Tül olayı fragmanmış, galiba nişan atıyorum

saft saft canım geçmiş olsun tekrar, erkek arkamızda dursun mücadele etsin istiyoruz ama bi arkadaş çok güzel yazmış, ilişkisine sahip çıkan adam zaten baştan bu aşamaya getirmezdi sanki. Hani bakınca eşya yüzünden aileler gerilmiş ufak bir sıkıntı gibi görünüyor, adım atsalar tatlıya bağlanır denirdi ama babasının üstten üstten konuşması daha da önemlisi bir evde üç kuşak gelin kaynana halinde yaşan bir kültüre sahip olmaları insanı düşündürüyor. Yapabilir miydin? Ben yapamazdım şahsen, bir de ben aslında çok iyi insan ama işte sinirlenince ağzının ayarı bozuluyor olayına inanmıyorum. İyi insan karşısındakini kırmaz yıpratmaz. Allah gönlüne göre versin inşallah.

aminnn cümlemizin :) yapamayacağımı çok farkındayım.. benim de ağzıma o gün çok şeyler geldi, ama tuttum. ucu nereye gider bi düşünmeleri gerekir, doğru diyorsunuz :)

Sana saçma gelebilir ama İnan mücadele etmemesi yapışıp kalıp rezillik çıkarmasından daha iyi .Benzer sebeplerden ben de nişan attım ,ilk zaman sizin gibi kimse aramadı sonra baktılar ben ciddiyim yapılmayan rezillik kalmadı .İşyerime gelip yöneticimle bile konuştu (onunla yatmışım da evlenmek zorundaymışız da ona neyse )En sonunda savcılığa verdim ,hakaret davası açtım da 3 senede ancak yakamdan düşürebildim

ay o daha fenaymış. haklısınız. geçmiş olsun çok

Gelişmeleri vs herşeyi okudum, öncelikle bence zararın neresinden dönsen kârdır demişler.. Evet zor geçicek, üzüleceksiniz. Ama geçicek. Geçtiğinde de buna mı üzülmüşüm diyeceksiniz.

Gelişmeleri vs herşeyi okudum, öncelikle bence zararın neresinden dönsen kârdır demişler.. Evet zor geçicek, üzüleceksiniz. Ama geçicek. Geçtiğinde de buna mı üzülmüşüm diyeceksiniz.

inşallah çok sağolun destekleriniz için. burası olmasaydı daha zor olacaktı. ömür boyu üzülmekten iyidir, farkındayım ve iyileşmeye, ne olduğunu anlamaya çalışıyorum..

Senin için böyle olduklarını bu kadar başında anlamış olman çok, çok iyi oldu.
Huzurlu olasın ..

Kızlar ufak çaplı bir gelişme var. Biz henüz akrabalarımızı çoğuna duyurmamıştık nişan atma işini. Üstümüze gelirler filan diye. Aracı kişinin anlatmasını daha uygun bulduk. O da zor durumda kaldı çünkü. Canına okuyacaklar.

Allah'ın işine bakın ki ex nişanlını dayısı, akrabamın dükkanının ordan geçiyor ve konu açılıyor. Dayısı, ex kaynana için demiş ki, "koltuktan iş mi bozulur, nişan mı atılır. Benim kardeşim biraz tuhaftır" demiş. Çok üzülmüşler böyle olmasına.

Şimdi bütün sülalem duyacak annemi arayıp azar çekmeye başlamışlar bile. Çocuğa herkes çok iyi diyordu. Ailesi için olumsuzlardı. Çocuk anca ailesinden uzak tutarsa olur diyorlardı. Ve de uzaktan ev tutmuştuk zaten. Arayan akraba demiş ki, çocuk elini masaya vuramamış mı, pasif kalmış.

Bu kadar gün oldu, gerçekten ne bir mesaj ne bir arama, hiçbir şey yok. Aracı, annemi arayıp havadan sudan konuşup kapatmış.

Sinir harbi yaşıyorum. "Bu çocuk çok iyi, bu sefer oldu, sakın eften püften kaybetme" diyen akrabam, şimdi anneme sesini yükselterek konuşuyor.

Allah bildiği gibi etsin ex nişanlıyı da ailesini de.. ne için uğraşmışım. Peh..

Hayır azarlama haddini nereden buluyor o akrabalarınız. Ne yapacakmış ki anneniz o mu ayırdı, konunun onla ne ilgisi var.

"Bu aileyi tanıyorduk da neden bu işe başladınız" minvalinde azarlar. Oraya nasıl kız verdiniz, saft gezdi de niye tanıyamadı filan. Gezmeyle alışveriş bir değil ki. Kaldı ki çocukla biz bir kere kavga etmedik onca ay. Ayrılırken bile etmedik. Çocuğa kimsenin bir lafı yok da, ailesinden dolayı. Ama ben bu kadarını bilmiyordum. Müdahaleci tipler olduğundan haberm yoktu. Karşı çıkan akrabalarımdan biri, babası için "severm dobra adam, sözünün eri" demişti. Tamamen olumsuz şeyler duymamıştık. Şimdi böyle oldu

Kızlar ufak çaplı bir gelişme var. Biz henüz akrabalarımızı çoğuna duyurmamıştık nişan atma işini. Üstümüze gelirler filan diye. Aracı kişinin anlatmasını daha uygun bulduk. O da zor durumda kaldı çünkü. Canına okuyacaklar.

Allah'ın işine bakın ki ex nişanlını dayısı, akrabamın dükkanının ordan geçiyor ve konu açılıyor. Dayısı, ex kaynana için demiş ki, "koltuktan iş mi bozulur, nişan mı atılır. Benim kardeşim biraz tuhaftır" demiş. Çok üzülmüşler böyle olmasına.

Şimdi bütün sülalem duyacak annemi arayıp azar çekmeye başlamışlar bile. Çocuğa herkes çok iyi diyordu. Ailesi için olumsuzlardı. Çocuk anca ailesinden uzak tutarsa olur diyorlardı. Ve de uzaktan ev tutmuştuk zaten. Arayan akraba demiş ki, çocuk elini masaya vuramamış mı, pasif kalmış.

Bu kadar gün oldu, gerçekten ne bir mesaj ne bir arama, hiçbir şey yok. Aracı, annemi arayıp havadan sudan konuşup kapatmış.

Sinir harbi yaşıyorum. "Bu çocuk çok iyi, bu sefer oldu, sakın eften püften kaybetme" diyen akrabam, şimdi anneme sesini yükselterek konuşuyor.

Allah bildiği gibi etsin ex nişanlıyı da ailesini de.. ne için uğraşmışım. Peh..
Saft lütfen dış dünyaya kulaklarını kapat kaç gün olmuş beyfendi arama zahmetine girmemiş anasıyla babasıyla yaşlansın o kimseye sebep olmasınlar siz de kapatın telefonlarınızı ne var ne yok ex kişisine yollayın kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz hayret bir şey

Anneniz arayanların telefonuna çıkmasın, kimseye laf anlatmak zorunda değilsiniz. Benim tavsiyem de aracı birinin önerisiyle kimseyle görüşmeyin.

Evlenecekken süper çocuk derler ayrılınca da zaten ailesi sorunluydu der çocuğa da çamur atarlar. Madem çocuk yada ailesi kötüydü baştan size söyleselerdi, söylemek için ayrılmanızı mı beklemişler. İnsanlar nabza göre şerbet vermeyi çok severler.

Gözünüzü kulağınızı dışarıya, akrabalara kapatın uzun bir süre. Kimseyle görüşmeyin bu konuyu konuşmak istediklerinde. Kim ne düşünürse düşünsün çok da önemli değil, kurtulmuşsunuz ne güzel.
Bundan sonra kimin ne dediği ne yaptığı önemli olmamalı.

Son düzenleme:
Saft lütfen dış dünyaya kulaklarını kapat kaç gün olmuş beyfendi arama zahmetine girmemiş anasıyla babasıyla yaşlansın o kimseye sebep olmasınlar siz de kapatın telefonlarınızı ne var ne yok ex kişisine yollayın kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz hayret bir şey

aynen öyle, aramadı, beni bu kargaşanın içinde bıraktı. ne ailesine karşı sahip çıktı ne ele güne karşı. yazıklar olsun diyorum..

Anneniz arayanların telefonuna çıkmasın, kimseye laf anlatmak zorunda değilsiniz. Benim tavsiyem de aracı birinin önerisiyle kimseyle görüşmeyin.

Evlenecekken süper çocuk derler ayrılınca da zaten ailesi sorunluydu der çocuğa da çamur atarlar. İnsanlar nabza göre şerbet vermeyi çok severler.

Gözünüzü kulağınızı dışarıya, akrabalara kapatın uzun bir süre. Kimseyle görüşmeyin bu konuyu konuşmak istediklerinde. Kim ne düşünürse düşünsün çok da önemli değil, kurtulmuşsunuz ne güzel.
Bundan sonra kimin ne dediği ne yaptığı önemli olmamalı.

haklısınız.. annemi üzmeseler ben çok da takmayacağım da.. önceki seçimlerim hatalıydı diye, bu sefer büyüklerin vasıtasıyla olsun dedim, ben insan tanıyamıyorum diye.. demek ki büyükler de yanılabiliyormuş

haklısınız.. annemi üzmeseler ben çok da takmayacağım da.. önceki seçimlerim hatalıydı diye, bu sefer büyüklerin vasıtasıyla olsun dedim, ben insan tanıyamıyorum diye.. demek ki büyükler de yanılabiliyormuş
Kimsenin lafına ezilmeyin verin ağzının payını deli deliyi görünce sopasını saklar, siz alttan alırsanız iyice tepenize binerler.

Aracı aradi yine havadan sudan konuşmaya. Annem tüm soru işaretlerimizi sordu. Hadi ailesi böyle böyle yaptı da çocuk niye sahip çıkmadı bana bunu açıkla dedi. Çocuk benimle konuştuktan sonra gözleri dolmuş. Başı ağırmış 2 gün. Aile de çok üzülmüş. Herkes çok üzülmüş. Şimdi aracı diyor ki ben aslında çocuğu da saft'ı da karşıma alıp bi konuşmak istiyorum. Dinledikten sonra tamam diyeceğim sen bu kızı hak etmiyosun. Ya da tamam saft sen hatalısın diyeceğim dedi. Annem 'görüşmek istersen görüş, evlenmek istersen de evlen, ama ben arkanda değilim' dedi. Ben de rızasını olmadığı bir şeyi yapmayacağımı söyledim. Zaten çocuktan ya da ailesinden bir talep geldiğini sanmıyorum. Aracının işgüzarlığı diye düşünüyorum

Aracı aradi yine havadan sudan konuşmaya. Annem tüm soru işaretlerimizi sordu. Hadi ailesi böyle böyle yaptı da çocuk niye sahip çıkmadı bana bunu açıkla dedi. Çocuk benimle konuştuktan sonra gözleri dolmuş. Başı ağırmış 2 gün. Aile de çok üzülmüş. Herkes çok üzülmüş. Şimdi aracı diyor ki ben aslında çocuğu da saft'ı da karşıma alıp bi konuşmak istiyorum. Dinledikten sonra tamam diyeceğim sen bu kızı hak etmiyosun. Ya da tamam saft sen hatalısın diyeceğim dedi. Annem 'görüşmek istersen görüş, evlenmek istersen de evlen, ama ben arkanda değilim' dedi. Ben de rızasını olmadığı bir şeyi yapmayacağımı söyledim. Zaten çocuktan ya da ailesinden bir talep geldiğini sanmıyorum. Aracının işgüzarlığı diye düşünüyorum
Nişanlınız istese şimdiye kadar 10 kere arayıp gönlünüzü almaya çalışırdı.
Başkasının zorlamasıyla bir araya gelmek olmaz anneniz haklı.

Yanlış oldugun bir taraf var. Böyle insanlarn oğluyla evlenmek.
Size bir abla tavsiyesi sakın sakın sakın evlenmeyin.
İlk evliliğimde öyle şeyler yaşadım ki aileyi yazsam sayfa sayfa destan olur. İki ayda ayrıldım. Arkama bakmadan koşa koşa ailemin evine döndüm.
Şu an yaşadıklarınız ne ki evlenin hele bı müstakbel eş adayınız rahatlasın ondan sonra görün siz olacakları.
Şu an çok mutlu bı evliliğim var. Hayatta keşkelerim yok ama o evliliği yapmak ne büyük hataydı benim için bir evlilik geçmiş oldu başımdan ki evlilik yaşadım iki ay ne ki.
Bazen eşime sarılıp keşke keşke daha önce karşılaşsaydık der gözlerim dolar.
Sakın sakın kendinizi ateşe atmayın.
Sizi tekrardan üzmek istemem lakin bu tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Yani insan şöyle düşünüyor sevgi çoğu şeyi halleder. Farklılıklar o kadar önemli değil diye geçiyorum çoğu zaman içimden. Bu konuyla alakalı tecrumbem de olmadı açıkçası. Çok acemice bir düşünce mi? Siz neler fark etmistiniz neler olmalı neler olmalıydı? Vaktiniz olduğunda cevaplarsanız çok mutlu olurum.

Kaç yaşında ki bu adam Saft? Azıcık seven bunca zaman bir mesaj bile atmadan nasıl durur? Hem aileler anlaşamıyorsa biz de bitirelim diyen o. Yok ağlamış, yok başı ağrımış neyin duygusallığı? İnandırıcı hiç değil.

Aracı bir daha bu mevzuyu açarsa, bu konu kapanmıştır, bana ondan bir haber taşımayın artık lütfen de. Yeniden oldurmak isteyenin ciddi bir çaba sarfetmesi lazım, aracının uğraşmasıyla olucak iş değil. Seni değersiz hissettirmelerine daha fazla izin verme

Kaç yaşında ki bu adam Saft? Azıcık seven bunca zaman bir mesaj bile atmadan nasıl durur? Hem aileler anlaşamıyorsa biz de bitirelim diyen o. Yok ağlamış, yok başı ağrımış neyin duygusallığı? İnandırıcı hiç değil.

Aracı bir daha bu mevzuyu açarsa, bu konu kapanmıştır, bana ondan bir haber taşımayın artık lütfen de. Yeniden oldurmak isteyenin ciddi bir çaba sarfetmesi lazım, aracının uğraşmasıyla olucak iş değil. Seni değersiz hissettirmelerine daha fazla izin verme

31 yaşında. Aynen öyle ortada ciddi bir çabayı geçtim bir mesaj bile yok. Yolladığı bir haber dahi yok

Son gelişme 29. 31. 39. 40. sayfada <<

Güncelleme 17. sayfada. Nişan attım kızlar.

Endişelerimde haklı çıkıyorum sanırım. Tül olayını hatırlarsınız kv onu alma bunu al şeklinde diretmişti baya, nişanlım benim istediğimi almıştı. saft böyle seviyor demiş halletmişti.

Erkek tarafı geciktirdiği için evi geç tuttuk. Fazla da vakit kalmadığı için kutu gibi güzel bir ev buldum ama eşyam sığmıyor. Mobilyayı bana sormadan gidip almışlardı. Ben tepki gösterince oradakilerden seçmemi söylemişlerdi. Beğendiğim tek bir takım vardı o da sığmıyor. Kendi yatak odamı 2'ye bölmeye karar verdim. Yemek masası almayıp bir odayı giyinme odası yapacaktım. Oturma odası da minicik. Oraya da köşe bir koltuk alayım dedim. Mağazaya gittik. Sözleşme kp'nin üzerinde olduğu için onu çağırdık değiştirmek için. Annesi babası halası geldiler. Seçtiğim köşenin rengini beğenmediler bu sefer :) Biz öyle sevmeyiz dediler. Yok kenarı yok, yok rahat oturulmaz dediler. Annem kendileri kullanacak dedi. Ama yok ben evime koymam bunu filan dedi kadın. Aldıkları yer de uygun fiyatlı bir yer. Ben orayı kabul ettim zorlanmasınlar diye. Onlar benim seçtiğimin rengine laf edip durdular. Neyse başka bir koltuk takımının köşesini önerdi satış temsilcisi. Öyle olunca tamam o olsun madem dedik.

Yemek masasını da almayacağımı söyledim. Aklımdan şey geçti, sehpalar oluyor ya açılınca yemek masası oluyor belki sonra öyle bir şey alırım şimdilik mutfak masasıyla idare edeyim diye düşünüyordum.

Kp demesin mi "yemek masasız ev mi olur, gardrobu atın" "Evine gelmeyecek miyiz? Gelmeyiz o zaman".. Aşkolsun baba dedim.

Tam krizi hallettik çıkacağız mağazadan. Kp gerisin geri geldi. "Yatak odası alalım o zaman en iyisinden" dedi ters ters. Nispet yaparcasına. Annem şok, ben şok. Satış temsilcisi kız bile kaldı öyle. Annemin gözleri doldu, benim gururum kırıldı gözlerim doldu. Annemle çıktık mağazadan..

Babası ve annesinin ağzının ayarı yokmuş. İçlerinde kötülük olmadan pat pat konuşuyorlarmış.. Nişanlım da alışırsın demişti. Ben değiştiremedim onları demişti. Yani bana evlenince atış serbest olacak. Bir de birbirlerinde kalmayı filan çok seviyorlar sülalecek. Mesafe de koysam nereye kadar. Nişanlım şimdiden bir tane annem babam var, bir de sen olacaksın demişti.

Nişanlım benim istediklerimi almaya özen gösteriyor hakkını yemeyeyim ama, ailesi ile aramızda sürekli kriz olacağa benziyor.

Öfkeyle hareket etmek de istemiyorum, yanlış olduğum bir durum var mı? Nişanı atmayı düşünüyorum.

Yanlış anlamayın eşyaya ailelerin karışması kadar saçma bir şey yok, hangi devirdeyiz. Fikir verirsin ama dayatma gibi birşey kabul edilemez. Bu aile ile işiniz zor. Benim kv çok zor bi insan 9 aydır kimseyle görüşmüyorum karşı taraftan. Eşim de hak veriyor. Üstelik altlı üstlü oturuyorum. Nişanlınız böyle bir durumda ne der asıl mesele o, ona göre karar verin. Atıyorum evlendiniz sorunlar çözülmedi aynı mantık , aynı hatalar devam ediyor ( ki inşallah olmaz🙏🏻) sen de dedin ki ben görüşmek istemiyorum. Nişanlın nasıl bakar? Hayır ille görüşeceksin onlar benim anne babam mı, yoksa sana hak verip saygı duyar mı? İlki gibiyse ayrıl derim, çünkü sürekli stres olacaksın, üzüleceksin, evliliğinin tadını bile çıkartamayacaksın üstelik eşinle de sorunlar yaşayacaksın. Ama diyorum yine inşallah olmaz atlatırsınız diye.

X