Tül olayı fragmanmış, galiba nişan atıyorum

Benim kv de de böyle ama eşim hiç bir şekilde karıştırmadı o çok karışmaya çalıştı da. Nişanlınızın tepkileri çok önemli onları umursama diyor ama alışverişte kendi yok. Gelip cevapları o verseydi o zaman. İyi düşünün tartın böyle geçmez ömür

Benim kv de de böyle ama eşim hiç bir şekilde karıştırmadı o çok karışmaya çalıştı da. Nişanlınızın tepkileri çok önemli onları umursama diyor ama alışverişte kendi yok. Gelip cevapları o verseydi o zaman. İyi düşünün tartın böyle geçmez ömür

bugün işteydi ondan gelemedi. tül seçerken karıştırtmamıştı, ben de cesaret buldum devam etmeye ama.. tülü mobilyayı geçtim, eve de karıştırtmasa ilerde ama babası böyle höt höt konuşsa ben yine kaldıramamki.. dili çok ağır. ne demek yani mobilya alalım en iyisinden..

Bana ailem onu kabul etmedi, bunu kabul etmedi söylemleriniz de garip geliyor.

Borçsuz evlenmek, ayrı ev istemek sizin koşullarınız olmalı.

Siz de ailenizi her şeyin içine katıyorsunuz bence.
Ailem aynı evi kabul etmez cümlesini kurmam, ben kabul etmem başta, ailemi öne sürmem.
Borçsuz evlenmek benim meselem.
Benim de birikimim varsa konuşurum nişanlımla.
Kimseye de minnet etmem borçsuz evleneyim diye.

Çift taraflı görüyorum hataları.

bir evlilik bir nişan bozmuştum daha önce. bu da 3 ediyor sanırım yavaştan :) nişanlım beyaz eşyayı aldı, ailesi de mobilyayı. borçsuz evlenmeyi şart koşmuştu ailem. borçsuz olacaktı. ben alırım eşya o sorun değil ama, bu çözüm değilki. bu insanlar yine aynısını yapacaklar
Canım işte, para onların onunca söz hakkı oluyor maalesef. Gönülden yapan büyükler için eyvallah, ama bu tarz insanları ne kadar uzak tutarsan o kadar iyi.

Eş adayın senden yanaysa hepsini iade et, boşver borçla alınmış olsun ama senin olsun.

Bana ailem onu kabul etmedi, bunu kabul etmedi söylemleriniz de garip geliyor.

Borçsuz evlenmek, ayrı ev istemek sizin koşullarınız olmalı.

Siz de ailenizi her şeyin içine katıyorsunuz bence.
Ailem aynı evi kabul etmez cümlesini kurmam, ben kabul etmem başta, ailemi öne sürmem.
Borçsuz evlenmek benim meselem.
Benim de birikimim varsa konuşurum nişanlımla.
Kimseye de minnet etmem borçsuz evleneyim diye.

Çift taraflı görüyorum hataları.

yok bunları ilk başta ben söyledim. ardından aileler bir araya gelince, ekstradan bir de ailem şart koştu. sinirliyim şu an detayları tam aktaramamış olabilirim

Canım işte, para onların onunca söz hakkı oluyor maalesef. Gönülden yapan büyükler için eyvallah, ama bu tarz insanları ne kadar uzak tutarsan o kadar iyi.

Eş adayın senden yanaysa hepsini iade et, boşver borçla alınmış olsun ama senin olsun.

eşya bir şekilde hallolur da.. hatta hallolmuşken böyle bir laf yedik.. borçlu da evlensem bu insanlar evime gidip gelip kalacaklar. ağızlarına geleni sayacaklar. mesele eşya olayını geçti sanırım

bir evlilik bir nişan bozmuştum daha önce. bu da 3 ediyor sanırım yavaştan :) nişanlım beyaz eşyayı aldı, ailesi de mobilyayı. borçsuz evlenmeyi şart koşmuştu ailem. borçsuz olacaktı. ben alırım eşya o sorun değil ama, bu çözüm değilki. bu insanlar yine aynısını yapacaklar

Biz evlenirken esimle ayni dusuncedeydik kafa yapilarimiz ayni. Basinda da konusmustuk alisverisi ikimizin yapacagini. Keske siz de konussaydiniz. Cumbur cemaat esya almak bana cok anlamsiz geliyor.

oğlanın ailesi senin fikirlerine önem vermiyor sanki kendi evlerine eşya alır gibi davranıyorlar. biraz baskın karakter olmadığın için hayat boyu senin kararların üstünden vaz geçirmeye çalışcaklar.

Biz evlenirken esimle ayni dusuncedeydik kafa yapilarimiz ayni. Basinda da konusmustuk alisverisi ikimizin yapacagini. Keske siz de konussaydiniz. Cumbur cemaat esya almak bana cok anlamsiz geliyor.

biz de birlikte seçtik bazı şeyleri. ama bir araya geldiğimizde bu şekilde oldu. aslında iyi de oldu. çünkü görmezdim bu yönlerini

Ben 31 yaşındayım ama bana o kadar saçma geliyor ki evlilik öncesi yaşanan şeyler...:KK43:
Aslında hiçbiri incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler. Niyeyse kriz çıkarılıyor. Eşyaya mutluluktan daha çok önem veriliyor.

Bir de yaşını başını almış insanların daha yolun başındaki gençlere bu kadar müdahele etmesine anlam veremiyorum. Dedikleri olmasa Allah günah mı yazacak?

oğlanın ailesi senin fikirlerine önem vermiyor sanki kendi evlerine eşya alır gibi davranıyorlar. biraz baskın karakter olmadığın için hayat boyu senin kararların üstünden vaz geçirmeye çalışcaklar.

aslında baskınımdır, söyledim isteklerimi direttim. masa istemiyorum diye böyle bir lafı da yedim zaten. susup kabul etseydim duymayacaktım böyle bir şey :)

annem acele etme karar vermekte ama arkandayım diyor. bu insanlarla ömür boyu yapabileceğine emin misin diyor
Bence çok haklı bir kere daha dusunun sevgi aşk tabiki çok önemli ama bu durumlar aşkı da emebiliyor.
Hayırlısı olsun

Ben 31 yaşındayım ama bana o kadar saçma geliyor ki evlilik öncesi yaşanan şeyler...:KK43:
Aslında hiçbiri incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler. Niyeyse kriz çıkarılıyor. Eşyaya mutluluktan daha çok önem veriliyor.

Bir de yaşını başını almış insanların daha yolun başındaki gençlere bu kadar müdahele etmesine anlam veremiyorum. Dedikleri olmasa Allah günah mı yazacak?

ben eşyasında değilim gerçekten. tavır çok kırdı. hatta ben onların almak istediklerinden daha az eşya alacaktım. içerde para bile kaldı mobilya mağazasında

aslında baskınımdır, söyledim isteklerimi direttim. masa istemiyorum diye böyle bir lafı da yedim zaten. susup kabul etseydim duymayacaktım böyle bir şey :)
;
valla ne diyim ki canım ayrıl demekte çok kolay ama hayırlısı olsun senin için babanın tepkisi ne bu durumlara :KK43:

biz de birlikte seçtik bazı şeyleri. ama bir araya geldiğimizde bu şekilde oldu. aslında iyi de oldu. çünkü görmezdim bu yönlerini

Sorun tek tarafli degil bence. Herkesin evlilik kriteri farklidir ama benim evlilik kriterlerimde kafa yapisi ve dik durabilmesi de onemliydi. Bunlari gordugum halde sevgiliyken tek tek bu konulari konusup oyle bu yola cikmistik ve bu surecte hic sorun yasamamistik. Ailem borcsuz evlenmemizi sart kosmustu lafi bile benim icin baslibasina sorun.
Siz evleniyorsunuz, sizin kararlariniz, sizin beklentileriniz, sizin karakteriniz onemli olan.

teşekkür ederim Allah yardımcınız olsun sizin de.. Mobilyayı ilk kendileri seçtiğinde sorun çıkarmıştım.. Şu an da dediklerini kabul etmiyorum ama, isteklerimi böyle zorlaya zorlaya yaptırcaksam ne anlamı var ki değil mi..
Bu konuda çok haklısın koca koca insanların bunu düşünmesi lazım. Siz kullanacaksınız sizin zevkiniz olmalı.
Nişanlıniz eğer ki yaninizdaysa ve sizi sevdiğinden, değer verdiğinden emin iseniz bu sorunları bir şekilde aşabileceğinizi düşünüyorum.

yatak odasını biz almıştık zaten. o takım sığmıyor diye yemek masasına yer kalmadı ya, onun için yeni yatak odası almaya kalktı :)

Çok hadsizler. Bilmiyorum nişanlınızı seviyorsanız, size saygı gösteriyorsa annesi ile babasını belki biraz dizginleyebilir. En azından ortayı bulabilecek birisiyse sürdürün. Ama aile içine böyle karışacaklarsa, nişanlınız da arayı bulamayacak gibiyse işiniz zor gibi görünüyor.

X