ya arkadaşlar size birşey sormak istiyorum özellikle türkçe öğretmenlerine...
oğluma bugün : babası deniz sana çağırıyor dedimmm..
arkadaş da yanlış diyosun : babası deniz seni çağırıyor demen lazım dedi...
anlatım açısından bozuk sölemişim falan filan...kafam takıldı....ne demek lazım..ikisi de anlam olarak tümleç aslında ve kullanılabilir diye sanıyorum...bilgilendirmisizniz?
Arkadaşlar bu topiği yeni gördüm. Fen Edb. mezunuyum.Ben de 7 senelik Türkçe Edebiyat öğretmeniyim. Kolejde çalışıyorum. Kpss ye bir kez girdim olmadı. Sonra da zorlamadım. Topiği gördüğümde çok sevinmiştim. Ta ki okul hayatım boyunca midemi bulandıracak kadar çok duyduğum Eğitimci Fen Edebiyatçı ayrımına burada da girildiğini görünceye kadar. HAtta bazı arkadaşlar işi terbiyesizliğe kadar vardırmışlar. GÜzel paylaşımların olabileceğini ümit ettiğim bu topik hayal kırtıklığına uğrattı beni.
Ben şunu söylmek isterim. Eğitimci olsun, Fen Edebiyatçı olsun ÖĞRETMENLİK NEDİR?
Öğretmenlik kuru edebiyat ya da dilbilgisi öğretmek midir?
Kaçımız Türkçeci olmasaydık cümlenin öğelerini günlük hayatta ayıracaktık?
Bence öğretmenlik bu değil. Öğrencinize dürüstlüğü, güzel ahlakı, saygıyı, sosyalleşmeyi, özgür düşünmeyi, düşüncelerini etkili ve güzel bir biçimde ifade edebilmeyi, diğer bireylerin haklarına saygılı olabilmeyi... öğretmek değil midir? Öğretmenlik okulda öğürenilen bir şey midir? Yoksa yaşanarak öğrenilen bir şey midir? Bence öğretmenlik yaşanarak öğrenilir. Hele de anne olduktan sonra tam öğretmen olursunuz. Ayrıca üniversitedeki hocalarınız ne kadar iyi olursa olsun iyi bir zümre başkandan daha iyi olamazlar. Sizi pişiren zümre başkanınızdır. Allaha şükür hem lisede çalışırken hem ilköğretimde çalışırken çok çok kaliteli zümre başkanlarım oldu. Özel okulun gerektirdiği yolda suyum çıkana kadar çalıştım ama şimdi özgüven sahibi bir öğretmenim onlar sayesinde. ÖĞRETMENLİK YAŞAM TARZIDIR. Bu yaşam tarzında kuru dilbilgisi edebiyat teorisi öğretmek olmamalıdır. Yıllar sonra gördüğünüz bir öğrencinizin karşısına ona manen çok şeyler vermiş biri olmanın gururuyla dimdik durabilmektir. Öğrettiğim bilgiler sınavı kazanmasına yol açtı, iyi bir üniversite/lise kazandırdım mantıyla öğretmen olunamaz, sadece belletmen olunabilir. Sıkıntı Fen Edebiyatçılar Eğitimcilerin önünü tıkıyor mantığı olmamalıdır. Mantık şudur ki belletmenler ÖĞRETMENLERİN önünü tıkamaktadır. Sanırım hepimizin isteği öğretmen olmak, belletmen olmak değil. Eğitimciler adına üslubunu yerlere düşüren KK üyesi kişi bir de bu açıdan düşünsün. Testlere doğru cevap vermekle öğrretmen olunmaz. İyi insan yaratabilme kabiliyetiyle öğretmen olunur. Branş ne olursa olsun amaç iyi insan yetiştirmek olmalıdır. Matematikçinin, Fencinin, Bedencinin de amacı bu olmalıdır.
Tüm ÖĞRETMEN arkadaşlara sevgilerlea.s.
sayın hocam doğru söylüyorsunuz
burada amaç tartışmalardan uzak, bilgi paylaşımında bulunmaktır.
okullar açılınca sanıyorum ki birbirimize daha çok ihtiyacımız olacak
yani benim:kedi:
size özelden msj attım
ya arkadaşlar size birşey sormak istiyorum özellikle türkçe öğretmenlerine...
oğluma bugün : babası deniz sana çağırıyor dedimmm..
arkadaş da yanlış diyosun : babası deniz seni çağırıyor demen lazım dedi...
anlatım açısından bozuk sölemişim falan filan...kafam takıldı....ne demek lazım..ikisi de anlam olarak tümleç aslında ve kullanılabilir diye sanıyorum...bilgilendirmisizniz?
Merhaba herkese.Ben de bu sene Türkçe Öğretmenliği kazandım.opuyorumnanaktan
Dersler nasıl çok merak ediyorum.Özellikle de derslerin işlenişi nasıl oluyor lisedeki gibi mi acaba ? En çok hangi ders zorluyor bir de bunu merak ediyorum.
Tecrübeli öğretmenlerimden tavsiyeler bekliyorum :) a.s.
Hayırlı olsun arkadaşlar. En çok Osmanlıca zorlayacaktır sizi. Kuran okumayı biliyosanız fazla zorlanmazsınız. En azından harfleri tanımak için çalışmanız gerekmez.
teşekkürler HavvaEsen öğretmenim a.s.
twilight_ea hayırlı olsun canım kaydirigubbakcemile5
ben de bilmiyorum artık öğreneceğiz ama hevesliysek zorlanmayız diye düşünüyorum ben.
havva-esen hocama katılıyorum.
az çok harfleri bilenler osmanlıcadan zorlanmazlar
ama ilk kez görecekseniz çok zorlar.
bizim sınıfta vardı harfleri ilk kez görenler osmanlıca yüzünden okul uzattılar.
şimdiden başlayın derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?