Tükendim artik..Annem cok zor ...ne Torun sevgisiymis arkadas

Orkide82

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
444
85
Merhaba Arkadaslar,

bu benim ilk konum degil sonda olmicak gibi ama bana cok güzel yol gösteriyorsunuz yardimci oluyorsunuz akil aliyorum tecrübelerinize güvendigim icin paylasiyorum

Söyleki.....

Kizim ailede ilk torun seviliyor hatta asiri seviliyor onla bi sorunum yok ....konusuki söyle yazim anlamaniz icin:
Ben haftanin 3 veya 4 günü annemlere giderim sabah 11 aksam 18 dönüs...aramiz arabayla 15dak. ...esimden izinli kendisi git der...bolca görsünler torunlarini ve seni..damatlarindan ailem haz etmez (konu acmistim bunula ilgili) neyse...Tüm günümüz orda gecer kizim orda öglen uykusunu yapar annem yatirir ben karismam...kizim 2 yasinda...ben kendimi geri plana cekerim bol bol anneanne torun oynasin eglensin doysunlar diye..ben orda ayakci olurum bezini al cöpe at...yemegi yap,isit vs vs...gel gelelim Annem hep haftada 1 kalsin ister ..dogdugundan 10 ayina kadar kizim haftasonu 1 gün annemlerde kalirdi emzirmiyorum nedeolsa annem illa isterdi (onada konu acmistim) ....gel gelelim esim kalmasini katiyen artik istemiyor anca isimiz olur öylesi...aileme bunu söyliyemiyorum tabii cünkü daha cok kinlenmesinler esime karsi diye ama benden biliyorlar...senden geliyor hersey sen uzak tutuyorsun bizden bize yakin olacak diye korkuyorsun gibi laflar... hayirsiz evlat,kiskanc,fesat,icten pazarlikci gibi olmadik laflar duyorum..bazen 11i geciyor gelmem nede olsa evliyim evim düzenim var yemegi yapipda gidiyorum kizim kahvalti yaparken ..annem neden yemek yapiyorsun adam yapsin der hizmetcisimisin der.. onun yüzünden gizli yaparim..uyanir uyanmaz gelmemizi ister olacak sey degil ama bebekken kizim abim bizi sabhin 7sinde alirdi evden...evde ne as olurdu ne bisey döndügümüzde ....hergünde sabahlari gelmeden kahvaltida kamara acmami ister bende o ara yemek yaptigimdan acmam anca gitmedigimiz gün acarim ...yakinlari uzak yaptin diyor sitem dolu..haftasonu ailecek bi yere gideriz bazen video atarim neden senin videolarin kisa baskalari 2 dak. fazla atar...cocukla bukadar anca anne diyorum bide cocuk arabasi cocuk derken zor ama aliniyor anlamiyor büyük kavgasi oldu gecen onun yüzünden basin göl ayagin pinar olsun laflari ..sonra aksam eve dönmek isterim basklari gibi 2- 3 saat oturup gelemem 4de gitmek istesem nereye gidiyorsun ..isin ne senin..kocanmi bekliyor gibi laflar...kizima youtubdan cizgi filim acmalar gider ayak yeterki gitmek istemesin kizim..cocuk tabii ne anlasin...kizima annem ben gitmek istemiyorum diye kulagina fisildar hep

bende istiyorum arada birakmak ama esim istemedikden sonra aramizda cok sorun cikiyor bu yüzden bosanmaya kadar gidiyor konu...annem cok üsteliyor bugün anneannesinde uyucak diye emri vaki yapiyor hep..vedalasirken hele haddiii haddi diye diye dilimde tüg bitiyor sankii 1 ay sonra görüsücezmis gibi veya yolculuga cikicakmisiz gibi dönüp dönüp duruyorlar giyinip yola cikmamiz en az yarim saatimizi alir...annem zaten vedalasmaz güle güle demez cünkü biz eve degil gezmeye gidiyormusuz ona göre.

Esimle anlasamadiklari icin esime pis Baba diyorlar veya döveriz onu falan kizimda eve geliyor pis Baba diyor...Anne yapma bunu diyorum ehh piss bana göre diyor..öyle bisey olabilirmi? cocuk sonra anneannem dedittiriyor dese ne yapacak onlar öyle yapsa ne dersin diyorum haklari yokmus...duysa bizi göndermese bida ne yapicak???? Anlatamiyorum

Nadiren isim oldugunda birakirim yanina isimi halleder gelirim ...hemen sen git dedirtir kizima...sen git Anne git burdan demeye basladi kizim..adimla hitap ettirir ...kizim oyun oynarken yanima gelir öper bazen oda cok nadirdir ...beni neden öpmez anneanneyide öpsün,söylesene der ...veya arada oyun oynariz benlede yapsin aynisini hadi ....kizim öyle öpen cins bi cocuk degil öpmüyor diye öküzmüs benim ögrettigimden ne olurmus...Allah askina benim yaptigim karsit hicbisey yok ama yine yaranamiyorum sirf cocuk istedikleri gibi elinin altinda olmadigi icin..anneme kalsa ayni evde yasamaliyiz..böyle bu cocuk dis kapinin mandali sayilirmis onlardan gibi biri olmazmis..mantiga bakin..abimle babamida böyle asiliyor

Lütfen akil verin ben daha ne yapabilirim nasil davranmam lazim..olaylar laflar daha cok ama dahada uzunca roman yazmak istemiyorum.Annem evde cogunluk yanliz kaliyor diye hep istiyorlar gelmedigim gün tel olsun mesajla olsun araniyorum ..isim var dedigimde cocugu birak git isine diyorlar.

Sizce ben haksizmiyim veya yaptigim yanlismi..onca laf yiyorum annem lafi sayar sayar küser ben yinede küsse bile giderim hep vicdanim el vermez...yani annem cok zor ....kizimi ona biraktigimda ve ertesi gün geldigimde seni hic aramadiki diyor veya kizim gel öpim hosgeldin yokmu anneye dedigimde cocugu ceker kucagina gel buraya diye..ama dayisi gelsin git dayiya öp saril canim dayim de böyle..diyorum abim 40i gecik evlenmedi cocugu yok diye yapiyor hani eksik hissediyordur diye bisey demiyorum ama garibime gidiyor...hep bi yaris halinde gibi benim sözüm gecer diyor cocuk üzerinde..bende ben varken benim gecer ben yokken senin diyorum inadina yapiyor ...artik tükendim evlendi evleneli ama cocuk oldugundan beri daha bi beter.

tükendim artik...

Ben burdaki kadınları anlamıyorum.
Bugün gelmeyeceğiz, hayır şimdi gideceğiz, hayır burda kalmayacak gibi cümleler kurmak bu kadar zor mu?
Zaten memnun değil ki anneniz bunları desen de bişey değişmeyecek yani.
Psikolojik sorunları mı var nedir?
Bu nedir yani türlü hakaret, çocuğu tesir altında bırakmak falan...

kuruyorum canim kurmazmiyim

cözemedim bikeresinde dedim anne den bi doktora görün yok sen görün bence sende var dedi cikti isin icinden.

Sen nasil ayrilmak istemiyorsan benim icinde aynisi diyor ben gelmisim 35 yasina..28de evlendim..ondan önce hic ayrilmadik simdi bile ayri sayilmayiz ..ayni yatakda yatacak degiliz ama ona kalsa beraber yasasak dairemize cekilsek bile cocuk onla uyusun ister ondan eminim

Her gün gitseniz bile aynısını yapacak. Valla helal olsun eşinize hala yolluyor maşaallah.
Çocuğunuzu kendiniz eğitin kimseye bırakmayın. Aynısını kv yapsa ne düşünürdünüz? Farkı yok aslında.
Hayır anne lütfen diyerek kibarca anlatın müsaade etmeyin. Adem güneşin kitaplarını alın bundan okudum böyle yazıyor böyle yapmamız gerekiyor deyip kitap üzerinden istemediğiniz hiç bir şeyi yaptırmayın.
Sağlığı için deyin müsaade etmeyin. Ve haftada 3 gün çok fazla. Haftada 1 gün yeter bence. Biraz anne kız vakit geçirin.

kitap öneriniz icin tsk ederim hemen not alicam..

Sosyal hayatim yokdu bekarken evlendim cocugum oldu az bücük arkadasim onlarinda cocuklari var arada bulusalim diyorlar ben anneme gitmek zorundayim diyorum..oradada eve kapaniyoruz...haftada1 gün gitsem topa tutarlar beni..cocugumla güzel kaliteli vakit geciremiyorum zaten ordayken

Çok garip. Haftada bir gayet normaldir aslında. Yavaş yavaş azaltın birden belki zor olur. Ama annesiz uyuması doğru değil. Hele bu yaşa kadar en önemli bağ dönemi. Pis anne pis baba çok yanlış. Anne babaya güvenmeyecek kime güvenecek bebek?

Kendi aileni bile olsa bu kadar sık görüşme bence normal değil
Evli bi bayan olarak ne gerek var bu kadar sık gitmeye
Eşiniz o kadar girmenize ses etmediği halde annenizin ona karşı tavrı hiç ama hiç hoş değil
Açıkça eşinize ve çocuğunuza karşı yanlış davranışlarını söyleyin ve sık gelmek istemediğini belirtin bence

Sen böyle pasif olmaya devam et, burada konu aç dur.
Annenle göbek bağını daha kesememişsin, 35 yaşındasın ama birey olamamissin. Ailen de seni zerre saymiyor, fikirlerini önemsemiyor. Onlara göre hala 'evdeki kız işte'sin.
Dışarıdan görünen aynen bu.
Ne evini benimseyebilirsin bu sekilde ne de çocuğun 'yuva' dediginde çekirdek ailesini hatırlar. Annen bebeğin annesi olmuş sen de bakıcı ablası
Hemen dön bu yanlıştan.
Bir gün yine bir densizlik yaptıklarında bozuldugunu belirt, cik evden. Onlara özür dileyen ve kendilerini düzeltene kadar gitmeyecegini ve ve bebeği getirmeyeceğini söyle.
Aradılar mi?
Kapat telefonu kızınla oyna. Evini temizle, eşine güzel yemekler yap...
Neden çocuğunu annen yetiştirsin, terbiyesine annen versin ki?
Bak seni yetiştirmiş pasif, o kırılır bu küser diye kendi istediklerini yapamayan bir kadın olmuşsun . Neden senin çocuğunu da böyle yetiştirsinler?
Onu kendi değer yargılarınla büyütsen, özgüven kazanmasi için yararlı kitaplar-oyunlar buluşan da çocuğunla ortak bir anı Bulsan daha iyi olmaz mı?
Yaşadıkların sana normal geliyor ama inan ki hiiiiiç değil. Kimse annesinin evine haftada 3 gün gitmez. Bu çok saçma.
Madem öyle evlendirmeselerdi.
Ben olsam gerekirse başka ilçeye taşınır ailemle arama mesafe koyardim.
Annesini babasini sevmeyen onların dogurdugu bebegini de sevmesin, sana saygı duymayan bebeğini de görmesin. Bu kadar basit.
Bebeğinin anne baba sevgisine, anne baba terbiyesine ihtiyacı var. Ananesi de azıcık haddini bilsin.
Şunu unutma, bunca zaman yaptıklarına tesekkur etmedikleri gibi ilk yanlısında hiçbir fedakarlığıni saymadan seni tü kaka ilan edecekler. İster bu sene ister 18 yil sonra. Boşver, taviz tavizi doğurur. Azıcık kendine değer ver, kendini sev . Kendi fikrini önemse.
Sen daha kendine saygı duymazsan onlar sana hiiç duymaz

bana göre coktan kesik ama annem birakmiyor.
Bak yurtdisinda yasiyoruz Annemler temelli dönüsden bahsediyorlar ama dönemiyorlar sebepde benmisim bensiz gitmek istemiyor,ayrilamiyor. Biz olmasak sen sefil olursunmus,adam seni saymiyor zaten diyorlar.
Bak kizin var bu yaptiklarin hepsi cikacak önpnp alamicaksin onun diyor..Allah bosuna kiz vermemismis bana cekermisim.
Simdi gelde laf anlar.

Evet pasif kendine güveni olmayan herseyden süphe duyan insan yetisti ama anneme göre öyle degil kendisi cünkü saglam karakterli. Kocasini bile yola getirmis ben pasif oldugumdan getirememissim.Sevseymis esim beni dine yönelir,aileme yakin olur,Politik görüsü ayni olurmus...düsünceye bak cay demle suclu yine ben pasifmisim ama onlara karsi öyle olmami bekliyorlar evde esimle ama aslan kesilmemi.

yani türkiyeye gitmelerini 4 gözle bekliyorum nefes almam icin.

Kizimi krese yazdirdim yazdan sonra haberleri yok cünkü karsilar 4 yasdan sonra diyorlar dinini örfünü alamazmis onlara benzermis. Cocuk sporuna gidiyoruz cuma günleri cocuk az insan icine ciksin desarj olsun diye ...ne gerek varmis..para öduyorum diyorum..olsun biz cok ödedik gidilmedi diyor

Yani 4 duvardan cikmicaksin..Oyun parkina bile gitmesin diyorlar..onlarda bahce var kocaman orda oynasinmis...hey allahim

ya anlatmazla bitmez..sevgiden hepsi senide böyle seviyorduk torun gibi diyorlar..sevgi degil bu boguyorsunuz hersey asiri sizde diyorum biz böyleyiz kaynanan gibisin sende herkes kendi hayatini yasasin coluk cocuk ne yaparsa yapsin kafasindasin diyor..evet en güzelini yapiyor isi düzen lazim isem kapimi telefonumu biliyorlar gelsinler arasinlar diyor.

Haftada 1e düsürsüm kafayi yerler hakaret edmeler neler neler abim hatta bikere bagirdi bana senin ne isin olabilir insanlikmo var sende....annem bazen 12 oluyor gelmemiz hic gelmeseydin diyor..
..cocuk ara ögün yiyip öglen uykusuna yatiyor orda vakit az geliyor yani..yattigida 1 saat

annem hic olmayinca duygu sömürüsü yapiyor basliyor aglamaya ben burda yanliz annen napiyor 4 duvarda umrunda degil diyor. Yelkenleri indiriyorum bende..ama ona göre ben nankör,icden pazarlikli,koca delisi,saf pardon beyinsiz diyor kendisisi...kendisi hersey demeye hakki varmis

bi yol bulamadim ne yapsam yanlis. Ne bekliyor benden söylemiyorda..söyle isterdim böyle falan demiyor..az düsünce olsa sende diyor..ama daha neyapayim anlamadim?

Evlendiginize eminmisiniz. Sanki o evden cikamamis gibisiniz. Valla annem ile evimiz yuruyerek 2 dk mesafede. Haftada 1 gidiyorum. Dogdugundan beridir gece yatiya göndermek nedir. Nasil izin verirsiniz buna. Ben bebegim dogdugunda bana baglanana kadar ilk bir hafta esimden baska kimsenin kucaklamasina bile izin vermedim neredeyse.
Biran once iliskilere ceki duzen vermeniz lazim. Kuserlerse kussunler. Kendi ailenize bakmaniz lazim. Cocugunuz icin yaptiginiz secimleri aileniz onaylamak zorunda degil. Bebegim 4 aylik. 3 aylikken yuzme kursuna yazdirdim. Ailem cok karsi cikti havuzdan mikrop kapardan tut ne gerek vara kadar bir suru bahane. 1 ayda dalmayi ogrendi. Simdi diyorlar ki bizim torun balik herkese anlatiyorlar. Sovsen sovulur ama iste sovemiyorsun.

Siz ne istiyorsaniz onu yapin. Kuserlerse kussunler. Torununu bu kadar seviyorlarsa uzunn kus kalamazlae zaten.

cocuk yapmama bile karsi..sen safsin adam seni kandirir yaptirir sana diyor.
Dogumum riskliydi ölümden döndüm diyebilirim.
Ama kizim kardessiz kalmasin diye 4 yasina girince bida istuyorum ama bitarafimda istemiyor korkuyor tamda bu seyler yüzünden.

Ilk kizima hamile oldugumu anladimgda anneme korkarak söyledim cünkü yapma cocuk dedi senelerce sakin yaparsin haaaa ....4 sene sonra oldu esimde problem vardi tedavi oldu ailemden gizledik.

hangi ülkede yaşıyorsanız polise gidip bunlar kaçak yaşıyor deyip şikayet edin sınır dışı etsinler ,
şaka bir yana

madem sizin bu kadar gelmenizi istiyorlar o zaman kocanızıda saymayı bilecekler ,
gerçekten okurken içim şişti bu arada

blondgunes :

yüzüne karsi bisey yok zaten ya kapidan kisa görüsürler 40 yilda bir..bak bayram var yakinda biz yokuz getirme onu buraya diyor görmek istemiyorum diyor...abim babam bile esimi görünce kacarlar konusmamak icin..konustularsa hemen anneme yetisirler böyle böyle dedi diye

dogumdan sonra orda kaldim 40 gün esim geldi gitti ...tamda o esnada evden tasiniyorduk esim tek basina herseyi yapti ben 1 hafta olmazken bile annemlerin mutfagi temizledim dip köse ama kendi yeni evime göndermediler bir kere bile..isin ne orda yapsin kendi görsün nasil oluyormus..kendisi bi yarali parmaga isemeyen falan..izinliydi evde biseyler yapar beni hastaneye aksamlari ziyarete gelir veya sonra eve gelirdi biraz durur giderdi.annemde tüm 11 gün hastanede kaldi benle 1 kere evine üstünü degismeye gitmedi cocugu yanimda yatirmadi siseden süt veremedim altini almadim...doyasiya öpüp koklayamadim...cocugum basta sanki abla kardes gibi geldi gec isindim...ama bunlari onlara desem nankör derler....kayinvalidemde geldi sonra yardima..kayinvalidem benim sevdigim seyleri yapardi ufak tencerede ...evimde okadarlik var..bu ne bu kursaginda kalir insanin burda kac kisi var ...annnem kazanla yapar ama damak zevkleri ayridir uyusmuyor yani.... hatta corba yapmisti annemde yerken tükürdü karsisinda bu ne diye yutamadim diye..biz yedik bisey göremedik...yani böyle cok utandim orda onlarda bozuldu ama bisey demedi

Hayır demeyi öğrenin lütfen.
Daraldım okurken sanki birileri bana zorla bi şey yaptırıyo gibi.
Gelinler burda konu açıyo ya kocam annesine çok bağlı sözünden çıkmıyo vs.
Durumunuz aynen o şekilde.
Anneniz çocuğu bence çekişmek için kullanıyo.
Anneniz sizi düşünse kızım kocanla kötü olma daha az gel diye kendi düşünüp söylemeli. Gitmelerinizi azaltın.
Eşiniz çok sabırlıymış.

Afedersiniz ama anneniz çok uyumsuz bencil bi kadın.

yeminle daraldim okurken siz bas edemiyoraniz birakin esiniz devreye girsin.
daha en basindan sustursaydniz keske cocugu sanki anneniz icin dogurmussunuz. birde esiniz nasil izin vermis hayret dogrusu evinizi otel olarak kullanmisiniz.

Anneniz oldukca dominant, bencil, anlayissiz biri.

Siz de fazlasiyla pasifsiniz.

Ne demek orfunu adetini ogrensin cocuk, ne demek politik fikri farkli esinin bilmem ne. Cocugunu ne zaman krese vericegine, esinin hangi politik fikirde olacagina annen mi karar vericek?
Ay icim sisti.

anneniz bi tane daha doğursun bu ne bee çoçuğu elinizden almak ister gibi, eşiniz iyi bile dayanıyor... haftanın üç dört günü gitmek nedir, sizinde bir eviniz, sorumluluklarınız var. bi defa haftada bir gün gidin hemen değilde zamanla kısalta kısalta arayı açın, yazık sizede arada helak olursunuz iki tarafıda küstürmeyeyim diye... çocuk büyüdükçe sıkıntılar çağalır, hep çocuğun istekleri yapıldığı için çocuk orda kalmak ister, ve bu kötü söylemler illaki kocanızın kulağına gider.. sanki boşanıp gelseniz anneniz sevinecek gibi... bu nasıl annelik gerçekten tedavi görmeli anneniz...

evliliğin için kesinlikle uzaklaşmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…