- 17 Mart 2024
- 147
- -100
- 11
- 29
Basit bir örneklerle anlatmaya çalışacağım. Yeni arkadaş olduğum biri sürekli doğum gününün unutulduğundan şikayet ediyordu doğum gününe birkaç gün vardı. Bende bu duruma üzülüp ona pasta ve hediye aldım ve kutladım çünkü bende özel günlere değer veriyorum. Bir ay sonra benim doğum günüm vardı. Pasta ve hediyeyi boşver sosyal medyadan durumumu gördüğü halde bile kutlamadı. Sadece arkadaşım değil ailemde böyleyim anneme hiç yük olmadım aynı evde olsak bile kendi işimi kendim yapardım özel günlerini kutlarım hediyeler alırım. Düğün zamanı bana destek olmayan kayınvalidem bile affedip boşanmasında destek oldum adliyeye gitmeden borçları ödemeye , evini düzeltim temizledim eşyalar aldım . ama bunları yaparken ne var bunda diyordum. Ve bunun gibi binlerce asla borçlu kalmak istemem en küçük bir iyilik bir kahve ısmarlarsa arkadaşım ertesi seferde ben alırım. Hediye aldım bende onun için aynı özenle hazırlar gönderirim iyilik iyilikle karşılık vermeliyim diye düşünüyorum . Taaki kendim tükenince aradığım desteği bulamadım psikolog gidinceye kadar bunun doğru olduğunu sanıyordum ama bunun yanlış olduğu anlatındaki nedeni bulmamı istedi ama bulamadım.