Trke ve Edebiyat retmeni arkadalar

merhaba arkadaşlar
ben de ikinci yılımı doldurdum. bu yıl üçüncü yılımı çalışacağım. manisa da çalışan arkadaşlar var mı

Hocam dil ve anlatım dersinde dil bilgisi var fakat kompozisyon ayrı bir bölüm olarak yok ki.

hocam ayrıca olması gerekmez ben bu sisteme yeni geçildiğinde seminere katılmıştım orda anlatmışlardı içeriğinde var...
mesela bazı konularda etkinliklere dikkat ederseniz ya da hazırlık sorularına filan bakarsanız, kompozisyon konularıyla benzerlik görürsünüz: ... konuda paragraf yazma, hikaye tamamlama, günlük makale gibi türler (3. sınıf dil ve anlatım dersinde var özellikle)
ayrı bölüm olarak yok mesela lise 2 dil ve anlatımda sempozyum konusu filan var ama aynı konuda kelime türleri de var yani paralel gidiyor konular.

Merhabalar. Ben de Türkçe öğretmeneyim. Henüz atanamadım, ücretli öğretmenlik yapıyorum. Mesleğimi de branşımı da çok seviyorum.

Türkçe dersinin Türkiye'de seçmeli ders olarak okutulacağına dair bir söylenti var. Nimet Çubukçu'nun projeleri arasında olduğu söyleniyor. Ülkemizde böyle bir şeye izin verilemeyeceğinden eminim ama bu tip düşünceler bile üzüyor insanı. Çoğu ülkede kendi dillerinin öğretmenlerine iki kat fazla maaş veriliyor. Bizim ülkemizde böyle bir konunun konuşulması utanç verici.

Türkçe karnede 2 ise takdir tşk bile verilmiyodu şimdi nasıl bilmiyorum da.zannetmiyorm böle bişi olucagını:1ninca:

liselerde eskiden türk dili ve edb. dersi zayıfsa kesinlikle bir üst sınıfa geçilemiyordu diğer dersleri 5 bile olsa
ama bi önceki bakan döneminde tde zayıf bile olsa bi üst sınıfa eğer ortalaması tutuyorsa geçebiliyor sadece diploma alırken tde dersini vermesi şartı oluyor
zaten lisede bi üst sınıfa geçememek de aptallık 4 zayıfla bile geçiliyor çünkü
iyice bastleştirdiler öğrenciler ders çalışmasalar bile geçebileceklerinin farkında
idare de çanak tutuyor dolayısıyla ne doğru dürüst dilini kullanan insanlar yetişiyor ne de adap bilenler.
sadece liseden mezun oluyor o kadar
bir dünya lise mezunu geziyor ortalıkta ama bildikleri ilkokul mezunlarından bile az üste bir şey eklememiş ekleme gereği görmemiş. idare de öğretmenlere baskı yapıyor illa geçecek bir tek sizin dersinizden kaldı diye, zaten okul açılmadan önce güz döneminde, sonra şubat döneminde sonra da haziran döneminde ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları yapılıyor ve öğrenci bir şekilde geçiyor
Allah sonumuzu hayretsin
yazıklar olsun Türk dilini bu hale bu değersizliğe düşürenlere.

selamlar bende edebiyat öğretmenliği mezunuyumm..meslekte şu yılım diyemiyeceğim malesef kpss engelındeyımm hala atamam olmadıı....çeşıtlı okullarda ücretlı öğretmenlık yaptım yuksek lısansımıda tezsız yaptımm ama kpssde 83 puana bağlı herşeyy..Mesleğimi çok sewıorum we ısrarla bu işin peşindeyımm:)sakaryadan sewgilerr...

arkadaşlar ben türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim, yeni mezunum tabi daha atanmadım kppsye bu sene giricem ..

merhaba arkadaşlar.
içinizde tiyatro egzersizi yapan var mı?

arkadaşlar pasifik yay. 7. sınıf kitabını kullananlara bir sorum olacak.Kitaptaki yıllık planda atatürkçülük konuları belirli gün ve haftalara göre dağıtılmamış.Planı o haliyle mi kullanıyırsunuz yoksa planda değişiklikler yaptınız mı?

değişiklik yaparak kullanıyoruz çünkü dil bilgisi konuları kaymış oluyor.
kitabın kendi planında da belirli gün ve haftalara göre dağıtılmış olarak verilmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Kitabın kendi planı tema tema, Atatürkçülük konuları dağıtılmamış.Konuları belirli günlere göre dağıtınca da dilbilgisi konuları karışıyor.Elimde iki planda var.Hangisini kullunacağımı şaşırdım.Siz hangi kitabı kullanıyorsunuz?

aynı kitabı kullanıyorum kitap şimdi yanımda değil ama ben plan tema tema olsa bir tarihler belirli gün ve haftalara göre ayarlanmış diye biliyorum. tekrar kontrol et istersen. geçen yıl da aynı kitabı kullandım. dil bilgisi konuları da ona göre ayarlanmıştı ama belki ben yanılıyorum.

arkadaşlar tarihlerde yanlışlık var şu an yanımda değil kitap ama Atatürk'ü Tanımak adlı metinden sonra Atatürk'ün Türk diline verdiği önem geliyor 17/21 aralık yazılmış ama onun aslı kasım 17

CADIARZUben ders dışı etkinlik yapıyorum çok keyifli oluyor zaten okulun bütün işlerini biz yaptığımız için artı ekders alıyoruz her halde işler bize kalıyor

dil ve anlatım 10. sınıfa giren arkadaşlar kitap hakkında ne düşünüyorlar? bana özensiz hazırlanmış gibi geldi.

ve her yere her işe koşturmamız konusunda biraz gülümseyebilmemiz için:
şutarafagitti

arkadaşlar edebiyat mezunları alesi kazanmaları için kaç net yapmaları , kaç puan almaları gerekir

arkadaşlar edebiyat mezunları alesi kazanmaları için kaç net yapmaları , kaç puan almaları gerekir

arkadasım alesin edebiyat mezunları su kadar yapsa olur diye tarifi yok...sözeli paragraf dolu zaten yaparsın biraz da sayılsalla uğraş olsun bitsin...mantık sorularına bak bi de..zamanı iyi kullan tamam..
ales cok da calışılması gereken bi sınav değil bence...

zaten benim bu sınava girmeme 4 sene var ozamana kadar belkide çok şey değişir
ben şunuda merak ediyorum puanın yeterli olursa hangi ünilerden alıcanı sen seçiyomuşsun tabi onlarda kabul ederse bide mülakat falan oluyomuş her ünide oluyo mu kimi üniler 1 buçuk kimileri 1 sene diyolar
tmm bunların hepsini geçtin bi üniye yerleştin diyelim haftalık ders saatleri ne her gün ders oluyo mu vs
benim bunları merak etmemin nedenide ben bu sınava girdiğim sene büyük bi ihtimal evli olucam ve bulunduğum yer ilçe yani başka bi ile yerleşicem bu durumda olanlar var mı acaba ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…