylerde var, bunlara takılıp evin huzurunu da bozması doğru değil.
Ama değişmiyor.Değişmezde, Yani ben evi terk mi ediim şimdi.

Millet türbana kendini SATTIRMAK için mi giriyormuş bunu diyeni de ilk defa duydum. Annenin ruh saglıgı iyi değil sende yanında daha fazla kalırsan ruh saglıgını bozcak senın de bence ne yap ne et git o evden...

Millet türbana kendini SATTIRMAK için mi giriyormuş bunu diyeni de ilk defa duydum. Annenin ruh saglıgı iyi değil sende yanında daha fazla kalırsan ruh saglıgını bozcak senın de bence ne yap ne et git o evden...

Son bir aydır bunu söylüyorum, anne ani ve saçma sapan tepkiler veriyorsun, bir psikiyatr git,
çok sinirlenip evin huzurunu bozuyosun en önemlisi bana çok takıyorsun.

Ben boşanma sürecinde gittim psikyatra tedavimi oldum, seanslar aldım hatta 1 seneye yakın evi terkettim kız kardşeimin yanına gittim,
dr.artık normal hayatına devam edebilirisn artık ilaç almana gerek yok dedi, ne güzel mutlu oldum geldim.

Annem kalça protez ameliyatı oldu 2 ay kdr baktım yeri geldi altını temizledim.
Bankada çalışırken tüm paramı verdim, nafaka alıyorum tüm paramı veriyorum, tazminat kazandım yine tüm paramı alacaklar.
Yani annem diyor ki diğer kardeşlerine sen gibi ilgilenmedim.

Bende diyorum ki diğer kardeşlerimin hiçbiri sana madddi yardımda bulunmadı, derdinde yanında olmadıi, hastalandın yanında olmadı,
bakıma muhtaç kaldın yanında olmadı, maddi olarakda neyim varsa alıyorsunuz. Peki ne istiyorsun, ne istiyorsun?

Elalem gibi ol, çalış, git koca bul, türbana gir... vs vs....elalemin nesi varsa hepsi olsun. Bitmez bu.

Öncelikle,
"Çalıştırmak" nedir arkadaş? İnsan kendi için çalışır rızkını kazanır.
Çalışmak insanın hayatını idare ettirmesi için gereken elzem bir şeydir.
Bir süre sonra anne baba evinde bile insan onlara yük olduğu için rahat edemiyor.
Kaldı ki bir evlilikte şartların eşitliğinden bahsetmek için mesleği olan iki eşin de çalışması gerekir diye düşünüyorum.
Evet belki sonradan çocuğunu kendin büyütmek için evde oturmak istersin onu da nispeten anlıyorum... ama eşim çalışmamı istemesin mantığını anlayamadım.
Öyle evlilikten hayır gelmez dediğin nasıl evlilik? kadının çalıştığı evlilik mi?
Benim maddi açıdan sıkıntım var ve çalışıyorum 3 senedir.
Zenginlik içinde yüzsem yine çalışırım. Çünkü ne babamdan ne annemden ne kocamdan para falan isteyemem. Bir gün onlar olmadan hayatıma devam etmek zorunda kalma ihtimalini de düşünürüm.
Neyse sizin bileceğiniz iş sonuçta, umarım öyle birisini bulursunuz.

şu cümle karşısında biraz şaşırdım açıkcası ama tercih meselesi . umarım gönlüne göre bulursun birini.

Annenizin uslubu çok çirkin,insanlar başörtüsünü kendisini sattırmak için mi takıyormuş nasıl bir düşünce bu.

Siz evlenemek istediğinizi belli edince güzel bir dille söyleyebilirdi,henüz erken kendini toparlaman lazım gir bir işe çalış diyebilirdi yada kardeşin böyle işleri beceremez diyebilirdi kardeş bu sonuçta başka insanlara evlenmek için aracılık edebilir ama iş kendi kardeşine gelince etmez daha doğrusu edemez deseydi annenizi haklı bulurdum.

Herkesin kendi tercihi elbette, şu an türkiyede hiç ev hanımı yok tüm eşler çalışıyor gibi konuşan arkadaşlarımız var.

Ben evlenmeden önce niyeti illa çalışan kadın olan bir erkekle evlenmem dedim, bu bana göre çok doğru, ya kadınsın herşey olabilir,
kendine bu anlamda güvenmeyen erkek, erkek değildir, nitekim sonuçlarını da görüyoruz.

Ama evlendim maddi sıkıntı içindesin veya maddi sıkıntı içine girdin o zaman çalışma kararı alabilirsin,destek olmak için buna karşı değilim, ama asıl düşüncem çalışmamak.
Allah kimseyi bu noktaya getirmesin inş. orası ayrı tabi.

annenizin sözünü çok kötü buldum.bende kapaliyim ama kendimi sattirmak için kapanmadim.çalışma konusuna gelince bence çalışmak çok güzel keşke mesleğim olsada çalışsamsırf çalışmak için okumaya başladım(çünkü evde ruhum daralıyor)

Evet, sorun çalışma konusu da değildi, annemin bana karşı tutum ve yaptırımlarıydı.
Hiç hoş davranmıyor, belki düşüncesini doğru ifade edemiyor bilmiyorum.
Ben Allah için kapanırım, içimden geldiği için kapanırım, diğer türlüsü ters bana, öyl dedikçe daha çok zıtlaşıyorum.

yani aslında annen bazı konularda haklı, evde oturmakla koca bulunmazki, çoğu insan sosyal hayatta çalışma hayatında buluyor adaylarını, bide kapanma olayına bişey diyemem ama eğer dışarda eşofman falan geziyorsanız hata bence. yani daha bakımlı olabilrsiniz. bu konularda anneniz haklı gibi geldi bana. bide sanki siz annenizden istedğiniz cevabı alamayınca ters konuşmussunuz gibi geldi bana. bilmiyorum ama ben annenizde pek bişey göremedim

Annen sattırmak kelimesini sana ithafen dememiş millet neler yapıyor sen de kendine bak anlamında söylemiş ev kıyafetleriyle dışarı çıkıyorsun kendine bakmıyorsun biraz kendine bak eş bulursun demiş. Bunun neresi kötü anlamadım.

Ayrıca çalışma şartları bana uygun değil kaldıramam diyorsunuz hem de çalışan ablanız eve yardım etmiyor diye şikayet ediyorsunuz. Sizin şikayet etmeye hakkınız yok sanırım ablanız evli ve sonuçta onun da giderler var sen oturacaksın ablan size yardım edecek sizin düşünce tarzınız bu mu ayrıca annen eve tıkılarak birini bulamayacağını çalışırsan çevren olacağından bahsetmiş ama siz kolaya kaçıyorsunuz annenizin ihtiyacı varsa çalışın kendi ayaklarınızın üzerinde durun kendi paranızı harcayın bilemiyorum ben boşanmış olsam illa çalışırdım ihtiyaçlarımı kendim karşılardım hele ki annemin durumu iyi değilse.

Ne demek çalıştırmak isteyen biriyle evlenmem o evlilikten hayır gelmez filan ben de çalışıyorum beraber ev geçindiriyoruz birikim yapıyoruz çok şükür 7 senem bitecek evliliğimde hayır gelmiyor mu evliliğimden tam tersine beraber el ele yapılan şeyler daha kıymetli olur hazıra konmaktansa. Çalışmak istemeyebilirsiniz tamam ama ablam anneme çalıştığı halde yardım etmiyor demeyin o zaman. Hele ablanızı araya koyup eş aramayın sonra eşinle kötü olunca ablanızı sorumlu tutarsınız annen doğru demiş öyle işlere aracılık etmeye gelmez. Tüm gün evde oturarak da elinize bir şey geçmez.

Ben annende pek hata görmedim kadın belki üslubunu yanlış anladın ama sana bi tavsiyede bulunmuş şu bi gerçek kızanlar olsada türkiyede boşanmış olmak hayata 1-0 yenik başlamak demek daha dikkat etmek gerek herşeye hem çalışmıyosun hem açık saçıksan kusura bakma sana talip olacaklarda daha çok ev kızıyla evlenecek sofu tiplerdir ama çalışsan kafana göre birini bulman kolaylaşır.Üstelik şunuda sevmedim kardeşime söyle temiz birileri varsa kardeşin için incitici bişey bu biri kız ararda ancak öyle söyler gidipte ablasını öneremez.Ayrıca çalışmak bana göre değil ne demek biz enayimiyiz sabahın 6 sında kalkıyoruz kusura bakma sen rahata alışmışsın annenene yazık bide küsmüşsün kadına sanamı kılınacak yani depresyona girme diye güçlü ol,çalış kendi ayakların üzerinde dur evde koca bekleyene kadar.

Gel seni ablamla tanıştırım...
ben yapamam şahsen. kardeşinde bence yapamaz.
siz sacmalmışınız. sonrasındada anneniz...
peki neden calışmayı düşünmüyosunuz. calışsanız böyle şeyleri dile getirmez. bi bakmışınız kendiliğinden karşınızda kısmetiniz durabilir.

katılıyorum sana canım,yani kolay değilki çok girişken olmak lazım gel ablamla yapayım derken, ve hiç çevrelerinde öyle biri yoksa aday ,o yüzden çalışıp sosyalleşmek en mantıklısı

Gerçekten enteresan bir düşünce yapınız var çalışan kadının başına ne geliyormuş açsanız biraz kadın kendini bildikten ve güvenilir yerlerde çalıştıktan sonra ne olabilir ki kadınım başıma bir iş gelir diye çalışmamak, kendi paranı kendin kazanıp ihtiyaçlarını dilediğin gibi kendin alamamak bu mantıklı mı size göre bakın boşanmışsınız elinizde avucunuzda hiçbir şey yok asıl güvenilmez olan erkekler ve onlara güvenip çalışmamak asıl bana saçma geliyor ben üniversite okumasaydım o zaman ilkokul bitince evlenseydim kız çocuğunuz olsa demek üniversite okutmayacak çalışmasını istemeyecek eşinin eline bakmasını o getirirse yiyip o verirse harcar mantığında olacaksınız. Ne demek Allah kimseyi bu noktaya getirmesin sanki ahlaksız şeyler yapıyormuşuz gibi. Benim eşimin de benim parama ihtiyacı yok ama bende evde oturmak için okumadım ne yapıcam ki evde boş boş oturup ne kendime ne de başkasına faydam olur bu şekilde hem üretiyorum işe yarıyorum hem de maaşımı istediğim gibi harcıyorum bir kıyafet eşya alacağım zaman eşim bir şey der mi diye düşünmüyorum. Karısı çalışınca maddi anlamda yetersiz mi oluyor erkek olsa ne olur aldığı maaş yetmeyince erkek olmuyor mu o insan beraber çalışıp ev geçindirmenin nesi kötü anlayamadım evlilik ortak değil mi. Çalışan insanlara acıyorsunuz sanırım ama biz halimizden gayet memnunuz merak etmeyi yani.

belkide benim annemden malesef beni anlamayan ve seveyen biriydi seni iyi anlıyorum.duzelmeyince duzelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…