- 19 Ağustos 2008
- 17.812
- 53.642
- Konu Sahibi cunkuneden
arkadaşlar selam. sizlere bir alışverişim hakkında soru sormak istiyorum.
kısmen küçük bir şehirde yaşıyorum ve internetten çok alışveriş yaparım. neyse geçen ay saç düzleştiricim eskimişti baya zaten çok iyi bir şey de değildi dedim yenileyeyim. iyi bir şey olsun uzun süre kullanayım dedim ve emsallerinden epey pahalı olan bir marka ve model tercih ettim (4500 tl ye, yoruları da çok güzeldi, 20 gün oldu alalı çok da memnunum).
neyse işin kötü tarafı ben satın altıktan hemen bir hata sonra bakım 4000 e düşmüş, neyse dedim, acele ettin araştırmadın kızım 500 tl den bir şey olmaz. sonra bin lira düştü... ay dedim bakma falan :) bugün takip ettiğim bir influzır mı ne o iişte... 2000 tl ye link bırakmış baya iyi fiyata falan diye. ya resmen kazıklandım gibi oldu aceleci-liğimin bedeli sanırım bu ama bir yandan da çok aleni bir fark acba buna dair bir yaptrım ya da tüketici hakkım var mıdır diye de merak ettim. zorlama yok, üründen de çok memnunum bu arada (isteyen olursa özelden markasını davereym :)) ama yine de bu denli bir fiyat farkını kabullenemedim.
ilgisi ya da bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevnirirm. şimdiden teşekkürler.
*güncelleme: dün buraya yazdıktan sonra tüketici hakem heyetini aradım ordan da yaptırım olmadığını söylediler. Sonra satın aldığım mağazayla iletişime geçtim (yine sitede en pahalı satan onlardı ama 3.500 civarı bi satış belirlemişler bu kez), bu yaptıklarının ne kadar etik olduğunu sordum. Bana fiyatların toptancıdan alınan fiyata göre belirlendiğini yazıp, artık satışımız yok diye ürünü kaldırmışlar hemen (keşke ekran görüntüsü alsaydım belki trendyolla iletişime geçerdim). Neyse son olarak hiçbir çözüm yolu kalmadı sanırım. Yine de tüketici hakem heyetine yazsam mı diyorum ama?
Serbest piyasa kuralları ; ne hakem heyeti ne de pazar yeri kuruluşları bir yaptırımda bulunamaz maalesef. Piyasadan kalkmış bir saç boyası var, denk geldiğim yerde alıyorum, adam trendyolda bir kutu boyaya 350 tl fiyat koymuş, sordum biz karışamayız dediler, kime ne tuttururlarsa yani