Tül olayı fragmanmış, galiba nişan atıyorum

Nişanı atmakta eşinize haksızlık olmaz mı? Onun suçu ne

onun şimdi tavrını bekliyorum. bakalım nasıl davranacak.. muhtemelen annesi babasının iyi niyetli olduğunu filan söyleyecek. benim yanımda duracağını çok düşünmüyorum. dursa da şimdilik evlenene kadar alttan alacaklar

Nişanlınızı sevdiğinizden ve ondan değer gördüğünüzden eminseniz emek verilecek bir ilişkiniz varsa nişan atmak yerine başka çözümler bulabilirsiniz. Nişanlınız sizi anlıyorsa kestirip atmak yerine konuşun daha uzağa gerekirse başka şehre taşının. Ama zaten nişanlınız durumu görmüyor görmek istemiyor ya da herhangi bir şey yapmıyorsa nişanı atabilirsiniz

Madem ağızlarının ayarı yok ne işleri varmış alışverişte?

Yanlış anlamayın, yaşınız küçük değil diye hatırlıyorum, gerçekten ne işiniz var ailelerle alışverişte, herkes kendi ailesini idare edemiyorsa olmaz yani.
Nişanlınız onları hiç işin içine sokmamalıydı.

Sensiz mobilya almaları haddini bilmemek. Nişanlına güveniyorsan arkamda durur diyorsan nişan atmaya gerek yok. Ama hadlerini bildirmezsen çok başın ağrır. Mümkünse düğünü ertele bence

Yanlış oldugun bir taraf var. Böyle insanlarn oğluyla evlenmek.
Size bir abla tavsiyesi sakın sakın sakın evlenmeyin.
İlk evliliğimde öyle şeyler yaşadım ki aileyi yazsam sayfa sayfa destan olur. İki ayda ayrıldım. Arkama bakmadan koşa koşa ailemin evine döndüm.
Şu an yaşadıklarınız ne ki evlenin hele bı müstakbel eş adayınız rahatlasın ondan sonra görün siz olacakları.
Şu an çok mutlu bı evliliğim var. Hayatta keşkelerim yok ama o evliliği yapmak ne büyük hataydı benim için bir evlilik geçmiş oldu başımdan ki evlilik yaşadım iki ay ne ki.
Bazen eşime sarılıp keşke keşke daha önce karşılaşsaydık der gözlerim dolar.
Sakın sakın kendinizi ateşe atmayın.

Ailesini simdiden bu kadar karistiran adam evlenince de aynisini yapacak daha bile fazlasi belkide boyle erkekler evlenmesin biricik anne babalariyla yasasin iste baskalarinin hayatinida karartirlar

Ben ne okudum şimdi? Yani sizin oturacağınız evin eşyalarını başkası ne hakla seçiyor! Ve siz neden susup buna izin veriyorsunuz. Gelin olmak ' tabi efendim, siz nasıl uygun görürseniz efendim' tarzı bir şey değil, olmamalıdır da! Ben hiç bir alışverişime ne nişanda ne düğünümde 'ailem de dahil' kimseyi karıştırmadım. Yapmak istemediğim bir şeyi( adet, gelenek, görenek vs) zorla yaptırmalarına izin vermedim, vermem de. Onlar da ısrar etmediler. Tavrınız net olsun. Sizin hayatınıza, sizin yatacağınız yatağa, oturacağınız koltuğa bir başkası karar vermesin. Eğer çok ısrarcılarsa da zaten evlilikte de birçok şeye karışır, evinizden problemi eksik etmezler. Sonradan pişman olmaktansa şimdi doğru olanı yapın.:KK55:

karıştırmayı ben de hiç sevmiyorum, hatta diretip kendi istediklerimi aldırıyorum. eşya da mesele değil, yerde de otururum lanet olsun deyip ama, karışmaları ve tavırları çok ağır..

Oyle canım. Ben huylarına alıştım artık ezdirmiyorum kendimi dan dan ne gelirse soyluyorum. Ama cok zor ugraşmak ben ayrıyım mesela istanbulda yaşıyorum 10 gun tahammul edemiyorum susup oturslar bile batıyor o derece

bana bir de altlı üstlü oturalım diyorlardı. ya da evimizi size verelim kışın birlikte yaşayalım yazın köye gidelim diyorlardı :) ailem kabul etmedi diye uzağı kabul ettiler

Siz bir nişan daha atmamış mıydınız?

Eşinizin maddi durumu nasıl? Siz çalışıyor musunuz? Gerekirse taksitle alın, ya da kredi çekin ama aileleri bu işe karıştırmamak lazım işte.

Para benim, benim dediğim olacak moduna giriyor bu zihniyetteki iğrenç insanlar :KK43: Evlendikten sonra da o ev kendi 2. kapıları olacak.

Nisanliniz hiçte sizin yanınızda değil.bence siz öyle inanmak istiyosunuz. Daha nisanlisiniz ve sizi gectim annenizi bu kadar uzmusler. Nisanliniz napti bu arada. Degistiremem onları deyip zaten kapatmış konuları.bundan sonrada öyle olacak. Ne sorun olsa degistiremem deyip bitirecek.

yok inanmak istediğimden değil, geçenki alışverişte gerçekten benim istediklerim alındı, annesini dinlemedi.. ama demekki bir alışverişle bitmiyormuş bu olay.. nişanlım yanımızda değil işteydi. şu an ondan gelecek tepkiyi bekliyorum. ben arayıp anlatmadım bile..

Yanlış oldugun bir taraf var. Böyle insanlarn oğluyla evlenmek.
Size bir abla tavsiyesi sakın sakın sakın evlenmeyin.
İlk evliliğimde öyle şeyler yaşadım ki aileyi yazsam sayfa sayfa destan olur. İki ayda ayrıldım. Arkama bakmadan koşa koşa ailemin evine döndüm.
Şu an yaşadıklarınız ne ki evlenin hele bı müstakbel eş adayınız rahatlasın ondan sonra görün siz olacakları.
Şu an çok mutlu bı evliliğim var. Hayatta keşkelerim yok ama o evliliği yapmak ne büyük hataydı benim için bir evlilik geçmiş oldu başımdan ki evlilik yaşadım iki ay ne ki.
Bazen eşime sarılıp keşke keşke daha önce karşılaşsaydık der gözlerim dolar.
Sakın sakın kendinizi ateşe atmayın.

çok çok haklısınız, çok geçmiş olsun.. benim daha karşıma biri çıkar mı daha evlenir miyim onu bile bilmiyorum. en düzgün gözüken adamla bile sorun yaşıyorsam gerisini düşünmek bile istemiyorum

Ailesini simdiden bu kadar karistiran adam evlenince de aynisini yapacak daha bile fazlasi belkide boyle erkekler evlenmesin biricik anne babalariyla yasasin iste baskalarinin hayatinida karartirlar

babası başta kıza göster filan diyordu aldıklarını, kendi önemsemiyordu. sonra benim önemsediğimi görünce, bu sefer her şeyi sormaya başladı. alacağı en ufak bir şeyi bile gösteriyor. ama ikidir böyle kriz yaşıyorum. muhtemelen evlenince bu kadarını da sormayacak

Evet bu fragman.
Ama ben olsam bu kadar çabuk nişan atmazdım. Çok sabırlı bir insan da değilim üstelik.

Ben olsam yaptıkları şeye tepkimi gösterirdim. Kavga ederek değil tabii ama sınırlarımı gösterirdim. Bu tepki karşısında sevgilim ve ailesinin takındıkları tavrı gözlemlerdim.

Siz hiçbir şey söylememişsiniz. Coştukça coşup laf sokma aşamasına geçmişler.
Evliliği askıya alın bence. Madem nişan atmayı göze alıyorsunuz, hoşlanmadığınız şeylerde tavrınızı koyun. Sonraki süreci gözlemleyip buna göre verin kararınızı.

Siz bir nişan daha atmamış mıydınız?

Eşinizin maddi durumu nasıl? Siz çalışıyor musunuz? Gerekirse taksitle alın, ya da kredi çekin ama aileleri bu işe karıştırmamak lazım işte.

Para benim, benim dediğim olacak moduna giriyor bu zihniyetteki iğrenç insanlar :KK43: Evlendikten sonra da o ev kendi 2. kapıları olacak.

bir evlilik bir nişan bozmuştum daha önce. bu da 3 ediyor sanırım yavaştan :) nişanlım beyaz eşyayı aldı, ailesi de mobilyayı. borçsuz evlenmeyi şart koşmuştu ailem. borçsuz olacaktı. ben alırım eşya o sorun değil ama, bu çözüm değilki. bu insanlar yine aynısını yapacaklar

İleride daha büyük sıkıntılar olacak bence annem mesela kendisi de aman düzelir diyerek evlenmiş ama şuan durum daha kötü kendisi nefret ediyor.

Çok olaylar yaşadı çok yıprandı.

Evet bu fragman.
Ama ben olsam bu kadar çabuk nişan atmazdım. Çok sabırlı bir insan da değilim üstelik.

Ben olsam yaptıkları şeye tepkimi gösterirdim. Kavga ederek değil tabii ama sınırlarımı gösterirdim. Bu tepki karşısında sevgilim ve ailesinin takındıkları tavrı gözlemlerdim.

Siz hiçbir şey söylememişsiniz. Coştukça coşup laf sokma aşamasına geçmişler.
Evliliği askıya alın bence. Madem nişan atmayı göze alıyorsunuz, hoşlanmadığınız şeylerde tavrınızı koyun. Sonraki süreci gözlemleyip buna göre verin kararınızı.

tepkimi veriyorum. hatta bugün mağazayı terk ederek de verdik.. ama şu an muhtemelen evlenene kadar susacaklar sonra yine aynı şeyler olacak. bilmiyorum daha nişanlımla da konuşmadım ama. arayıp söylemedim hiçbir şey. onun da haberi henüz yok sanırım işteydi, bana davetiyeyi atıyor doğru mu diye. cevap vermedim henüz

X